Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Piesa rupta

Postări Recomandate

Salut.

Ieri am fost cu maisna sa o incerc putin prin padure si se pare ca nu am avut noroc, am rupt o piesa si nu are cod pe ea nu stiu ce este , stiu ca nu mai cupleaza tractiunea fata e ceva legat de vacum

ma puteti ajuta cu un Cod piesa sau ce este mai exact?

Poze

http://i95.photobucket.com/albums/l123/yo_catalin2000/IMG_20150218_101705%20modified_zpsvbymcdef.jpg

http://i95.photobucket.com/albums/l123/yo_catalin2000/IMG_20150218_101728%20modified_zpscktl3tpj.jpg

http://i95.photobucket.com/albums/l123/yo_catalin2000/IMG_20150218_101715%20modified_zpssbkbqhp9.jpg

Editat de teddybear
postari consecutive cu acelasi subiect
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

da, dar tot nu gasesc un cod

o sa aplic ce zice Alin. Buna idee asa fac, un stut micut cu filet pe exterior si il infiletez in plasticul acela, eventual dupa dau si cu ceva lipici sa nu piarda presiune

Editat de Astral
Link spre comentariu

Re: Piesa rupta

Ca sa nu piarda presiune poti folosi ceva materiale folosite de catre instalatorii sanitari (banda de teflon sau calti).Inainte de a infileta stutul dai pe filet cu teflon sau cu binecunoscutii calti , pentru o infiletare mai usoara cauta si cumpara de la magazinele ce vand piese pt instalatii un produs care se numeste PASTA VERDE , dupa ce pui calti ,peste ei dai cu pasta asta verde sau poti folosi vaselina.

Link spre comentariu

E compresorul pentru cuplarea diferentialului fata , face presiune nu vacuum . Din pacate s-a rupt chiar stutul care duce presiunea la diferential , daca era celalalt inca mergea fara probleme .

. Se poate repara cu putina atentie - majoreaza la 4 mm gaura ramasa de la stutul rupt si fa un filet cu un tarod M5 . Fa la un strungar un stut filetat cu M5 la un capat si infileteaza-l usurel in gaura filetata , dupa ce l-ai infiletat una-doua spire pune o picatura de superglue ( nu fa exces ca mai rau face ) si infileteaza-l cat mai trebuie . Lasat peste noapte pe calorifer sa se intareasca bine adezivul si poate ai noroc ...

Daca stai bine cu rabdarea si esti meticulos se poate desface si curata , de obicei strange apa in interiorul carcasei si valvele nu mai etanseaza , asemenea si oringurile , plus rugina aferenta care dauneaza maxim ... si mai ruginesc si tevile in intrior , e bine sa fie suflate cu aer .

Se poate reloca din pozitia initiala din bara , intr-o pozitie mult mai protejata , pe suportul de la borcanul de servodirectie de pe scheletul radiatorului . Se renunta la conducta de admisie a aerului cuplata cu furtunasul de pe stutul de pe centru , cel ramas nerupt la tine ) , e cea care e ridicata in locul mai sus mentionat pe suportul borcanului servo ... e conducta de 5 mm diametru , cu capatul intors ca un bastonas ... si care are prostul obicei sa rugineasca , se aduce un capat de furtun mai lung de la pozitia initiala din bara la noua pozitie ridicata a compresorului . Mufa electrica poate fi adusa si ea in noua pozitie fara probleme , daca consideri necesar se elibereaza cablul ( protejat in copex ) din prima clema de pe traseul de pozare si ajunge mai mult decat suficient .

Admisia pentru ecest mic compresor eu am cules-o cu un capat de furtun in carcasa de aer , facand o gaura in carcasa pe partea filtrata ( capacul superior ) ... ca prima recomandare ar fi bine sa inlocuiesti furtunele cu altele noi , personal am preferat furtun de carburant cu 5 mm la interior , varianta cu camasa dubla NBR , nu cel cu camasa panzata . Furtunele originale daca sunt crapate scapa presiunea care e si asa joasa ( max 0,35 bari , intr-o zi buna ... ) si daca scapa apar problemele la cuplarea tractiunii fata . E putina chinuiala doar la introbagarea pe stutul din carcasa diferentialului care e foarte inghesuit in lateral , dar nimic chiar asa de neobisnuit .

Am terminat cele zise mai sus asta acum trei ore . Merge bine , cupleaza corect , dar ... ... mai bine lasau ei diferentialul simplu ca la Vitara fara decupalrea planetarei si cu toata instalatia asta si cu coroana interioara il faceau diferential blocabil cum e pe spate la Mitsu ca e aproape acelasi sistem dpdv constructiv ...

Daca crezi ca e nevoie te pot ajuta si cu codul piesei .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Daca vad eu bine in prima imagine este si o crapatura in corpul de plastic al compresorului. IN acest caz, incearca ce a spus @cos si apoi pune pe crapatura un adeziv de calitate pentru plastic.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

MULTUMESC PT RASPUNSURI! Nu era nimic fisurat doar ala rupt si am pus altul de fier acolo. merge beton :)

Mai am o problema si nu vreau sa deschid topic nou.

Am cumparat si eu insa turbo special track 205/80/r16 dar mi se par cam grele 33kg roata cu janta originala de tabla. Cauciucul sare de 22kg buc. Problema e ca a inceput pompa de servo sa nu mai mearga , se intrerupe servo cand dau pe loc si in mers, merge asa infranata, cand trag greu de volan se forteaza si patineaza cureaua pe fulie, de la roti sa fie oare??? lichidul este schimbat tot, aerisit.

Cand merge cand nu merge, cand virez jumate de tura de volan merge dupa se intarese si se aude pompa cum fluiera si se forteaza, trag tare de volan patineaza cureau putin dupa care isi da iar drumul, merge in trepte....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare