FordRanger Postat Aprilie 27, 2015 Partajează Postat Aprilie 27, 2015 (editat) Stimati colegi, Am facut greseala sa ma grabesc si sa nu ma adresez unui servis specializat 4x4, cand am executat gresarea culisantei de la Fordul Ranger . M-am adresat unui alt servis pe care il cunosteam si cu care am o indelungata colaborare ( Adciel Bosh Car Service - Zarnesti ) . Gresarea s-a facut corect , am asistat personal la operatiune si lucrarea s-a terminat in circa 25 de minute . Problema a aparut atunci cand mecanicul a scos masina de pe rampa. Din greseala a cuplat transmisia 4x4 H si incercand sa revina , a comutat pe 4x4 L . Intrucat in parcarea servisului era aglomerat , a fost nevoit sa vireze in loc , la maximul cursei de cateva ori , pentru a scoate masina cu spatele. La un moment dat s-a auzit un crantanit metalic ( care nu trebuia sa se auda ) . Parcarea este pavata cu niste pavele speciale dintr-un fel de cauciuc foarte tare si ( banuiesc ) destul de aderent . Am fugit la masina si i-am zis mecanicului sa se opreasca . am vazut ca masina era cuplata pe modul 4x4 Low si am scos-o imediat , actionand ulterior si RFW-ul. Omul nu parea sa inteleg ce s- intamplat , spunand ca nu-i nici o problema si a zis sa plecam in proba. Evident , cu fata decuplata , si cu planetarele nemai fiind in sarcina, crantanitul nu s-a mai auzit. Am ales ( greseala mea ) sa nu comunic sefului de servis ce s-a intamplat , gandindu-ma ca poate nu s-a stricat nimic si este pacat sa ii fac un rau mecanicului. La vreo saptamana am avut nevoie sa cuplez pe o panta cu iarba tractiunea si sa virez de volan , moment in care mi-a fost clar ca se dusese omocinetica de la planetara . am sunat la servis , unde mecanicul si-a asumat vina de a fi bagat in 4x4 , dar seful servisului d-nul Adam , a spus ca el cupleaza pe asfalt astfel de tractiuni integrale part-tima si le invarte in loc pana iese fum din anvelope. Dupa ce am terminat de facut cruci , l-am intrebat care sunt aceste masini ca doresc sa cumpar si eu una. Mi-a spus senin ca este vorba despre Land Rover Freelander. Fiind fost posesor de Freelander , am fost in masura sa ii eplic ca aceasta masina are tractiune integrala permanenta si ca nu exista termen de comparatie cu ce are masina mea si l-am intrebat destul de malitios daca a remarcat ca masina mea mai are un mestecau in plus fata de freelanderul dumnealui. Omul a spus ca orice masina care are doua leviere si nu scrie nicaieri expres ca nu se pot folosi in orice conditii , inseamna ca este permis orice abuz si combinatie de moduri de cuplare. Am multumit pentru lamuriri si am cerut , la sfatul avocatului , sa imi dea datele exacte cand am fost in servis pentru a putea inainta o sesizare catre RAR si OPC. Auzind acestea mi-a spus ca mergem prea departe si nu doreste sa piarda un client , asa ca va gasi o solutie sa reparam masina. Mentionez ca nu am avut nici o pretentie cu privire la provenienta capului de planetara . Am spus doar ca doresc remedierea problemei , intrucat eu stiu sa merg cu astfel de transmisii si o planetara reconditionata sau cu kit rapod de reparatie , ma va tine mult si bine. Planetara o pusesem eu noua cu 3000 km inainte , iar masina a fost utilizata doar de mine si cu simt de raspundere. Azi m-a sunat sa imi spuna ca el a vorbit la nu stiu ce mecanici de la raliul Dakar ( omul ma crede papagal rau si i s-a confirmat ca este exclus ca planetara sa fi avut de suferit pentru ca a cuplat pe suprafata uscata si aderenta in 4x4 Low , si a virat de cateva ori la cap de cursa accelerand in acelasi timp. Urmeaza sa fac o sesizare la RAR Brasov , nu pentru a-mi rezolva ei problema ci pentru a solicita o verificare daca omul este abilitat sa serviseze astfel de tipuri de tractiune , intrucat este evident ca nu intelege diferenta intre 4x4 permanent si 4x4 part -time. Va rog sa comentati ( pro si contra ) . Nu sunt absurd . Sper ca din discutie sa pot alege varianta corecta. Va multumesc . Editat Aprilie 27, 2015 de FordRanger Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Aprilie 27, 2015 Partajează Postat Aprilie 27, 2015 Re: Rog pareri avizate privitor la functionarea transmisiei 4x4 part - time un client vechi ar trebui sa rezolve treaba asta pe cale amiabila...nu sa o ia la fuga la rar opc si alte binecuvantate institutii toata treaba asta e curat ghinion si ptr tine si ptr service eu personal cum as fi auzit bocetul planetarei i-as fi spus lui Adam despre ce-i vb si sigur o rezolva .....dar dupa o saptamana.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Aprilie 27, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2015 Re: Rog pareri avizate privitor la functionarea transmisiei 4x4 part - time Poate nu am descris corect desfasurarea evenimentelor. Eu am vorbit cu d-nul Adam si i-am explicat situatia , sugerand o intelegere amiabila prin care sa gaseasca el orice solutie de reparatie , nu am pretins planetara noua sau originala . Deasemenea nu am impus o perioada de timp pentru remedierea problemei. D-nul Adam m-a chemat la Zarnesti pentru a discuta problema si a ramas ca va cauta o solutie. In weekend , in loc sa caute solutii , si-a rezolvat la RAR Brasov ( care va beneficia de o sesizare la RAR Bucuresti din partea mea - asta este , cand sunt luat de prost devin jigodie ) ca sesizarea mea sa ajunga la cimitirul elefantilor ( cosul de gunoi, pentru neavizati ) . Nu ma intreba de unde stiu asta pentru ca nu iti pot spune si nu imi place sa mint . Deci in loc sa caute o solutie , a tras de timp , neavand nici o secunda intentia de a rezolva problema desi vineri cand ne-am despartit m-a asigurat ca vom gasi o solutie amiabila Azi m-a sunat si mi-a spus ca este exclus. Chestia cu fuga la OPC si RAR pica. Nici nu am incercat sa discut cu cineva problema cat timp am avut o intelegere cu el. Eu am o alta nelamurire . nu pot sa inteleg cum un sef de servis imi poate spune ca o transmisie 4x4 part - time este acelasi lucru si se utilizeaza identic cu una permanenta. Omul nu intelege ce face . Nici nu pot avea pretentii de la mecanicul sau , daca el , nu intelege fenomenul . Culmea este ca mecanicul si-a asumat eroarea . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Aprilie 27, 2015 Partajează Postat Aprilie 27, 2015 Re: Rog pareri avizate privitor la functionarea transmisiei 4x4 part - time ce spui tu ma face sa rad si sa plang simultan. Acum si mecanicu... cat de maimutoi trebuie sa fii incat sa folosesti lucruri si unelte despre care nu stii nimic? Daca nu stia ce face levierul de ce mama dracului s-a apucat sa traga de el? Despre seful lui, e un parsiv si un pervers daca nici nu a incercat sa resolve problema si din prima s-a gandit direct la magarii. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Aprilie 27, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2015 Re: Rog pareri avizate privitor la functionarea transmisiei 4x4 part - time Irod , eu deja mi-am cumparat planetara si urmeaza sa o si montez zilele acestea. Oricum am ridicat ambasadele cu persoana si cu servisul lui. Dar nu despre acest razboi al meu doresc sa vorbesc aici ci despre cum se utilizeaza o astfel de transmisie. Indignat fiind ca omul parea sa nu stie cu ce se mananca modelul acesta de transmisie , am cautat informatie pe net , despre modul de utilizare si indicatiile tehnice de folosire. Marturisesc ca am gasit foarte putine indicatii tehnice cu privire la limitarile transmisiei 4x4 part - time . Sunt multe informatii despre toate tipurile de diferentiale de la SUV-uri , insa putina informatie despre modul de utilizare al tractiunii 4x4 clasica cu cutie simpla de transfer. Un argument al sefului de servis a fost acela ca daca nu scrie nicaieri ca nu ai voie sa cuplezi pe uscat si sa virezi in loc , ca poti strica ceva , atunci inseamna ca are voie. singura idee care mi-a venit in minte a fost aceea de a-i spune ca putem lua orice masina din servis , o putem incarca cu mecanici si m-ar manca talpa si mana sa fac niste frane de motor din treapta a 5-a la vreo 120 km/h in marsariere . Nu de alta , dar nu scrie nicaieri si in nici o masina ca nu este permisa o asemenea operatiune. Ar trebui sa nu se strice nimic . :grin: Am ascultat unele pareri de ingineri auto care s-au cam crucit de abordarea omului de care vorbesc eu . Totusi , in contrapartida, am constatat ca sunt multi care nu gasesc nimic ciudat sa cuplezi 4x4 pe low pe asfalt uscat si sa virezi in loc pana te plictisesti. Exista in cartile tehnice ale masinilor voastre ( ma refer la acei colegi care au de noi masini cu tractiune clasica 4x4 , fara diferential central ) specificatii si indicatii cu privire la aceasta problema ? Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Aprilie 27, 2015 Partajează Postat Aprilie 27, 2015 Re: Rog pareri avizate privitor la functionarea transmisiei 4x4 part - time La majoritatea scrie pe parasolar sau pe undeva cum si cand se foloseste 4x4 low ! Stiu ca la Grand, la Pajero si la Patrol scrie sigur...chiar si la Landcruiser! Mai stiu ca scrie CLAR ca doar pe zapada sau drumuri fara aderenta! Ideea e ca eu am cuplat pe low la Grand WJ si am mers asa prin oras cateva strazi (fara sa stiu ca nu am voie) pana mi am dat seama ca nu e ok cum se "taraie" rotile! Dar nu am rupt nimic! La Patrol am cuplat pe low si am facut manevre in parcare pe asfalt sa vad daca pocnesc ceva planetare sau scoate sunete ciudate! Succes in rezolvarea problemei! Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Aprilie 28, 2015 Partajează Postat Aprilie 28, 2015 Re: Rog pareri avizate privitor la functionarea transmisiei 4x4 part - time In orice carte a oricarei masini scrie cum se foloseste transmisia,fie ea 4x4 permanent sau nepermanent...un mecanic sau un patron de service ar trebui sa stie cum lucreaza transmisia masinii in care isi baga nasul...multi proprietari de acarete 4x4 habar nu au cum se foloseste manetutza mica sau butonul,dar invata pe banii lor daca nu sunt in stare sa se informeze. Cine greseste trebuie sa plateasca...daca nu plateste nu invata si va repeta greseala. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Aprilie 28, 2015 Partajează Postat Aprilie 28, 2015 Re: Rog pareri avizate privitor la functionarea transmisiei 4x4 part - time la Patrol prin masina nu am nici o astfel de informatie , dar la Terrano (R20) am pe parasolarul soferului explicatii cu interdictia specifica de a merge pe 4x4 L pe orice suprafata cu aderenta mare ! Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Aprilie 28, 2015 Partajează Postat Aprilie 28, 2015 Re: Rog pareri avizate privitor la functionarea transmisiei 4x4 part - time In orice carte a oricarei masini scrie cum se foloseste transmisia,fie ea 4x4 permanent sau nepermanent...un mecanic sau un patron de service ar trebui sa stie cum lucreaza transmisia masinii in care isi baga nasul...multi proprietari de acarete 4x4 habar nu au cum se foloseste manetutza mica sau butonul,dar invata pe banii lor daca nu sunt in stare sa se informeze. Cine greseste trebuie sa plateasca...daca nu plateste nu invata si va repeta greseala. :h5 da, da si invatarea cea mai buna e cea pe bani ! Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Aprilie 28, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2015 Re: Rog pareri avizate privitor la functionarea transmisiei 4x4 part - time Si eu am invatat asta pe buzunarul meu pe la 25 de ani , cand am rupt sau uzat astfel de transmisii. Dar am facut-o pe propriul buzunar si am suportat consecintele . Va rog , daca aveti linkuri sau manuale de utilizare ale acareturilor, in care se specifica interdictia ( sau indicatia de a se evita ) de a se merge pe teren aderent cu tractiunea cuplata sau orice tine de utiliizarea tractiunii integrale , sa mi le furnizati si mie. Problema mea cu servisul nu a constat in faptul ca omul s-ar indoi de seriozitatea mea si ca as incerca sa reduc pierderile punand in carca servisului ceva de care nu se face vinovat ci de faptul ca o utilizare nepotrivita ar putea avaria ceva. Este convins si in acest moment ca transmisia de Freelander si cea de Ranger sunt aceeasi mancare de peste. Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogus Postat Aprilie 28, 2015 Partajează Postat Aprilie 28, 2015 Re: Rog pareri avizate privitor la functionarea transmisiei 4x4 part - time Cum zicea si colegul Irod, asta e pe parasolar la Terrano R20 Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Aprilie 28, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2015 (editat) Re: Rog pareri avizate privitor la functionarea transmisiei 4x4 part - time Multumesc mult pentru post , bogus . Daca mai aveti astfel de indicatii si la alte masini , va rog sa ma ajutati postandu-le. Chiar daca am incasat eu o teapa , macar putem educa niste mecanici ca pe viitor sa nu mai distruga masinile clientilor . Nu o sa va vina sa credeti cu ce explicatii m-am confruntat de vineri incoace din partea unor oameni care isi castiga painea surubarind masini . Editat Aprilie 28, 2015 de FordRanger Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vas_adam2000 Postat Aprilie 28, 2015 Partajează Postat Aprilie 28, 2015 Re: Rog pareri avizate privitor la functionarea transmisiei 4x4 part - time Din manualul de utilizare Dodge Raider (Mitsubishi Pajero). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogus Postat Aprilie 28, 2015 Partajează Postat Aprilie 28, 2015 (editat) Re: Rog pareri avizate privitor la functionarea transmisiei 4x4 part - time :ha::ha::ha: uite aici sa ajunga pentru toti directorii de service https://www.google.ro/search?q=using+transfer+unit+4x4&espv=2&biw=1920&bih=993&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=3Cc_VYvNPI_taNT9gHA&ved=0CAYQ_AUoAQ#tbm=isch&tbs=rimg%3ACTabwWgXerkeIjix8EG8pJWg815LGE-Ahd2gapkcbKtpjhT5QWzux8J5Isggm3uTkdbMzIKHl5mgtn7SDhPMcBJYUSoSCbHwQbyklaDzEUlwx6mUy4XAKhIJXksYT4CF3aARLlrYdy6uR-oqEglqmRxsq2mOFBGtYHjj0yxMEyoSCflBbO7HwnkiEeXDD6eTZ_1b8KhIJyCCbe5OR1swRXUplKx7Y0AwqEgnMgoeXmaC2fhFBAJflFbb3PyoSCdIOE8xwElhREUEAl-UVtvc_1&q=instruction%20transfer%20unit%204x4&imgdii=NpvBaBd6uR5YlM%3A%3BNpvBaBd6uR5YlM%3A%3BzIKHl5mgtn5lyM%3A Editat Aprilie 28, 2015 de bogus Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Aprilie 28, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2015 (editat) Re: Rog pareri avizate privitor la functionarea transmisiei 4x4 part - time Multumesc Vas-adam2000 si multumesc inca o data bogus :grin:! Editat Aprilie 28, 2015 de FordRanger Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Aprilie 28, 2015 Partajează Postat Aprilie 28, 2015 Re: Rog pareri avizate privitor la functionarea transmisiei 4x4 part - time @FordRanger....tu nu stii ca Adam se pricepe doar la injectii si senzori din grupul Das Auto sau la cel la care face Claudia reclama?:grin: daca mergeai ptr gresare si nu numai la Dan Bucuras in Stupini...sigur nu pateai asa ceva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Aprilie 28, 2015 Partajează Postat Aprilie 28, 2015 Re: Rog pareri avizate privitor la functionarea transmisiei 4x4 part - time Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Aprilie 28, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2015 (editat) Re: Rog pareri avizate privitor la functionarea transmisiei 4x4 part - time In mod normal am fost la 4X4RD , servisul fratilor Urdea de pe Carierei , care sunt niste oameni de isprava , dar cand am vrut eu sa gresez culisanta erau foarte ocupati si nu m-au putut programa in timp util iar eu urma sa plec la un drum mai lung , asa ca am ales solutia rapida ( nu si cea inteleapta :grin:) . Cred ca intre timp omul s-a lamurit cum sta treaba cu restrictiile acestui tip de transmisie , dar refuza pur si simplu sa faca un pas inapoi. Pana la urma va plati. Nu neaparat cu planetara , dar am sa utilizez toate instrumentele legale pe care le are un cetatean la dispozitie , pentru a echilibra aceasta problema. Daca eu am pierdut niste bani din cauza lui , este corect sa piarda si el ceva din cauza mea. Ca va fi reclama negativa sau de alt fel , ramane de vazut. Multumesc si colegului Alin pentru foto . Editat Aprilie 28, 2015 de FordRanger Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danciucu Postat Aprilie 29, 2015 Partajează Postat Aprilie 29, 2015 Re: Rog pareri avizate privitor la functionarea transmisiei 4x4 part - time Greseala lor e ca au recunoscut ca au cuplat maneta respectiva, acu e doar o chestie de timp pentru o notificare de la un dealer autorizat sau chiar fabricant ca asa ceva nu trebuia facut in astfel de conditii. Te incurajez, nu-i lasa ! Macar pentru abordarea de neam prost. Macar sa faca fifty-fifty la piesa. XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
quick Postat Aprilie 29, 2015 Partajează Postat Aprilie 29, 2015 Re: Rog pareri avizate privitor la functionarea transmisiei 4x4 part - time bineinteles ca este un episod neplacut sa mergi cu masina in service pt o banala servisare si sa pleci cu ia acasa defecta....dar eu nu stiu sa fie restrictii in a cupla 4x4L si a vira maxim, la viteza mica, indiferent de suprafata de contact a anvelpei....stiu doar ca nu este recomandat(la part time) sa mergi cu viteza mare cuplat 4x4 si probleme in a cupla de la mic la mare sau invers cu masina in mers...acuma nu cunosc exact masina ta si specificatile producatorului dar nu este normal ca o astfel de manevra sa fie interzisa, atata timp cat diferentialul este liber(open diff) nu ar trebui sa fie probleme....posibil sa gresesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Aprilie 30, 2015 Partajează Postat Aprilie 30, 2015 Re: Rog pareri avizate privitor la functionarea transmisiei 4x4 part - time Gresesti,nu are diff central. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Aprilie 30, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2015 (editat) Re: Rog pareri avizate privitor la functionarea transmisiei 4x4 part - time Quick , aceasta este si pozitia sefului se servis :grin: . Cand am scris ca doresc pareri si pro si contra , nu am glumit. Multumesc pentru parerea ta , insa cred ca problema sesizata de mine este una reala si daca studiezi fotografiile atasate de colegi si intri pe linkurile postate mai sus , te vei lamuri cum stau lucrurile. Poate fi adevarat faptul ca o masina usoara nu asigura atata apasare cat sa nu permita invartitul rotii in loc . De aceea este posibil ca la masinili usoare aceasta problema sa nu apara , sau sa apara mai rar. Insa , la masinile grele care se apropie de 2 tone , sau chiar depasesc aceasta greutate , apasarea produsa de greutate impiedica pe teren tare si aderent ca roata sa rupa aderenta . In special legat de viratul la maxim , este cunoscut faptul ca este contraindicat si pe teren moale ( atunci cand esti in 4x4 L ) , in nici un caz nu este permis pe teren tare. De aceea si producatorii pun acele avertizri . Un utilizator de masina cu asemenea transmisie stie ca acest lucru nu este permis si merge intr-o plaja de toleranta a sistemului de tractiune. Adica , cand nu este nevoie , nu cupleaza ( pe teren tare si derent ) , atunci cand cupleaza are grija cat invarte covrigul, sa nu ajunga in capatul cursei acolo unde orice planetara devine vulnerabila si acolo unde solicitarea este maxima. Tu de ce crezi ca se rup planetarele ? Daca ai merge drept cu masina nu s-ar rupe niciodata . Nici macar pe teren tare ( daca ai avea anvelope similare fata-spate). In plus , este chestie de geometrie. Masinile grele , sunt in general mari. Masinile mari au ampatament mare. Cu cat este mai mare ampatamentul , cu atat curbele pe care se deplaseaza rotile atunci cand vireaza , sunt mai indepartate , deci diferentele parcurse de roti sunt mai mari. Adica , diferenta de rotatie este mai mare si solicitarea planetarei este mai mare. Toate acestea sunt valabile in special in teren tare care nu permite ruperea aderentei ( cum ar fi asfaltul uscat ). Uite chiar aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?89228-Ce-tip-de-Planetara-este-pe-Jimny Cum descrie foarte corect colegul nostru eroarea de a vira la maxim , chiar si pe teren lipsit de aderenta . Editat Aprilie 30, 2015 de FordRanger Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate