Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

sonda rezervor/indicator nivel SJ410

kamikz

Postări Recomandate

La Sj410-le din semnatura ma chinui de o vreme sa am informatii reale despre nivelul de carburant din rezervor.

Acul din bord abia se ridica de la pozitia de repaos, ajunge pe undeva la partea de jos a E-ului, indiferent cata benzina am inauntru.

Ieri a trebuit sa schimb un furtun de la alimentare deoarece tragea aer si am dat din nou toata cosmelia jos (rezervor).

Rezervorul era plin pe jumare, am scos aprox 25 l de carburant, desi eu aveam impresia ca e gol.

Am scos si sonda din rezervor si am desfacut-o. Pusa pe ohm-metru arata diferete la miscarea plutitorului.

Unde ar mai trebui verificat?

Am pus si o masa la rezervor, nefiind sigur ca suruburile de prindere asigura aceasta functiune.

SJ410 - '86 - in reconstructie.

Ex:Samurai Sj413, V-50 (high-top), '88.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: sonda rezervor/indicator nivel SJ410

Cu sonda in mana, si conectata in instalatie, nu ai verificat cu contactul pus, daca acul indicator de la bord se ridica? (Daca se ridica => ceas de bord bun + instalatie si senzor OK)

Ai de verificat asa:

- daca ceasul din bord este bun

- daca senzorul din rezervor e bun (aici verifici 2 aspecte: rezistenta electrica, si partea mecanica, vezi cum se misca, daca nu agata)

- daca plutitorul de la senzor nu-i spart, si atunci el nu pluteste cum trebuie si indica eronat.

(Senzorul din rezervorul meu a trebuit sa-l ajustez putin pt ca s-au largit gaurile unde intra tija care tine plutitorul, si in anumite pozitii agata si se bloca acolo.

Daca vrei iti pot da imprumut ceasurile de bord de la al meu, sa vezi daca indica la fel.

Editat de manu-2lgp
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare