Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Senzor airbag aprins

EoL

Postări Recomandate

Salutari,

Am o Navara din 2008, la care recent a inceput sa ii palpaie senzorul de airbag. As vrea sa va intreb daca cunoasteti ceva service bun in Cluj sau imprejurimi unde sa se poate investiga aceasta problema. La un service unde am dus-o mi s-a spus ca computerul de bord nu are inregistrata nici o eroare si nu stiu ce sa ii faca (sau poate softul folosit de ei pentru diagnosticare nu e cel mai reusit)

Nu as apela la reprezentanta decat ca si o ultima alternativa.

Orice sfat sau recomandare sunt binevenite.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Senzor airbag aprins

Am sa postez progresele facute pe problema asta, poate va ajuta pe cineva in viitor. Am intrat in modul de diagnoza gasit la pagina SRC-30 din manualul de service, respectiv faci pasii urmatori de 3 ori:

1. pui contactul

2. astepti sa se stinga lumina de airbag (care sta aprinsa 7 secunde) dupa care iei contactul imediat.

3. astepti 5 secunde.

Daca se repeta si a 4 oara pasi de mai sus se reseteaza si, daca nu e o problema serioasa, se opreaste din palpait. La unele persoane care problema a aparut in urma unor mici modificari la instalatia electrica (deci nu era o problema cu airbagurile in sine) a functionat aceasta resetare si lumina de airbag s-a stins. Din pacate la mine nu a fost cazul.

In modul de diagnoza vor palpaii codurile de eroare. La mine aparent sunt doua, respectiv lumina de airbag palpaie rapid de 7 ori pe urma dupa o pauza de 2 ori.

Tot din manualul de service la pagina SRC-85 este interpretarea acestor coduri, respectiv in cazul meu:

7 flashes indica o problema cu diagnosis sensor unit circuit

2 flashes indica o problema cu circuitul de la airbag-ul soferului

Se pare ca nu am sa scap fara o vizita la reprezentanta. Am pus aici un video pe youtube cu procedura care am urmat-o. Manualul de service l-am gasit pe acest site.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare