george_pad Postat Aprilie 22, 2015 Partajează Postat Aprilie 22, 2015 salutare! astazi am fost la RAR pentru realizarea CIV si inscrierea masinii mai sus mentionate in romania. Dupa realizarea testarii la RAR - supriza: "nu ies gazele, domnule! va sugeram sa mergeti la un mecanic si sa verificati". problema e ca, la sugestia celei la care am facut programarea telefonica (la numarul de telefon pe care toata lumea probabil ca-l stie) am acceptat sa fac verificarea RAR in judetul vecin (CV) deoarece era mai devreme cu 5 zile fata de programarea din judetul meu (VN) si astfel nu ar mai fi fost nevoie sa scot inca un rand de numere rosii (cu toate keltuielile aferete). dar fiindca nu am primit verdict bun si sunt nevoit sa revin, revenirea trebuie facuta tot la RAR covasna ceea ce nu-mi convine foarte mult. asta ar fi problema mai mica, problema mai mare fiind: de ce nu-mi ies gazele? voi ce stiti? care este valoarea CO2 pentru acest motor (1,8 GDi din 2001, tip motor 4G63)? cum pot sa o imbunatatesc? ati intampinat aceleasi probleme la verificarea RAR? eu m-am gandit asa: sa curat EGR, sa schimb evacuarea cu tot cu sonda lamda cu o evacuare SH, ce arata mai bine ca a mea (a mea are o "carpaceala" inaite de sonda lamda, in sensul ca teava de esapament a fost taiata si sudata la loc prin introducerea unei bucati de teava mai subtire, deci realizarea unei "gatuiri" si o sudura ce nu etanseaza perfect in sensul ca pe 1-2 gaurele din sudura iese fum). de asemenea ma gandesc sa schimb nenorocitele de bujii NGK IZFR6B (foarte noi) cu Bosch FR7DCU (astea cat or costa?). mai mult nu stiu ce sa-i mai fac, deoarece am curatat clapeta, am verificat bobinele, am schimbat "unitatea de control a injectoarelor", fiindca a mea s-a prajit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Aprilie 23, 2015 Partajează Postat Aprilie 23, 2015 Re: euro 2 la pinin 1,8 GDi din 2001 Salutare, imi pare rau pentru patania ta. Atentie deoarece la Pinin 1.8 GDI codul motor e 4G93 si de 2.0 GDI e 4G94. In general la motorul asta problema gazelor este de la depunerile de carbon. Incearca sa cureti cum ai zis EGR, schimba evacuarea cu sonde lamba cu tot daca se poate, bujiile ar fi desigur indicat si poate se rezolva, eu sper ca da! Vezi sa nu cumva sa ai catalizatorul infundat deoarece si asta e un factor important. Daca nu ma tem ca ai depuneri din abundenta pe supape si asta poate cauza si probleme cu gazele de evacuare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Aprilie 23, 2015 Partajează Postat Aprilie 23, 2015 Re: euro 2 la pinin 1,8 GDi din 2001 Atașez ce am gasit pe net legat de emisiile normale la Pinin Succes ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
george_pad Postat Aprilie 23, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2015 (editat) Re: euro 2 la pinin 1,8 GDi din 2001 salutare! incep prin a va multumi de raspunsuri. asadar astazi am colindat un pic pe la mine prin oras pe la 3 statii ITP si am facut testul de noxe. pe primul ITP-ist il cunosteam, dar pe urmatorii 2, nu. rezultatul testelor este: masina nu ca este ok din punct de vedere al emisiilor de CO2, functionare sonda lamBda, dar este foarte ok - unul din cei 2 pe care nu-i cunosteam s-a hazardat sa-mi spuna kiar ca valorile sunt ok si pentru euro 4. deci oameni buni inca o data mi se demonstreaza ca statul roman cu tot cu instrumeltele sale (in cazul de fata RAR Covasna) este inutil si impotriva cetatenilor sai (un adevarat dusman). am aflat ca rezultatul testarii de la RAR a fost negativ deoarece nu m-a dus capul sa tratez prieteneste si fructuos cu personalul de serviciu din acea zi de la RAR. m-am gadit prima oara sa-i reclam, sa fac scandal, dar prietenii mi-au zis sa stau linistit, daca vreau sa inmatriculez totusi masina cu costuri minime si in timp util, asadar o sa revin la Covasna saptamana viitoare sa le mentionez ca am fost la mecanic si am facut verificari cum mi s-a sugerat si o sa le prezint 3 buletine cu data si ora, unde se vad parametrii normali ai noxelor. din nou cu capul plecat pana trec podul...Romania, te iubesc! Editat Aprilie 25, 2015 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate