MihaiK Postat Ianuarie 31, 2015 Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 (editat) Salut, stiu ca discutia asta legata de soft top-uri si decapotabile nu este de sezon dar totusi am cateva curiozitati. Sa zicem ca e vreme frumoasa afara si vrei sa faci o excursie undeva cu masina decapotata. Esti constient de faptul ca este posibil sa se strice vremea, respectiv sa vina ploaia(de obicei vara se intimpla de la o ora la alta) si iei soft-topul cu tine in portbagaj in caz de ceva sa il montezi inapoi. Bun, sa presupunem ca in drum te opresti la un pranz/o cafea si parchezi masina in fata la restaurant/cafenea, masina fiind decapotata si oricine iti poate fura soft top-ul din ea(asta in caz ca numai asta "tenteaza" hotul) si hai sa fim seriosi ca si pentru un hot "incepator" e floare la ureche chestia asta. Ce facem sa scapam de grija asta? Voi ce faceti? Lasati prelata acasa:ha: ? Eu m-am gandit sa fabric o cutie din al striat sau din lemn care sa fie prinsa de podeaua portbagajului cu suruburi si capacul asigurat cu un lacat astfel sa am unde depozita prelata si diverse bagaje, scule sau echipament. Ideea este ca pentru a depozita soft top-ul ai nevoie de o cutie destul de maricica si asta e cam incomod. Am vazut ca pe alte meleaguri se gasesc cutii gata facute dar nu cred ca sunt suficient de mari si sunt si destul de costisitoare. Apoi unii mai folosesc cutii de depozitare a munitiei casate de la armata dar cele suficient de mari sunt foarte grele. Voi ce idei interesante aveti?:grin: Editat Ianuarie 31, 2015 de MihaiK Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
abunea Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 (editat) Re: Depozitare soft top ON BOARD Nu stiu cum e la Samurai, dar la Vitara trebuie sa vina cu surubelnite sa il dea jos. Eu niciodata nu am decapotat-o complet, din cauza de bataie de cap prea mare. Doar decapotata prima parte, de deasupra soferului si pasagerului. Iti pui alarma cu senzor de perimetru si urla cand baga mana in masina. Eu am patit-o sa las un geam intredeschis, sa intre o musca si sa urle :grin: Alarma, nu musca :ha: Editat Februarie 2, 2015 de abunea - O | | | | | | | O - - O IIIIIII O - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Februarie 2, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2015 Re: Depozitare soft top ON BOARD Buna asta cu alarma:ha: Pai la samurai se da foarte usor jos si fara scule. Asa ca trebuie sa gasesc o solutie ok pt. depozitarea lui. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Doco Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Re: Depozitare soft top ON BOARD Daca e vremea de dat jos prelata, inseamna ca, in cazul meu, am si rollcage-ul montat pe spate in loc de intinzator. Acesta are o prindere in suruburi la baza a doua bare in V, pozitionat pe mijlocul masinii, chiar in spatele scaunelor din fata (cumva exact unde se ridica podeaua, nu stiu cum altfel sa descriu). In acest caz, imi pun prelata intre scaune si rollcage, si mai e trecuta si pe sub centurile de siguranta tip ham, care au un punct de fixare tot in spatele scaunelor. Deobicei ma chinui sa o pun acolo, pentru ca centurile se si intind atunci cand las scaunele in fata, si e cam la fel de dificil sa o si scot, asa ca ma bazez pe asta. In orice caz, nu-mi fac foarte multe griji cand imi las masina decapotata prin oras, daca e in locuri aglomerate; ba chiar am un ghiozdan cu scularaie legat de rollcage, e si foarte vizibil, avand margini portocalii, si cel putin aici in Targu Mures, unde traim cam ca in Elvetia dar nu chiar, nu imi e teama ca s-ar atinge cineva de masina. Daca ai vazut vreodata, prin magazinele de scularaie se mai gasesc si niste cabluri de otel care au ochiuri la capete (asa ceva iti poti confectiona si tu, daca nu gasesti), si am vazut cu rare ocazii chiar si asemenea cabluri cu lacat. Ma gandeam si eu la o solutie sa o leg cu asa ceva de usa din spate, care are niste gauri prin cei 2-3 stalpi de intarire, gauri probabil foarte utile pentru chingi elastice sau genul asta de chestii. Nu ar face prelata imposibil de furat, insa ar face treaba hotului considerabil mai dificila. Poate se razgandeste si ia masina cu totul :P Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Februarie 5, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2015 Re: Depozitare soft top ON BOARD Am inteles explicatia perfec, multumesc mult. Pai urmeaza sa ii fac si eu rollcage in spate si poate trec la solutia exemplificata de tine, ma mai documentez.:grin: Multumesc mult! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Re: Depozitare soft top ON BOARD Dar daca soft-topul este deschis/ montat/ on cum ai facut sa nu ti-l fure cineva pina acum? http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Doco Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Re: Depozitare soft top ON BOARD Dar daca soft-topul este deschis/ montat/ on cum ai facut sa nu ti-l fure cineva pina acum? :br Credeam ca purtam o discutie intre adulti posesori de carnet de conducere si eventual cunoscatori de masini. Cum ziceam, o prelata se ia mai greu decat masina cu totul. Apropo de asta, si inapoi la subiect, ma gandeam la o treaba - am vazut la Doraly, la Nord de Bucuresti, prelate impermeabile la preturi destul de bune (nu mai tin minte exact dimensiunile si preturile, dar cred ca pentru 100-120lei poti lua o prelata de 4x5m, sau in zona aia). Ma gandeam ca asa ceva mi-ar fi excelent si pentru camping, dar si pentru a-mi acoperi masina in fata casei (are inele de jur imprejur, se poate lega cu franghie otelita si lacat). Astfel, n-as mai avea foarte multe ganduri nici daca ajung acasa si sunt prea obosit sau lenes sa pun prelata sus, nici cu inghetul si zapada iarna (iarna asta am dat afara Renault-ul alor mei, care de 10 ani parcheaza doar in garaj, si l-am inlocuit cu jigodia mea de samurai, cu care am adus numa' noroi si gaze de evacuare prin toata casa, nu cred ca va mai tine prea mult faza). Zic si eu. Genul asta de prelata se poate impaturi destul de compact, si tind sa cred ca se poate lega pe masina in muult mai putin timp decat se pune un soft-top. Ca sa nu mai zic de uzura ce apare pe soft-top dupa nenumarate montari si demontari, pentru cei care vor si noroi in pleata, dar si masina acoperita noaptea. Ei? Gandesc ce trebuie? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Februarie 7, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2015 Re: Depozitare soft top ON BOARD Sa stii ca e o idee buna. Eu nu prea bag sami in garaj ca e cealalta si plus de asta bag noroi cat incape dupa o tura de off si dupa aia am de dat la lopata sa scot bulgarasii afara:grin:. Cred ca pentru prelata mai poti apela la firme care fac prelate pt. camioane. Din cate am inteles nu sunt la pret enorm si tot asa au ochetii aceia metalici. Pana una alta m-am hotarat sa fabric o cutie/un cufar din lemn si sa il pun in spate lipit de scaunele de soferului si pasagerului din dreapta. Ps. La mine e mai usor ca am renuntat la banchetele spate pt a avea mai mult loc in portbagaj. Ma apuc saptamana care vine de cutie si postez si niste poze. Numai bine si ms de rapsuns! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Doco Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 Re: Depozitare soft top ON BOARD Haha, cred ca ti-am luat-o inainte cu cutia, chiar ieri mi-am golit toate sculele din samurai, si pe langa faptul ca am decis sa renunt si eu la bancheta (in primul rand nu am centuri la ea, dar pe langa asta, s-au si rupt trei din suporturile de fixare, asa ca mai statea prinsa intr-un singur surub), am scos o cutie de metal din pod pe care o aveam pregatita pentru acest scop - pun poze mai pe seara, acum ma apuc de inlocuit cablul de kilometraj si manerul de la usa, mai tarziu o sa prind si cutia, se potriveste perfect pe gaurile unde se prindea bancheta (cutia nu este suficient de mare pentru prelata, e doar pentru scule, dar va fi perfecta pentru treaba asta, pentru ca are urechi de lacat si va fi demontabila cu doar doua suruburi din interior). Daca nu te superi ca intreb, vrei neaparat sa faci cutia din lemn, fie pentru cum arata, sau din alte motive? Zic asta in ideea in care o cutie de metal ar necesita cam acelasi efort pentru fabricare (doar alte scule), si ai avea posibilitatea sa o prinzi tot de suruburile din podea, care exista deja pentru bancheta (daca nu le-ai scos), dar care ar putea sa fie prea scurte pentru lemn. Si ar fi mult mai putin voluminoasa, daca ai face-o modulara, astfel incat sa ai un compartiment special pentru prelata, si sculele impartite in sertare, sau in alt fel. Bineinteles, eu zic niste chestii care mi-ar place mie, dar tu faci dupa necesitatile tale - eu, de exemplu, am o manie sa car o gramada de scule si obiecte in masina, si pe langa asta, mai am si obiceiul sa culeg plastice si rahaturi de prin padure, la care se adauga ale mele, si pe care apoi uit sa le scot din masina, deci mie mi-ar trebui in primul rand un loc in care sa-mi organizez sculele si care sa stea inchis, ca apoi sa pot scoate restul cu lopata si matura :) Abia astept sa vad, cred ca o sa vreau si eu o cutie mai incapatoare pe viitor (desi, fiind defapt masina cainelui meu, nu mi-as putea permite sa ocup prea mult din spatiul sau):P Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Februarie 7, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2015 Re: Depozitare soft top ON BOARD Super, buna treaba cu cutia de metal. Eu vreau sa o fac din lemn deoarece e mai usor de prelucrat totusi ca si tabla si pe langa asta o pot compartimenta mult mai usor. La final o voi imbraca in mocheta waterproof. Pe langa asta mai am posibilitatea sa o faac din aluminiu striat si ma gandesc serios sa recurg totusi la materialul asta dar cum am spus si mai sus ma mai gandesc ce si cum. Spor la lucru:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Doco Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 Re: Depozitare soft top ON BOARD Cam cat apreciezi ca ar costa sa construiesti ce ai tu in cap din aluminiu? Mi se pare un material fain si parca mi s-a aprins un beculet... Cat despre cutia mea, nu sunt poze astazi, am reusit sa duc la capat multe alte treburi cu masina, inclusiv o spalare interioara la jet, asa cum imi place mie :) Am tot spalat si frecat si la cutia aia cu tot felul de solutii corozive si cu mirosuri nocive si multe interdictii pe eticheta, avea pe ea niste depuneri de jeg, la 10 seara, dupa ce am considerat ca s-au dizolvat destul, am fost a doua oara pe azi la spalatorie, si acolo cu chiu cu vai a reusit un baiat sa mi le mai curete, maine fac un montaj provizoriu, si saptamana viitoare o iau la discul abraziv, o fac sa straluceasca, si dau o vopsea pe ea, poate si un stencil, ca tot am discutat cu un prieten sa pregateasca niste stenciluri pentru usi... Sii poate pe saptamana viitoare ar fi momentul sa-mi prezint si eu masina, ca o am de aproape un an si nu cred ca am laudat-o cu vreo poza inca :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Februarie 8, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2015 Re: Depozitare soft top ON BOARD Pai nu prea stiu cat ar costa, eu am niste foi ramase de altundeva. Parca e 400 de lei foaia de 4 mm grosime si nu mai stiu ce dimensiuni. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Doco Postat Februarie 8, 2015 Partajează Postat Februarie 8, 2015 Re: Depozitare soft top ON BOARD No big deal. Am mai dat niste gauri si in tabla masinii astazi sa fixez un extinctor (proiect esuat in cele din urma, pentru ca am reusit sa rup suportul), si pe cuvant ca tabla cutiei a opus mult mai multa forta la gaurire, am crezut ca imi prajesc bormasina. Cutia e prinsa cu doi fluturasi in suruburile banchetei, pentru demontare usoara. Inca nu am pus nimic in ea, am dat doar un strat de WD-40, sa scoata apa, dar cred ca sculele de recovery si cateva surubelnite, lanterne, chei, si poate alte cateva prostioare, vor incapea fara problema. Poza e facuta dupa ce am rupt suportul de plastic, am spart o cana, si am decis cu vecinul ca abandonam totul si bem. Mai sunt si zile dinalea... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
abunea Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Re: Depozitare soft top ON BOARD Vezi ca mai era un topic legat de cutii de portbagaj si cineva se plangea ca in cutia metalica i-au ruginit sculele. - O | | | | | | | O - - O IIIIIII O - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Doco Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Re: Depozitare soft top ON BOARD Mi-a trecut prin cap. Si eu mi-am pierdut o un cap in steluta pe sub pres, nu stiu cat o fi stat acolo, dar l-am gasit cam ruginit. Chestia e ca a stat direct in apa, pentru ca acolo nu se prea usca. Cutia mai are doua gauri pe care le-am observat in podea, cred ca au tocmai scopul de a lasa apa afara, si pe langa asta i-am aplicat wd40 pe tot interiorul, normal asta ar trebui sa impinga apa afara. Am sa verific cum stau cu apa, daca e necesar, am sa arunc inauntru si niste saculeti cu silica gel. Oricum urmeaza si vopsire, poate ii mai dau niste gauri sa respire. Mersi de avertisment, n-am sa las sculele sa rugineasca :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Februarie 9, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2015 Re: Depozitare soft top ON BOARD Arata bine dar nu era mai ok sa o pui pe latime? Nu cred ca softtopul meu ar incapea acolo, nu stiu cum e la tine dar la al meu soft top am un "lonjeron" de plastic gros care intra in sina de pe rama parbrizului si nu il pot strange decat sul. Nu pot sa indoi sulul in jumatate ca se rupe/deformeaza insertia aia de plastic. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Doco Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Re: Depozitare soft top ON BOARD In niciun caz nu am sa incerc sa bag soft-topul acolo :)) si al meu e la fel, defapt cred ca asta e prinderea la parbriz, in mod standard. Azi dimineata m-am intalnit cu un tanar de varsta mea de prin vecini (pe care il cunosteam de mai multi ani, insa fara sa fi interactionat vreodata), dar intr-o conjunctura mai mult decat exceptionala, el mi-a povestit ca tocmai a terminat de facut tinichigeria pe samuraiul unui prieten, avea nevoie de o bancheta in spate pentru RAR ASTAZI (a mea era numa bine in garaj langa noi), si am ramas inteles cu el sa colaboram la un rollcage extins si in spate si peste aripi, cu tot cu roof rack, o cutie mai serioasa, si niste lucrari la rugina cat de curand :) eu ma gandesc sa fac un sistem de prindere pentru prelata intre rollcage si roof rack, eventual o parte de rack sa fie rabatabila, si asa ar ramane putin spatiu intre ele, cred. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Februarie 9, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2015 Re: Depozitare soft top ON BOARD Pai eu vreau sa fac o cutie in care sa intre soft topul strans sub forma de sul si pe langa asta cateva scule si ceva echipament de recuperare si care sa fie inchisa cu lacat. Nu toate prelateke au insertia de plastic acolo, am si aia originala a masinii cam distrusa dar are insertia din cauciuc si aia se poate indoi fara probleme. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Grasul1 Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 (editat) Re: Depozitare soft top ON BOARD Dar prelata ( soft top-ul ) la mine intra exact intre scaunele din spate si usa. Eu ,rabatez scaunele spate ,bag prelata acolo si pe urma ridic scaunele la loc si gata , prelata este ascunsa in spatele scaunelor si nu poate sa fie furata deoarece scaunele nu se pot rabata decat daca deschizi usa din spate ( rabatarea scaunelor mele se face din partea de jos al scaunelor si nu ai acces la mecanism decat daca deschizi usa din spate), mana nu are loc intre spataru scaunelor si usa. Editat Februarie 9, 2015 de Grasul1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Doco Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Re: Depozitare soft top ON BOARD Inteleg, dar in cazul meu scaunele au si o chestie cu maner la capat, se pot rabata de sus, dar prezinta si putin spatiu in spate, asa ca intr-adevar pun(eam) prelata acolo cand merg in salbaticie sau unde nu e nimeni, dar nu cand o parchez in oras. Acum, insa, am renuntat si la scaunele din spate ( care apropo, au fost azi la RAR si totul a fost bine, inca un samurai va intra in circulatie), ca si OP Kedu, asa ca in cazul nostru nu mai e o varianta... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Doco Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Re: Depozitare soft top ON BOARD @Kedu58 baiatul asta de care ziceam tocmai mi-a returnat bancheta, e om cu energie si chef de munca, si presimt ca vom face 2-3 chestii la masina.. Incepem timid poimaine cu niste suporturi serioase pentru noile proiectare, dar din ce am discutat, urmeaza sa completam rollcage-ul asa cum imi place, roof rack cu loc de prelata sub el si aparatori pentru proiectoarele de sus, un tratament pentru rugina ce mi-a aparut pe aripi, dar si o cutie de-a latul, cum vrei tu, si cat mai bine compartimentata, cum imi place mie (oricum, la stilul meu, dupa o luna sau doua, n-o sa mai gasesc nimic prin masina, dar asta este :p ) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Februarie 9, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2015 (editat) Re: Depozitare soft top ON BOARD :brbuna treaba Saptamana asta ma apuc si eu de cutie, maine ma uit cat al striat am si daca ajunge pentru ce vreau eu sa o fac bine daca nu o fac din lemn. LE: @Grasul1 este super buna solutia data de tine si cred ca asa se si presupune sa se depoziteze prelata doar ca eu nu mai am scaune in spate asa ca tot la cutia de depozitare ajung. Editat Februarie 9, 2015 de MihaiK Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Doco Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Re: Depozitare soft top ON BOARD Votez pentru alumimiu pana la punctul in care "mai fa rost", si sa nu mai zic ca poze poze poze :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Martie 12, 2015 Autor Partajează Postat Martie 12, 2015 (editat) Re: Depozitare soft top ON BOARD Salutare, dupa cum am promis m-am apucat de cutie(cu intirziere ca am avut altele,de facut) ieri si astazi am terminat-o. Sper sa nu radeti de materialele care le-am folosit:grin:. Cu toate ca e mai ciudata constructia tine atat de bine incat poti sa stai pe ea in picioare si sa sari si nu se indoaie, nu pocneste, nu se lasa. Pe scurt a iesit chiar solida si cu loc destul inauntru pentru soft top si ceva scule. Buuun, am inceput cu un "cadru" din profile de aluminiu(cred ca sunt pentru tavan fals sau ceva de genul:banana) gasite prin atelierul unui prieten. Dupa ce am facut structura cadrului din aceste profile, am prins-o de caroserie in suruburi in laterale si traversa de jos am prins-o de asemenea in suruburi de podeaua masinii. Elementele cadrului le-am fixat intre ele cu nituri. Dupa ce am terminat cadrul, am placat fetele expuse cu aluminiu striat(tot ceva ramasite gasite in atelier asa ca e "mai din bucati" cutia). Promit ca in realitate arata mult mai bine. Dupa ce lustruiesc placile de aluminiu o sa arate si mai bine:br. Accesul in lada se face deschizand usa portbagajului. Sper sa va inspire si sa nu faceti prea mult misto:banana. LE. Am uitat sa menionez ca placile sunt prinse tot cu nituri de cadru iar intre placi si lonjeroane am aplicat mastic sa nu vibreze si sa faca galagie. Spor. Editat Martie 12, 2015 de MihaiK Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate