ERR Postat Iulie 21, 2015 Partajează Postat Iulie 21, 2015 (editat) Salutare Poate imi dati idei cu rezolvarea urmatoarei probleme: Se da un Samurai SJ80 (elicoidale) la care s-au schimbat: bucsi tendoane (facute in atelier, nu originale), tampoane cutie viteze si reductor, cruce cardan spate. Masina are inaltatoare din poliamida 3 cm la arcurile fata si pneuri resapate 195 80 15. Simptome: la viteze mici in general, pe drumuri cu denivelari sau in curbe ceva trozneste / pocneste sub masina - nu de fiecare data insa. Este troznet infundat, suna fier pe fier, ca de element tensionat care a scapat dintr-o data si a lovit ceva. Mie mi se pare ca de undeva din fata masinii se aude dar un prieten spunea ca lui ii pare ca se aude din spate. Se aude mai ales cand masina face un balans fata-spate sau stanga-dreapta, nu la orice groapa insa. Un exemplu bun: in fata portii este o movila mica de pamant de vreo 20 cm: vin de pe asfalt, urc cu rotile din fata pe movilita - trosc! daca fac viraje mai violente pe asfalt alternativ stanga dreapte - trosc Elemente ajutatoare: - se aude in 4x2, 4x4 la fel - masina a fost ridicata pe elevator, tras cu levierul de toate cele.... nimic - uleiul din diferentiale a fost schimbat acum vreo cateva luni. Verificat acum si e la nivel si foarte curat. - Cardanul fata are joc serios - mic joc la bucse amortizoare fata - fara joc la roti, capeti de bara - bucse bara stabilizatoare par ok - tot asa tras de ea si nimic - am facut balans cat am putut in fata masinii si in spate nimic... o singura data cand am facut balans in draci pe bulbar in fata am auzit un poc subtil Concluzie mecanic: "joc in diferentialul spate si la virarile stanga dreapta trozneste - schimba puntea". Ciudat insa ca am simptomele astea si in linie dreapta daca sunt denivelari + nu am nici un uruit dau alte simptome de diferential cu probleme. Ce imi spune urechea: nu zdrangane intr-una in orice groapa a problema normala de suspensie, directie. E un troznet infundat si uneori parca se "simte" ca vibratie in podul pedalier: vreo bucsa de tendon, ceva din transmisie...nu stiu Din ce am cautat pe forum colegii cu probleme asemanatoare au identificat pana la urma buba in cruci cardan duse sau bara stabilizatoare cu probleme... din pacate la mine ambele par sa fie eliminate Astept idei, ofer recompensa :x Mersi Robert Editat Iulie 21, 2015 de ERR Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Iulie 22, 2015 Partajează Postat Iulie 22, 2015 Re: Troznete si pocnete neidentificate sub Samurai Scoate diferentialul spate si uita-te la satelitii din carrier. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ERR Postat August 7, 2015 Autor Partajează Postat August 7, 2015 Re: Troznete si pocnete neidentificate sub Samurai Salutare Ca sa nu ramana treaba neterminata: - diferentialul spate este ok - inculpata este una din bucsele de la tendonul stanga spate (cea de jos de la punte) care se pare ca agata/freaca/misca etc. Sprayat fara mila cu vaselina merge.... uns Ramane sa il schimb sa fiu sigur de o treaba. Sporuri Robert Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate