Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Info Anvelope Defender

Checiches12

Postări Recomandate

Buna , ma puteti ajuta va rog cu o parere legata de dimensiunea si modelul potrivit de anvelope pentru un defender 90 din 2009 ?

As opta intre SILVERSTONE MT-117 XTREME sau BF Goodrich Mud-Terrain

Momentan pe masina am Bf Goodrich All Terrain 265-70-16 dar as dori ceva mai late si inalte . Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Info Anvelope Defender

Omologate pentru Def sunt urmatoarele:235/85/16 sau 265/75/16 (asta ai acum) sau 7.5J16 - toate sunt aproximativ egale cu 32".

Mai late si mai inalte poti incerca 33"...cu cat maresti roata cu atat mai multe probleme apar si dupa parerea mea nu ai nevoie.

Pune-i MT-uri si poti merge pe asfalt sau pe camp...Silverstoanele sunt pentru utilizare offroad - daca asta faci cu masina sunt foarte ok.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Va multumesc pentru informatii , doresc anvelope putin mai inalte pentru ca doresc sa ridic garda la sol chiar daca e putin iar legat de silverstone am inteles ca merg si pe asfalt atat ca se consuma mai rapid iar in regim de noroi bf goodrich mud nu sunt asa bune ca si simex'urile silverstone

Link spre comentariu

Recomandare anvelope pentru Defender

Pentru un defender 90 din 2009 ce model de anvelope imi recomandati si dimensiune in conditile in care se circula si pe strada si in regim offroad noroi-mocirla ? Mentionez ca acum am bf goodrich all terrain 265-70-16 . Multumesc

Link spre comentariu

Re: Recomandare anvelope pentru Defender

Pentru un defender 90 din 2009 ce model de anvelope imi recomandati si dimensiune in conditile in care se circula si pe strada si in regim offroad noroi-mocirla ? Mentionez ca acum am bf goodrich all terrain 265-70-16 . Multumesc

Intrebarea de mai sus ti-am mutat-o pe acest topic pentru ca pe topicul unde ai pus-o se discuta despre anvelopele BFG MT la modul general (calitate, performante, etc), dar am vazut ulterior ca deja ai deschis acest topic, deci te rugam asteapta raspunsurile pe acest topic si nu mai intreba si in alte topicuri acelasi lucru !

Multumim pentru intelegere !

Link spre comentariu

Referitor la dimensiunea anvelopelor ti-a raspuns colegul @sean70, daca pui anvelope simex pe 33 fara modificari la transmisie posibil sa ai ceva probleme, mai ales daca o sa fortezi in regim off road.

Daca ma intrebi pe mine, anvelopele profil simex de la silverstone sunt extraordinare in off road, dar pe sosea sunt cu probleme la franare si nu poti sa mai rulezi cu cine stie ce viteza, mai ales ca ai o masina care se comporta extraordinar pe sosea.

Eu iti recomand anvelope MT si poti sa te mai uiti si la alti producatori, nu doar la Bfg.

Cu stima, Alexey.

Nissan Patrol Y61 SWB - Pif

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

Va multumesc mult pentru pareri, as mai avea o intrebare stie cineva daca voi intampina dificultati la montarea unor anvelope 285/75/16 daca momentan am 265/70/16 iar masina are suspensia standard ?

La montare nu, dar la rulare da, posibil si la bracarea rotilor. La ce folosesc anvelopele asa de late coroborate cu suspensia standard? Pentru regim noroi-mocirla cele mai bune sunt anvelopele inguste.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Daca pui anvelope mai mari o sa ai probleme si la flexare ( o sa iti atinga in aripa) , iar la bracare daca nu ai pe langa kit de inaltare si flase distantie iti va atinge.

La asta s a referit @mariusg.

Cu stima, Alexey.

Link spre comentariu

Pune-i 265/75/16,arata bine si sunt omologate...combina-le cu niste jante cu ET negativ si gata (eu asa am,cu -30,fata de +38 standard).

Dupa parerea mea nu ai nevoie de roti mai mari la Def.

Motorul Puma are cuplu mare,daca il combini cu roti mari vei trosni diferentialele...nu uita ca in transfer ai 1:3 pe low - o reductie mare pe care trebuie sa o gestionezi bine din talpa,nu are rost sa cresti riscurile odata cu marirea rotii pentru un castig minor de garda la sol sau unul discutabil de imagine.

Asa arata al meu cu ce ziceam mai sus:

[ATTACH=CONFIG]237768[/ATTACH]

1793046708_Bucure351ti-20140507-00958.thumb.jpg.f25ddba43c19bf46e55a4f30d6c3b72a.jpg

Editat de sean70

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Va multumesc mult pentru pareri, as mai avea o intrebare stie cineva daca voi intampina dificultati la montarea unor anvelope 285/75/16 daca momentan am 265/70/16 iar masina are suspensia standard ?

Daca vrei sa pui 33"., adica 285/75/16 trebuie sa o ridici cu 2" (vre- o 5 cm). Pentru asta gasesti lift kit pe mai multe site -uri de specialitate. Chiar si asa are sa- ti frece in aripa spate la trecerile mai dificile.

Sky
Link spre comentariu

Va salut ! Ce presiune in anvelope imi recomandati la dimensiunea 265-75-16 bf goodrich mud terrain la land rover defender 90 ? Mersi

Eu la 245/75/16 pe strada merg cu 2.2-2.4 si in teren cu 1.5-1.6.

Cu stima, Alexey.

Link spre comentariu

Presiunea e presiune indiferent de dimensiunea rotii doar volumul de aer difera, e bine sa fie folosite presiunile recomandate de producator iar pt Defender 90 conform cartii tehnice sunt 1.9 fata - 2.4 spate, nu trebuie sa scada sub 1.6 fata si 2.0 spate(asta-i minimul acceptat pt "Off-road ’emergency’ soft use maximum speed of 40 kph (25 mph)")

@Alexey, vezi ca date din astea sunt si pt D1 si sunt cam diferite de ceea ce folosesti tu: 1.9 fata - 2.6 spate si 1.2 - 1.8 "Off-road ’emergency’ soft use maximum speed of 40 kph (25 mph)"

am observat ca la astea cu diferential central tip LT230 la toate exista o diferenta de 0.5-0.7 intre fata si spate(si la D2), explicatia ma depaseste

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

135255_506112996111699_570949106_o.thumb.jpg.bab215d3c895bca8c96e466b2e4d3e5d.jpg

Astea sunt rotile standard pt Def. sunt facute special pt marca asta, indiferent de anii de fabricatie. Te sfatuiesc sa nu pui mai late, pt ca astea iti inalta masina suficient de mult. Am sa caut o poza sa ti arat cum e si cu 32-uri profil simex, dar crede ma ca cel mai bine pt def este cu rotile normale - eu vb de dimensiuni, nu de profil

882926_504891096233889_360186389_o.thumb.jpg.797d5f96f79f8e6bb78c71e78a83dd71.jpg

Editat de Petre Niteanu a.k.a. bullbar

Link spre comentariu

Este dimensiunea potrivita si omologata.

Intr-adevar,cel mai usor se misca cu "biscuitii" 7.5J16 dar astea de 265/75/16 sunt mai aratoase!

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Ce presiune in anvelope imi recomandati la dimensiunea 265-75-16 bf goodrich mud terrain la land rover defender 90 ? Mersi

Aprecierea justa a presiunii se face in modul descris aici.

Ce da producatorul in carte sunt date generice. Realitatea difera mult in functie de incarcare si de tipul de anvelopa.

Spre exemplu eu folosesc la Defender 110CSW 2.9bar in fata si 2.4bar in spate. De ce? Fata, pe langa greutatea ei normala mai are si roata de rezerva pe capota (31kg), o bara custom (17kg) si un troliu cu plasma (35 kg). Spatele e.... liber, gol. Am cantarit masina in aceasta configuratie si puntea fata are 1250kg iar puntea spate 900kg. Calculele din postul de mai sus au dus la aceste presiuni. Anvelopele sunt Fulda Multitrac LT 7.50R16.

Am transportat o data cu masina 970kg de pavele (in stationare mai era un spatiu de ~5mm intre punti si tampoanele de cauciuc ce limiteaza cursa suspensiei) iar cauciucurile pareau toate ca au pana. Le-am umflat (doar pentru acel drum) la 3.5bar si totul a fost bine. Ca aspect exterior, anvelopele flexau cam mult, ar mai fi fost nevoie de aer dar nu am vrut sa depasesc presiunea maxima scrisa pe laterala lor.

Limita inferioara a fost de 0.8 bar la toate rotile; eram singur, se lasa seara, pe jos am nimerit un lut imbecil, si nici un copac de legat troliul. Daca nu iesea singur Defenderul nu aveam alta solutie, plecam pe jos sau chemam un prieten... Chiar eram dispus sa bag in viteza si sa ma dau jos sa "ma imping singur", numai ca pe I low, cu 0.8 bar in roti a inceput sa inainteze, ca melcul, dar inainta. Si n-a dejantat (dar nici n-am dat talpa).

Vreau sa spun ca realitatea poate sa difere extrem de mult de ce scrie in carte, doar trebuie sa ne adaptam. Producatorul da mereu presiune mai mare pe spate deoarece presupune ca se circula cu o masina incarcata, insa uneori presupunerile nu sunt conforme cu realitatea.

Editat de shark
  • Like 1
Link spre comentariu

Parerea mea e ca producatorul nu presupune nimic, sau doar la astea cu diferential central presupune ca va fi incarcata in spate si la alea fara(de ex. freelander) nu?... toate calibrarile sistemelor(ABS, vitezometru, accelerometre) sunt facute cu gume stock si la presiunile scrise acolo cu masina goala si incarcata la "max vehicle gross weight" tinand cont de incarcarile maxime admise pe punti... fiecare poate sa faca ce vrea cu masina lui si sa inventeze ce vrea dar ceea ce scrie in carte e verificat prin teste serioase si eu recomand tuturor sa tina cont de asta.

Editat de sierrafery
readaptat la situatia actuala

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare