Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

caseta de directie Discovery 2

Mosor

Postări Recomandate

Va salut!

Ma scuzati daca,poate, a mai fost in discutie acest subiect,insa as vrea sa intreb pe cei care au experienta necesara sa ma povatuiasca daca merita sa duc sa repar caseta de directie sau sa o cumpar noua.Curge lichid hidraulic cam 100ml la 2-3 luni si nu pare sa aiba joc.A mai reparat cineva caseta? Am gasit in Bucuresti cateva ateliere de reparatie care ofera si garantie un an.Ma tem ca reparatia nu va fi de durata.Am demontat ceva ca sa o dau jos de pe masina si ma gandesc ca nu prea as mai vrea sa repet prea curand asta.Diferenta de pret intre a fi reparata sau a cumpara una noua este mare si.... tentanta.Va multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 72
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: caseta de directie Discovery 2

Am citit postarile anterioare despre caseta de directie si sunt cu ceva ani in urma,m-ar interesa cum s-au comportat in timp casetele de directie ale colegilor care le-au reparat.Va multumesc din nou.

Link spre comentariu

Salutam! nu se inghesuie nimeni cu raspunsul asa ca raspund eu. Daca uzura este doar la semeringuri , scapi usor si lucrarea o sa tina (vezi de unde iei semeringurile , adica de calitatea acestora , in general am zis in general ce se vind in tara sunt slab clitativ). Daca la demontare constati si alte uzuri pe partile metalice (axe) cel mai bine ia una noua.

• Like 1
Reality is for those who cannot face Science Fiction!
Link spre comentariu

Salutam! nu se inghesuie nimeni cu raspunsul asa ca raspund eu. Daca uzura este doar la semeringuri , scapi usor si lucrarea o sa tina (vezi de unde iei semeringurile , adica de calitatea acestora , in general am zis in general ce se vind in tara sunt slab clitativ). Daca la demontare constati si alte uzuri pe partile metalice (axe) cel mai bine ia una noua.

Sustin punctul acesta de vedere. Au fost cazuri in care s-au cheltuit bani frumosi pe reconditionare (sau pe casete reconditionate la producator), pentru ca, in final, solutia fiind caseta noua (@MariusG a schimbat 2 sau 3 casete reconditionate in circa 6 luni).

Daca uzura e numai la garniturile de etansare, mai ai ceva sperante sa poti sa le schimbi, daca gasesti meseriasul care sa stie ce sa faca si sa si aiba sculele necesare:wink:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Salutare!

Eu, joc in caseta nu am sesizat si nici in volan nu aveam,asa ca am luat decizia sa incerc sa o repar la unul din atelierele din Bucuresti care mi s-a parut cel mai de incredere si care spune ca da garantie 1 an.Tipul cu care am vorbit mi-a spus ca piesele necesae reparatiei sunt originale si ca are inclusiv acel rulment( gen coroana) pe care nu l-am vazut in niciun kit reparator.Am sa vad daca dupa ce va fi reparata ma trezesc cu o caseta.... "romaneasca" sau chiar va face treaba tipul.Maine va fi gata reparatia si am sa montez caseta inapoi,dupa care am sa supun la uzura(normala) caseta cateva luni si promit ca am sa revin cu informatii.Va multumesc frumos pentru sfaturi.

Link spre comentariu

Daca ai uzura in "melc" este gata caseta. Pentru garnituri sunt multe service-uri care schimba. Daca vrei sa cumperi, cumpara noua si nu reconditionata. Am schimbat 3 reconditionate direct la Adwest si nu au fost bune.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Care era problema celor reconditionate? curgeau sau aveau joc mare si nu te intelegeai cu volanul?

Cele noi sunt facute de mai multe firme sau este una singura care le face?

Eu am dus-o si am reconditionat-o,mi s-a spus ca nu avea joc in melc,si ca i-au inlocuit printre altele necesare si rulmentul.

Urmeaza sa o montez si sa vad ce se intampla,am aruncat banii pe fereastra sau.....inapoi in buzunar.

Va voi tine la curent.Multumesc frumos pentru sfaturi.

Link spre comentariu

Care era problema celor reconditionate? curgeau sau aveau joc mare si nu te intelegeai cu volanul?

Cele noi sunt facute de mai multe firme sau este una singura care le face?

Eu am dus-o si am reconditionat-o,mi s-a spus ca nu avea joc in melc,si ca i-au inlocuit printre altele necesare si rulmentul.

Urmeaza sa o montez si sa vad ce se intampla,am aruncat banii pe fereastra sau.....inapoi in buzunar.

Va voi tine la curent.Multumesc frumos pentru sfaturi.

Producator este unul singur Adwest. Fiind in garantie toate 3 curgeau dupa aprox, 5 luni, 3 luni, 2 saptamani.

Bafta.

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Imi poti spune te rog ce ulei trebuie folosit pentru sistemul servo? Ar trebui sa folosesc numai pe cel original LR sau pot folosi si alte firme cu aceleasi caracteristici?

Link spre comentariu

Problema cu cele reparate pentru scurgeri nu e melcul nici rulmentul, alea ar da alte simptome fara a fi necesar sa si curga, problema e uzura in partea metalica a axului unde vine simeringul...sa speram ca tine, ulei iti recomand sa folosesti original, sau daca ti se pare prea scump o varianta de "PAS cold climate fluid" oricum, nu pune ATF in nici un caz, mai ales la temperaturile ce le putem avea iarna pe la noi, vezi daca gasesti asa ceva prin Romania http://www.amazon.co.uk/Lucas-Power-Steering-Stop-Leak/dp/B000ARPVNO ca fiind reparata cutia merita si e foarte bun...verificat

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Eu am pus numai original, avand si ACE, am umplut ambele compartimente ale vasului cu ulei original LR. Asa mi-am pastrat si garantia.

www.lroc.ro

Link spre comentariu

ravenol este un ulei de generatie mai noua,made in germany recomandat ca inlocuitor al celui original aceleasi caracteristici dar 1/2 ca pret!!! eu unul sint foarte multumit de toata marca lor de uleiuri !!!

SANTANA ANIBAL
Link spre comentariu

Salutare,

am revenit cu detalii despre "lucrare".Am luat caseta de la reparat,cei ce au reparat-o spun ca nu avea uzura majora si ca ar trebui sa tina reparatia(poate este adevarat sau au vrut sa-mi ia banii).Deci,am montat totul la loc am schimbat cu ocazia asta lichidul de racire(antigel),si tot uleiul hidraulic,cel de la caseta si ACE.Am hotarat sa il ascult pe BUS74 si am cumparat Ravenol.Am sunat la reprezentata Ravenol si am discutat cu ei si m-au asigurat ca este perfect similar cu cel original garantat de ei.Pretul platit pe litrul de Rvenol a fost 39lei/litru(multumesc BUS74 pentru info), deci recomand celor care vor sa foloseasca ravenolul sa nu caute la magazine Land Rover, fiindca eu am gasit la unul din ei cu 65lei/litru...cam mult, ci sa sune la reprezentanta Ravenol.

Am spalat perfect motorul,caseta de directie si zona in care s-a lucrat si astept sa vad ce se va intimpla,daca va incepe sa curga curand sau o sa tina reparatia.MUltumesc pentru sfaturile primite aici pe forum.

Link spre comentariu

Si eu sunt exact in aceeasi situatie cu caseta la Disco meu, chiar sunt curios cum rezista reparatia la tine. La fel, nu am nici un joc doar curge pe la simeringul de jos. Nu am reusit sa o desfac pentru ca e de neclintit bratul casetei si am nevoie de "un ciocan mai mare". Sper in curand sa ajung si eu cu caseta pe masa meseriasului ca deja am murdarit parcarea :op

Link spre comentariu

... am nevoie de "un ciocan mai mare". ...

Ai nevoie de o presa hidraulica de 20tf si un dispozitiv special:wink:

Link spre comentariu

Si eu sunt exact in aceeasi situatie cu caseta la Disco meu, chiar sunt curios cum rezista reparatia la tine. La fel, nu am nici un joc doar curge pe la simeringul de jos. Nu am reusit sa o desfac pentru ca e de neclintit bratul casetei si am nevoie de "un ciocan mai mare". Sper in curand sa ajung si eu cu caseta pe masa meseriasului ca deja am murdarit parcarea :op

O alta problema ce o poti avea, dar sper sa nu o ai,este conducta aia de pe caseta.Service-ul care mi-a reparat-o a intarziat o zi cu reparatia si mi-am dat seama de ce.Au desfacut foarte greu conducta aceea si au si deteriorat-o aceasta necesitand ceva sudura.Am vazut urma de sudura dar nu le-am mai zis nimic.Nu cred ca cineva ar fi putut desface acea conducta fara ," sa-i schimbe geometria".

Link spre comentariu

Caseta deocamdata nu mai curge si sper sa ramana asa cat mai mult timp dar, avand in vedere experientele altor colegi de forum,e posibil sa inceapa sa "sangereze" oricand.

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Au trecut trei luni si aproape jumate si caseta "rezista".

Ar fi util, ca informatii de uz general:

• ce gume folosesti
  • in astea 3 luni, ce distanta ai parcurs (in special in off-road)

Multumesc.

Link spre comentariu

Gume-pirelli scorpion 255/65/16

Km parcursi in jur de 6000(folosesc masina zi de zi,a ramas singura masina pana eventual imi cumpar una mai putin energofaga)

Off-road cam putin, doua iesiri dar foarte decente, fara mare dificultate.

Caseta a avut de suferit doar in curbe(imi cam place viteza si ma ajuta enorm cauciucurile si ACE-ul)

Uleiul folosit este Ravenol se pare ca este Ok dar sa nu il cumparati de la magazin care vinde piese Land Rover ca este dublu la pret fata de pretul real.Daca va hotarati sa il folositi sunati la reprezentanta pe net si cereti adresa unui magazin "re seller" in orasul in care sunteti, sper sa fie fiecare oras ,in Bucuresti sunt mai multe.

Link spre comentariu

Scuze am vrut sa spun ca imi mai cumpar inca o masina care consuma mai putin. La Disco2 nu voi renunta niciodata,este atat de mare placerea de a o conduce incat nu pot renunta la ea:wink:

Link spre comentariu

Uleiul folosit este Ravenol se pare ca este Ok dar sa nu il cumparati de la magazin care vinde piese Land Rover ca este dublu la pret fata de pretul real.

Sau poate diferit, singurul compatibil(dar eu unul nu il recomand pentru ACE) e Ravenol SSF cu acelas cod ca cel de LR : STC50519, daca e PSF sau stiu eu ce alta minune mai bine nu faceti experimente, pompa ACE e FOARTE sensibila la tipul de ulei, e vorba de presiuni pana la 135 Bar in sistem, caseta de directie nu e pretentioasa pentru aia nu conteaza, filtrul din modulatorul de ACE e calibrat exclusiv pentru lichidul original ACE de la LR, orice alte densitati sau vascozitati pot da sistemul peste cap, am vazut cazuri cand dadea cod de eroare pe presiune numai din cauza lichidului inadecvat...in rest fiecare face ce vrea dar puteti face comparatie sa vedeti diferente, densitate LR=860, Ravenol=870, index de vascozitate LR=206, Ravenol=300, vascozitate la 40C LR=26.5, Ravenol=16-23, etc

1. http://www.ulei-ravenol.piese-autonext.ro/ulei-transmisie-ravenol-ssf-special-servolenkung-vw-mb-1l

2. http://www.southernlubricants.co.uk/aqadmin/media/uploads/55350611966e2/Cold%20Climate%20Power%20Steering%20Fluid.pdf

daca va uitati in linkuri pentru cel original se pune accent pe ACE iar la Ravenol se vorbeste doar de servodirectie...chestia asta cu ACE e mult mai complicata decat pare

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare