Iaco Postat Iunie 23, 2015 Partajează Postat Iunie 23, 2015 (editat) Salutare! Sunt nou pe acest forum si ma intereseaza si pe mine achizitionarea unui Suzuki Jimny. As dori de la cei care il detin deja mai multe informatii despre masina, o recomandare sau recomandari de vanzatori de Jimny in Romania(nu ma prea tenteaza sa merg pana in Europa dupa el) si daca e sa gasesc ceva interesant la ce ar trebui sa fiu atent dar orice alte informatii sunt binevenite. Multumesc! Editat Iunie 23, 2015 de Astral as DORI.....ar TREBUI....se scriu cu un singur I ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octav_man Postat Iunie 24, 2015 Partajează Postat Iunie 24, 2015 Re: Sfat achizitie Jimny Salut! Ca recomandare, iti spun, dupa 3 ani de Jimny, ca e o masina care m-a surprins placut mereu! La inceput nu am crezut că imi cumpar altceva decat o jucarie de mașina, un polizor de 82 CP. Dar mi-am cumparat o masina de teren foarte capabila si usor de întreținut, ce mi-a adus multe zambete pe fata! Da, recunosc, sunt altele modele mult mai potente, însă la pretul de achiziție si la costurile de întreținere ce le implică, este cel mai bun! Din punctul meu de vedere! Daca ai rabdare vreo 2 săptămâni, il scot pe al meu la vânzare, vei intreba de ce, simplu, trec la un next level, am mai pus ceva bani deoparte pentru acest hobby și ma bate serios gandul sa iau un Y60 sau un MK2. In fine, vei gasi pe forum multi cunoscători de Suzuki, asa ca vei avea parte de o avalansa de informatii! Don't drink and drive! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdd70 Postat Iunie 28, 2015 Partajează Postat Iunie 28, 2015 Re: Sfat achizitie Jimny Salutare! Sunt nou pe acest forum si ma intereseaza si pe mine achizitionarea unui Suzuki Jimny. As dori de la cei care il detin deja mai multe informatii despre masina, o recomandare sau recomandari de vanzatori de Jimny in Romania(nu ma prea tenteaza sa merg pana in Europa dupa el) si daca e sa gasesc ceva interesant la ce ar trebui sa fiu atent dar orice alte informatii sunt binevenite. Multumesc! In primul rand trebuie sa stii dinainte ce vrei sa faci cu masina. Eu am avut Jimny, l-am tinut 4 ani dupa care l-am dat. EDin pacate era singura masina din familie iar dupa ce a venit bebe, a devenit dintr-o data prea mica, chiar si cu portbagajul de 420 litri pe care il avea deasupra. Daca mai exista o masina in familie si folosesti Jimny pentru distractie, da e ok, cauta una si ia-o, altfel eu zic sa te mai gandesti. Abia apoi cauta un vanzator. Hint - eu am preferat sa merg personal dupa Jimny si l-am adus din afara. E mult mai sanatos. Asta e doar parerea mea. Bafta! LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Iunie 30, 2015 Partajează Postat Iunie 30, 2015 Re: Sfat achizitie Jimny Recomandarea e sa citesti sectiunea asta si sa iti faci o parere despre ce poate si ce nu poate masina sa faca. Daca nu vrei sa te deplasezi, ia in fiecare zi autovit si olx la frunzarit. Oferta e mica si masinile bune se dau repede. Ca sa iti faci idee, eu am cautat dupa a mea peste 6 luni, timp in care am vazut fix 3 masini, cu tot cu asta pe care am luat-o acum. Restul fie nu se incadrau dpv tehnic, fie dpv buget. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smihai Postat Iulie 7, 2015 Partajează Postat Iulie 7, 2015 Re: Sfat achizitie Jimny Salut baieti.As dori sa achizitionez si eu un suzuki jimny.bugetul meu este destul de mic,max 2000 E.Apelez la voi fiindca ma gandesc ca stiti mai bine cum e piata.am vazut cateva jimny-uri,cu voan pe dreapta an 2000/2001 care s ar incadra in bugetul meu,dar am vazut si jimny-uri an 2000/2001 care ajung la 4-5000 de euro.Dupa ce sa ma orientez?unele mi se par chiar foarte ieftine si am oarecare indoieli.multumesc Nissan Patrol k260 SD33T:tr Suzuki Vitara 1.6 8V Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Iulie 7, 2015 Partajează Postat Iulie 7, 2015 Re: Sfat achizitie Jimny la 2000 de euro nu gasesti decit 4x2 sau "pentru piese". de la 3000 in sus ai sanse sa gasesti unul functional, dar pretul nu garanteaza ca sunt si bune. unul bun si la care nu mai bagi niste mii de euro sa-l faci sa mearga, costa de la 4000 in sus. preturile sunt mari pentru ca exista cerere. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smihai Postat Iulie 7, 2015 Partajează Postat Iulie 7, 2015 (editat) Re: Sfat achizitie Jimny da...posibil.decat ca mi se pare cam foarte ciudat sa fie pentru piese fiindca arata bine spre foarte bine.acum normal,conteaza si cum merge.am gasit unul in targoviste,l am intrebat daca accepta o verificare tehnica la un service si omul a fost de acord.acum ma gandesc...daca masina era praf,cred ca nu mai raspundea sau o dadea pe ocolite.nu stiu ce sa zic... http://olx.ro/oferta/vand-suzuki-jimny-2001-aer-conditionat-ID2WCCp.html asta e si masina. Editat Iulie 7, 2015 de smihai Nissan Patrol k260 SD33T:tr Suzuki Vitara 1.6 8V Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Iulie 7, 2015 Partajează Postat Iulie 7, 2015 Re: Sfat achizitie Jimny Tinichigeria costa mult la un Jimny. Masinile aduse din Anglia stau prost cu rugina. Si cele din Austria. Verifica sa nu fie 4x2. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smihai Postat Iulie 7, 2015 Partajează Postat Iulie 7, 2015 Re: Sfat achizitie Jimny Tinichigeria costa mult la un Jimny. Masinile aduse din Anglia stau prost cu rugina. Si cele din Austria. Verifica sa nu fie 4x2. Vad ca are a doua maneta,ma gandesc ca e 4x4.In orice caz...o voi duce la un service bun unde ii cunosc pe baieti. Nissan Patrol k260 SD33T:tr Suzuki Vitara 1.6 8V Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ERR Postat Iulie 7, 2015 Partajează Postat Iulie 7, 2015 Re: Sfat achizitie Jimny Salutare Pe langa pretul masinii nu uita sa iei in calcul: 450 EUR taxa 150 EUR costurile de inmatriculare (RAR etc) 200 EUR schimbul consumabile (uleiuri, filtre, distributie, etc) 3-400 EUR set cauciucuri daca vrei sa iesi cu ea de pe strada. Reparatii... cum ti-o fi norocul. In general ieftin si bun si de multa vreme pe piata nu prea exista dar sa dea al de sus sa ai bafta. Spor Robert Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smihai Postat Iulie 7, 2015 Partajează Postat Iulie 7, 2015 Re: Sfat achizitie Jimny Salutare Pe langa pretul masinii nu uita sa iei in calcul: 450 EUR taxa 150 EUR costurile de inmatriculare (RAR etc) 200 EUR schimbul consumabile (uleiuri, filtre, distributie, etc) 3-400 EUR set cauciucuri daca vrei sa iesi cu ea de pe strada. Reparatii... cum ti-o fi norocul. In general ieftin si bun si de multa vreme pe piata nu prea exista dar sa dea al de sus sa ai bafta. Spor Robert Astea au fost luate in calcul,eu ma refeream strict la banii ca vreau sa i dau pe masina:D.Ai dreptate,cu o vrea al de sus.am un prieten,are un vitara,a dat 1000 de euro pe ea,o rupe de 1 an de zile pe coclauri si n are nici pe dracu. Nissan Patrol k260 SD33T:tr Suzuki Vitara 1.6 8V Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Iulie 9, 2015 Partajează Postat Iulie 9, 2015 Re: Sfat achizitie Jimny Salut baieti.As dori sa achizitionez si eu un suzuki jimny.bugetul meu este destul de mic,max 2000 E.Apelez la voi fiindca ma gandesc ca stiti mai bine cum e piata.am vazut cateva jimny-uri,cu voan pe dreapta an 2000/2001 care s ar incadra in bugetul meu,dar am vazut si jimny-uri an 2000/2001 care ajung la 4-5000 de euro.Dupa ce sa ma orientez?unele mi se par chiar foarte ieftine si am oarecare indoieli.multumesc Jimny-urile de Anglia au in general mari probleme cu rugina din cauza climei. Asa cum ti s-a mai zis, un Jimny cit de cit in mintile lui incepe pe la 4-5000 de euro, in functie de starea tehnica si a actelor (taxa platita sau nu, etc.) Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smihai Postat Iulie 9, 2015 Partajează Postat Iulie 9, 2015 Re: Sfat achizitie Jimny Jimny-urile de Anglia au in general mari probleme cu rugina din cauza climei. Asa cum ti s-a mai zis, un Jimny cit de cit in mintile lui incepe pe la 4-5000 de euro, in functie de starea tehnica si a actelor (taxa platita sau nu, etc.) Atunci o sa ma orientez catre altceva,cateva sfaturi ar fi bine venite.Bani prea multi nu mai am,fiindca pana acum am bagat intr-un patrol k260(tinichigerie,vopsitorie,jante,bullbar etc) dar nefiind al meu personal,fiind mai mult a tatalui meu,am renuntat fiindca nu prea ne intelegeam in legatura cu modificarile aduse masinii.El era multumit sa fie stock,eu voiam altceva.Multumesc si astept parerile voastre.:grin: Nissan Patrol k260 SD33T:tr Suzuki Vitara 1.6 8V Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 Re: Sfat achizitie Jimny Am si eu o intrebare ca vreau sa iau un Jimny.Am o mentiune de facut,rugina nu provine nicidecum de la ploaie,asta pt o informare generala.Aici la mine ploua de rupe,iar rugina pe masini opel sau suzuki nu exista,rugina provine de la nenorocirile de materiale antiderapante.Vreau sa imi iau un jimny si as dori sa stiu un consum de autostrada in regim de viteza 80-90 km/h.Aici la mine sunt ieftine iar pina ma voi intoarce in tara o voi folosi aici in regim de autostrada si vroiam sa stiu un consum aproximativ Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdd70 Postat Iulie 28, 2015 Partajează Postat Iulie 28, 2015 Re: Sfat achizitie Jimny Am si eu o intrebare ca vreau sa iau un Jimny.Am o mentiune de facut,rugina nu provine nicidecum de la ploaie,asta pt o informare generala.Aici la mine ploua de rupe,iar rugina pe masini opel sau suzuki nu exista,rugina provine de la nenorocirile de materiale antiderapante.Vreau sa imi iau un jimny si as dori sa stiu un consum de autostrada in regim de viteza 80-90 km/h.Aici la mine sunt ieftine iar pina ma voi intoarce in tara o voi folosi aici in regim de autostrada si vroiam sa stiu un consum aproximativ La viteza de 85-90 km/h ai cam 3000 de turatii. Consumul undeva la 9-10 l/100. Depinde acum si de cat de incarcata e masina, daca motorul e in mintile lui, etc. Teoretic undeva pana in 10 l/100. Atat imi lua mie. Daca sari de 90km/h creste si consumul si nu cu putin. LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigipunga Postat Iulie 28, 2015 Partajează Postat Iulie 28, 2015 Re: Sfat achizitie Jimny salut jimny benzina 1328cc an 2002 - constant 90km/h 2 persoane = 6litri / 100km fara A/C , cu A/C = 6,5l. still not black enough Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusica Postat Iulie 28, 2015 Partajează Postat Iulie 28, 2015 Re: Sfat achizitie Jimny salut jimny benzina 1328cc an 2002 - constant 90km/h 2 persoane = 6litri / 100km fara A/C , cu A/C = 6,5l. Adica euro 3 consuma mai putin? Daca aveti cunostinte euro 3 ce noxe are? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Iulie 28, 2015 Partajează Postat Iulie 28, 2015 Re: Sfat achizitie Jimny Daca masina are rotile stoc, consuma 6-6,5%. Cu AT 215/70R15 7-8%. Daca-s simexuri mai mult. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rockshox Postat Iulie 28, 2015 Partajează Postat Iulie 28, 2015 (editat) Re: Sfat achizitie Jimny Nu cred ca norma euro sau capacitatea cilindrica (este vorba doar de cativa amarati de cm in + sau -) au prea mare relevanta. Starea motorului si tipul/marimea anvelopelor sunt cele care fac clar diferenta. Eu am cam asa la Jimny 2000: - anvelope stock, profil normal: 80km/h 6% - anvelope simex 195/80 (resapate, deci mult mai mari in realitate) : 80km/h 8-8.5% Datele de mai sus sunt valabile la un condus "cuminte", economic.... altfel, treburile se pot modifica drastic. :twisted: Editat Iulie 28, 2015 de rockshox Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Iulie 28, 2015 Partajează Postat Iulie 28, 2015 Re: Sfat achizitie Jimny Momentan conduc o corsa din 99 cu motorul de 1 litru.Cu un plin fac aproximativ 600 de mile.Vreau sa iau un jimny,pe care il voi aduce in tara cu mine si vroiam sa stiu daca e mare diferenta de consum dintre ce am eu acum si jimny.Masina va fi folosita foarte putin i noras,atat cat sa ajung la autostrada,iar de acolo la un regim constant,goala,doar eu in ea(ma rog,eu fac cat doua persoane la 125 kg,da astea is detalii)mers economic la 80 de km/h cu cauciucuri normale Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Iulie 28, 2015 Partajează Postat Iulie 28, 2015 Re: Sfat achizitie Jimny Adica euro 3 consuma mai putin? Daca aveti cunostinte euro 3 ce noxe are? Din ce an au pe ele euro 3? Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rockshox Postat Iulie 28, 2015 Partajează Postat Iulie 28, 2015 Re: Sfat achizitie Jimny Din ce an au pe ele euro 3? Am vazut unele de pe la jumatatea anului 2000 in sus... dar majoritatea sunt dupa 2001. Nicio diferenta notabila, doar la taxa de prima inmatriculare vreo 250-300E in plus. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Iulie 28, 2015 Partajează Postat Iulie 28, 2015 Re: Sfat achizitie Jimny Deci euro 3 e mai scump la inamtriculare ca euro 2? Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rockshox Postat Iulie 29, 2015 Partajează Postat Iulie 29, 2015 Re: Sfat achizitie Jimny Deci euro 3 e mai scump la inamtriculare ca euro 2? Pai cam asta am spus, nu? Legat de inmatriculare, o alta diferenta, de data asta in favoarea E3, este ca CIV-ul este undeva la 400lei, cam juma' din cat este pt. E2. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusica Postat Iulie 29, 2015 Partajează Postat Iulie 29, 2015 Re: Sfat achizitie Jimny Daca are cod european taxa este de 100euro,daca nu are taxa 200 euro(800ron)nu conteaza ce euro are ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate