Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Control manual al boostului

CatalinU

Postări Recomandate

Vreau sa imi montez un boost control.Am cautat aici pe forum ceva topicuri legate de,insa nu am gasit,ori nu au fost discutii ori nu am gasit eu.Ce as avea nevoie pt a efectua aceasta operatie?Masina e cea de la profil,din ce vazusem la cei care au aceasta modificare,este un lucru benefic.
Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Control manual al boostului

Cred ca te vor ajuta ink-urile de mai jos (au mai fost postate de catre Big.Ursu cred)

Sunt explicate mai multe variante de instalare, pentru Nissan Patrol si VW TDI, dar merg si la alte modele de diesel cu turbina.

http://www.chaz.yellowfoot.org/Manual%20Boost%20Controller.htm

http://dawes-devices.com/collections/turbocharged-automobiles

0724066100
Link spre comentariu

Mersi de link.Am gasit ceva informatii utile acolo,insa nu ceva concret.Intr-o oarecare masura am inteles ca nu e de ajuns doar un boost control manual,ar trebui si un wastegate extern.Mai astept pareri avizate,poate reusim sa facem un topic sanatos referitor la aceasta problema

Link spre comentariu

Eu cred ca depinde foarte mult de tipul turbinei: cu geometrie variabila sau cu wastegate.

Una este comandata cu vacuum, cealalta cu presiune.

Se naste deci intrebarea: despre ce tip de turbina vorbim?

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Stai linistit si nu te complica cu boost controllere si sisteme complexe. In cel mai bun caz pui o valva reglabila, care deschide la presiunea X, lasa presiunea spre wastegate-ul intern al turbinei, care deschide.

Wastegate extern....pui daca ai probleme cu boost creep. Adica ai wastegate-ul setat la 1 bar sa zicem, desschide, dar presiunea continua sa creasca, pentru ca nu pot trece suficiente gaze prin deschiderea wastegate-ului. Nici pe Mercedes-uri de 3-400 cp nu am vazut wastegate extern (OM605/6, ca sa nu existe discutii cu commonrail-uri si turbine cu geometrie variabila)

Eu vroiam sa montez o minune de asta: http://www.gtschris.com/store/catalog/0001_large.jpg

o am in garaj.

Editat de ssrli

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Eu deocamdata am ceasul de presiune turbo,si pe teava e controlerul de la GrimmSpeed,care nu e foarte ieftin,da am vazut ca cei din state il lauda si sunt multumiti de el

grimspeed.JPG.7e767946c593f5b95291d2a70f3cc06a.JPG

Link spre comentariu

Da stiu ca este exact acelasi lucru,doar ca cel postat de mine,are gradatii si e pe baza de bile,in momentul in care faci reglajul sa nu se miste in timpul mersului.Am vazut si pe YT o gramada de modalitati de a face un control boost,insa vreau ceva sigur.Deci e de ajuns acel "robinet" fara a mai modifica altceva?

Link spre comentariu

E doar o supapa limitatoare de presiune , deschide cand s-a atins o anume presiune pe traseul actuatorului de la WG . Nu creste boostul la turbina ca nu are cum , doar mareste presiunea la care se deschide WG . In consecinta presiunea maxima disponibila ( de la turbina ) va fi mai mare , dar asta e tot , singura diferenta este doar la presiunea maxima ( nu intodeauna folosita in practica , nu se merge mereu cu pedala la blana ) .

In rest ... cat de jos intra turbina , cat de rapid poate urca in ture e strict o caracteristica tehnica ce tine doar de constructia turbinei si nu poate fi controlata ( se poate dar cu limitari ce fac tot efortul fara mare influenta practica ) . In schimb se poate ajusta la pompa de injectie mecanica dependenta de presiunea de supraalimentare ( unele pompe mecanice deja au din constructie posibilitatea acestui reglaj in capacul ce acopera membrana ) . De asemena se poate influenta comportamentul pompei de injectie fara interventii la pompa , doar instaland pe linia de boost de la turbina la pompa o supapa in paralel cu un drosel ( restrictor ) reglabil . Supapa permite trecerea spre pompa si astfel se mentine acelasi raspuns rapid al pompei odata cu ridicarea presiunii de catre turbina dar mentine in continuare presiunea si dupa ce turbina scade in ture , pompa mentinand si ea debitul mai mare si in consecinta motorul mentine puterea . Cat de mult se mentine se poate regla din droselul reglabil care lasa sa scada presiunea din linia de boost ( si astfel sa scada si debitul la pompa ) dar nu lasa sa scada instantaneu ca fara drosel ... motorul fiind mentinut fortat in debit suplimentar deci in putere crescuta . Toate astea se intampla numai la regimuri variabile ( accelerarari ) , in regim constant nu se intampa nimic , prin supapa nici macar nu trebuie sa treaca nimic ca are tot timpul sa treaca prin drosel , deci in afara de un zvac mai mentinut cateva secunde ( sau cat se regleaza din droselul reglabil sa scada presiunea in linia de boost ) nu sunt diferente .

Dar daca se schimba vitezele in panta sau serpentine motorul nu pica din boost , facand conducere mai cursiva pentru ca motorul sta in putere din debitul - pompa mentine debitul mai mare pentru ca inca are presiune pe linia de boost , presiunea fiind mentinuta de supapa si totusi scade lent prin drosel dar mai lent decat fara drosel .

La un motor rapid cu turbina mica ( deci rapida ) care cade repede din ture e foarte util .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Sa traiesti 'nea cos,am citit de dua ori si de abia acum inteleg ce vrei sa spui.Mai citesc oricum de cateva ori,sa fiu sigur ca am inteles.Deci in cocnluzie,sa inteleg ca e benefic.La turbinan nu voi umbla,eventual voi da jos sa o verific

Link spre comentariu

Da stiu ca este exact acelasi lucru,doar ca cel postat de mine,are gradatii si e pe baza de bile,in momentul in care faci reglajul sa nu se miste in timpul mersului.Am vazut si pe YT o gramada de modalitati de a face un control boost,insa vreau ceva sigur.Deci e de ajuns acel "robinet" fara a mai modifica altceva?

Nici o alta modificare nu trebuie sa faci ca sa functioneze. Dar putere extra doar cu presiune mai mare nu obtii. Poate putin, cat poate compensa pompa. Ca sa obtii putere, prima data dai debit, apoi cresti presiunea.

Alt posibil avantaj la un boost controller de asta apare in cazul in care capsula wastegate-ului e obosita si incepe sa deschida devreme. Un controller de asta deschide mult mai aproape de presiunea setata si atunci o sa ai debit de gaze prin turbina pana chiar in momentul cand atingi presiunea reglata.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Inca nu.E greu deocmadata,eu in Irlanda,masina in Romania si trebuia sa imi fac timp si sa isi faca cineva timp sa mearga cu masina la mecanic

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare