adrian_c Postat Iulie 23, 2015 Partajează Postat Iulie 23, 2015 (editat) Patrol Y60, an 1992, motor 2.8, SWB. Utilajul e la mine de aprox. 4 ani. Cumparat aproape stock cu o gramada de probleme. Rezolvate toate usor-usor si pe parcurs modificata pentru distractie. E masina de weekend si iarna. Modificari facute, zic eu, doar pentru utilitate in cea mai mare parte. - suspensie Ome +5 (sau +6), arcuri cu incarcare suplimentara. Totul foarte Ok dar putin cam rigida mai ales cu ea goala. -Jante 16" cu 7, ET -30; Anvelope Silverstone 35x11.5. -Suport troliu + bara fata Home made -Troliu China de 6000. Foarte multumit. L-am folosit de foarte multe ori si nu m a lasat niciodata. L-am desfacut de 2 ori sa-i fac revizie si era perfect. Curatat vaselina veche si pus la loc. Poate am avut noroc. -Bara spate din teava rotunda sudata etans si folosita pe post de butelie pt compresorul montat fix in aripa stanga spate. -Praguri din teava rectangulara sudata pe caroserie.In loc de pragurile originale care se cam gaurisera. -Proiectoare fata, proiector spate Modificari caroserie : taiat aripi fata-spate, fusta spate, plus ingustata putin in teren de-a lungul timpului. Montat intercooler, gaurit capota, modificat putin pompa de injectie, putin chiulasa, esapament complet inox 76, putin turbo, etc. O sa incerc sa vorbesc mai mult prin poze. Citesc pe fuga si nu prea am timp sa scriu. Mai mult stau in garaj sa repar si sa modific la ea. Am gasit cateva poze mai de la inceput. O sa pun si poze mai tehnice poate ajuta sau inspira pe cineva. Editat Iulie 23, 2015 de adrian_c 1 Nissan Patrol Y60 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Iulie 23, 2015 Partajează Postat Iulie 23, 2015 Re: Patrocle 2.8 Turbat Foarte frumoasa masina, sa o stapanesti sanatos! Ma bucur cand vad un offroader veritabil folosit la adevarata lui valoare :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
impero Postat August 3, 2015 Partajează Postat August 3, 2015 Re: Patrocle 2.8 Turbat Sa o folosesti cu sanatate si sa te poarte ...numai acolo unde vrei tu ! :wink: :fh Ceea ce nu te omoara te face mai puternic! :bc RESCUE4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat August 3, 2015 Partajează Postat August 3, 2015 Re: Patrocle 2.8 Turbat cea mai faina culoare pe patrol ...cand va veni vremea rosu il fac si pe al meu :)...sa ai noroc de ea in continuare Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adrian Matei Postat August 4, 2015 Partajează Postat August 4, 2015 Re: Patrocle 2.8 Turbat Legat de culoare: cea mai faina culoare la Patrol o gasesti in poza 9 si 10 Faina masinuta Sa o stapesti sanatos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat August 4, 2015 Partajează Postat August 4, 2015 Re: Patrocle 2.8 Turbat foarte frumos , o masina care nu sta degeaba , sa il folosesti sanatos si sa iti faci putin timp sa schimbi poza de la avatar cu una corespunzatoare :). Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dolmarfan Postat August 4, 2015 Partajează Postat August 4, 2015 Re: Patrocle 2.8 Turbat Foarte frumoasa masina !O stiu de la iesirea de la Soveja de anul asta! La trial a fost una din cele mai frumoase sarituri!(poza 12) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian_c Postat August 6, 2015 Autor Partajează Postat August 6, 2015 Re: Patrocle 2.8 Turbat Da, intradevar , cel mai bine arata murdara. Este si culoare ei preferata. Cum o duc la noroi cum se simte bine. Asfaltul nu prea ii place, face figuri, o apuca bataiala. Cand ajungem in teren ma apuca pe mine.:grin: Saritura de la Soveja a fost o experienta pentru mine. Am vazut cum e si nu mai fac niciodata. 1 secunda de adrenalina m a costat puntea fata. Cat e de tapana si s-a indoit rau. Am schimbat puntea (carcasa doar). Intarita pe ici pe colo poate nu se va mai indoi altadata. Scimbat rulmenti pivot, simeringuri, bile refacute, ulei, vaselina, etc…… Si uite asa au mai zburat niste bani.:mrgreen: Am refacut-o si este gata de drum. Nissan Patrol Y60 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian_c Postat August 6, 2015 Autor Partajează Postat August 6, 2015 Re: Patrocle 2.8 Turbat Munca foarte multa la punte. Frecat, curatat, sudat, vopsit, bere….. Nissan Patrol Y60 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian_c Postat August 6, 2015 Autor Partajează Postat August 6, 2015 Re: Patrocle 2.8 Turbat De bucurie cand am terminat-o am dus-o si la un weekend de relaxare la mare. Sa mai vada si ea cum e sa stai aproape degeaba in weekend. Nissan Patrol Y60 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
impero Postat August 6, 2015 Partajează Postat August 6, 2015 Re: Patrocle 2.8 Turbat Munca foarte multa la punte. Frecat, curatat, sudat, vopsit, bere….. [ATTACH=CONFIG]246153[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246154[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246155[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246156[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246157[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246158[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246159[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246160[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246161[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246162[/ATTACH] Salutare Eu de luni vreau sa fac aceleasi operatiuni ca si tine. Ma intereseaza daca poti si vrei sa imi spui si mie ce vopsea ai folosit pentru vopsirea exterioara a puntii si ce solutie ai folosit pentru sferele de la punte sa rezulte o suprafata asa lucioasa ? Ce vaselina ai folosit dupa aceea sa pui in sfere ? Multumesc :fh Ceea ce nu te omoara te face mai puternic! :bc RESCUE4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nomad Postat August 6, 2015 Partajează Postat August 6, 2015 Re: Patrocle 2.8 Turbat + ce intercooler i-ai montat(Nissan,Mitsu,cu sau fara ventilator)? Multzam. Life's Too Short To Drive Boring Cars Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian_c Postat August 7, 2015 Autor Partajează Postat August 7, 2015 Re: Patrocle 2.8 Turbat Intercooler Mitsubishi Pajero 2.8 cu ventilator. In pozitia aleasa de mine am reusit sa fac suportul din cel original de Mitsubishi. Am luat cu totul de la dezmembrari. Este ceva de munca dar merita. Trebuie astupata gaura de jos din admisie si am facut alta gaura + flansa in partea de sus. Cel mai indicat este cu admisia data jos. Nu recomand intercooler fara ventilator. Nu face mare lucru la viteza mica. Cand l-am montât am avut surpriza sa constat ca masina nu mai scotea asa mult fum. Deci ceva face bine. Decat deloc bun si asta de Pajero, mai ales ca este accesibil la pret. 1 Nissan Patrol Y60 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian_c Postat August 7, 2015 Autor Partajează Postat August 7, 2015 Re: Patrocle 2.8 Turbat Despre vopsit: La tôt ce inseamna praguri, tendoane, contraaripi, etc folosesc vopsea Oskar (un 3 in 1 la fel ca Protecta). Zice ca, contine inhibitor de rugina, grund si vopsea. Este putin mai scump ca si Protecta. Se gaseste in foarte multe nuante de culoare. Mie imi place negru mat. Se aplica cu pensula si ramane putin moale-cauciucat. Nu stau sa fac reclama dar mi se pare buna. Dupa 1 sau 2 straturi de Oskar dau cu antifon pulverizat cu pistolul pentru aspectul brobonat. Mascheaza destul de bine imperfectiunile. Rezista destul de bine la lovituri, pietre, craci, etc. [ATTACH=CONFIG]246296[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]246297[/ATTACH] Sfat pentru cine vrea sa faca treaba buna: Folositi peria de sarma pana va pierdeti rabdarea. Cu cat mai curat cu atat mai bine. Nu renuntati usor ca sa nu repetati reparatiile anual sau .. Pentru cine are nevoie astea sunt codurile pentru reparatie homocinetica: -rulment pivot - 4 Buc. -rulment cu ace planetara - 2 buc. -simering planetara - 2 buc. -simering bile - 2 buc. Vaselina folosesc ceva de la AGIP la cutie de 1 Kg. Nu stiu daca se mai numeste Agip, parca s-a schimbat denumirea in ceva din 3 litere. Vaselina normala. Nissan Patrol Y60 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
impero Postat August 7, 2015 Partajează Postat August 7, 2015 (editat) Re: Patrocle 2.8 Turbat Multumesc de info. Cu privire la sfere ce operatiuni ai facut? si ce fel de vopsea sau bicomponent ai folosit ca arata in poza negru lucios si prin marirea pozei imi da impresia ca este foarte fina suprafata ca un fel de suprafata sticloasa. In postul de mai sus daca te rog sa pui codurile langa fiecare piesa ca sa imi fie mai usor sa le comand decat sa le identific in poza :) Multumesc in avans Editat August 7, 2015 de impero :fh Ceea ce nu te omoara te face mai puternic! :bc RESCUE4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nomad Postat August 7, 2015 Partajează Postat August 7, 2015 Re: Patrocle 2.8 Turbat Adrian,multzam important! Intrebare pentru cunoscatori: Am vazut pe Patrocle 2.8 intercooler cu ventilator.Au toate,unele au - altele nu,mie mi s-a parut ca au doar unele ventilator... cum e? Life's Too Short To Drive Boring Cars Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Andrei Lomonar Postat August 7, 2015 Partajează Postat August 7, 2015 Re: Patrocle 2.8 Turbat Salu cam cat au costat semeringurile la planetara si de unde le ai luat Multumesc:br Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian_c Postat August 10, 2015 Autor Partajează Postat August 10, 2015 (editat) Re: Patrocle 2.8 Turbat Adrian,multzam important! Intrebare pentru cunoscatori: Am vazut pe Patrocle 2.8 intercooler cu ventilator.Au toate,unele au - altele nu,mie mi s-a parut ca au doar unele ventilator... cum e? Din ceea ce stiu eu nici un Patrol Y60 cu motor de 2.8 nu a avut intercooler din fabrica. Acum am observat. Daca intrebai de PAJERO nu stiu sa-ti spun. Eu unul nu am vazut cu intercooler si fara ventilator. Cel putin nu pe MK2. Codurile sunt asa: - Rulment pivot 30304 (se gasesc la aproape toate magazinele industriale de rulmenti) - 4 buc aprox. 25 lei/buc - Rulment cu ace pentru planetara HK3516 (tot la magazin de rulmenti) - 2 buc. - Simering planetara 40533-01J00 (original ) - 2 buc aprox 40 lei / buc. - Simering homocinetica 40579-01J00 (original) - 2 buc aprox 80-90 lei / buc. Toate astea trebuie pentru ambele parti stanga-dreapta. Editat August 10, 2015 de adrian_c Nissan Patrol Y60 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian_c Postat August 10, 2015 Autor Partajează Postat August 10, 2015 Re: Patrocle 2.8 Turbat Multumesc de info. Cu privire la sfere ce operatiuni ai facut? si ce fel de vopsea sau bicomponent ai folosit ca arata in poza negru lucios si prin marirea pozei imi da impresia ca este foarte fina suprafata ca un fel de suprafata sticloasa. In postul de mai sus daca te rog sa pui codurile langa fiecare piesa ca sa imi fie mai usor sa le comand decat sa le identific in poza :) Multumesc in avans La sfere este o munca titanica si costisitoare. Puntea veche care am avut o nu avea foarte mare uzura si o data la 2- 3 ani mai fecam putin cu smilghel si schimbam simeringurile de la bila. Puntea care am luat o de la dezmembrari arata foarte nasol. Avea gauri, adancituri, riduri pe aproape toata suprafata. Am polizat cu flexul cu perie de sarma atasata, apoi cu disc abraziv cat am putut de bine. Important este sa elimini rugina cat mai mult. Nu trebuie sa le freci pana le rectifici de tot. Apoi banda abraziva granulatie mare 60 sau 80. Degresat foarte bine. Acum vine surpriza (eu am vrut sa renunt prima oara dar nu am avut incotro) : Solutia minune bicomponenta este Loctite 7117 . Costul este 430 lei cutia de 1 Kg. Nu se gaseste mai mica. Se aplica cu pensula direct. Am dat primul strat si ramasese putin valurit. La al doilea a ramas perfect. Peste asteptari. Se auto niveleaza, adera foarte bine la metal. Ramane strat lucios aproape sticla. Am facut proba si rezista destul de bine la socuri mecanice. Nu se mai slefuieste dupa aplicare. Din 1 kg de solutie cred ca am folosit in jur de 200 gr. Atentie trebuie cantar cand se face amestecul. Nissan Patrol Y60 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
impero Postat August 10, 2015 Partajează Postat August 10, 2015 Re: Patrocle 2.8 Turbat Multumesc frumos de info Clar ma ajuta informatia , merg la sigur acum cu codurile :rsp :fh Ceea ce nu te omoara te face mai puternic! :bc RESCUE4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nomad Postat August 10, 2015 Partajează Postat August 10, 2015 (editat) Re: Patrocle 2.8 Turbat Am omis eu sa precizez,ma refeream la Y61 motorizarea 2.8.Acolo am vazut intercooler cu ventilator din fabrica. Editat August 10, 2015 de nomad Life's Too Short To Drive Boring Cars Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bogdan Soreata Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Re: Patrocle 2.8 Turbat Din ceea ce stiu eu nici un Patrol Y60 cu motor de 2.8 nu a avut intercooler din fabrica. Acum am observat. Daca intrebai de PAJERO nu stiu sa-ti spun. Eu unul nu am vazut cu intercooler si fara ventilator. Cel putin nu pe MK2. Codurile sunt asa: - Rulment pivot 30304 (se gasesc la aproape toate magazinele industriale de rulmenti) - 4 buc aprox. 25 lei/buc - Rulment cu ace pentru planetara HK3516 (tot la magazin de rulmenti) - 2 buc. - Simering planetara 40533-01J00 (original ) - 2 buc aprox 40 lei / buc. - Simering homocinetica 40579-01J00 (original) - 2 buc aprox 80-90 lei / buc. Toate astea trebuie pentru ambele parti stanga-dreapta. Salut,semering ul de la rulment/pivot unde gasim ? Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian_c Postat Septembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Re: Patrocle 2.8 Turbat Te referi la garnitura de sub colivia rulmentului. Cred ca nu are rol decat sa nu se scurga vaselina si sa ramana fara. Eu nu am gasit nicaieri. Am pus fara. Am bagat vaselina sa fie si nu am avut nici o problema. Prima oara am schimbat acum 4 ani si acum cand am schimbat puntea erau perfecti, curati, vaselina, Nissan Patrol Y60 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 (editat) Re: Patrocle 2.8 Turbat Pai nu e chiar bine , in special in sezonul umed cand apa va afecta rulmentul inferior cu siguranta ( si probabail ca pe cel superior mai putin ) . Chiar daca se pune vaselina in exces , miscarea o va deoparte si ramane dor cat are loc in rulment , adica putin . Manseta de protectie este Koyo , 3034 AJ RSH . Daca dai de ea si reusesti s-o tii in mana , esti un adevarat . Eu n-am reusit ca toti vanzatorii de rulmenti m-au pus pe asteptare pe termen nedefinit . ... la colivia de conducere a planetarei ... problema e ca sunt si unele colivii cu ace HK 3616 dar care au latimea activa inacceptabil de mica , practic doar jumatate din latimea celor originale . Ceva atentie la ce se vinde e necesara .... Editat Septembrie 10, 2015 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate