Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

caseta de directie Discovery 2

Mosor

Postări Recomandate

Re: caseta de directie Discovery 2

Sau poate diferit, singurul compatibil(dar eu unul nu il recomand pentru ACE) e Ravenol SSF cu acelas cod ca cel de LR : STC50519, daca e PSF sau stiu eu ce alta minune mai bine nu faceti experimente, pompa ACE e FOARTE sensibila la tipul de ulei, e vorba de presiuni pana la 135 Bar in sistem, caseta de directie nu e pretentioasa pentru aia nu conteaza, filtrul din modulatorul de ACE e calibrat exclusiv pentru lichidul original ACE de la LR, orice alte densitati sau vascozitati pot da sistemul peste cap, am vazut cazuri cand dadea cod de eroare pe presiune numai din cauza lichidului inadecvat...in rest fiecare face ce vrea dar puteti face comparatie sa vedeti diferente, densitate LR=860, Ravenol=870, index de vascozitate LR=206, Ravenol=300, vascozitate la 40C LR=26.5, Ravenol=16-23, etc

1. http://www.ulei-ravenol.piese-autonext.ro/ulei-transmisie-ravenol-ssf-special-servolenkung-vw-mb-1l

2. http://www.southernlubricants.co.uk/aqadmin/media/uploads/55350611966e2/Cold%20Climate%20Power%20Steering%20Fluid.pdf

daca va uitati in linkuri pentru cel original se pune accent pe ACE iar la Ravenol se vorbeste doar de servodirectie...chestia asta cu ACE e mult mai complicata decat pare

Singurul ulei pe care cei de la Ravenol il recomanda similar cu cel Land Rover este SSF.Eu inca nu am avut probleme cu masina din cauza lui si sper sa nu am. Am sa va anunt daca patesc ceva.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 72
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

chestiile astea cu uleiul nu se intampla de pe o zi pe alta, e vorba de mii de kilometri, dar daca pica pompa de ACE dupa vreo 20.000 tot nu e bine, as vrea sa stiu la cat recomanda producatorul schimbarea SSF in sistemul de ACE totusi...ca ala original e pe viata, doar se completeaza la 72.000 cand trebuie schimbat filtrul.

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Salutare!

Am si eu aceeasi problema ca și voi (Mosor si Corse) cu caseta de direcție, adică pierde lichid cam 200ml pe luna și nu pare să aibă joc sau alte minuni.

M-ar interesa varianta cu recondiționare, reparare.

Îmi puteți recomanda un service serios in București?

Mulțumesc

Link spre comentariu

Salutare, ce masina ai?caseta e clasica cu cremaliera sau cu melc? Da-mi de stire si poate te pot ajuta.

Numai bine

Salut, tipul masinii e in titlul topicului, iti atasez schema casetei, daca poti reconditiona asa ceva(sau stii pe cineva) da-ne la toti de stire ca s-ar putea sa ai mai multi clienti:wink:

852220845_SteeringboxD2.thumb.jpg.f215ffa5926b544afc364e9956e28685.jpg

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Salut, se poate face.cost 1000 lei plus tva, factura si garantie un an.problema e cu durata, minim 3 zile de la primire, de obicei 4 sau5.seamana cu aia de renault kerax de 40 tone ...numa bine,10bete

Atasat foto cu doua cremaliere de ducato, una originala, cealalta remanufacturata cu rectificare, cromare dura si iar rectificare,fara aceste operatii inlocuirea kitului de simeringuri si garnituri e frectie.Cam asta-i diferenta intre ce fac eu si ce fac restul, kiturile de garnituri sint mai mult sau mai putin de aceeasi calitate la toti.numa bine,10 beteimage.thumb.jpg.27291725299f95a01337abfc15ff3362.jpgimage.thumb.jpg.3e24fcd8bde17721610ed938a55e15c9.jpgimage.thumb.jpg.27291725299f95a01337abfc15ff3362.jpgimage.thumb.jpg.3e24fcd8bde17721610ed938a55e15c9.jpgimage.thumb.jpg.27291725299f95a01337abfc15ff3362.jpgimage.thumb.jpg.3e24fcd8bde17721610ed938a55e15c9.jpg

Editat de Astral
Link spre comentariu

Salut, se poate face.cost 1000 lei plus tva, factura si garantie un an.problema e cu durata, minim 3 zile de la primire, de obicei 4 sau5.seamana cu aia de renault kerax de 40 tone ...numa bine,10bete

Ai mai facut o asemenea caseta pana acum? Ai reconstruit melcul din ea? Da-ne mai multe detalii inclusiv unde te gasim.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Salutare,

Da-mi o caseta si daca nu iti place ce iese e din partea casei. Din pacate la mine nu se poate repede, daca nu te deranjaza e ok, cromarea pieselor deteriorate si rectificarea dureaza, depind de oameni din cluj care o fac, in bucuresti nu am gasit calitate, doar rapiditate.Placarea cu crom se face incet si bine sau repede si strat poros, lucru pentru care nu imi permit sa ofer garantie.prefer sa nu iti fac decit sa iese prost.Daca uzura este peste ce se poate remedia iti spun si nu costa nimic .Eu stau in Catelu, linga bucuresti.Daca vrei ne vedem miine sa vorbim.0735259990 da- mi de stire, numa bine, 10 bete

Eu mai sint disponibil miine si luni, dupa aia plec in delta pina martea viitoare, am nevoie de ceva timp pentru mine, ma resetez din cind in cind

Decit prost mai bine deloc

Link spre comentariu

Asta e

@mariusg si @sierrafery se refera la cealalta varianta de caseta, cu melc. Interesul e mare pentru ca inca nu s-a gasit o varianta de reparare corespunzatoare, nici in tara nici in alta parte:wink:

Aici ai pozele pentru Disco 1 si Disco 2:

steering-box-rebuilt-to-original-specification-discovery-1-1371-p.jpg.308437f4560f9f80052024ab9a4cc7b9.jpg

GB-109482L-700-Map.jpg.f241de691bf2ec347105c67de60f4b9a.jpg

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Salutare, cu cremaliera fac frecvent, cu melc sau recirculare de bile mai rar. Cele de camioane mi-au iesit pina acum, nu vad motive sa nu iasa si restul.oricum, dupa cum am spus, daca se poate face se face, daca nu ,iti spun.daca nu e clientul multumit nu se plateste lucraRea.faceti rost de una praf si daca va place cum iese dupa reparatie inchidem discutiile,ne rezumam decit la cit face si in cit timp. Orice caseta vine cu factura , garantie un an,probata la 150 bari pe stand

Numa bine si cautati una caseta varza

image.thumb.jpg.66f474fb1efb591cd03b5e9de63b1800.jpg

Link spre comentariu

@mariusg si @sierrafery se refera la cealalta varianta de caseta, cu melc. Interesul e mare pentru ca inca nu s-a gasit o varianta de reparare corespunzatoare, nici in tara nici in alta parte:wink:

Aici ai pozele pentru Disco 1 si Disco 2:

[ATTACH=CONFIG]244608[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]244609[/ATTACH]

Ati vorbit si cu cei de la Targoviste? Stiu ca au mai reparat astfel de casete chiar pentru unii colegi de pe forum de aici ...

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Salutare!

Am si eu aceeasi problema ca și voi (Mosor si Corse) cu caseta de direcție, adică pierde lichid cam 200ml pe luna și nu pare să aibă joc sau alte minuni.

M-ar interesa varianta cu recondiționare, reparare.

Îmi puteți recomanda un service serios in București?

Mulțumesc

Am avut aceeasi problema, acum 3-4 ani, si am rezolvat cu schimbarea setului de garnituri de la axul de iesire. Pierdeam 1 litru la cateva zile. A fost un chin depresarea bratului de pe ax, dar restul a fost simplu, relativ. Axul se corodeaza acolo unde vine simeringul, si trebuie slefuit bine, "circular". Pentru demontare si montare, e nevoie de ridicarea motorului si slabirea suportilor, nu e prea greu, dar alta solutie nu am gasit. Nu mai curge de atunci, cred ca am 2-30 mii sau pe acolo. Uleiul e simplu, rosu.

La ACE, original LR, se schimba si filtrul...

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Am avut aceeasi problema, acum 3-4 ani, si am rezolvat cu schimbarea setului de garnituri de la axul de iesire. Pierdeam 1 litru la cateva zile. A fost un chin depresarea bratului de pe ax, dar restul a fost simplu, relativ. Axul se corodeaza acolo unde vine simeringul, si trebuie slefuit bine, "circular". Pentru demontare si montare, e nevoie de ridicarea motorului si slabirea suportilor, nu e prea greu, dar alta solutie nu am gasit. Nu mai curge de atunci, cred ca am 2-30 mii sau pe acolo. Uleiul e simplu, rosu.

La ACE, original LR, se schimba si filtrul...

se foleseste acelasi ulei si la servo siACE ...NICIDECUM ..ROSU !!! alta culoare si alte proprietati.. nu mai dezinforma lumea ..ca nu da bine pentru tine..stima

SANTANA ANIBAL
Link spre comentariu

Se poate folosi si ATF rosu LA DIRECTIE, e prevazut in manualele pt. N.A.S. cu conditia sa nu existe riscul ca temperatura sa scada sub -20*C. In concluzie eu nu l-as recomanda pt. plaiurile noastre

Link spre comentariu

Se poate folosi si ATF rosu LA DIRECTIE, e prevazut in manualele pt. N.A.S. cu conditia sa nu existe riscul ca temperatura sa scada sub -20*C. In concluzie eu nu l-as recomanda pt. plaiurile noastre

aveti dreptate!! din X.. ani de dezmembrari LR DISCOVERY ..am observat aceeasi culoare a uleiului in ambele rezervoare respectiv ..la D2 .. ace+servo..STIMA!!

SANTANA ANIBAL
Link spre comentariu

Bus-ule...ma cam vanezi pe vreo doua topicuri, ai vreo problema? Eu am spus ce am pus eu in masina, ca nu aveam lichid LR.

Apropo...la voi la Pucioasa...un 911 "accidentat bine" acum cativa ani, iti spune ceva? Cred ca ne-am cunoscut.

Editat de flay

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

O sa-l schimb si eu Ferry(desi am trei ierni grele cu uleiul asta), problema era reparatia casetei, pe care am pacalit-o cu kit-ul de 30 de lire. Vroiam sa spun ca a rezistat pana acum , in caz ca mai e cineva interesat de solutie. Dar poate pica oricand, oricum, a depasit perioada de 2 ani cat era garantia la una noua.

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

Bus-ule...ma cam vanezi pe vreo doua topicuri, ai vre-o problema? Eu am spus ce am pus eu in masina, ca nu aveam lichid LR.

Apropo...la voi la Pucioasa...un 911 "accidentat bine" acum cativa ani, iti spune ceva? Cred ca ne-am cunoscut.

Numai Bine! nu este relevat ca am avut un porche 911!! nu te retin doar atat!! te astept cu drag la pucioasa!! dar cele spuse de tine se contazic ..nu din punctul meu!!! din scripte<<<.

SANTANA ANIBAL
Link spre comentariu

scuze!! tuturor celor ce se cred ofensati!! de aceea nu postez pe acest forum!am vorbit in cunostiinta de cauza ..sau ..din dream.. respect tututor!! mai ales comunitatii!!! LAND ROVER DISCOVERY!! scuze!!!...

SANTANA ANIBAL
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Salutare.

am implinit 8luni si 10.000km de cand am reparat caseta de directie si inca nu au aparut probleme.Va voi tine la curent daca se intampla ceva.Prin off-road n-am mai fost.

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Intr-un final am reparat si eu caseta de drectie la disco I ....la targoviste. Sa astept cateva luni s avdem ce si cum...dar din cate am aflat omul //Ing.Traian e meserias.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Intr-un final am reparat si eu caseta de drectie la disco I ....la targoviste. Sa astept cateva luni s avdem ce si cum...dar din cate am aflat omul //Ing.Traian e meserias.

Salut!

Cat te-a costat reconditionatul casetEI disco 1?

Editat de Astral
LA ... se pune doar cand te duci undeva
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare