Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Recarosare Suzuki Vitara

crt82sil

Postări Recomandate

Re: Recarosare Suzuki Vitara

Am luat toata instalatia in afara de partea care duce in spate si care trece prin praguri. Bucata aia e intepenita intre caroserie si pragul pe care l-am facut din teava rectangulara.

An investment in knowledge always pays the best interest.

Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

150 de lei sablat+grund

[ATTACH=CONFIG]248145[/ATTACH]

Scuze de off: Poti sa imi dai pe PM ceva date de contact unde ai gasit sablat + grund ? Deasemeni unde ai gasit galvanizare in Bucuresti pentru sasiu? Multam fain. Poti scrie si aici daca nu e considerat off-topic. Poate mai foloseste si la altii, mie sigur mi-ar fi de folos pentru primavara viitoare.

LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc...
Link spre comentariu

Sablarea am facut-o in Tirgoviste la Miconstruct. Persoana de contact Laur:(0760) 261 027.

Costa 120 de lei/h. Initial au zis ca dureaza 3-4 ore, dar nu cred ca mai sablase vre-un sasiu de autoturism pana atunci pentru ca in vreo 45 de min a fost gata. Probabil ca daca nu stateam langa ei dura 3-4 ore:ha:

Pentru galvanizare am vorbit cu cineva care are instalatie de galvanizare langa Tgv dar doar pentru piese mici si el mi-a zis ca cel mai aproape e la Bucuresti sau Pitesti.

Link spre comentariu

Pentru galvanizare e un atelier in sectorul 4 pe strada pogoanelor...galvanizeaza piese mari...am intrebat pentru cineva cat costa un sasiu...zi ei iau pe m2...undeva la 17 euro

vitara - an 1995 - motor1.6L - 16V cutie automata - de padure

toyoya rav 4 - an 2005 - motor d4d - cutie manuala - de strada

SE FURA IN DRACI....DAR NIMIC NU LIPSESTE...TOTUL SE FACE REPEDE...DAR NIMIC NU-I GATA

Link spre comentariu

Sablarea am facut-o in Tirgoviste la Miconstruct. Persoana de contact Laur:(0760) 261 027.

Costa 120 de lei/h. Initial au zis ca dureaza 3-4 ore, dar nu cred ca mai sablase vre-un sasiu de autoturism pana atunci pentru ca in vreo 45 de min a fost gata. Probabil ca daca nu stateam langa ei dura 3-4 ore:ha:

Pentru galvanizare am vorbit cu cineva care are instalatie de galvanizare langa Tgv dar doar pentru piese mici si el mi-a zis ca cel mai aproape e la Bucuresti sau Pitesti.

Multumesc de raspuns. Am notat. La primavara o sa-i deranjez cu cateva intrebari.

Link spre comentariu

Pentru galvanizare e un atelier in sectorul 4 pe strada pogoanelor...galvanizeaza piese mari...am intrebat pentru cineva cat costa un sasiu...zi ei iau pe m2...undeva la 17 euro

Multumesc, am notat. Poate o se le fac o vizita, sa vad ce si cum... dar nu stiu de ce am senzatia ca la m2 nu ar costa asa mult. Poate e doar o impresie...

Link spre comentariu

Cand vrei sa treci pe acolo da-mi un tel si iti explic unde e...si dau si o cafea ca e langa mine...0723.842.660.

vitara - an 1995 - motor1.6L - 16V cutie automata - de padure

toyoya rav 4 - an 2005 - motor d4d - cutie manuala - de strada

SE FURA IN DRACI....DAR NIMIC NU LIPSESTE...TOTUL SE FACE REPEDE...DAR NIMIC NU-I GATA

Link spre comentariu

in asteptarea electricianului am taiat mufele dispre spate de la caroseria veche si pe cele de la cea de anglia, le-am inversat si m-am apucat sa leg fierele. se cam potrivesc toate firele( au aceleasi combinatii de culori insa unele nu au aceiasi grosime) in afara de 3 fire care vin din mufe si 4 care vin din caroserie.

IMG_0452.thumb.JPG.983a1b095e3055b1a4f18ba2b63d5767.JPG

Ce parere aveti? Sa le izolez pe cele care se potrivesc si sa pun contactul?:grin:

De ce sunt asa de multe fire spre spate cand nu sunt decat cativa consumatori: pompa de benzina, indicatorul de benzina, stop de frana, semnalizarile, pozitia si marsariere-ul?

Are cineva o schema electrica pentru vitara 16v din 95?

Link spre comentariu

Primul meu sfat - nu lucra orbeste la electrica , sunt mari sanse sa fie pierderea totala a instalatiei .

Daca nu stii exact si nici macar nu banuiesti ca si cum vine nu-ti pirde rabdarea si ia-o babeste cu descoperitul cosumatorilor la capatul instalatiei - cu becul & un prieten - calalogand si etichetand firele , unul cate unul . Cand crezi ca ai terminat , ia o pauza mica si bucura-te de un lucru bine facut care va iesi de pe urma ta , pentru tine .

Dupa aia , verifica . Cand esti sigur ca-i bine , poti sa-ti faci de cap ...

Al doilea sfat - unde nu esti convins ca-i bine desi e corect ( verificat si rasverificat ) e foarte probabil sa fie asa cum crezi . De prea multe ori am remarcat ca instalatia electrica la asiatice e cam dimensionata la limita cu sectiunile cablurilor ...ca pentru o centrala telefonica ... unde ai dubii , inlocuieste .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Multumesc pentru sfaturi!

Mai simplu si sigur mi se pare sa tai de unde pot instalatia din caroseria veche si sa o prelungesc cu firele din instalatia de la cea de Anglia.

Dar o sa incerc babeste mai intai.

Link spre comentariu

Totusi, ce inseamna babeste?

In primul rand sa pun mufele la locul lor si sa pun pe rand frana, sa aprind pozitiile, sa pun semnalizarile, avariile si cu un bec sa vad care fir e pentru fiecare si sa le etichetez.

In al doilea rand sa pun tensiune pe fiecare fir din instalatia din caroserie si la fel sa vad care se aprinde.

Apoi le leg.

Corect?

Link spre comentariu

Totusi, ce inseamna babeste?

In primul rand sa pun mufele la locul lor si sa pun pe rand frana, sa aprind pozitiile, sa pun semnalizarile, avariile si cu un bec sa vad care fir e pentru fiecare si sa le etichetez.

In al doilea rand sa pun tensiune pe fiecare fir din instalatia din caroserie si la fel sa vad care se aprinde.

Apoi le leg.

Corect?

nu mai bine iesi sa cumperi o instalatie completa de europa si il tragi in caroserie

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

babeste = din aproape in aproape, ca si cum ai numara pe degete.

In prezent: Suzuki Escudo LWB 1.6 16v 101 cp, 1993, RHD

In trecut: Vitara SWB 1.6 8v 80 cp, 1993, cabrio, injectie - stock

Link spre comentariu

Cand vrei sa treci pe acolo da-mi un tel si iti explic unde e...si dau si o cafea ca e langa mine...0723.842.660.

Am notat. Multam fain.

Link spre comentariu

Am scris ceva aici dar am incurcat topicurile, era ceva legat de lumini pe topicul altui coleg. Rog un moderator sa stearga.

Editat de tdd70
Link spre comentariu

Am alta problema acum, cand am vrut sa verific firele, am constatat ca nu merg semnalizarile, stergatoarele si nici stopul frana. In schimb merge motorul, pompa de benzina, luminile, pozitiile, ventilatorul, claxonul, etc.

Am verificat toate mufele, toate masele...

Are cineva vreo idee?

Link spre comentariu

Sigurantele le-ai verificat? Atat pe cele de la compartimentul motor cat si pe cele din cabina, pe sub bord pe undeva sunt... Si ar mai putea fi vreo 3-4 sigurante de valoare mare (50A, 70A, 100A) undeva pe langa baterie. Din ce spui tu probabil e una d-asta mare dusa... s-a facut un scurtcircuit pe undeva...

Link spre comentariu

Masina e cam gata.

Urmeaza sa-i montez troliul in bara originala, un scut din tabla de aluminiu si un set de cauciucuri MT, 205/75/15, insa turbo profil sahara. Nu vreau nici prea mari ca vreau sa trag si rulota.

Vreau sa-i fac un roofrack si nu gasesc nicaieri poze cu prinderile. Gasesc numai bare originale pentru metal top sau roofrack homemade pentru soft top. Ma poate ajuta cineva cu niste poze?

Link spre comentariu

Chiar nu are nimeni roof rack home made pe vitara metaltop? Macar dati-mi o idee cu ce prinderi se potrivesc...

Merci anticipat!

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Va salut!

In mers, intre 50-70 de km/ora se aude ca un huruit pe spate atunci cand accelerez si cam pe la 30-50 de km/ora se aude tot ca un huruit pe fata dar cand decelerez.

E posibil ca acele zgomote sa apara daca nu am pus cardanul spate in exact aceiasi pozitie?(la cardanul fata nu-mi aduc aminte sa fi umblat)

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Din pacate, se pare ca nu e asa usor sa recarosezi o vitara...dupa ce am terminat de pus la punct toata masina, am fost la RAR unde mi s-a spus ca nu e compatibila caroseria metaltop cu cea cabrio, adica nu mai e valabil ce mi-au spus acum o juma de an...

Link spre comentariu

astia nu stiu cum sa mai scoata un leu de la noi.dar era de asteptat acest raspuns din partea lor. nu poti sa pui doua proiectoare fara sa se lege de viata ta,dara sa mai pui metal top in loc de cabrio

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Pana la urma se poate omologa o caroserie metaltop pe o vitara cabrio.

Ieri am fost la RAR cu masina si azi mi-am luat cartea modificata. Si mi-au facut si itp-ul daca tot am trecut pe la ei.

Mi se pare interesant ca nu s-au legat de faptul ca noua caroserie provine de pe o englezoica(poate nu si-au dat seama) si ca nu mi-au cerut nicio adeverinta cum ca am schimbat caroseria la un service autorizat.

• Like 1

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare