Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

care este cea mai buna statie?

ph98him

Postări Recomandate

Re: care este cea mai buna statie?

Depinde si de buget, dar si de ce anume ai nevoie sa-ti faca....

Tot e bine ca n-ai pomenit de bani ca e deja cliseu la romani sa vrea "cel mai bun, da si ieftin!" ! :ha:

Cred ca daca vei avea rabdare, iti vei putea face o parere proprie citind in sectiunea din link, unde ti-am mutat si topicul tau :

http://forum.club4x4.ro/forumdisplay.php?441-Comunicatii-radio

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cea mai buna este cea pe care o poti monta in masina fara sa te deranjeze. Va sta acolo tot timpul . :grin:

• Like 1
Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

dupa cum am spus doresc cea mai buna statie...nu ma intereseaza bugetul..cat poate sa coste??

m am uitat si pe linkul pe care mi l ai dat dar n am vazut o ierarhie..

poate ca daca esti adminsitratorul acestui forum ma gandesc ca ai putea sa mi recomanzi ceva calitativ(sunt sigur ca ai o idee f buna in acest sens)

ma intereseaza o statie cu semnal bun,eventual sa se auda si clar:))

Link spre comentariu

Marca Yaesu e considerata a fi una din cele mai bune, dar nu stiu sa-ti recomand un model anume.....

Eu am pe masina un Midland 220, probabil ca e departe de a fi "cea mai buna", dar pentru mine sigur este pentru ca, asa cum ti-am zis, important este ce vrei de la ea si de cat esti dispus sa cheltui....

Link spre comentariu

Nu raspund in locul lui Astral , dar as dori sa iti mentionez ca pui problema doar pe jumatate corect. Din aceasta cauza se poate trage concluzia ca nu ai studiat prea aprofundat problema. Statia este doar o parte a ecuatiei . Si nu neaparat cea mai importanta. O statie de top cu o antena proasta , este ca un Patrol cu roti de Matiz. Cateodata este mai importanta o antena corect aleasa si corect calibrata , decat o statie de top. Deci , trebuie sa te orientezi spre o combinatie intre cele doua. Ca si antena ai un minim standard , daca doresti calitate , si anume ML 145 , care are in jur de 1500 cm.

Spatiul de care povestesc nu este deloc o problema de trecut cu vederea. Statiile sunt si in functie de bani dar si in functie de dimensiuni . Conteaza sa o poti monta in masina fara sa te deranjeze ( presupun ca nu ai Hummer H1 , care are loc sa ii pui si un televizor cu diagonala de 117 cm ) .

Intai citeste cu rabdare topicurile dedicate si poti intreba ulterior mai la obiect . ti-ar fi de ajutor sa faci o alegere corecta .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

ma bucur ca mi a raspuns persoana potrivita:)..

f ok descrierea insa inclin sa cred ca putem sa o gasim pe la noi...

si totusi costul este destul de mare pt o statie..

cred ca am sa merg pe midland...acum nu sunt ca tiganii:))..dar lamureste ma si de antena..ce mi recomanzi..cum e mai ok..pe magnet sau direct pe masina....influenteaza performantele statiei?

Link spre comentariu

ce mi place ca intotdeauna se gaseste unul intai sa critice si apoi sa explice..dragul meu..nu te obliga nimeni sa mi raspunzi...

in situatia de fata daca as fi fost cunoscator in domeniu as fi dat un raspuns clar si concis(doar opinia mea)..ti as recomanda x statie si y antena..

m ar fi multumit mult mai milt un raspuns de acest gen..

multumesc!

Link spre comentariu

si facand o paranteza..aveam o impresie f buna despre ardeleni:)..

ii stiam oameni calmi,rabdatori..sociabili..corecti..in fine..

nu vreau sa deranjez pe nimeni si (sper)nici sa mi schimb impresia:d

Link spre comentariu

nu am rabdare sa citesc tot ce ti sa scris mai sus asa ca iti spun parerea mea

statie de buget mic cu performante mediocre dar buna pe receptie,Alan 100 plus si o antena megawat 4000 sau ML-145 cu spic de 165cm.

daca vrei statii performante si banii nu sunt o problema atunci vorbim de Yaesu 857D sau 897 desi asta din urma e stationara nu se preteaza in mobil,Icom IC7000 -Kenwood tmd710e sau tmv71e si astea cuplate cu antene Dimond cr8900 sau proxel 770s iar totusi preferata mea ATAS care se simte foarte bine cu yaesu 857D pentru ca are antena tuner si controlerul aferent pe care il face statia,nefiind sa acordezi tu antena pentru fiecare banda de frecventa pe care vrei s ao folosesti

apoi un alt inconvenient mare de care trebuie sa tii seama este daca vrei doar: 'colegu colegu ce avem pe DN de la Barcanesti la Saftica...etc" nu ai nevoie de licenta si un Midland 42 alan multi cu antena externa e suficient sau un alan 100 plus cum spuneam mai devreme si emisie pe 4W legal . daca vrei licenta cu Y0Xxxx atunci e alta poveste si alti bani.

sper ca te-am lamurit cat de cat dac anu sa stii ca desi stilul tau e impulsiv sa stii ca oamenii vor sa te ajute,dar putina moderatie pana ajungi sa ii cunosti mai bine nu strica.

73 si toate bune 10-4 raman pe receptie.

Link spre comentariu

multumesc pt ca mi ai spus punctul tau de vedere..

statia care ma intereseaza este strict pt iesirile offroad..

nu sunt deloc impulsiv insa ma irita faptul ca aici se gasesc si persoane care vor sa para "interesante" sau care nu stiu ce vor sa demonstreze...

parerea mea este ca datorita acestora numai forumul are de suferit vis a vis de "incepatorii"in offroad care,daca citesc unele raspunsuri ale "experimentatilor" acestui forum ,probabil le va fi "teama" sa deschisa un topic ca sa nu fie luati in deradere..in fine..nu este problema mea...

ceea ce ma amuza este faptul ca unii din acesti membrii se dau cocosi virtual si cand te vezi cu ei in teren se invart pe langa masina de 10 ori inainte sa abordeze un traseu..

toate cele bune!!

Link spre comentariu

cu mare placer pentru pareri,eu nu iti dau sfaturi eu iti spun ce am avut eu pe mana si ce am butonat eu care intradevar s epreteaza la folosinta aferenta

din ce spuneai zici ca vrei sa o folosesti la iesiri offroad,aici fiind vorba de padure si de vai si dealuri ar fi util mai mult de 4 W,in idea ca in camp deschis cu 4w te auzi la 10-12km distanta dar in padure printer vai si dealuri daca te auzi la 1-2 km e bine.

un alt aspect important de care sa tii cont este ca puterea mare nu iti garanteaza comunicarea,doar iti creste sansele sa te auda cineva,in schimb e foarte important ca si receptia sa fie buna si asta o poti avea cu antene cu "sarma"lunga in jur de 2m si acordate pe frecventa,cu analizorul cu mfj-ul...etc nu doar pusa acolo si gata.

pentru alte detalii eventual cine stie ce alte lamuriri daca pot sa te ajut,scie aici si eu iti voi raspunde la ce stiu la ce nu...sa raspunda priceputii.

Link spre comentariu

imi poti recomanda pe cineva profi care se ocupa cu comercializarea si montarea unei statii?

ms!

pt comercializare eu am cumparat acum cativa ani de la http://WWW.lccom.ro un tip pe nume Corado avea magazinul undeva pe stradutele de langa gara de nord,de montat...am montat-o eu iar reglajul l-a facut un cunoscut cu analizor,daca ai aparatura o poti face si tu doar sa stii sa interpretezi ce trebuie cum trebuie.

nu te pot ajuta cu aspectele astea, e netul plin de magazine si de statii de tot felul.

iar daca mergi de exemplu pe centura bucurestiului prin parcari gasesti meseriasi care doar cu asta se ocupa,unul e la parcarea de pamant de la intersectia centura cu mogosoaia.

Link spre comentariu

Ce am mai potrivita ar fi una simpla si usor de utilizat care sa nu te incurce si sa nu te chinuie in utilizarea normala . Nu-ti pot recomanda una , am avut aventuri bune si mai putin bune si nu vreau sa zic nimic despre nimicuri , recomand insa antena sirio megawat 4000 .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

cea mai bună stație e cea pe care o ai :)

dat fiind că după ce o cumperi nu o să o schimbi rapid, citește aici o recenzie la o combinație de ML 145 cu talpă magnetică si un HP8001 de la pni

pe urmă te hotărăști tu singur ce-ți pui pe mașină

:)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare