asfalttango Postat Octombrie 28, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2008 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Eu voi incerca sa le modific dar nu stiu daca reusesc.... @atar....multumesc pentru informatie :h5 . Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Octombrie 28, 2008 Partajează Postat Octombrie 28, 2008 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE http://www.blyss.de/products/70 din pretul afisat scade tva-ul, daca o cumperi pe firma nu il platesti la tractari conteaza sa fie cat mai simpla si mai solida diferente ca aspect practic nu sunt intre basculabil si fix (singurul avantaj mi se pare a fi faptul ca nu ai de carat rampele) singurul sfat pe care mi-l permit este sa nu iei remorca cu roti mici (10') sub ea. ia o remorca cu roti normale 13'' 14'' si pt 100-200 de euro diferenta fa un efort si cumpar-o noua nu stiu ce remorci fac aia la bacau sau galati insa daca le fac ca si carosarile de pe autoplatforme eu zic ca e apa de ploaie, sa ma scuze cei patrioti insa nu am vazut nici o carosare desteapta de platforme/autoplatforme facuta in romana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Octombrie 28, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2008 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Imediat studiez....Si eu sunt de parere ca cele cu roti pe 13/14 toli sunt mai bune...... dar care ar fi cele mai bune?.....cele cu rotile in exterior sau cele sub platforma? Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Octombrie 28, 2008 Partajează Postat Octombrie 28, 2008 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Apropo, Si eu sunt de aceeasi parere. singurul sfat pe care mi-l permit este sa nu iei remorca cu roti mici (10') sub ea. ia o remorca cu roti normale 13'' 14'' si pt 100-200 de euro diferenta fa un efort si cumpar-o noua Pune roti de 14 in exterior si nu mici de 10 sub rampa. E mai stabila si franeaza mai bine. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Octombrie 28, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2008 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Bun....acum stiu ce sa caut.Cu roti de 14 in exterior. Ramine intrebarea daca basculanta sau nu. Basculanta am inteles ca este de obicei mai grea si nu sta in echilibru datorita greutatii mai mari pe cirlig. Cam care e masa proprie ideala a unei platforme?500KG? Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Octombrie 28, 2008 Partajează Postat Octombrie 28, 2008 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Basculanta e mult mai comoda. Dar sa nu-ti fie frica de rampe. Iti trebuie doar manusi bune. :grin: Uneori iarna ai sa-ti doresti sa fi luat una cu rampe decat basculanta. Raman la parerea ca cea fixa, cu rampe, dar cu unghi la mijloc, "in 2 ape", e cea mai buna varianta. Rotile pot fi si de 13, depinde cat de mare vrei platforma. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Octombrie 28, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2008 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Ma gindesc ca ma adresez clientilor cu masini de maxim 2,5 tone...adica turisme si 4x4 sau suv-uri....nu stiu ce greutate are o rampa detasabila... Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Octombrie 28, 2008 Partajează Postat Octombrie 28, 2008 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Basculanta am inteles ca este de obicei mai grea si nu sta in echilibru datorita greutatii mai mari pe cirlig. Cam care e masa proprie ideala a unei platforme?500KG? Ideal e sub 500, cea pe care o folosesc are 700kg. (asa a iesit) Nu neaparat greutatea e importanta ci distributia greutatii si apasarea e carlig. (cand e plina nu goala) In teorie e usor. Ai sa intelegi tot ce spunem acum doar cand ai sa ai platforma si ai sa pleci cu ea. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Octombrie 28, 2008 Partajează Postat Octombrie 28, 2008 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Ma gindesc ca ma adresez clientilor cu masini de maxim 2,5 tone...adica turisme si 4x4 sau suv-uri....nu stiu ce greutate are o rampa detasabila... Si cand vine unul cu Sprinter cu roata dubla pe puntea spate il lasi acolo? Nu. Ii desfaci rotile exterioare de pe puntea spate si sus pe rampa. Daca poate platforma. Daca nu chiar il lasi acolo. (gol vanul are 2000 kg iar cel de persoane 2500) "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Octombrie 28, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2008 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Intreb inainte clientul ce masina are :h5 Daca pot sa il servesc..ma duc..daca nu il directionam spre altii mai vinjosi... Banuiesc ca ideal este ca forta de apasare pe cirlig trebuie sa fie indeajuns de mare cit sa asigure faptul ca nu se va smulge in timpul mersului.Aici cred ca apar variabile datorita tipurilor diferite de autoturisme. Toate sfaturile imi prind bine pentru ca voi sti ce sa caut ...pentru a mi se potrivi cit mai bine. @atar-cu ce masina tractati? Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Octombrie 28, 2008 Partajează Postat Octombrie 28, 2008 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Mazda b 2500 si Ford Transit Van. Aceeasi platforma se omporta diferit in functie de masina cu care o tragi. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Octombrie 28, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2008 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Buna masina B2500...Am clienti care sunt foarte multumiti.. Si Fordul trage bine...Pe autostrazi la intoarcere am vazut VITO,TRANZIT si Transporter care carau masini pe platforma.Ei s-au orientat sa duca si personal.... De care sunteti cel mai multumit? Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Octombrie 28, 2008 Partajează Postat Octombrie 28, 2008 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Acum a ramas doar Trasitul tractiune spate( care e de 8+1 locuri ). Dar Mazda era o poezie. Puneam stivuitor Mustang de 3to pe platforma si nu gafaia desi avea 112 CP. Iar la 311.000km masina merge si acum fara nici o reparatie majora (doar un elecromotor, un cardan si un set de amortizori). E la o ferma agricola. Transit-ul e altceva. Tot ansamblul e lung (numai duba are aproape 6 metri) si greu de manevrat la manevre in scurt sau la mars-arier. Insa fugea cu masina de pana in 2to pe platforma cu 150 km/h. Ceea ce Mazda nu putea nici cu platforma goala. Mazda era pt masni si marfa grea pe distante scurte iar Ford-ul pentru distante lungi. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Octombrie 28, 2008 Partajează Postat Octombrie 28, 2008 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Banuiesc ca ideal este ca forta de apasare pe cirlig trebuie sa fie indeajuns de mare cit sa asigure faptul ca nu se va smulge in timpul mersului.Aici cred ca apar variabile datorita tipurilor diferite de autoturisme. T Vezi ca si aici e complicat. Din cate stiu eu trebuie sa asezi "marfa" in asa fel incat sa respecti anumite reglementari.. sarcina verticala la carlig, sau apasarea este si ea reglementata,.. Adica trebuie sa fie oarecum in echilibru,cu o deplasare a centrului de greutate spre fata... afli mai multe de la cei care au rulote sau care fac tractari... daca este asa cum stiu eu ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Octombrie 28, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2008 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE De aceea cred ca trage lumea cu dubele pe autostrada... Sa vad daca am ales bine PAJERO SPORT pentru tractare...Sunt tare curios sa ii vad comportamentul....Ce ma ingrijoreaza e raza de bracare mica....(fata de Ford care cred ca se bracheaza mult mai mult) eu fiind obisnuit cu FORD GRANADA si MERCEDES W201 care intra dintr-o manevra aproape oriunde... Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Octombrie 28, 2008 Partajează Postat Octombrie 28, 2008 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE asa e aztec,trebuie sa ai o apasare pe cirlig de maxim 100 kg la o remorca de 2.5 to(am o semiremorca de 2.5 to cu 2 axe basculabila) atit scrie pe ea . e normal sa ai o mica greutate pe cirlig dar nu datorita decuplarii ci datorita echilibrarii ansamblului zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Octombrie 28, 2008 Partajează Postat Octombrie 28, 2008 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Cu remorca nu manevrele cu fata sunt problema. Oricat de stans ar putea vira o masina ai sa vezi ca in momentul in care ai platforma in spate, chiar daca masina ar fi putut vira in loc, e posibil sa faci 2 manevre ca sa nu "strangi" ansamblul. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Octombrie 28, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2008 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Eu mai am un peridoc pentru o salupa de 4,7 metri si o remorca cu o axa Codlea de 450 kg si cu ele ma descurc usor si cu Ford-ul si cu Mercedesul dar azi am fost cu cineva cu o platforma(nu stiu firma dar poate pun foto miine)foarte lunga si lata cu roti de 12...cred ca suporta 3-3,5 tone si e masiva rau cred ca are 2,2 m latime si vreo 6 lungime...cit un autobuz....mi s-a parut foarte greu manevrabila cu toate ca soferul era meserie.... Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Octombrie 28, 2008 Partajează Postat Octombrie 28, 2008 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE mai am o semiremorca de 7.2 m cu tot cu protap si pot sa-ti spun ca e mult mai usor sa manevrezi cu spatele una lunga decit una scurta, daca vii prin Bucuresti pot sa-ti arat diferenta zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Octombrie 28, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2008 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Am retinut...si multumesc de invitatie.Cred ca pe masura ce voi face si scoala C,E,D (pe care am platit-o deja dar ma chinui de 1 luna jumate sa ma apuc de condus-lipsa timpului) ma voi obisnui cu gabaritul si poate mai deslusesc si secretele meseriei... Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Octombrie 29, 2008 Partajează Postat Octombrie 29, 2008 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE multa bafta :h5 si succes la examen :h5 zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Octombrie 31, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2008 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Am testat o imensitate de platforma hidraulica ...parca PETZ DE 3,5 TONE....Mai lata cu 30 cm decit masina si lunga de odata si jumate cit masina....Mi s-a parut cosmar ....Caut una mai micuta... Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Octombrie 31, 2008 Partajează Postat Octombrie 31, 2008 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: nu te speria dupa ce o sa te obisnuiesti o sa ti se para micuta si remorca aia asculta de cei ce au trecut prin astea ,cea mai buna alegere pt ce vrei tu este : www.blyss.de/products/70/p/63 2 mii de euro si ai remorca noua daca vrei te las sa testezi cu o remorca de a mea :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Octombrie 31, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2008 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Exact la fel era Monstru... :h5 Cum se vireaza putin Tractorul meu cu Monstru dupa mine parca eram naufragiat pe mare...ma ducea remorca la manevre unde vroia ea...nu unde vroiam eu...A zis cinava ca intra 2 masini pe ea dar nu l-am crezut...Acum vad ca avea dreptate :g Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Februarie 4, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2009 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE M-am impropietarit cu platforma BRENDERUP THULE de 2500 kg basculanta ,an fabricatie 2006 si la pret de 2000euro cu tva inclus.Arata bine si sunt bucuros de achizitie :banana :banana Nu am inca dreptul sa o duc dupa mine dar sper ca luna asta sa intru in examen :h5 Orice sfat privind intretinerea ,achizitionarea de consumabile(rulmenti,lampi semnalizare :ha: ,siemeringuri cilindru hidraulic etc) si orice alt sfat de la cei care s-au lovit de probleme este mai mult decit bine venit.O sa revin cu foto pentru ca este murdara si nu se vedea mare lucru. Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate