bogdankiki Postat Iulie 14, 2015 Partajează Postat Iulie 14, 2015 (editat) Sal. Din martie 2015 sunt posesor al unui Disco 3 se , 2.7 , 2005 , euro 3. , 287.000 km Cred ca am avut ghinion sau cva de genul ca nu am apucat sa fac 2000-2500 km cu el si a crapat. Mai exact s-a oprit in mers la 140 km/h , iar mesajul din bord a fost "engine system fault ". Am luat-o pe platforma si am dus-o la service in Iasi. La desfacere superficiala a motorului am gasit pilitura de aluminiu in ambele egr-uri (am crezut ca sunt blocate) , dar cand am desfacut tubulatura la admisie am gasit cap de supapa botit. Am desfacut in continuare si am gasit pe chiuloasa din stanga urme de lovituri si pistonul dinspre volan defect dupa cum reiese in poza. Nu am mai desfacut mai departe , dar sigur e dusa si turbina, un injector strambat de la lovitura pistonului , chiuloasa compromisa, bloc motor cu santuri de la piston. Ce variante am : - motor sh 2500-3000 euro + manopera - montat la Chisinau motorul de 300dt , tipul a mai facut asta si are un motor cu 9000 km , 5500 euro - reparat la Bucuresti , rectificari, inlocuiri, garantie 12 luni fara limita la Recotech cu 3000-4000 euro , in functie de ce mai are dus. Mecanicul spune ca e de la distributie si ca s-a forfecat o supapa. Nu am ulei in paul pistonului dupa cum am auzit ca se mai intampla. Ce ma sfatuiti sa fac sau poate stie cineva care a mai patit sau ..... Ii stie cineva pe cei de la Recotech , Bucuresti ? Ms anticipat. Editat Iulie 14, 2015 de bogdankiki Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 Re: Motor LR Disco 3 , 2.7 , crapat - ajutor Salut. Cauza a fost ruperea distributiei, mai mult ca sigur. Intrebarea este, tu stiai ca trebuie schimbata? Probleme cu distributia apar atunci cand masina a fost neglijata. E posibil ca fostul proprietar sa nu ii fi dat atentie si tu ai mers cu ea pana in ziua in care s-a rupt. Motor 300dt? Te referi la motorul de 3.0 V6 diesel aparut recent pe Discovery 4? Daca da, e posibil sa fie nevoie si de o alta cutie de viteze, cea prezenta pe motorul 2.7 ne fiind suficient de rezistenta cuplului motor mare pe care il are generatia noua de motoare diesel de 3.0. Pe langa asta, noul motor ar trebui omologat. Distributia se schimba la aproximativ 160.000 de km sau la 7 ani. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdankiki Postat Iulie 15, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2015 Re: Motor LR Disco 3 , 2.7 , crapat - ajutor Salut. Cauza a fost ruperea distributiei, mai mult ca sigur. Intrebarea este, tu stiai ca trebuie schimbata? Probleme cu distributia apar atunci cand masina a fost neglijata. E posibil ca fostul proprietar sa nu ii fi dat atentie si tu ai mers cu ea pana in ziua in care s-a rupt. Motor 300dt? Te referi la motorul de 3.0 V6 diesel aparut recent pe Discovery 4? Daca da, e posibil sa fie nevoie si de o alta cutie de viteze, cea prezenta pe motorul 2.7 ne fiind suficient de rezistenta cuplului motor mare pe care il are generatia noua de motoare diesel de 3.0. Pe langa asta, noul motor ar trebui omologat. Distributia se schimba la aproximativ 160.000 de km sau la 7 ani. Diatributia nu s-a rupt. A fost schimbata in nov. 2014 si avea aprox. 5000 km. E intreaga pe masina si cea fata si cea spate. nu a dat nici un simptom si cand s-a oprit motorul nu a pocnit sau ceva de genul. Eu cred ca a foat de la un egr blocat care a dus la deteriorarea turbinei si de acolo la dezastru. Eu vreau sa o repar si nu stiu daca alt motor sh sau rectificari. ms Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 Re: Motor LR Disco 3 , 2.7 , crapat - ajutor Lamureste-ne cu privire la acest motor 300dt. Eu recomand inlocuirea lui cu unul tot 2.7 diesel. Ai facut referire la acel 300dt. In mod concret spune-ne ce motorizare este, nu cred ca exista asa ceva pe Discovery 3. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdankiki Postat Iulie 15, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2015 Re: Motor LR Disco 3 , 2.7 , crapat - ajutor Lamureste-ne cu privire la acest motor 300dt. Eu recomand inlocuirea lui cu unul tot 2.7 diesel. Ai facut referire la acel 300dt. In mod concret spune-ne ce motorizare este, nu cred ca exista asa ceva pe Discovery 3. Pe masina mea este 2.7 tdv6 , 276dt , 190 cp , euro 3 , 2005. Cu cel de la Chisinau cu care am vb. si a mai facut asa ceva ( si pe masina lui personala) a reusit sa monteze motorul de 3.0 tdv6 de pe Disco 4 , cu anexele de pe motorul vechi si functioneaza fara probleme. Dar nu ma intereseaza sa dau ata de multi bani sa o fac (5500 euro). Ma intereseaza sa ies cat mai ieftin si cu garantie 6-12 luni. (pana in 3000 euro maxim) Momentan cel mai credibil a fost cel de la Recotech (Bucuresti) sa-i trimit masina , sa o desfaca sa vada tot ce e defect , dupa care dureaza o luna sa o faca , da garantie si factura 12 luni fara limita de km. Dar nu stiu ce sa zic despre acest motor care a fost rectificat. De asta intreb poate cineva a mai reparat la ei sau a mai rectificat un motor si nu are probleme (consum mare de ulei, motorina si mai putini cai). Ms Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tommy crocodilu Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 Re: Motor LR Disco 3 , 2.7 , crapat - ajutor NU am experienta in motoare de LR...dar din experienta reconditionarii unui motor de ford cu aproape totul nou...pistoane...supape...etc...cu rectificare chiulasa...dupa o investitie in reparatii de aproximativ 3200 e....dupa nici 500km...a crapat de tot...asa incat am ajuns si am mai platit 2000e un motor second + manopera 500e...e suficent ca ceva sa fie montat/rectificat prost....daca te hotarasti sa schimbi motorul si vrei sa-l si omologhezi ,iti recomand sa pui un motor de aceeasi capacitate si acelasi cod de motor , asta ca sa eviti problemele legate de omologare...ai grija daca nu ai pe cineva la rar , ca iti trebuie factura de montaj de la service +un certificat de noxe...daca erai din bucuresti te puteam ajuta cu omologarea mai usora...bafta in luarea deciziei corecte vitara - an 1995 - motor1.6L - 16V cutie automata - de padure toyoya rav 4 - an 2005 - motor d4d - cutie manuala - de strada SE FURA IN DRACI....DAR NIMIC NU LIPSESTE...TOTUL SE FACE REPEDE...DAR NIMIC NU-I GATA Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 Re: Motor LR Disco 3 , 2.7 , crapat - ajutor Vad ca vorbiti de inlocuirea unui motor cu altul diferit. Nu este necesara numai partea mecanica ci si cea electrica, nevorbind de softul aferent care nu cred ca exista pentru asemenea combinatii. Omologarea unui altfel de motor la RAR implica (pentru motoare peste EURO 3) test de compatibilitate (aprox 8000 ron si 2 luni de lucru) care nu garanteaza succesul omologarii. Plus ce scrie mai jos. Omologarea artizanala a aceluiasi tip de motor la RAR implica deviz, factura, etc emisa de service care are autorizatie de lucru cu motoare LR/RR si nu orice service. Luati in vedere argumentele de mai sus cand va apucati de treaba. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iulian G Postat Iulie 19, 2015 Partajează Postat Iulie 19, 2015 (editat) Re: Motor LR Disco 3 , 2.7 , crapat - ajutor Am mai auzit povestea asta cu motorul de 2.7 cu cel de 3 litri de pe D4 candva, desi nu de la un moldovean. Daca am inteles bine la acel moment toti senzorii de pe motorul de 2.7 au fost montati/adaptati pe motorul celalalt, au rezolvat cumva si cu comanda injectoarelor, folosind computerul motorului de 2.7 pentru cel de 3 litri. Practic nu au schimbat nimic pe partea de soft, computerul nestiind ca de fapt comanda un alt motor. Dupa parerea mea motorul de 3 litri nu va furniza parametrii pentru care a fost proiectat, rezultatul fiind un compromis functional in care eu unul nu prea cred. Referitor la necazul tau eu vad in prima poza o supapa rupta. Am avut candva la serviciu (1989) supapa rupta la un motor cu distributia pe pinioane, deci saritul de la punct nu era cauza. Motorul (rusesc) nu fusese desfacut niciodata, asa ca un eventual viciu de reparatie era exclus, intretinut /exploatat corespunzator, fuzibilii de supraincalzire intacti. L-am reparat si a mers pana in 1998, cand s-a vandut masinaria. Nu mai stiu ce s-a intamplat dupa. Supape se mai rup, nu se intampla frecvent dar se mai intampla, ai avut ghinion din pacate. Daca cei ce repara stiu ce fac, poate iesi o treaba buna, desi azi nimic nu e ieftin. Un motor SH e deasemenea o optiune, desi e si o loterie in acelasi timp. Nu e o decizie usoara in nici un caz, cantareste bine si analizeaza optiunile atent. Daca te hotarasti sa-l repari asigurate ca cei ce-l repara au acces la documentatia specifica acestui tip de motor. Stii cum se spune, suma detaliilor (chiar si a celor aparent nesemnificative) formeaza intregul! Succes! :wink: Editat Iulie 19, 2015 de Iulian G Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iulie 20, 2015 Partajează Postat Iulie 20, 2015 (editat) Re: Motor LR Disco 3 , 2.7 , crapat - ajutor Eu unul nu m-as baga la reconditionare chiar daca se da garantie, mai bine unul SH cu garantie, se poate testa motorul daca e in mintile lui ca daca e varza pica in prima luna oricum , de exemplu http://www.pieseauto.ro/bloc-motor/land-rover/defender/din-stoc-motor-complet-cu-anexe-range-rover-2-7-930340887.html , dar sunt destule oferte asemanatoare din dezmembrari, fiind motorul complet nici manopera nu poate fi excesiva. Editat Iulie 20, 2015 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate