Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Frontera 2.0 x20se 1997, ordinea fiselor

celcuparul

Postări Recomandate

Salutare tuturor!! Stie cineva care e ordinea fiselor la motor x20se? pe fiecare fisa e trecut un numar de la 1 la 4, la fel si pe aprindere, dar pe ce pistoane trebuie puse nu stiu. A, si inca o intrebare, motorul merge montat pe caroserie fara sa dau cutia jos sau e mai indicat sa bag motorul cu tot cu cutie? Multumesc!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Frontera 2.0 x20se 1997, ordinea fiselor

Cilindrul 1 este cel de la distributie, iar cilindrul 4 este spre cutia de viteze.

Cred ca este mai usor daca motorul este separat de cutia de viteze. Motorul iese pe deasupra, iar cutia de viteze pe dedesupt (pe sub caoserie). Sau daca demontezi puntea fata intra si motorul si cutea pe dedesupt, dar este mai complicat decat prima varianta.

Succes!

Editat de 219CXR
0724066100
Link spre comentariu

Deci pun 1 de la distribuitor cu pistonul 1, 2 de la distribuitor cu pistonul 2 , 3 cu 3 si 4 cu 4? In carte scrie ca ordinea este 1-3-4-2 si ca 1 e la distributie.:cn Moyorul l-am dat jos de pe masina pe bucati si mi se pare imposibil de pus la loc fara cutie deoarece baia de ulei vine bagata dupa grupul fata si nu vad cum as ghida cutia pe volanta. Cand am scos blocul baia de ulei era desfacuta permitandu-mi sa trag motorul in spate pentru al scoate, si tare greu l-am scos.

Link spre comentariu

Credeam ca la 2.0 e mai usor ca 2.5 tds,pentru ca e mai mic si mai usor,dar vad ca tot aia e problema..

La 2.5 am lasat cutia de spate si motorul l-am bagat inclinat (tot cu baia scoasa,lovind sorbul la greu) si tot asa,am nimerit priza foarte-foarte greu..Privind in urma,cel mai simplu este sa dai grupul fata jos,si te joci dupa aia cu motorul.Baia am pus-o la urma.

Deci cred ca mai simplu e sa dai jos grupul decat cutia.

0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com
Link spre comentariu

inainte de a incepe sa bagi motorul la locul lui, ridica cutia de la partea din fata... o sa intre motorul destul de usor.

frontera A 2.0 sport - de off road :tr_____________:jp1

frontera B 2.2 16v sport - de plimbare

Link spre comentariu

Din cate vad l-a scos cu tot cu cutie...Poate la 2.0 merge,la 2.5 e imposibil.

PS-la cat e ala de mare nu cred ca-i trebuia macara.. :wink:

0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

daca nu te grabesti cu ordinea fiselor iti fac o poza la mine si vezi- scz de intarziere.

poate avem timp si mai vb de una alta la ele fiind din iasi..:wink:

Link spre comentariu

Ambii sunt senzori pentru temperatura motor. Cel cu mufa albastra este pentru calculatorul de motor , iar cel mic pentru indicatorul de temperatura motor din bord.

Editat de 219CXR
0724066100
Link spre comentariu

Merci, am inteles!! Nu-mi indica apa in bord nici atunci cand scot papucul si il pun la masa. Cel cu mufa albastra de unde ne dam seama daca e defect?

Aaa, si inca o problema! Acul de la ulei sta maxim de cand bag cheia in contact. Am scos mufele de la sonda ulei, tot maxim, am desfacut mufa cea rotunda cu multi piciorusi crezind ca am un scurt pe instalatie dar tot maxim sta. A mai patit cineva asa ceva?

Editat de celcuparul
Link spre comentariu

Se pare ca problema acelor era din spatele bordului, am gasit o mare impuscatura in banda cu circuite. Dupa ce m-am dat de ceasul mortii pentru a-mi face 3 lipituri profesionale pentru unirea circuitelor pe la vre-o 20 de serviceuri gsm si reparatii televizoare, electrice auto, etc si am fost respins categoric ca nu mai are salvare bordul, am pus mana pe letconul din 1973 care-l aveam pe acasa si am rezolvat problema in 5 minute.

Acum ma sacaie relantiul de 1100 rpm

Link spre comentariu

Deci prin Iasi meseriasii nu se pricep la electronica... :ha1

Legat de ralanti, vezi daca lucreaza valva ICV. Scoate-i mufa si vezi daca se modifica ralantiul. Eu cred ca nu.

Nissan Navara Double Cab D40 2009
Link spre comentariu

se modifica turatia motorului daca scot din functiune orice senzor, mai putin lambda. Ma gandesc ca relantiul e mare datorita segmentarii motorului, sa nu-si fi facut inca oglinda. In momentul cand o turez scoate un fum alb de parca ar papa ulei, cea ce cred ca e normal deoarece motorul nu lucreaza inca ermetic. Stiu asta de la masina cealalta, cand era noua in primii 10mii km papa si ulei si mai mult gaz iar acum nu papa un gram de ulei dupa 200mii km. Oare am dreptate?

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

O intrebare pentru cunoscatori:

Cutia de viteze la modelul x20se este separata de cutia de transfer sau merg impreuna cu acelasi ulei?

M-am uitat pe dedesupt pt ca vreau sa schimb uleiul si nu vad decat 2 busoane, de umplere si golire!

Ms anticipat!!

Link spre comentariu

Din cate stiu eu, la Frontera A motoarele 2.0 benzina au cutiile de viteze MSG (4.4 litri ulei, comun cu cutia de transfer). Toate celelalte motoare au cutiile MUA, in care uleiul este separat de cel din cutia de transfer.

Oricum toate cutiile de viteze de Frontera si toate cutiile de transfer de Frontera folosesc ulei de motor...

Eu la mine (2.2 benzina) am pus 10W40.

tipuri cutii de viteze Frontera.pdfulei cutia de viteze si transfer Frontera.pdf

0724066100
Link spre comentariu

Ms de raspuns! Am reusit sa schimb uleiurile in cutie si grupuri. Si daca tot m-am bagat pe sub masina, am si gresat crucile, cardanul fata si chestia aia din dreapta de la caseta de directie. Oare am sarit vreun puct de gresare?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare