Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Masina merge greu

doctoru26

Postări Recomandate

Hello! Intrebarea mea este: Cine ma poate ajuta si pe mine ca eu am pus flanse de 30mm rotile sunt 235/70/16 si am impresia ca masina trage ff greu fata de cum era ea inainte. Cine ma poate ajuta rog PM. Va multumesc!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Tutorial - Cum calculam rapoartele in punti

Hello! Intrebarea mea este: Cine ma poate ajuta si pe mine ca eu am pus flanse de 30mm rotile sunt 235/70/16 si am impresia ca masina trage ff greu fata de cum era ea inainte. Cine ma poate ajuta rog PM. Va multumesc!

Nu prea inteleg ce vrei sa spui prin:"masina trage ff greu fata de cum era ea inainte".

Prin marirea diametrului gumelor, (La Disco, gumele stock sunt 29", ce ai pus tu sunt aproape 32"), masina e normal sa se comporte altfel, la acelasi regim de turatie. (viteza de deplasare creste, cuplul la roata scade)

Daca nu ai probleme la vreuna din punti, flansele nu ar trebui sa aiba nici un efect negativ la viteza de deplasare.Ele iti pot afecta, cel mult, articulatiile puntiilor si sistemul de directie (directia va deveni un pic mai "grea")

Cu putina rabdare, poti gasi singur raspunsul, folosind acest calculator de transmisii:http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/calc/ratio_calc.html

Bafta!:h5

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Nu prea inteleg ce vrei sa spui prin:"masina trage ff greu fata de cum era ea inainte".

Prin marirea diametrului gumelor, (La Disco, gumele stock sunt 29", ce ai pus tu sunt aproape 32"), masina e normal sa se comporte altfel, la acelasi regim de turatie. (viteza de deplasare creste, cuplul la roata scade)

Daca nu ai probleme la vreuna din punti, flansele nu ar trebui sa aiba nici un efect negativ la viteza de deplasare.Ele iti pot afecta, cel mult, articulatiile puntiilor si sistemul de directie (directia va deveni un pic mai "grea")

Cu putina rabdare, poti gasi singur raspunsul, folosind acest calculator de transmisii:http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/calc/ratio_calc.html

Bafta!:h5

Salut! Nu m-am exprimat eu cum trebuia, de fapt nu am explicat ce trebuia :) Masina "trage" la fel doar ca pe mine m-a indus in erore faptul ca inainte viteza maxima era de 140km/h si acum este de 120. Modificarile facute in ultimul timp sunt; rectificat chiuloasa si schimbat supape, toate furtunele, anulat egr ul, kit de inaltare +5cm, kit bucsi poliuretanice, flansele de 30mm. Dupa astea am observat ca directia este ceva mai "grea" dar la drum lung nu sare de 120km/h. Au ramas aceleeasi jante cu cauciucuri si din cauza asta m-am gandit ca de vina ar putea sa fie flansele. Din ce am citit pe aici cineva spunea ca e normal sa nu ti mai indice viteza normala pe kilometraj din cauza flanselor...acum nu stiu daca este adevarat s au nu dar o sa incerc cu gps ul sa verific viteza. Multumesc!

Link spre comentariu

Salut! Nu m-am exprimat eu cum trebuia, de fapt nu am explicat ce trebuia :) Masina "trage" la fel doar ca pe mine m-a indus in erore faptul ca inainte viteza maxima era de 140km/h si acum este de 120. Modificarile facute in ultimul timp sunt; rectificat chiuloasa si schimbat supape, toate furtunele, anulat egr ul, kit de inaltare +5cm, kit bucsi poliuretanice, flansele de 30mm. Dupa astea am observat ca directia este ceva mai "grea" dar la drum lung nu sare de 120km/h. Au ramas aceleeasi jante cu cauciucuri si din cauza asta m-am gandit ca de vina ar putea sa fie flansele. Din ce am citit pe aici cineva spunea ca e normal sa nu ti mai indice viteza normala pe kilometraj din cauza flanselor...acum nu stiu daca este adevarat s au nu dar o sa incerc cu gps ul sa verific viteza. Multumesc!

Daca am inteles bine de data asta: intre momentul in care mergeai cu 140 si momentul actual (120) nu ai umblat deloc la transmisie (rapoarte in punti, cutie de viteze sau transfer, roti mai mari)? Daca este asa, problema este in alta parte. Flansele nu au cum sa influenteze indicatia vitezometrului (nu schimba in nici un fel raportul final de transmisie). Flansele iti afecteaza cel mult directia, mai ales daca nu ai lungit corespunzator bara Panhard (ca sa pastrezi geometria directiei).

Indicatiile vitezometrului sunt "citite" electric sau mecanic din cutia de transfer. Din operatiile enumerate de tine, singura care ar putea sa afecteze viteza de deplasare este partea de rectificare a chiulasei si schimbare a supapelor, dar, numai daca mecanicul s-a apucat sa mai umble si prin alta parte sau nu a facut corect reglajele necesare. Dar, in situatia asta, ar trebui sa mai ai si alte manifestari: consum marit, ceva fum de motorina nearsa... poate ar mai fi dar nu-mi vin acum in minte.

Ce as face eu in situatia asta?

• verificat tot traseul de intercooler sa nu aiba scapari (coliere nestranse la furtune, intercooler fisurat, furtune fisurate)
  • un test de compresie pe fiecare cilindru in parte (poate sa-ti arate daca vreuna din supape cumva nu inchide bine)
  • verificat pompa de injectie si injectoarele, precum si punerea la punct a distributiei

Daca imi mai vine vreo idee, revin...

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salut

Flansele nu influenteaza in nici un fel kilometrajul.Doar dimensiunea anvelopei sau schimbarea rapoartelor de transmisie in diferentiale.

Dupa anul de fabricatie , motorul ar fi un 300TDI cu pompa rotativa Bosch VE mecanica si injectie directa in 2 faze.

Ti-as sugera urmatoarele:

ziceai ca a fost data chiulasa jos si schimbat supspe. Presupunand ca totul a fost montat corect, strangeri la cuplu si punerea distributiei la punct, ar mai fi un amanunt : regalul jocului intre culbutori si supape .

A fost facut corect?

Din cate tin minte 0,2 mm admisie si 0,25 mm evacuare (verifica si in RAVE cel mai bine ca nu retin toate amanuntele) . Se regleaza in acelasi mod ca si la motoarele dacia 1310.

Ce ar mai fi de verificat, sa nu ai vreun etrier(e) gripat, te franeaza putin si in general masina tinde sa vireze in partea etrierului cu probleme.

Link spre comentariu

Re: Masina merge greu

@ teddybear

cum spui tu ca 235/70/16 is aproape 32" cand ele sunt de fapt 29,5" ?

Ai dreptate, eram cu mintea in alta parte cand am citit:old Ma gandeam la 235/85/16

Editat de teddybear

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare