Trollsky Postat Martie 30, 2015 Partajează Postat Martie 30, 2015 Masina am achizitionat-o recent. Are 170.000 de km la bord ce apar si pe factura de vanzare din Danemarca. Dupa vizita la mecanic, mi s-a spus ca trebuie sa am in vedere schimbarea ambreiajului in urmatoarele luni. Ultimele doua zile am cautat intens informatii despre kitul de ambreiaj al grand vitarei. Acest forum nu contine informatii despre acest subiect, iar pe suzuki forums.com am citit ca ambreiajul masinii ar trebui sa reziste 300.000 de km. Masina mea prezinta urmatoarele simptome: Atunci cand e frig se aude un scartait in cursa ambreiajului. Pedala merge in gol cativa cm (~4 cm) pana cand ,,prinde''. Azi am observat ca in treapta a 4-a, in mers, pe la 2000 de rpm, uneori se tureaza singura pana pe la 2600 rpm timp de 1-2 secunde si revine inapoi. Am urmatoarea intrebare: 1. A schimbat careva dintre voi ambreiajul la GV? Si pe langa aceasta intrebare ar mai fi si altele: 2. Ce marca de ambreiaj sa aleg? Variantele kitului ar fi: JC Premium(280 lei), Exedy(570), Luk(800), Sachs(900), Jakoparts(1000), Valeo(1100) si Nipparts(1100) Am citit despre aceste kituri montate doar pe alte modele de masini. JC banuiesc ca ar merge vreo 10.000 de km. Despre Exedy nu am gasit review-uri negative. Luk nu ar fi foarte recomandat. Multi recomanda Sachs si am mai citit ca sunt piese comune Sachs-Valeo in kituri. Jakoparts si Nipparts cred ca sunt cele mai calitative. Cum nu dispun de o suma mare de bani pentru aceasta investitie, as merge pe Exedy, fiind o firma japoneza, cu 18 fabrici imprastiate pe glob... O referinta negativa a acestui kit de ambreiaj m-ar determina sa aleg o varianta mai scumpa. 3. Volanta. Ce fel de volanta are GV? Cu masa simpla sau cu masa dubla? Kitul de la Luk specifica ca este destinat masinilor cu volanta cu masa dubla. Restul kiturilor nu specifica nimic. Din cate am dedus pana in momentul de fata, volanta cu masa dubla trebuie schimbata o data cu kitul ambreiaj, iar cea cu masa simpla nu. Eu trebuie sa ii schimb volanta? Nu am gasit volanta de vanzare pe siturile de piese auto 4. Sa schimb pompa de ambreiaj si cilindrul receptor impreuna cu aceste piese? 5. Pe suzuki forums cineva recomanda schimbarea furcii de ambreiaj si a unui surub(,,bolt'') pe care pivoteaza furca impreuna cu kitul ambreiaj. Se pare ca aceste piese prezinta fisuri in momentul in care se duce ambreiajul. Problema e ca nu gasesc pe nici un site aceste piese si habar nu am cum sa fac rost de ele. 6. Uleiul hidraulic este cel de frana? DOT3? Cam multe intrebari, ce-i drept. Orice sfat mi-ar fi de un mare ajutor. Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate