Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Intrebare punti Discovery

mihaiuc90

Postări Recomandate

Re: Intrebare punti Discovery

Salutare! As vrea sa întreb poate exista colegi care au schimbat punțile pe land rover discovery. As vrea sa pun punți de k260 pe un discovery din 1998. Un sfat?

Va mulțumesc!

Am creat un topic nou, intrebarea ta n-avea nici o legatura cu subiectul topicului in care ai formulat-o.

Vin si eu cu o intrebare: de ce ai vrea sa faci lucrul asta?

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am creat un topic nou, intrebarea ta n-avea nici o legatura cu subiectul topicului in care ai formulat-o.

Vin si eu cu o intrebare: de ce ai vrea sa faci lucrul asta?

principalul motiv ii ca pe landrover sunt foarte slabe grupurile si planetarele comparativ cu nissan. (avem un club de offroad la maramures, si in 2 ani nu am vazut planetara sau grup de nissan sa cedeze, in schimb la defender si discovery am vazut chiar des)

Link spre comentariu

principalul motiv ii ca pe landrover sunt foarte slabe grupurile si planetarele comparativ cu nissan. (avem un club de offroad la maramures, si in 2 ani nu am vazut planetara sau grup de nissan sa cedeze, in schimb la defender si discovery am vazut chiar des)

Cred ca pui problema un pic gresit:wink:

In primul rand despre ce Discovery vorbim: 1 sau 2?

In al doilea rand, ce vrei sa faci cu masina (sau ce ai facut cu ea) ca sa ajungi sa rupi un grup sau planetara?

Nu cunosc nimic despre puntile de Patrol (decat ca sunt mari si grele)... dar, in functie de motivele si scopul tau, s-ar putea gasi solutii chiar in "ograda" LR (unele mai scumpe, altele mai convenabile):wink:

Edit: acum am vazut ca e vorba de 1998... deci Disco 1. Scuze...

Editat de teddybear

Link spre comentariu

Cred ca pui problema un pic gresit:wink:

In primul rand despre ce Discovery vorbim: 1 sau 2?

In al doilea rand, ce vrei sa faci cu masina (sau ce ai facut cu ea) ca sa ajungi sa rupi un grup sau planetara?

Nu cunosc nimic despre puntile de Patrol (decat ca sunt mari si grele)... dar, in functie de motivele si scopul tau, s-ar putea gasi solutii chiar in "ograda" LR (unele mai scumpe, altele mai convenabile):wink:

Edit: acum am vazut ca e vorba de 1998... deci Disco 1. Scuze...

deci discovery ul respectiv a fost incaltat cu 31 silverstone xtreme si in conditii unde patrol y60 sau k260 au trecut, (mai usor sau mai greu, discovery ul a cedat). ideea ii ca eu detin doua punti (fata/spate de k260) si as vrea sa stiu daca se potrivesc, modelul asta are grupul pe o parte.

Link spre comentariu

deci discovery ul respectiv a fost incaltat cu 31 silverstone xtreme si in conditii unde patrol y60 sau k260 au trecut, (mai usor sau mai greu, discovery ul a cedat). ideea ii ca eu detin doua punti (fata/spate de k260) si as vrea sa stiu daca se potrivesc, modelul asta are grupul pe o parte.

Daca ai puntile in ograda, e foarte simplu: pui mana pe ruleta si masori prin comparatie! Vezi dupa aia ce modificari ai nevoie ca sa prinzi puntile pe masina, probabil vei avea nevoie de o flansa adaptoare la cardane (sau cardane custom) si aia e! Ca idee: standard, puntile de LR au raport 3,54 in grupuri; ideal ar fi ca grupurile din puntile pe care le pui sa fie de valoare apropiata, altfel modifici raportul final de transmisie si e posibil sa nu-ti mai placa cum va merge masina dupa aia:grin:

Edit:

Dar, repet: in functie de cat de mari vrei sa pui gumele, se gasesc solutii in "ograda" LR... Muuuult mai putina munca:wink:

Editat de teddybear

Link spre comentariu

Sunt slabe si din cauza raportului de 3:1 din transfer...Nissanul are 2:1,prin urmare pune mai putin cu 50% cuplu pe transmisie...de-aia e mai rezistent...vezi la Ashcroft,poti sa faci si transmisia LR HD la pretul corect,pastrand avantajele unei reductii bune.

Si vezi ca puntile de Nissan nu se aliniaza cu transferul de LR.

Editat de sean70

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Salut,

Imi permit si eu sa imi dau cu parerea.

Din cate stiu eu tot de la tine din zona de MM este si colegul @blavenstein care concureaza in campinatul national de off road cu un LR Discovery 1 si concureaza destul de eficient, intradevar cu transmisie HD.

De ce nu incerci sa vezi varianta ashcroft sau kam ( variante pentru transmisie hd la Land Rover).

Parerea mea este ca te legi la cap fara sa te doara, o sa ajungi sa schimbi puntile si o sa iti dai seama ca trebuie schimbata si cutia de trasfer si ca trebuie sa reglezi si pompa de injectie si tot asa.

Seara buna.

Editat de Alexey86

Cu stima, Alexey.

Nissan Patrol Y61 SWB - Pif

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

Adevarul este ca e slaba transmisia stock de pe LR, din propria experienta, fara sa fortez prea mult am rupt axul de la sateliti din grupul fata.Este vorba de un discovery 2, dar si la 1 e la fel, un coleg de suferinta care se dadea mai tare cu un disco 1, in fiecare an rupea unul sau doua, apoi a trecut pe blocante ashcroft, de atunci nu a mai rupt decat o planetara.

Link spre comentariu

Adevarul este ca e slaba transmisia stock de pe LR,

Ma vad nevoit sa ma repet: depinde cu ce faci comparatia! Si mai depinde si CE, CUM si CAT ceri masinii:wink: Si sa nu uitam si "contributia" proprietarilor anteriori (atat intretinere cat si exploatare)

Din ce stiu eu, nu s-a inventat inca o masina indestructibila in off-road... cel putin nu la banii astia:grin:

La final, pun aici un text preluat de pe un forum englezesc:

Land Rover folk. Lift kits and the obsession with them is doing my head in.

In the old days,

Step 1 You bought a Land Rover,

Step 2 You decided what tyres worked best for what you wanted to do.

Step 3 If for whatever reason they needed to be over large, say working on peat marshes or negotiating polar snow you lifted the vehicle to accommodate those big tyres, or the extra weight of a roll cage or winch, as required with taller suspension, so as to avoid modifying bodywork and suffered the consequences of a higher centre of gravity.

Today's philosophy,

Step 1 Buy a Land Rover

Step 2 A 4" lift looks great!

Step 3 Which tyres look good with that?

Step 4 My propshafts are knocking how do I fix that?

Step 5 I have no acceleration I can't even get to 5th gear how do I fix that?

Step 6 I took it off road for the first time. the CVs broke why?

Step 7 My transmission just went bang, Land Rovers are useless!

Am I the only grumpy old Land Rover owner?

Link spre comentariu

Teddy nu comentez, mi-am luat LR pt ca imi place, nu am studiat partile bune si rele, dat totusi din experienta mea, sustin ce am afirmat, nu stiu fosti proprietari ai masini mele, dar dupa cum arata cand am luat-o clar nu au facut offroad cu ea. Si nici eu nu am abuzat de ea, unde nu a facut fata am preferat sa folosesc troliul decat sa ma chinui, si totusi a cedat.

Link spre comentariu

Am avut ,,onoarea" sa inlocuiesc grupul lui Ovidiu. Defectiunea care se pare la toata lumea este aceeasi (largirea in carcasa a locasurilor de ax al pinioanelor care duce la ruperea axului ) nu este din cauza exploatarii necorespunzatoare ci din cauza materialului prost -parerea mea

On topic : nu vad o solutie O.K. inlocuirea cu punti de K decat daca te ,,mananca" rau .Nu cred ca renteaza nici in conditiile in care nu costa nimic puntile

Poate ar fi mai O.K. sa schimbi masina cu un Patrol care are punti bune ....dar are alte neajunsuri

:h5

Link spre comentariu

Am avut ,,onoarea" sa inlocuiesc grupul lui Ovidiu. Defectiunea care se pare la toata lumea este aceeasi (largirea in carcasa a locasurilor de ax al pinioanelor care duce la ruperea axului ) nu este din cauza exploatarii necorespunzatoare ci din cauza materialului prost -parerea mea

In cazul asta, e posibil sa nu fi fost diferentialul original al masinii... Din ce stiu eu, chestia asta se intampla cu carcasele diferential (colivia) aftermarket. E drept, diferenta de pret dintre OEM si aftermarket, in cazul asta, e mai mult decat semnificativa:wink:

Link spre comentariu

Daca-i cum spui tu atunci dif-ul lui Ovidiu nu-i la prima ,,abatere" deci tot nu-i bine .Rezulta ca el s-a mai dus cel putin inca o data cu un anumit timp in urma cand era original si tot s-a ,,dus" ...prea repede .Km nu are pre multi

Link spre comentariu

Daca-i cum spui tu atunci dif-ul lui Ovidiu nu-i la prima ,,abatere" deci tot nu-i bine .Rezulta ca el s-a mai dus cel putin inca o data cu un anumit timp in urma cand era original si tot s-a ,,dus" ...prea repede .Km nu are pre multi

De asta subliniam mai sus "contributiile" proprietarilor anteriori... motivele pot fi foarte multe... iar pe de alta parte, cred ca am vazut toti masini abuzate in fel si chip, pe principiul "apa, paie si bataie", dupa care au fost cosmetizate si vandute ca "fete mari".

Ca sa nu mai aduc aminte un "amanunt": nu stiu inca nici o masina care ar rezista intreaga unui "sofer" care da in ea "ca surdu-n tobe":wink:

Link spre comentariu

Nu exista masina ideala pt offroad sau indestructibila,orice piesa care face miscare se uzeaza,unele mai mult altele mai putin.Noi vrem ca o masina standard sa faca minuni dar nu prea se poate,intradevar puntile de LR sunt mai slabute decat alte punti dar exista multe variante inlocuitoare atat pt planetare cat si diferentiale,rapoarte si alte nebunii.Depinde ce se vrea de la masina,daca vrei detalii pt LR poti sa ma suni la nr 0744621055

• Like 1

tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani

tel 0744621055

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare