Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Review Maceta Rambo IV

Postări Recomandate

Va prezint noua ( si ultima ) achizitie , Maceta Rambo IV .

Ca si prima impresie , marturisesc ca dupa ce am desfacut pachetul , am ras vreo 15 minute :ha:. Am sa atasez si fotografiile , insa doresc sa va spun ca acestea nu reflecta realitatea . In sensul ca , ustensila este muuuult mai mare decat apare in fotografii . Am incercat eu sa dau oarece repere , dar la vizionarea fotografiilor am realizat ca nu am reusit :grin:.

Chinezii de la United Cuterly nu au facut rabat la material , cel putin in privinta fierului. E mult , gros si greu . Calitatea ascutirii nu este de top. Nici unghiul de topor dat taisului. Urmeaza sa ii modific taisul . Fierul in sine rezista la orice cazne. Nu o sa se rupa . Este cat o foaie de arc de Ranger . Puteti sa sapati si gropi cu ustensila. Nu o sa pateasca nimic. Este atat de grea incat imi este teama ca daca o port la curea , ma va trage intr-o parte la mers.

Lama este relativ echilibrata , din cauza manerului lung. Daca ar fi fost mai scurt , era inutilizabila pentru ca picai in nas daca o luai de capat .

Teaca . Dezastru . Mai bine nu o puneau . Un material atat de ordinar cu niste cusaturi atat de slabe , incat sunt convins ca la prima iesire se destrama si pierzi ustensila.

Cu toatea acestea , imi place ! Atat designul cat si proiectul . Nu tine loc de toate. Am incercat sa tai o felie de franzela mai tare si era sa rup masa .

Nu este de purtat la iesiri . Toate capetele se vor intoarce dupa tine . Daca nu stiati de ce merge Rambo in filmele lui asa leganat , va spun eu , din cauza greutatii si dimensiunilor macetei .

Acum pozele :

DSCF7244.thumb.JPG.3d0f79316c6b22494861bcf26e1cf3a9.JPGDSCF7238.thumb.JPG.0892944df91b51397475ed6df853834e.JPGDSCF7239.thumb.JPG.4e04bea947c60621cc1bacd4d971a705.JPGDSCF7240.thumb.JPG.2f5fdfba23b81d67b5ae24c9126cd71a.JPGDSCF7241.thumb.JPG.063c398f0ab535c735091e627e30aabd.JPGDSCF7242.thumb.JPG.196421539db3dce0005852d3969036b7.JPGDSCF7243.thumb.JPG.1ae5ab7f6a9731acef6ecdf2d3b82e37.JPG

Cu alte detalii , va stau la dispozitie daca sunteti curiosi .

Sa nu uit pretul : 90 ron + 10 ron transport prin Posta Romana .

Editat de FordRanger
  • Like 1
Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Review Maceta Rambo IV

Parere personala- exact atit face 90 lei...cred chiar ca ai irosit un pachet de tigari si o bere in plus ....

Este din categoria useless sa spunem. In padure poti ramane fara rotula, daca esti neatent, sa nu spunem altfel ......

Sa spargi/tai lemne este mai greu de manuit decit un topor Fiskars ordinar

Sa tai paine, rosie,papa in general...la fel...merge sa zdrobesti o ceapa ,in schimb :grin:....

Sa o cari la iesiri la munte,cort.....trebuie sa fii dus un pic....

Pentru autoaparare, la fel.....risti ani grei sau daca esti mai milos si pune mana adversarul pe ea :bx o iei rau sau definitiv.....

Pentru masina,sa fie acolo ,iarasi interpretabil...

De curiozitate de ce ai luat-o si de ce ne-o prezinti ? care-i scopul? granita comuna cu Ucraina?

PS nu o lua in nime de rau, dar este un forum si incercam sa ne expunem diferite idei.

Incerc sa aflu raspuns sincer la intrebarile de mai sus...

Sunt curios-oare o parere sincera de colegul Soimu despre ea reusim? :grin:

Am o - tramontina brazilia - care a lasat in 6-7 ani doi amici cu cite 3-4 copci amintire.O luau oamenii din portbagaj la diverse ocazii-o padure, un gratar, o iesire si se intorceau ciuntiti de incercari.niciodata nu am reusit sa ajung in jungla in anii astia si imi doream rau......Am pensionat-o,sta in garaj,panoplie.....

• Like 1

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Nu am alt scop decat acela de a prezenta unealta, in cazul in care vreun alt coleg este interesat sa cumpere si nu gaseste un review de la un posesor. Daca ai observat , i-am prezentat si punctele slabe . De fapt , am prezentat mai ales punctele slabe.

Am si eu tramontina . Cateva ( cam toate care se gasesc la noi ) . Le utilizez de ani buni si sunt extrem de utile in padure si in expeditii mai lungi. Nu am nici o taietura in urma utilizarii lor . Am fost atent.

Chestia asta care am prezentat-o acum nu este o maceta. Se numeste maceta dar este mai mult un parang. Sigur ca nu face ce face un cutit. Si nici un cutit nu face ce face o maceta . Doua unelte diferite . Aceasta este un soi de topor , de satar .

Doar o alta unealta. :ha: ( Nu incercam sa o vand . imi place asa inutila cum este )

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Nu e deloc inutila . Doar ca nu stiu ce ar astepta cineva de la o maceta ... Ia zi tu ala dulce si frumos , de ce nu-i buna maceta ? Ca nu are oaierless ??? sau ca unii si-au taiat soriciul incercand sa faca ceva ce nu stiau cum sa faca ca munca-i grea si putin raspandita si ei aia n-au avut unde sa capate experienta ???

Nu-i cazul sa catalogam un peste ca incapabil doar pentru cum poate urca in copac .

Cum te vezi tu ? ... defrisand o potecuta cu un topor in locul macetei ... sau despicand ceva busteni cu Tramotina . Eu nici macar n-am incercat . Maceta e cu treaba ei , toporul cu a lui .

... cine crede ca-i trebuie o va folosi , cine nu-i trebuie sau n-are unde ... poate o va colectiona . Poate ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

FordRanger eu is f curios la ce ai tu nevoie de maceta. Stii de ce te intreb ca io nu am simtit nici o data nevoia de una. Combinatia cutit-topor imi pare perfecta , nu cred ca lipseste nimic din ea sau?........

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Aceasta in special , chiar si eu ma intreb la ce as putea-o folosi :ha: . Am cumparat ustensila pentru ca eram curios , nu pentru ca i-am acordat vreo virtute si vreo utilitate deosebite.

O maceta buna insa , este foarte utila. Aleasa cu grija , face si treaba de toporisca si treaba de cutit. Trebuie sa fie supla , flexibila si de dimensiunea potrivita. Poti incerca si tu si vei constata ca sunt de ajutor . Un argument este acela ca o porti purta in teaca permanent si nu este foarte grea. Toporisca este mai grea si mai incomod de carat . Modul de utilizare o face foarte comoda. Eu am o livada si sunt nevoit sa mai schimb pomii care sunt imbatraniti sau bolnavi . Cand tai pomul folosesc drujba. Cand il ciopartesc , maceta. Pana si tatal meu a renuntat la topor cand a descoperit cat de usor poti face asta cu o maceta. Nu zic ca este mai buna sau mai rea decat celebra toporisca , dar pentru a avea o imagine corecta , utilizeaza si tu o maceta simpla si ai sa vezi daca este utila sau inutila. Eu o consider extrem de utila.

Un exemplu , daca mergi la pescuit si vrei sa te asezi intr-un stufaris sau te trezesti in padure intr-un desis plin de spini. Ce vei face cu un topor ? Nimic. Cu o maceta , poti sa iti faci loc , poti croi o carare . Bineanteles ca flora tarii noastre nu este tropicala si nu trebuie sa ne facem toata ziua carare printre liane :grin: . Dar o maceta este chiar si asa utila. Incearca si ai sa vezi . Nu trebuie ceva scump sau pretentios . O tramontina de 25-35 de ron este ideala. Ai sa vezi ca nu o mai scoti din masina .

Link spre comentariu

Mda, deci esti colectionar....Se intelege.

Oricine iese in mod normal in padure,trasee,cort PE JOS, a renuntat de mult la maceta.Irod si cei citiva care fac din asta un hobby pot confirma.

Un peste,un stufaris,o dunare...poate...dar sa vad eu pescarul extremist care isi pune cortul si tabara in asa ceva si are nevoie special de maceta......oricum ,atunci nu poate folosi satarul asta

in sfirsit.

La curatat pomi si taiat poteca da, acolo si eu am latit drumul spre casa de tot felul de arbusti si plante zgariecioase de masini ~ 200m in 5 ore cu maceta care are citeva sute de grame si m-am resimtit trei zile, fiind dreptaci......cu satarul asta iarasi nu cred ca poti, te lasa lat cele 2 kg inainte sa termini.....

Am pipait unul aproape la fel acum citeva saptamani,de acolo vine adversitatea,sa stiti, nu vorbesc din carti....

Vad ca am fani....degraba apasatori de butoane....dragilor,ginditi bre, ca face bine la neuron.....si asa cum spuneam, este liber la expus idei,nu omori omul ca gindeste altfel....omor ideea.CIne poate contrazice cu fapte ce am expus mai sus?:grin:

Editat de RZV

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Ai folosit un termen corect - pescarul extremist . La asta nu m-am gandit ca e in afara preocuparilor mele , dar acum imi vin in minte cativa prieteni pescari care au fiecare cate una , oricare ar fi ea . Toate au semne vizibile de utilizare . De ce oare ...

de fapt , sunt mai multi pescari pe care-i stiu , toti pescari feroce si care ar fi prefereat sa dea banii pe altceva , orice altceva , un alt set de carlice , un cosulet , alta bazganaraie pescareasca , dar au si maceta .

Cat despre faptul ca te oboseste ... e normal , orice miscare oboseste ca, de , e miscare , si majoritatea citadinilor fac o minima si niciodata indeajuns miscare ca astea sunt vremurile ... mai mergi si tu la peste si pune niste greutati pe mouse , pentru ceva masa musculara in plus ... La 200m si 5 ore de curatat poteca se resimtea oricine cu febra musculara dupa-aia ... singurul acere nu pateste asta e ciucnorissu , stii tu , ala ...

Taranii din partea vestica a Europei folosesc dintodeauna un cosor f

mare ( frate cu maceta doar ca are cioc in jos la varf ) la lucrul in livada . E una din sculele care a evoluaat foarte putin ca forma si mod de lucru dar s-a mentinut in utilizare si in prezent , pe un continent fara jungla , fiind o unealta folosita doar in agricultura . Ideea pe acre o mentionez este ca e utila , altfel se elimina singura din utilizarea obisnuita cum s-a intamplat cu arcul si sageata .

... de partea orientala nu mai spun ca rusii intodeauna au fost cutitari , ceilati orientali mai indepartati nu-i amintesc ca sunt prea indepartatati geografic si nu numai , ramanem la zona unde traim noi , straina de maceta dar inconjurati de unelte similare .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Cred ca s-a inteles gresit initiativa mea. Eu nu am incercat sa promovez produsul. Dimpotriva , am scos in evidenta unele aspecte care , luate in considerare , demonstreaza ca nu are o foarte mare utilitate in anumite conditii. Multi colegi de forum care fac off-road , inevitabil vor ajunge si in situatii cand o scula taietoare este necesara si m-am gandit sa ii ajut pe aceia care ar fi fost interesati de un astfel de produs , ca sa poate evalua daca le este utila sau nu . Nu este un post "pro" ustensila sau "contra". Nici despre utilitatea toporului versus maceta. Nu inteleg de unde izvoraste izul acesta de polemica. :grin:.

RZV , tu sa nu iti cumperi . :2dr

Revenind la review :

Azi am avut timp sa o si ascut mai omeneste si sa ii dau un unghi mai util , care sa ajute si la taiere , nu numai la despicare . Greutatea mare ajuta mult . Taiaturile sunt foarte adanci si dupa cateva minute de folosit pe lemne uscate si foarte tari , nu se vede nici o urma de utilizare pe ustensila . Asa cum intuisem , suporta foarte multe abuzuri . Macar din acest punct de vedere , este OK . Se incadreaza la capitolul maceta HD ( Heavy Duty ) sau chopper .Grosimea lamei in partea de sus , ajuta mult la despicat . Aici face treaba mai buna decat maceta care se infunda si este nevoie de o tehnica diferita pentru a despica lemne ( ajutata cu un alt lemn cu care trebuie batut pe partea din fata a muchiei lamei .

Este cam la fel de utila ca si un Khukri , cu mentiunea ca are o mai mare forta de lovire .

Editat de FordRanger
Link spre comentariu

Nu este un post "pro" ustensila sau "contra". Nici despre utilitatea toporului versus maceta. Nu inteleg de unde izvoraste izul acesta de polemica.

Din experienta fiecaruia si din traditie: "tot tiganul isi lauda ciocanul"

Fiecare scula are domeniul optim de utilizare. Maceta o consider superioara in cazul crengilor inalte si/sau flexibile. Daca stii cum sa lovesti cu ea taie in joaca crengi de 30-40mm.

Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare