Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Aeroplan disparut, cautare pilot

Caphonne

Postări Recomandate

Salut colegi, sper ca am postat unde trebuie.Poate deja ati aflat ca a disparut un planor cu tot cu pilot.Este cautat dar poate colegii din zona pot da o mana de ajutor.

http://newsbv.ro/2015/08/07/disparut-aeroplan-cautarea-pilotului-face-raza-200-kilometri/

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 85
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Aeroplan disparut, cautare pilot

De mare ajutor ar fi:

- un traseu din zona de lansare ( inteleg ca Poiana Brasov ) ,pana unde a fost identificat ultima data aparatul

- directia in care a fost lansat

- intentiile pilotului ( unde dorea sa ajunga care era scopul misiunii )

- o analiza a curentilor de aer din zona si directia pe care ar fi putut-o avea in functie de acestia ( fiind planor , era limitat in actiune )

- ultimele marturii ale celor care au vazut planorul ( zona exacta )

Altfel , cautarea se face orbeste si sansele sunt infime, data fiind suprafata mare .

Dupa ultimele date de la TV , cautarile se concentreaza in Valea Cheii

Editat de FordRanger
Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

A fost gasit in M-tii Ciucas , in Brasov , adica la mama naibii distanta fata de locul unde era cautat in prima faza. Decedat.

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Nu... nu se confirmă găsirea pilotului.

Căutările continuă!

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Trei+avioane+de+mici+dimensiuni+in+cautarea+unui+pilot+de+planor

Potrivit informatiilor meteo s-a estimat o zonă de căutare cu raza de 200 km faţă de Ghimbav (punctul de decolare).

Toate aceste informaţii au fost transmise prin sistemul SAR la Inspectoratele pentru situații de urgență din zonă şi adiacente zonei. În jurul orei 23.30 Sistemul National pentru Apeluri de UrgenŢă a informat că la 13.06, ora locală pilotul a folosit telefonul mobil la traversul localității Predeal fapt care a determinat reevaluarea zonei de căutare.

Mitsubisji Pajero Sport 2.5TD din 2003

YO3INP Waze.RO

Link spre comentariu

Alături de forțele Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale sunt implicate resurse din partea Salvamont, Ocolului Silvic și Transsylvania Offroad Club. Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea este informat permanent de evoluția operațiunilor de căutare, care sunt coordonate prin Centrul Național de Conducere Integrată al MAI.

YO3INP Waze.RO

Link spre comentariu

Folosirea transpounderului este obligatorie doar in zonele controlate (CTR-uri,TMA-uri ...)

Data fiind performanta aeronavei(finete 60!!!) si nivelul pilotului, de deasupra Predealului la ora 13 putea sa ajunga aproape oriunde in Ro .. deci, aria de cautare ar putea fi enoorma.

Am inteles ca era zbor de verificare dupa montaj. ...probabilitate mare de probleme tehnice.

Din pacate sansele omului sunt deja mici.

Editat de night bird

"De cand s-au inventat notariatele, nu mai exista...cuvant de onoare... Papaiani

"Uneori, intregul, poate insemna mai mult decat ... suma partilor" Un Nene

Link spre comentariu

Cica ar fi fost gasit de o tanti , dar la deplasarea la fata locului nu s-a confirmat. Totusi , ciudata comunicare a lui Arafat. A repetat de cateva ori ca nu s-a confirmat gasirea pilotului , nu ca nu au gasit nimic. Or fi gasit pe altul :grin:.

Posibil sa fi fost o cauza atmosferica . In zona Brasovului , in partea de munte , joi s-au format cativa cumulonimbus care arata cam asa :

Formare_Cumulonimbus.jpg.a26e4479029de40cdf67a04db9dc5075.jpg

Fara motor nu poti sa iesi din asa ceva. Planorul nu are motor . Este greu si pentru elicoptere sa iasa daca sunt surprinsi de astfel de fenomene meteo. Eu as cauta in zona unde s-au format acestia si mai ales in zona de destramare , nu in alta parte . Radarele meteo au aceste date. Nu inteleg de ce nu sunt folosite .

Link spre comentariu

daca a prins termice, poate sa fie si la mama naibii, din termica in termica poti sta ore in sir sus.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Scuze. Era o întrebare... am uitat să pun semnul întrebării. Eu eram disponibil, dar se pare că nu prea am dat de nimeni dornic de a mers încolo.

YO3INP Waze.RO

Link spre comentariu

APEL CATRE TOTI OFFROADERII - ENDURISTII - PLIMBARETII PE DEALURI !!!

Cei care ies duminica pe dealuri, va rog sa fiti mai atenti decat de obicei, sa va instruiti coechipierii/pasagerii de plimbare sa anunte daca vad ceva legat de vreo aeronava, sa cercetati temeinic situatia si doar daca e ceva foarte concret sa anuntati serviciul 112. (toate alarmele false costa timp)

Se cauta pe partea sudica a arcului carpatic, insa, nu trebuie exclusa nici o zona din tara.Data fiind inalta performanta a aeronavei(finete 60 ,infundare 0,5m/s) de la Predeal cu aprox 2000m AMSL(above main sea level) putea teoretic parcurge in orice directie 100km in linie dreapta fara sa exploateze vreo alta termica.

Dat fiind faptul ca versantii sudici ai muntilor ofera o mai buna ascendenta datorita soarelui care-i incalzeste, a vantului meteorologic preponderent de Est in ultimele zile(daca nu cumva joi in zona BV-PH o fi fost altfel...nu gasesc info) a miscarii soarelui catre vest, cred ca e posibil ca pilotul sa fi mers cu vantu de spate, spre vest, cu intentia de a ocoli arcul carpatic prin sud ...

Ceea ce vreau sa spun cu toata teoria de mai sus:

-e posibil sa fie si in zona dintre Valea Prahovei si Valea Oltului, deci colegii din zonele respectiive, iesiti la o tura...

-de asemenea,insa mai putin probabil, zona dintre Valea Oltului si Defileul Jiului. Cei care sunteti in zonele astea, iesiti fratilor la o tura...

Dintr-o nedorita experienta mai veche, va informez ca aeronavele din materiale compozite se sfarma foarte rau la impact, si doar portiuni din uriasele aripi ar putea sa fi ramas intregi, deci vizibile de la o oarecare distanta.Fuselaju se face precum sacii de rafie.Daca e cazut in zona impadurita, nu e vizibil deloc din zbor.. doar noi, sau silvicultorii il putem din intamplare vedea.

Haideti sa ne mobilizam, sa iesim la o tura la care poate oricum am iesi, insa asta sa fie cu tematica, cu mai putine ravene si chestii tehnice, cu trasee mai lungi si cu ochii pe afara, nu in road book sau terra trip.

Desi pt Mircea Craciun probabil e prea tarziu, sa-i oferim sansa la demnitate... credeti-ma, o merita...

Multumesc.

"De cand s-au inventat notariatele, nu mai exista...cuvant de onoare... Papaiani

Link spre comentariu

Nu uitati sa luati cu voi orice fel de dispozitiv optic pe care il detineti . Binoclu , telescop pentru observatii terestre , etc . Va mareste considerabil aria de acoperire . Daca exista cineva care iese prin zona Baraolt , ar trebui sa se uite cu o atentie sporita .

Link spre comentariu

Daca a luat-o spre Vama Buzaului, muntii Buzaului cum spune in articol este foarte greu de gasit, padure la greu, cateva sate imprastiate ici colo, pustietate.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

In general, la zborul termic zonele impadurite si cele cu luciu de apa sunt evitate pt ca nu dau convectie...ba din contra - descendenta.

Si, da, este o cautare cu foarte mici sanse... tocmai de aceea e nevoie ca toti ochii care umbla prin paduri sa fie atenti.

Numai intamplator se va putea gasi planorul.Orice scenariu propus de meteorologi si piloti este doar atat... un scenariu. Conditiile meteo si termice se schimba continuu, traseul ales de planorist este in functie de caminele termice pe care le gaseste, iar track-ul unui zbor de lunga durata/distanta este mai haotic decat credeti.

Va dau un scurt exemplu: In timpul zborului, daca vezi un alt planor la o distanta de 2-3 km ca spiraleaza, inseamna ca e centrat in termica. Ok, fugi si tu acolo. Ajungi in 5 minute sub el, insa cu 200-400m mai jos si nu mai gasesti nimic... termica a trecut. E la el mai sus, insa la tine nimic.Ok, hotarasti sa te intorci inapoi in termica slaba de unde ai plecat poate ca s-a mai intarit... ajungi inapoi si nu mai este nimic. Vezi la 5 km un nor cumulus cu fundul plat(rezultatul condensarii unei mase de aer cald care urca) si fugi sub el.... nimic.Exasperat, pleci in linie dreapta spre o zona cu stanci insorite sau betoane, si speri sa gasesti ceva... te rogi sa gasesti, altfel tre sa cauti loc de aterizare.zbor descendent-trist, dai intr-o turbulenta,te uiti la ace, urca ceva, brusc viraj sa te centrezi, daca ai cel putin zero urcare, ramai acolo sperand ca termica gasita e in formare, nu in destramare.... si tot asa...

Au trecut doar 15 minute de zbor, si tu ai fost in toate directiile posibile.Pt un privitor de jos, pare fara nici o noima. Chiar poate crede ca nu stii incotro vrei sa mergi.

Din aceste cauze drajilor, nimeni nu poate intui un traseu parcurs de un planor/parapanta.

Asadar, din nou plimbaretilor, PRIVITI CU ATENTIE PRIN LOCURILE PRIN CARE TRECETI!!! Puteti fi singurii care trec prin zona respectiva, oriunde ar fi ea, si unica sansa a lui Mircea...

Multumesc. NightBird

Link spre comentariu

Daca a luat-o spre Vama Buzaului, muntii Buzaului cum spune in articol este foarte greu de gasit, padure la greu, cateva sate imprastiate ici colo, pustietate.

Am fost noi (LROC) prin zona Comandau de joi pana duminica...cunosc zona de la Nehoiu pana la Comandau (de la vanatoare) si confirm ca este foarte greu de gasit un planor pe acolo...eu in locul autoritatilor m-as baza pe paznicii de vanatoare si personalul silvic,ei sunt cei care cunosc zonele cel mai bine...sa bananai aiurea prin paduri (pe forestiere :grin:) cu un binoclu agatat de gat sunt sigur ca nu e o solutie...

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Noi am urcat sambata din Bertea, pe la crucea Bertii apoi pe Grohotis, si am coborat seara in Schiulesti.

Pe la pranz a trecut un elicopter militar de vreo doua ori pe deasupra noastra, odata catre est, dupa 15 minute inapoi catre vest.

Am si discutat despre caz.

A doua zi am mers Valea Stanii - Tabla Butii - Slon - acasa.

Nu am vazut nimic.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Au trecut deja mai bine de trei zile , de unde concluzia ca se gaseste intr-un loc izolat si putin calcat , altfel ar fi fost descoperit ( chiar si intamplator ). Vremea a fost buna si traseele principale au fost calcate de turisti . Din pacate , cautarea haotica are putine sanse de reusita . Tot cautarea aeriana ,ceva mai organizata , este principala modalitate .

Link spre comentariu

Au trecut deja mai bine de trei zile , de unde concluzia ca se gaseste intr-un loc izolat si putin calcat , altfel ar fi fost descoperit ( chiar si intamplator ). Vremea a fost buna si traseele principale au fost calcate de turisti . Din pacate , cautarea haotica are putine sanse de reusita . Tot cautarea aeriana ,ceva mai organizata , este principala modalitate .

repet si eu: din avion nu se vede nimic. prabusirea IN PADURE este cea mai nasoala. coroanele copacilor acopera resturile ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat. planorul nu are motor ca sa ia foc ceva iar daca pilotul este lesinat/mort nu poate folosi nici racheta de semnalizare.

singura posibilitate de gasire este cu ciini utilitari sau cu oameni, desfasurati in evantai, care sa acopere suprafete mari. dar asta este posibil doar daca ai macar o coordonata. nu poti sa bati toata tara la pas... :cn

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Din cate inteleg eu din ce am citit, pilotul a decolat in 06.08.2015 ora 11.00 (acum peste 100 de ore!!!). Deabia din seara zilei de 06.08.2015 s-a dat alarma ca ar fi disparut.

Daca avea un telefon mobil inteligent acesta se poate localiza mai ales ca autoritatile confirma ca omul a vorbit la telefon in data respectiva in zona Predeal.

Dupa incidentul Apuseni nu inteleg cum e posibil asa ceva. Ce va urma? Sa se gaseasca un deltaplanorist disparut dupa dupa saptamani?

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Pe mine ma surprinde faptul ca aparatele astea de mici dimensiuni (avioane mici particulare sau de agrement din astia de te mai plimba pe bani, aeroplane, planoare si alte dracovenii) nu au un sistem de localizare si probabil nu transmit cuiva coordonatele zborului sau poate transmit cuiva si nu stiu eu.

Eu cand am inchiriat un rahat de barca in Grecia dar cu autonomie maricica avand cam 100 de litri de benzina 35 cai putere practic am mers vreo 10 ore cu ea nenea ala mi-a dat un modul gps functional si a stiut oricand unde suntem ca se mai duceau cate unii la babardeala pe insulite si uitau sa se intoarca :))

Dracovenile astea zburatoare de ce nu au asa ceva, sau au dar nu functioneaza sau nu au unde sa transmita date?

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare