04gabriel67 Postat Februarie 26, 2015 Partajează Postat Februarie 26, 2015 Salutare la toata lumea! La Samurica, am o problema cu tapiteria de plafon, respectiv in partea de fata atarna si era proptita cu niste stinghii de lemn, proptite de-asupra parbrizului in fata si la mijloc de traversa de tabla de acolo . Nu am dat atentie problemei , am lasat-o pentru mai tarziu - respectiv nu m-am uitat bine de ce este asa. Dar am gasit un Samurache la desmembrari acum ceva timp, am vorbit cu persoana respectiva pentru tapiteria de plafon, si surpriza, mi-a spus ca e lipita de tabla ... Intrebarea este , ce as putea face? Daca o scot de tot , curatata tabla , ce as putea pune in loc ? Nu stiu , fasii de pluta , lipte cu prenadez? S-a mai lovit cineva de problema asta ? Multumesc ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cotizo Postat Februarie 26, 2015 Partajează Postat Februarie 26, 2015 Re: Tapiterie plafon metal -top Eu am avut mocheta lipita de plafon la Aro 10. Altfel face condens... :)) Niciodata nu esti destul de paranoic... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosd13 Postat Februarie 26, 2015 Partajează Postat Februarie 26, 2015 Re: Tapiterie plafon metal -top Eu am lipit piele ecologică si arata senzațional Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
04gabriel67 Postat Februarie 26, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2015 Re: Tapiterie plafon metal -top Multam pentru raspunsuri! Exact la condens am gandeam si eu cand mi-am spus ca trebuie sa inlocuiesc musai cu ceva treaba respectiva. Dar CUM ati facut? Intreb asta pentru ca de exemplu, acum niste ani de zile cand am mai bricolat cate ceva , prenadez-ul folosit la lipirea materialului ( prelata ) pe tabla, la soare , nu a mai facut fata. pur si simplu s-a "inmuiat", materialul se dezlipea. Deci la Samurica, plafon de tabla , super incinsa vara. Ce ati folosit voi in situatia asta ( tapiterie inlocuita ) ca adeziv? Cum s-a comportat vara? In loc de foi de pluta ( gen taped de pluta, de la magazine de profil) ma gandeam poate merge material de tapiterie, il stiti , cel cu strat subtire de burete pe dos. Am vazut bucati relativ mari de vanzare in talcioc. Daca ar merge , cu ce as putea lipi materialul de plafon?? Multam mult ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosd13 Postat Februarie 26, 2015 Partajează Postat Februarie 26, 2015 Re: Tapiterie plafon metal -top Lipici la spray si 2 prieteni sa il tina pe plafon 3 minute pana a prins :) Ps: pielea a venit cu burete pe spate Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
219CXR Postat Februarie 26, 2015 Partajează Postat Februarie 26, 2015 Re: Tapiterie plafon metal -top Acceasi problema cu alegera adezivului o am si eu cu tapiseria plafonului la Frontera din dotare. Atat ca la mine materialul textil nu vine lipit direct pe tabla ci pe o ''coaja'' din fibre de sticla. Am ajuns la "Moment Universal Clasic'' deoarece dupa prospect se pare ca rezista la temperaturi extreme, de la -40 C la 110 C , la apa (condens) si este elastic. Inca nu l-am cumparat, dar cred ca aceasta va fi alegerea.TDS-MomentUniversal-Clasic.pdf 0724066100 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 26, 2015 Partajează Postat Februarie 26, 2015 (editat) Re: Tapiterie plafon metal -top E un adeziv de contact normal , acelasi si la Bison ... tip Prenadez 500 . Adica ceva mai bun , rezistenta medie , pret mediu . Pentru o rezistenta mai mare se pot aplica doua straturi de adeziv , al doilea dupa cel putin 12 ore si max 24 ore , dupa al doilea strat se lucreaza normal ( se asteapta 'uscarea superficiala' si dupa reticulare - uscarea superficiala - se lipesc piesele ) . Aplicarea cu o rola mica e mai buna decat cu pensula , rola e indicat sa fie cu canale ( asemanator cu un teanc de monede ) care sa lase in urma brazde asemanator cu o grebla . O scula mai simpla e un spaclu de plastic la care se fac dinti ( cu o pila mica triunghiulara ) si se rotunjesc colturile sa nu agate , dar e mai greu de lucrat la peste cap , in schimb e foarte utila la lucrul pe masa . E o scula clasica de tamplarie/tapiterie , folosita la furniruirea manuala . In mod traditional muncitorii din fabrica o faceau dintr-o placuta de 10x10 cm de HDF . Degresarea e critica , atentie ca dupa contactul intre piese nu se mai pot face ajustari si repozitionari , deci se incepe de pe o axa centrala si se continua cu mare atentie sa nu se faca cute , asemanator cu aplicarea autocolantului . Corectiile de pozitie si ajustarile sunt posibile doar la lipirea umeda ( fara reticulare ) cu alt stil de lucru si alta rezistenta . ( HDF = hartie densificata stratificata . Cu alte cuvinte foaia de melamina de pe palul melaminat , pe vremea cand avea 1 mm grosime si rasinile sintetice nu prea omorau balene ... ) . Editat Februarie 26, 2015 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate