Klez Postat Februarie 4, 2009 Partajează Postat Februarie 4, 2009 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Sa-ti traiasca si sa-ti scoti cat mai repede parleala cu ea. Am obs ca dai si examenul, banuiesc ca te-ai lovit de aceeasi problema ca si mine, asa ca am si eu o intrebare: Eu la Pajero am remorcabila cu disp de franare max 1800 kg si am de adus o remorca de la bucuresti care are mtma-ul de 3500 kg. Chestia ar fi ca acea remorca o aduc goala, deci o sa fie undeva pe la 1200 kg. Pot sa car dupa mine sau sa ma abtin? P.S.: Bafta la examene, peste o luna `juma am si eu C,C-E-ul :grin: OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Februarie 4, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2009 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Multumesc de urari :h5 Si tie multa bafta :h5 A mea are 520 kg masa proprie.Si pot merge cu ea goala cu B. Decretul spune ca:"Poti conduce cu B-autovehicule din categoria B cu o remorca avind MASA MAXIMA mai mica de 750kg(remorca usoara)". Deci a ta depaseste 750 kg masa proprie si iti trebuie E-ul chiar si goala :sr Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Februarie 4, 2009 Partajează Postat Februarie 4, 2009 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Asta o stiam..... dar nu stiu la ce se uita nea militianu` cand ma opreste daca am remorca in spate. Adica sa nu ma ia ca am pe certificat maxim 1800 cand remorca are 3500. Chiar daca ea e goala si se incadreaza avand doar 1200 kg.... :roll: OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Februarie 4, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2009 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Atita timp cit este goala nu are ce sa il intereseze. Cind este goala este calculata masa proprie.1200kg Masina are voie sa traga 1800 cu dispozitiv de frinare si remorca are 1200kg si dispozitiv de frinare....deci OK! Dar sa fie goala sau ceva de maxim 600kg :h5 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blavenstein Postat Februarie 4, 2009 Partajează Postat Februarie 4, 2009 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Atita timp cit este goala nu are ce sa il intereseze. Cind este goala este calculata masa proprie.1200kg Masina are voie sa traga 1800 cu dispozitiv de frinare si remorca are 1200kg si dispozitiv de frinare....deci OK! legea zice ca un autovehicul are voie sa tracteze cu dispozitiv de franare n kg iar acel n kg este greutate total maxim autorizat care se compune din masa proprie + masa utila indiferent daca remorca este incarcata sau goala .Ca si exemplu Nissan terrano 2 are tractabilul la 2800 kg iar una din platformele mele are total maxim autorizat 2700 kg din care 620 kg masa proprie si 2080 kg masa utila.Credeti-ma pe cuvant ca este asa ,eu fac tractari auto din 1990 cu platforme iar pana la revolutie tractam cu un fel de axa pe care trageam masina cu o punte pe sus si una pe sosea,iar auto tragator era Dacia 1300 tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani tel 0744621055 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mertan Postat Februarie 5, 2009 Partajează Postat Februarie 5, 2009 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE la exemplul tau cu teranno, daca depasesti aia 2800 care ii tragi iti trebuie E-ul? am si uitat de cand am permis :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blavenstein Postat Februarie 5, 2009 Partajează Postat Februarie 5, 2009 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE la exemplul tau cu teranno, daca depasesti aia 2800 care ii tragi iti trebuie E-ul? am si uitat de cand am permis :cl nu prea exista autovehicul tragator si platforma care sa poata fi condus cu categoria B pt ca potrivit legii ansamblu auto tragator si platforma nu are voie sa aiba greutatea total maxim autorizat mai mare de 3500 kg ceea ce este cam greu de realizat,ca si exemplu am o platforma mica pe o axa care are total maxim autorizat 1500 kg (util 1200 kg iar propriu 300 kg ) iar auto tragator pe care il folosesc adesea este un Audi A4 care poate trage 1500 kg iar greutatea lui maxim autorizat este de 1990 kg si se incadreaza la mustata psntru categoria B dar cu platforma asta nu pot duce masini mai grele de 1200 kg ,de fapt am luat platforma asta pentru Samurai care are 900 kg tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani tel 0744621055 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nan florin Postat Februarie 5, 2009 Partajează Postat Februarie 5, 2009 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Imi dau si eu cu parerea pentru ca fac tractari de cativa ani. Daca vrei sa faci ceva mai soft adica sa aduci masini de dincolo sau sa mai tragi una alta de pe sosea atunci merge o duba cu platforma basculabila. Daca vrei sa te bagi la hard atunci iti trebuie un jeep echipat cu troliu, cabluri de remorcare din otel, troliu electric, proictoare si chiar o statie radio ar fi binevenita. Masina dupa mine trebuie sa fie constructiv cat mai simpla, fara prea multe dotari electro iar sistemul 4x4 cu reductor eventual ceva blocante sunt absolut necesare.Referitor la cauciucuri ideal ar fi sa ai doua seturi de cauciucuri iarna/vara montate pe jenti. Aici masinile fabricate pana prin 97-98 gen Nissan Patrol, Mitsubishi Pajero mi se par ideale.Gandeste-te ca va trebui sa tragi tot felul de agregate rasturnate prin santuri, prin vai sau chiar sa te bagi in apa dupa ele. Eu o perioada am carat masini la o firma de dezmembrari din oras. Era un fel de cocktail intre tractari si off-road, in sensul ca mergeam pe toate satele si vagaunile unde oamenii si le depozitau in cele mai ciudate locuri fiarele de care nu mai aveau nevoie.Va trebui sa te duci prin paduri, munte sau alte coclauri multe dintre ele un cosmar iar daca mai este si noapte cred ca am spus totul. Platforma prefer sa fie cu rotile exterioare si cu rampe deoarece este foarte simpla constructiv iar riscul de a se defecta si a te face de cacao este practic nul.Suprafata de incarcare ideala este plina confectionata din tego in acest fel poti incarca foarte usor o diversitate de utilaje cu diferite ecartamente incepand de la masini, tractoare , ATV-uri si terminand cu cherestea, ciment si alte materiale pentru constructii.Latimea platformei este bine sa fie undeva la 1,90 - 2m iar sarcina utila undeva la 2500kg. Eu personal utilizez un Nssan Patrol Y-260 2826 cmc, an fabr 1989 iar platforma este Brenderup de 2500 kg, an fabr 2005 cu roti de 14 exterioare. Nu in ultimul rand iti recomand sa-ti scoti si autorizatie care poate fi pe PFA (pers fizica autorizata) in ideea ca o parte isi deconteaza cheltuielile de transport in caz de accident, iar unele masini sunt de firma care la fel si le deconteaza, ca sa nu iti mai spun de turnatorii care te pot turna pe la politie sau fisc . Prietenii stiu de ce!!! Succes! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Februarie 5, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2009 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Multumesc de sfaturi! :h5 Este BRENDERUP de 2006 cu roti exterioare la dimensiunile 6050x2420 cu 520 kg masa proprie si 2500 kg masa maxima admisa.Troliul este manual dar cu timpul poate pun unul electric.Vehicul tragator :Pajero sport de 100cp din 1999. Eu ma gindeam sa pun OSB ca TEGO nu am vazut de vinzare sau tabla striata de AL. Tractarea se face pe firma deci nu ar fi o problema.Stiu ca este mafie mare dar nu ma adresez accidentatilor comisionati de politisti. Nu am roata de rezerva ...aveti idee ce roti se potrivesc...mie mi s-au parut identice cu cele de Mercedes w201 pe R 14 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Februarie 5, 2009 Partajează Postat Februarie 5, 2009 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Vezi ce scrie pe ele ! Sau in talon ! Oricum sa pui C-uri ! Ale mele sunt Bliss de 2700 kg din 2008 (le-am luat noi ) si au roti de 195/50/R13C.Le-am luat cu rotile sub ele ca sa le pot duce "calare" unul peste altul ! :grin: Si mai am un avantaj ! Daca rog pe cineva sa ma duca in Germania cu trailer cu tot , al meu incape incarcat pe altul ! :grin: 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Februarie 5, 2009 Partajează Postat Februarie 5, 2009 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE tractarea se va face pe o firma romana cu o masina inmatriculata in bulgaria? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Februarie 5, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2009 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Da.Ar fi o problema? Exista act de inchiriere a masinii din BG catre mine persoana fizica si apoi eu fac comodat catre firma... In Constanta sunt multe masini-platforma cu numere BG care isi fac treaba fara probleme... Anvelope 195 /70/ R14 91T Jante in 5 prezoane Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 5, 2009 Partajează Postat Februarie 5, 2009 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Da.Ar fi o problema? Exista act de inchiriere a masinii din BG catre mine persoana fizica si apoi eu fac comodat catre firma... In Constanta sunt multe masini-platforma cu numere BG care isi fac treaba fara probleme... Cabotaj ...asa se numeste chestia asta si nu este tocmai legala! O masina cu nr de BG sau inmatriculata la extern LEGAL nu se poate licentia in transportul de mf, persoane sau auto cu "copie conforma cu licenta de transport"! In conditiile in care prestezi un serviciu pe teritoriul Romaniei cu o masina inscrisa afara te expui la mai multe riscuri intrand sub incidenta unor legi! Institutia care controleaza si sanctioneaza in trafic contravenientii se numeste ARR (Autoritatea Rutiera Romana) ...aia cu dubele albe! Legal daca faci asta in scopul de a-ti atrage niste foloase materiale "cu factura" stiu ca trebuie sa obtii un acord de la ACR si unul de la RAR ... In zilele urmatoare ma interesez si o sa revin cu mai multe detalii! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Februarie 5, 2009 Partajează Postat Februarie 5, 2009 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Nu este nici o problema daca masina este a ta , trailerul este al tau , si marfa de pe trailer este a ta ! :grin: 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE @dan cilan -marfa nu este a lui pt ca face tractari -masina nu este a lui este a unui cetatean bulgar -nu transporta pt el ci pt o firma inregistrata in ro cu remorca acestei firme (sau mai rau -a unei persoane fizice romane) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE @dan cilan -marfa nu este a lui pt ca face tractari -masina nu este a lui este a unui cetatean bulgar -nu transporta pt el ci pt o firma inregistrata in ro cu remorca acestei firme (sau mai rau -a unei persoane fizice romane) Da , mi-am dat seama ! Dar eu am zis cum ar fi ideal , adica cum fac eu ! :grin: 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Februarie 6, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2009 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Multumesc inca odata pentru pentru informatii...Mi-ar fi de folos si celelalte informatii YONUTZ :h5 Si daca nu prestez servicii cu foloase materiale(adica nu incasez bani) nu am nici o problema...?Oricum la mine nu asta ar fi baza...Si cine stie ,poate mai luam un 4x4 :ha: inmatriculat aici ....ca multi vor sa scape de ele acum :h5 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Teoretic daca vehiculul tragator este pe persoana fizica ( care este :ha: ) , nu ar trebui sa aiba ARR nici o treaba cu tine. Daca e sub 3,5 tone! ( daca e peste 3,5 tone trebuie sa ai tahograf). Trailerul se poate lua imprumut , iar masina de pe trailer poate fi a oricui ! Poate fi a ta ( sa zicem mergi la un concurs de off-road :grin: ) , poate fi a vecinului de scara , care a avut un accident si te-a rugat sa-l ajuti , etc, etc. Daca vehiculul tragator e pe firma , obligatoriu trebuie sa ai tahograf , iar daca masina de pe trailer daca nu e a firmei tale , atunci trebuie sa ai licenta de transport marfa ! Trailerul banuiesc ca se poate imprumuta ( inchiria ) fara a fi pe numele firmei tale. De exemplu eu am masina pe firma mea , trailerul tot pe firma mea , iar masina care o cumpar din Germania tot pe firma mea o aduc ! Nu am nevoie de licenta de transport ! Eu vand masini , nu fac transport ! P.S. Sa ma corecteze cei care au firme de transport daca gresesc. 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Februarie 6, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2009 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Deci....vorba filmului...dansam in familie :h5 Am inteles cam cum merg treburile... Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Horia Corabean Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Da.Ar fi o problema? Exista act de inchiriere a masinii din BG catre mine persoana fizica si apoi eu fac comodat catre firma... In Constanta sunt multe masini-platforma cu numere BG care isi fac treaba fara probleme... Cabotaj ...asa se numeste chestia asta si nu este tocmai legala! O masina cu nr de BG sau inmatriculata la extern LEGAL nu se poate licentia in transportul de mf, persoane sau auto cu "copie conforma cu licenta de transport"! In conditiile in care prestezi un serviciu pe teritoriul Romaniei cu o masina inscrisa afara te expui la mai multe riscuri intrand sub incidenta unor legi! Institutia care controleaza si sanctioneaza in trafic contravenientii se numeste ARR (Autoritatea Rutiera Romana) ...aia cu dubele albe! Legal daca faci asta in scopul de a-ti atrage niste foloase materiale "cu factura" stiu ca trebuie sa obtii un acord de la ACR si unul de la RAR ... In zilele urmatoare ma interesez si o sa revin cu mai multe detalii! Autoturism si remorca, autoturism sub 3.5 t, puteti sa ne dati ceva detalii vis a vis de ARR??? Licente ceva? multumesc Vasile Marginean 1977-2009 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Sigur ca da: Sub 3500 kg tragator+remorca MASA TOTALA AUTORIZATA (se iau din talon) nu aveti treaba cu ARR-ul ...decat pe marginea documentelor de transport ... In calcul nu se ia doar vehiculul tragator sau separat ...Se iau ambele ca un tot unitar! Dar, daca aveti un jeep care are 2000kg + o remorca manarita sa iasa in acte sub 3500 ... ARR-ul poate dispune cantarirea ansamblului in traseu, si daca se constata diferente: Urmari: Politia- 1. Suspendare permisului daca aveti doar B-ul 2. Ridicarea talonului/taloanelor dupa caz ARR: 1. Dosar penal si amenda penala ptr conducere mijloc de transport fara CCLT (copie conforma cu licenta de transport) AND: 1.Amenda ptr nerespectarea greutatii maxime admise RAR 1. Amenda ptr faptul ca nu aveti agreere RAR si ACR ptr acest fel de serviciu Peste 3500kg MTA deja lucrurile se complica, intervin urmatoarele: 1.Licenta transport 2.Tahograf cu respectarea orelor de condus Parerea mea este ca este destul de primejdios, mai ales pe prafurile astea, sa te risti sa mergi ilegal! Riscurile sunt mult prea mari si nu se merita! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Teoretic daca vehiculul tragator este pe persoana fizica ( care este :ha: ) , nu ar trebui sa aiba ARR nici o treaba cu tine. Daca e sub 3,5 tone! ( daca e peste 3,5 tone trebuie sa ai tahograf). Trailerul se poate lua imprumut , iar masina de pe trailer poate fi a oricui ! Poate fi a ta ( sa zicem mergi la un concurs de off-road :grin: ) , poate fi a vecinului de scara , care a avut un accident si te-a rugat sa-l ajuti , etc, etc. Daca vehiculul tragator e pe firma , obligatoriu trebuie sa ai tahograf , iar daca masina de pe trailer daca nu e a firmei tale , atunci trebuie sa ai licenta de transport marfa ! Trailerul banuiesc ca se poate imprumuta ( inchiria ) fara a fi pe numele firmei tale. De exemplu eu am masina pe firma mea , trailerul tot pe firma mea , iar masina care o cumpar din Germania tot pe firma mea o aduc ! Nu am nevoie de licenta de transport ! Eu vand masini , nu fac transport ! P.S. Sa ma corecteze cei care au firme de transport daca gresesc. nu teoretic ci practic acum: chiar daca vehiculul tragator e sub 3,5 t in momentul cand ai trailer nu mai conteaza decat masa total autorizata A INTREGULUI ANSAMBLU deci arr are treaba cu tine 2-rangerul tau e pe firma ta trailerul pe firma ta masina de pe trailer pe firma ta-ai nevoie de CERTIFICAT TRANSPORT IN FOLOS PROPRIU-eliberata de arr ,pt ca intregul ansamblu depaseste 3,5 t ai nevoie de tahograf si limitator de viteze la noi inca nu se leaga de lucrurile astea,insa va urma , e foame mare odata pt banii de la buget si a doua oara pt firmele care fac tractari si vor sa scape de concurenta neloiala -acestia din urma vor deschide ochii celor care habar nu au acum cate gaini bune de jumulit le circula pe sub nas tragand trailere de ani de zile Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Februarie 6, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2009 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE Eu nu mai inteleg nimic....Gasisem un extract de lege in care se spunea ca DEPANAREA(tractarea masinilor lovite sau defecte nu necesita nici un fel de licenta daca nu este autospecializata)...doar TRANSPORTUL acestora necesita licente si avizare ARR....Gresesc eu sau legea s-a schimbat? Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE [ 2-rangerul tau e pe firma ta trailerul pe firma ta masina de pe trailer pe firma ta-ai nevoie de CERTIFICAT TRANSPORT IN FOLOS PROPRIU-eliberata de arr ,pt ca intregul ansamblu depaseste 3,5 t ai nevoie de tahograf si limitator de viteze la noi inca nu se leaga de lucrurile astea,insa va urma , e foame mare odata pt banii de la buget si a doua oara pt firmele care fac tractari si vor sa scape de concurenta neloiala -acestia din urma vor deschide ochii celor care habar nu au acum cate gaini bune de jumulit le circula pe sub nas tragand trailere de ani de zile Ai perfecta dreptate ! Toti umblam ilegal cu trailere in Germania de ani de zile ! Pe mine m-a amendat in Ungaria pentru ca nu am avut tahograf ( eram cu Mitsu L200 pe pers.fizica dar aveam trailer si aveam MMA la ansamblu 5400 kg ! ). 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 Re: Sfat achizitie AUTO+PLATFORMA TRACTARE atunci imagineaza-ti cum ma vad pe mine ungurii si austriecii cu vw lt sarcina legala pe carlig 2 tone si eu cu remorca de 3,5 t cu 2 masini pe ea....nici nu ma mai intreaba de tahograf..isi pun mainile in cap direct... :ban Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate