Liviu-San Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 Am si eu o curiozitate... Ma tot uit la diferite emisiuni de la americani,cu fel de fel de modificari si tot felul de "ciudatenii" de masini. Un exemplu, ar fi un hot-road cu 2 motoare identice,care functionau concomitent. Fel de fel de suspensii si modificari de sisteme de franare,alte motoare,motociclete modificate sau facute de la zero,etc.. Intrebarea ar fi,cum functioneaza la ei institutia care omologheaza toate ciudateniile lor,incat sa fie "street legal"? Si mai am o curiozitate: de ce in filmele americane nu apare numarul de inmatriculare al masinilor? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
saddas Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 Re: Masini americane??? N-as putea sa bag mana-n foc dar am impresia ca la ei nu e obligatoriu numar in fata.Parca citisem pe un forum de masini americane ca trebuie sa improvizezi numar in fata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 Re: Masini americane??? Nu vorbesc din cunostinta de cauza , dar presupun ca masinile vazute prin filme nu sunt tocmai legale pe strada. Americanii au cel mai ciudat sistem legislativ din lume. Practic , daca intri intr-un magazin ca sa furi si aluneci pe gresie , ai sanse mare sa castigi ,daca actionezi magazinul in instanta, in caz ca iti rupi vreun os. Exista posibilitatea ca raspunderea personala, in cazul unor accidente provocate de modificarile aduse unei masini , sa fie atat de mare , incat nu se prea risca nimeni sa faca acest lucru pe propria raspundere . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 Re: Masini americane??? N-as putea sa bag mana-n foc dar am impresia ca la ei nu e obligatoriu numar in fata.Parca citisem pe un forum de masini americane ca trebuie sa improvizezi numar in fata. Sunt state in care se pune numar doar pe spate si state unde se pune si pe fata (legislatii diferite). Nu trebuie sa improvizezi numerele, le comanzi la orice librarie (cam cum facem noi cu stampilele). Cat despre omologari, ei au alt sistem, mult mai permisiv, dar la fel de riguros. Nu se incalca legea ca e nasol, aia nu se joaca. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 (editat) Re: Masini americane??? La sualezi poti sa conduci cam orice tomberon pe 2 sau 4 roti atata vreme cat ai asigurare valabila, iar franele, luminile si directia sunt ok. Cu numerele de inmatriculare este mai gingasa treaba, in unele state e obligatoriu si pe fata, dar si obligativitatea de a avea ambele numere la intrarea in statele respective. Intrebarea ar fi,cum functioneaza la ei institutia care omologheaza toate ciudateniile lor,incat sa fie "street legal"? La ei e pe proprie raspundere, dar daca o faci lata nu-i deloc bine. Editat Aprilie 10, 2015 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Buggyz Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 Re: Masini americane??? Mda ...e vb de o anumita cultura in sensul asta...adica cultura de modificat fiare sau construite de la 0 ...si cum sa mai zis daca respecti cerintele si sa ai totul in regula ...dai bataie...prin europa anglia,olanda sunt f permisivi din ce stiu eu...posibil si spania si italia... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius_Adrian Postat Aprilie 23, 2015 Partajează Postat Aprilie 23, 2015 (editat) Re: Masini americane??? La sualezi poti sa conduci cam orice tomberon pe 2 sau 4 roti atata vreme cat ai asigurare valabila, iar franele, luminile si directia sunt ok. Cu numerele de inmatriculare este mai gingasa treaba, in unele state e obligatoriu si pe fata, dar si obligativitatea de a avea ambele numere la intrarea in statele respective. La ei e pe proprie raspundere, dar daca o faci lata nu-i deloc bine. Pana si proprietatea (e o hartie "title" care se obtine de la DMV) este tot pe propria raspundere.Daca esti prins ca ai mintit faci puscarie pentru fals in acte.La americani nu esti considerat mincinos si infractor ,exista prezumtia de nevinovatie .Nu te trateaza ca pe un hot care incearca sa ascunda ceva.Numarul spre exemplu dupa ce vinzi masina poti sa il muti pe alta masina atat timp cat tag-urile sunt valabile (numerele americane expira).Sistemul american este foarte simplu nebirocratic pentru ca la americani masina nu e lux ....in UE e lux ca deh toti trebuie sa mergem cu autobuzul ca sa nu suparam pe aia care nu au masini.Nu e de mirare pentru ca tot in UE oamenii se omorau intre ei 70 de ani in urma si incercau sa cotropeasca teritorii. Nu mai pun ca in statele sudice nu exista impozit auto iar in cele in care exista este facut la valoarea masinii la care e asigurata.Daca masina este 20,000$ atunci platesti x% din suma aia.Daca masina e SH si valoreaza doar 1000$ atunci platesti tot x% din 1000$ ...nu cilindree sau alte tampenii care ajuta doar pe aia care au bani de masini noi scumpe. Editat Aprilie 23, 2015 de Marius_Adrian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat Aprilie 23, 2015 Partajează Postat Aprilie 23, 2015 Re: Masini americane??? Am si eu o curiozitate... Ma tot uit la diferite emisiuni de la americani,cu fel de fel de modificari si tot felul de "ciudatenii" de masini. Un exemplu, ar fi un hot-road cu 2 motoare identice,care functionau concomitent. Fel de fel de suspensii si modificari de sisteme de franare,alte motoare,motociclete modificate sau facute de la zero,etc.. Intrebarea ar fi,cum functioneaza la ei institutia care omologheaza toate ciudateniile lor,incat sa fie "street legal"? Si mai am o curiozitate: de ce in filmele americane nu apare numarul de inmatriculare al masinilor? PAI nu te mira ca in Anglia , daca iti faci tu acasa un cadru din teava si ii pui motor , mergi la "RAR"-UL lor si daca iti corespund franele si sistemul de iluminat iti face carte...asta o stiu de la un prieten care a venit din anglia cu o ciudatenie de tubulara cu numar de inmatriculare de anglia pe ea si a construit-o el de a zero Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Aprilie 23, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2015 Re: Masini americane??? Adica fara teste ale sudurilor,prinderilor,fara teste de siguranta,fara sa te duci la o firma specializata? Si asigurarea cum se face,pe baza a ce? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat Aprilie 23, 2015 Partajează Postat Aprilie 23, 2015 Re: Masini americane??? Adica fara teste ale sudurilor,prinderilor,fara teste de siguranta,fara sa te duci la o firma specializata? Si asigurarea cum se face,pe baza a ce? aia n-am mai intrebat , dar din cate am vazut la ei se poate...la noi nu poti trece niste amarate de gume in carte :| dar avem 2 solutii : ne conformam sau emigram Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius_Adrian Postat Aprilie 23, 2015 Partajează Postat Aprilie 23, 2015 Re: Masini americane??? Adica fara teste ale sudurilor,prinderilor,fara teste de siguranta,fara sa te duci la o firma specializata? Si asigurarea cum se face,pe baza a ce? asigurarea e pe baza antecedentelor in trafic si pretul a ceea ce conduci.Daca tu iti evaluezi troaca la 5$ platesti cat pentru 5$ dar tot atat o sa iei cand esti lovit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Aprilie 23, 2015 Partajează Postat Aprilie 23, 2015 Re: Masini americane??? aia n-am mai intrebat , dar din cate am vazut la ei se poate...la noi nu poti trece niste amarate de gume in carte :| dar avem 2 solutii : ne conformam sau emigram Foarte bine spus, dar treaba cu conformatul o facem de ceva timp si incepe sa devina enervanta, parerea mea. O sa ajungem sa intrebam daca avem voie sa circulam cu masina pe strada (cu toate legale pe ea si cu asigurare si impozit achitat etc). Incet, incet nu o sa mai avem voie la nimic, poate reintroduc circulatul cu numere pare si impare, ca si pe vremea lui Ceasca ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Aprilie 23, 2015 Partajează Postat Aprilie 23, 2015 Re: Masini americane??? aia n-am mai intrebat , dar din cate am vazut la ei se poate...la noi nu poti trece niste amarate de gume in carte :| dar avem 2 solutii : ne conformam sau emigram Hai ca te aberezi :ha: ... eu n-am putut sa-mi trec in carte nici macar cauciucurile cu care masina a iesit pe portile fabricii :uameni 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Aprilie 24, 2015 Partajează Postat Aprilie 24, 2015 Re: Masini americane??? Adica fara teste ale sudurilor,prinderilor,fara teste de siguranta,fara sa te duci la o firma specializata? Si asigurarea cum se face,pe baza a ce? pai da sistemul lor ne arata ce inseamna sa ai drepturi dar si responsabilitati ca si cetatean. Nu iti cere nimeni tone de hartii si fel de fel de magarii , o dai pe proprie raspundere , dar daca iese nasoala atunci faci puscarie ! cum zice cineva '' Amerika ist wunderbar ! '' Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate