Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Anunt despre D2 cu nr B-09-ADT

Reverse

Postări Recomandate

Salut,

Scriu acest mesaj pentru a fi vazut de cel care are Discovery 2 cu nr de inmatriculare B 09 ADT, sau de cei care il cunosc si ii pot transmite urmatoarele: masina este inca inmatriculata pe numele meu iar acest lucru trebuie sa se rectifice pana la sfarsitul lunii martie a acestui an. Dupa ce s-a fatait pe la diversi, ma simt obligat nu numai datorita implicatiilor financiare ( motor de 4000cmc ) sa rezolv aceasta problema, fiind sigur ca se pot gasi solutii impreuna cu actualul " proprietar ".

Pot fi contactat prin PM pe forum sau la 0744 988 394.

Multumesc!

Editat de sierrafery
Mutat aici ca la anunturile clubului nu se potriveste
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Anunt despre D2 cu nr B-09-ADT

Mutat aici ca la anunturile clubului nu se potriveste:wink:...Bafta cu rezolvarea

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Salut

pentru tine e simplu , in baza contractului de VC o scoti de la financiar si apoi mergi la politie cu contractul de VC si hartia de la fisc si o radiezi din circulatie.

Link spre comentariu

nu-i chiar asa simplu...am impresia ca de la financiar o poti scoate(normal trebuia scoasa de cand a facut actul de vanzare cumparare, cand a scos fiscalul pt cumparator, dar? totdeauna in romania exista un dar, asa ca nu stim ce intelegere a avut cu cumparatorul masinii), dar de radiat de la politie nu prea poate atata timp cat n-are numerele masini si actele originale...probabil initiatorul topicului n-a facut nici un act cu cumparatorul masinii....

legea este foarte clara dar n-o stim noi aplica si nu stim sa ne impunem in fata unui cumparator....

o masina cand se vinde, se vinde cu act de vanzare cumparare, cu fiscal pt cumparator si totodata o scoti si de la impozit, cu mentiunea pe certificat ca "masina a fost instrainata catre cutare la data cutare" si cu copile de rigoare dupa certificat, carte si buletinul cumparatorului si de acolo incolo cumparatorul/samsarul este obligat s-o bage la impozit pe numele lui si pedeasupra este obligat ca in termen de 30 zile s-o inmatriculeze pe numele lui ....dar ma repet traim in romania si statul vrea sa ne f... pe noi si noi pe stat si stam intr-un cerc vicios unde un vanzator de motor de avion prefera sa dea o masina fara gram de act (poate doar un act de comodat) doar pt a face pe moment cateva mii de euro, dar nu se gandeste ca masina aia ii ramane pe cap anii de zile cu impozite, amenzi, rovignete neplatire si alte neplaceri.

Link spre comentariu

nu-i chiar asa simplu...am impresia ca de la financiar o poti scoate(normal trebuia scoasa de cand a facut actul de vanzare cumparare, cand a scos fiscalul pt cumparator, dar? totdeauna in romania exista un dar, asa ca nu stim ce intelegere a avut cu cumparatorul masinii), dar de radiat de la politie nu prea poate atata timp cat n-are numerele masini si actele originale...probabil initiatorul topicului n-a facut nici un act cu cumparatorul masinii....

legea este foarte clara dar n-o stim noi aplica si nu stim sa ne impunem in fata unui cumparator....

o masina cand se vinde, se vinde cu act de vanzare cumparare, cu fiscal pt cumparator si totodata o scoti si de la impozit, cu mentiunea pe certificat ca "masina a fost instrainata catre cutare la data cutare" si cu copile de rigoare dupa certificat, carte si buletinul cumparatorului si de acolo incolo cumparatorul/samsarul este obligat s-o bage la impozit pe numele lui si pedeasupra este obligat ca in termen de 30 zile s-o inmatriculeze pe numele lui ....dar ma repet traim in romania si statul vrea sa ne f... pe noi si noi pe stat si stam intr-un cerc vicios unde un vanzator de motor de avion prefera sa dea o masina fara gram de act (poate doar un act de comodat) doar pt a face pe moment cateva mii de euro, dar nu se gandeste ca masina aia ii ramane pe cap anii de zile cu impozite, amenzi, rovignete neplatire si alte neplaceri.

Daca exista contractul de vanzare-cumparare , fisa de inmatriculare cu stampila de la financiar si copie de pe talonul pe spatele caruia sa fie completat si semnat "instrainat catre........ la data de........" cred ca se poate radia din circulatie.

Link spre comentariu

Din experienta propie va spun ca nu o poti radia ca vanzator decat de la organele fiscale (financiar)...in baza contractului de vanzare...de la poĺitie se radiaza automat cand cumparatorul o imatriculeaza pe numele lui...daca face asta...daca nu...toate amenzile de radar...de rovinieta...vor veni fostului propietar...eu am avut 17 procese cu CNADR pentru rovinieta...sanctionari luate de cel caruia am vandut masina...singura solutie a fost contestarea in instanta...de castigat am castigat toate procesele....dar cu timp pierdut si bani cheltuiti...si am avut noroc ca toate procesele au fost la buzau si nu am avut o distanta foarte mare de la bucuresti...procesele se judeca pe raza judetului unde sa aplicat amenda....daca era sighetul marmatiei?...ca si sfat...cand vindeti masina...luati numerele de pe ea...cumparatorul sa-si scoata nr rosii...iar pentru madina in cauza....daca o gasesti in bucuresti...dai jos numerele de pe ea cu japca...si nu o sa mai poata scoate alte nr...si va fi obligat sa o inscrie...de declarat furata ...merge dar complici lucrurile....bafta

vitara - an 1995 - motor1.6L - 16V cutie automata - de padure

toyoya rav 4 - an 2005 - motor d4d - cutie manuala - de strada

SE FURA IN DRACI....DAR NIMIC NU LIPSESTE...TOTUL SE FACE REPEDE...DAR NIMIC NU-I GATA

Link spre comentariu

Am fost in aceeasi situatie, e si un topic deschis la sectiunea juridica. Ce poti face acum, daca ai fiscal si CV este sa te duci la DRPCIV si sa notifici ca ai dat masina. Exista un Ordin de Ministru care spune ca esti obligat sa faci asta in termen de 30 de zile de la vanzare (foarte putina lume stie de el).

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56458-Cumparatorul-nu-transcrie-masina-ce-se-intimpla/page6

- O | | | | | | | O -

- O IIIIIII O -

Link spre comentariu

Am primit urmatorul PM: "buna ziua, nu stiu cit va ajuta informatia, eu neputind posta, nu o pot trasmite direct user-ul Reverse, dar masina cu nr. de inmatriculare B-09-ADT, o vad parcata mai mereu aproape de capatul b-dul brancoveanu (sector 4 - Bucuresti) partea spre "oraselul copiilor", statia de metrou cu acelasi nume, vis-a-vis sau in fata unei vulcanizari. cu stima mihai"

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

ferry...am trimis pe pm informatia colegului acum o saptama si ceva...cu locul de stationare a masinii...l-am si sunat si nu raspunde..???

vitara - an 1995 - motor1.6L - 16V cutie automata - de padure

toyoya rav 4 - an 2005 - motor d4d - cutie manuala - de strada

SE FURA IN DRACI....DAR NIMIC NU LIPSESTE...TOTUL SE FACE REPEDE...DAR NIMIC NU-I GATA

Link spre comentariu

ca si sfat...cand vindeti masina...luati numerele de pe ea...cumparatorul sa-si scoata nr rosii...iar pentru madina in cauza....daca o gasesti in bucuresti...dai jos numerele de pe ea cu japca...si nu o sa mai poata scoate alte nr...si va fi obligat sa o inscrie...de declarat furata ...merge dar complici lucrurile....bafta

Cand vinzi o masina deja inamtriculata nu iti da nr rosii nici daca le dai aur.Ori raman numerele vechi ori iti da numere noi,dar nu nr rosii.nr rosii se mai dau doar la masinile care se inmatriculeaza prima data in Romania.O alta smecherie la ce mai poti apela cu ceva riscuri,e sa declari masina furata si daca l-a prins pe respectivu cu masina,se cam lasa cu dosar penal,insa asta in ultima instanta.insa fiind motor de 4000 merita orice efort

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

Cand vinzi o masina deja inamtriculata nu iti da nr rosii nici daca le dai aur.Ori raman numerele vechi ori iti da numere noi,dar nu nr rosii.nr rosii se mai dau doar la masinile care se inmatriculeaza prima data in Romania.O alta smecherie la ce mai poti apela cu ceva riscuri,e sa declari masina furata si daca l-a prins pe respectivu cu masina,se cam lasa cu dosar penal,insa asta in ultima instanta.insa fiind motor de 4000 merita orice efort

Riscul smecheriei este ca daca titularul topicului a facut un contact vinzare-cumparare pe masina asta si declara ca i-a fost furata, intra el la belele.Este fals in declaratii.

Daca nu a facut contrat de vinzare-cumparare, si nel care detine masina nu se prezinta sa incheie actele, atunci poate proceda cum au spus colegii de mai sus.Act vinzare-cumpararae cu orice persoana( chiar si cu sotia sa), o scoate de la financiar, si eventual poate face si notificare la Politie.important e sa aiba dovada de la financiar, ca nu mai este masina in posesia lui.

Link spre comentariu

Buna ziua

Am urmarit discutia si pot sa va spun in cunostinta de cauza ca singura solutie ( sugerata de cei din politia rutiera neoficial ) este urmatoarea:

- copie dupa contractul de vanzare - cumparare

- copie dupa fiscal

- o cerere scrisa de mana (eventual la ghiseu impreuna cu "lucratorul" de la ghiseu, deoarece exista un anume mod de exprimare ) cu privire la faptul ca masina a fost instrainata catre.... la data din contract .

Documentele mai sus mentionate si cu o mare doza de calm , proprietarul trebuie sa se prezinte la serviciul inmatriculari auto pentru depunerea acestui dosar cu privire la schimbarea titularului in registrele lor, iar "lucratorul" trebuie rugat sa emita un numar de inregistrare care sa cuprinda si data depunerii actelor ( deoarece , ca institutie publica acestia sunt obligati ca in termen de 30 zile sa raspunda in scris cererii)

Eu am urmat aceeasi cale iar in termen de 30 de zile am fost instiintat prin posta ca au fost inregistrate modificarile. Ca urmare am ramas in continuare proprietar numai ca acum toate amenzile vor fi trimise celui cu care am facut contractul de vanzare - cumparare .

Dupa 6 ani aproape 7 de la vanzarea masinii am gasit masina parcata in Bucuresti si i-am luat numerele de inmatriculare . In cazul in care se afla si noul proprietar pe langa masina este bine sa apelati la bunavointa unui "organ" ca s-ar putea lasa cu scandal. Multa bafta

Link spre comentariu

Eu am inteles ca masina a fost vanduta acum 4-5 ani, fara sa se emita certificat fiscal.

Propietarul din acte are de plata impozitul pe 4-5 ani, fara sa foloseasca masina.

Eu din ce stiu, nu prea sunt multe variante, singurul vinovat este primul vanzator, pentru ca nu a radiat masina de la fisc in momentul tranzactiei.

Sper ca nu am deranjat si sa se gaseasca o solutie.

Zi buna.

Cu stima, Alexey.

Nissan Patrol Y61 SWB - Pif

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

Buna ziua

Am urmarit discutia si pot sa va spun in cunostinta de cauza ca singura solutie ( sugerata de cei din politia rutiera neoficial ) este urmatoarea:

- copie dupa contractul de vanzare - cumparare

- copie dupa fiscal

- o cerere scrisa de mana (eventual la ghiseu impreuna cu "lucratorul" de la ghiseu, deoarece exista un anume mod de exprimare ) cu privire la faptul ca masina a fost instrainata catre.... la data din contract .

Documentele mai sus mentionate si cu o mare doza de calm , proprietarul trebuie sa se prezinte la serviciul inmatriculari auto pentru depunerea acestui dosar cu privire la schimbarea titularului in registrele lor, iar "lucratorul" trebuie rugat sa emita un numar de inregistrare care sa cuprinda si data depunerii actelor ( deoarece , ca institutie publica acestia sunt obligati ca in termen de 30 zile sa raspunda in scris cererii)

Eu am urmat aceeasi cale iar in termen de 30 de zile am fost instiintat prin posta ca au fost inregistrate modificarile. Ca urmare am ramas in continuare proprietar numai ca acum toate amenzile vor fi trimise celui cu care am facut contractul de vanzare - cumparare .

Dupa 6 ani aproape 7 de la vanzarea masinii am gasit masina parcata in Bucuresti si i-am luat numerele de inmatriculare . In cazul in care se afla si noul proprietar pe langa masina este bine sa apelati la bunavointa unui "organ" ca s-ar putea lasa cu scandal. Multa bafta

uite asa se face legal si langa numele tau ca si proprietar se trece in baza de date a politie numele celui caruia ai vandut masina conform CV

cerere.thumb.jpg.0f25e8369b25ef7f5379fdef026c7224.jpg

Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu

utila informatia.Doar ca de unde faci rost de copie a CI a cumparatorului?

pai Cataline cand vinzi o masina tu nu ceri o copie de buletin de la cel care o cumpara? e vorba de primul cumparator , ca el o vinde mai departe si ala mai departe nu mai e problema ta.Tu il bagi in sistem pe primul si apoi umbla el dupa ceilalti , dar daca bine imi aduc aminte la una din masini nu am mai avut copia , dar am avut datele (seria ci si adresa din contract) si mi-a acceptat asa cererea...chiar am auzit la o emisiune tv(nu mai tin minte la care) ca vanzatorul are obligatia sa anunte vanzarea masinii tocmai pentru a nu primi ulterior amenzi de circulatie ,rovinieta sau daca masina vanduta a fost folosita pentru a savarsi infractiuni.ATENTIE anuntarea vanzarii nu inseamna RADIEREA de la impozit ci se face conform cererii atasate de mine mai sus la PREFECTURA de care apartine fiecare , iar ei trimit mai departe la INMATRICULARI si ei iti trimit acasa in max 30 de zile (mie mi-a ajuns in 15 zile) un raspuns prin care iti comunica , ca au luat la cunostinta de noul proprietar al masinii , urmand sa il inregistreze in baza de date :D...Tare nu? Sa vezi ce fata face cumparatorul (bisnitzarul) cand vinde masina mai departe si ii vin pe numele lui amenzile:banana:wink::grin::fk

Link spre comentariu

Din cate stiu eu,ca recent am inmatriculat o masina,nu cere nimeni copie a cumparatorului sa fie detinuta de vanzator.Doar in cazul in care vanzatorul cere copie de la cumparator si acesta e de acord sa o dea,altfel nu este obligat de nimeni,deoarece pe contract sunt trecute toate datele cumparatorului.Singurul lucru ce trebuie sa il aiba vanzatorul dupa o vanzare a masinii,este contractul VC.

Link spre comentariu

Din cate stiu eu,ca recent am inmatriculat o masina,nu cere nimeni copie a cumparatorului sa fie detinuta de vanzator.Doar in cazul in care vanzatorul cere copie de la cumparator si acesta e de acord sa o dea,altfel nu este obligat de nimeni,deoarece pe contract sunt trecute toate datele cumparatorului.Singurul lucru ce trebuie sa il aiba vanzatorul dupa o vanzare a masinii,este contractul VC.

ai dreptate dar cum am zis mai sus la ghiseu iti ia cererea si daca dai doar datele cumparatorului

Link spre comentariu

Da, asta pentru ca, legal, nu este necesara copia CI a vinzatorului.Doar datele.

da , dar tu poti sa o ceri , iar daca cumparatorul nu e de acord sa o dea e bagabont si il trimiti la VITAN sa isi caute alta masina ;)

Link spre comentariu

da , dar tu poti sa o ceri , iar daca cumparatorul nu e de acord sa o dea e bagabont si il trimiti la VITAN sa isi caute alta masina ;)

Ai dreptate, dar una e ce vrei tu sa ceri si alta este ce e legal.Oricum, faptul ca iti da o copie dupa CI este egal cu zero.Trebuie sa faci tu, ca si cumparator, toate verificarile inainte.Citi nu sint care nu mai locuiesc la adresa din buletin?Si daca locuiesc, ce? Semnarea contracului de vinzare-cumparare certifica faptul ca ai fost de acord cu preluarea/instrainarea bunului.Daca nu specifici clar in contratct si conditiile(inmatriculat, neinmatriculat, etc), poti tu pe urma sa te vaiti.Caz concret:un prieten a cumparat un autoturism, fara sa verifice plata taxei auto, mergind pe vorbele vinzatorului, cum ca ar fi platita.Cind a demarat procedura de inmatriculare pe numele lui, surpriza,taxa nu era platita.L-a contactat pe vinzator pt. lamurirea situatiei, si acesta si-a cerut scuze, dar ca el stia ca e achitata( vorbim de taxa de 1300 EURO).Concluzie finala, amicul a mai scos niste bani si a inmatriculat masina pe Bulgaria.

Acum sa nu discutam chestii de genul "mama ca daca eram eu il omoram " si altele de genul asta.Deja intram in chestiuni de intimidare si amenintare, etc.Vorbim strict de ce este legal.Iar ca sa se poata aplica cea ce este legal, se poate dovedi doar cu ce este scris.Pe vorbe....

Dar ca sa revenim la initiatiorul topicului, nu am inteles povestea exact.A radiat sau nu masina?A vindut-o cuiva pe vorbe, apoi acel cineva, altcuiva si asa mai departe?NU ca incerc sa ii caut vre-o vina dar din cite am inteles vrea sa scape de povara acestei masini, lucru care nu mi se pare deloc complicat.Pt. asta nu are nevoie sa caute masina prin toata tara.

Link spre comentariu

Ai dreaptate.Asta sta in taria vanzatorului.Ca daca te asteapta o alta masina dupa colt si ai nevoie de bani il mai trimiti in VITAN?Cand vezi banu cash in fata altfel gandesti,nu te mai gandesti ce se va intampla in viitor

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare