Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Aeroplan disparut, cautare pilot

Caphonne

Postări Recomandate

Re: Aeroplan disparut, cautare pilot

Daca exista doritori pentru a merge Sambata impreuna cu ISU, sa ma sune. 0723541851

Rog sa sune doar oamenii hotarati si care chiar vor sa mearga. Ar fi pacat sa ne facem de ras la ISU anuntand nu stiu cate masini, care sa nu vina...

Este nevoie de masini cat de cat pregatite dar si de motociclisti si ATV-isti.

Mentiune: nu se da combustibil sau alte avantaje materiale! Cine vrea sa vina o face pentru cauza umanitara si pentru placerea de a face offroad intr-o zona foarte frumoasa.

GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road

GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4

www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro

razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 85
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut.

Joi seara am văzut mesajul lui Răzvan și am confirmat prezența... am dormit cam o oră noaptea, mi-am luat copilotul și am plecat spre Buzău. La 6:20 eram acolo. Am mers cu cei de la ISU la Primăria din Lopătari de unde s-a coordonat căutarea.

Din păcate nu a mai venit nimeni să ajute la căutări, dintre offroadiști. Noi am luat în mașină doi pompieri și am plecat solitari. Aveau și o stație. Era inutilă. Nici aia nu avea semnal. Am plecat la 8:30 din Lopătari și am făcut un traseu pe care îl vedeți în imaginea atașată. În jur de 17:30 am ajuns înapoi în Lopătari.

Restul s-au dus în Terca și de acolo spre Focul Viu și la pas pe dealuri și munți. Nu am găsit nimic. Pregătirea lor în materie de misiuni de căutare nu există, cu excepția diviziilor speciale care au puțin personal. Cred că noi cei care umblăm des prin păduri avem mai multe instincte de ce și unde să căutăm. Încercam să ne cocoțăm pe platouri, cu mașina, unde să avem vizibilitate. Aveam binoclu cu noi, ei nu. Ne luam inclusiv după ulii care se învârteau în anumite zone și cercetam zonele respective. Am avut și drona la mine pe care am ridicat-o de două ori.

Jandarmii, nu știu dacă au participat la căutare, deși auzisem că vor participa. Cred că au fost 3-4 oameni de la jandarmi. A fost și un ATV de la ISU.

Dacă aș fi putea, aș merge și în weekend.

https://drive.google.com/file/d/0B--P_15JegPzV0Y3OWZBeDVGVWM/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/0B--P_15JegPzSU1xZFRMakUtLUk/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/0B--P_15JegPzUmd1WTFVaWZ5M2c/view?usp=sharing

Mitsubisji Pajero Sport 2.5TD din 2003

YO3INP Waze.RO

Link spre comentariu

Dupa cum ziceam,sansele de reusita a unei actiuni de genul asta sunt aproape zero daca nu sunt implicati oameni care cunosc zona...am vorbit cu paznicul de vanatoare,nu l-a intrebat nimeni nimic...omul poate sa ia legatura si cu colegii lui,cu padurarii,localnicii,etc,si pot sa dirijeze o cautare eficienta...acolo sunt zone cu padure necalcata de om.

Si nu masini pregatite trebuie acolo ci picioare,inima si plamani buni!

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Din pacate se confirma, a nu stiu cata oara, ca in situatii extreme, indiferent de natura lor, in afara de voluntari si oamenii cu suflet sau pasiune,suntem la voia intamplarii.

Nici nu vreau sa ma gandesc la o catastrofa majora.

In baza celor platiti si "instruiti" sa stie ce sa faca in situatii de acest gen, cresc exponential sansele sa fim salvati absolut intamplator de vreun trecator sau poate, de ajutoarele venite de peste hotare instruite in acest sens...

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Link spre comentariu

@spooky

interesantă bucățica aia de hartă, care e sursa ei?

aplicatia e Backcountry Navigator pe android

harta e de la 4UMaps http://www.4umaps.eu/map.htm?zoom=13&lat=45.57261&lon=26.59664&layers=B

Mitsubisji Pajero Sport 2.5TD din 2003

YO3INP Waze.RO

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Pai nu va spusei ca dupa ce pica frunza si este vizibilitate o sa il gaseasca ?

Pai nu l-au gasit autoritatile, ci un culegator. Asa ca puteau pica si toti copacii, ca tot degeaba, nu-l gaseau niciodata aia abilitati sa o faca.

Citez: "A durat, aşadar, mai bine de trei luni ca autorităţile să dea de urma unui aparat de zbor prăbuşit - în România anului 2015." Fals! Dar da bine pe sticla sa se laude incompetentii aia.

Norocul mortului ca a umblat un om cu treaba prin zona aia, ca sa aiba si el parte de o inmormantare crestineasca. Ca daca statea dupa autoritatile lui peste prajit, acolo se facea tarana.

Link spre comentariu

Pai splendidule ( asa apari la descrierea avatarului ) , unde am scris eu ca il vor gasi autoritatile ? L-a gasit un ruman , dar pentru motivul ca a picat frunza si a existat vizibilitate :ha1 . Eu de picatul frunzei m-am legat , nu de competenta autoritatilor .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

6.08.2015-21.11.2015

Trei luni jumate le-a luat...pana sa il descopere un localnic intamplator.

Sa ne amintim detaliile ...planorul decoleaza de la Ghimbav spre Poiana Brasov.

attachment.php?attachmentid=253110&d=1448189274

Distanta intre Poiana si locul prabusirii este in linie dreapta de ...aproximativ 4 km.

Distanta intre Ghimbav si locul prabusirii este de ...aproximativ 11 km.

Planorul pare ca s-a prabusit oarecum pe directia lui de deplasare.

Orice comentariu este de prisos.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Pai splendidule ( asa apari la descrierea avatarului ) , unde am scris eu ca il vor gasi autoritatile ? L-a gasit un ruman , dar pentru motivul ca a picat frunza si a existat vizibilitate :ha1 . Eu de picatul frunzei m-am legat , nu de competenta autoritatilor .

Pai simpaticule ( asa apari la descrierea avatarului ), rumanul ala nu l-a vazut de sus, printre crengi, ci umbla pe jos, la pas. Daca rumanul ala ar fi umblat pe acolo si acum 3 luni, il gasea si atunci, ca nu avea treaba cu frunzele din copaci, trebuia doar sa se uite pe jos, nu in sus dupa stele. Daca desteptii care conduc serviciile de urgenta ar fi umblat si ei la pas pe unde trebuia, il gaseau inca de atunci, si cine stie, poate chiar in viata...

Link spre comentariu

(...) Daca desteptii care conduc serviciile de urgenta ar fi umblat si ei la pas pe unde trebuia, il gaseau inca de atunci, si cine stie, poate chiar in viata...

Asta-i chiar trist ... Adica l-au cautat peste tot mai putin pe culoarul de zbor ... De fapt, parca si Zamfir le zicea capabililor aia la telefon: "daca trageti o linie intre Beius si Horea, noi suntem pe la jumate ..." , asta dupa ce in zadar a transmis coordonatele GPS.

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Asta-i chiar trist ... Adica l-au cautat peste tot ...

Asta au zis ei sau poate credeau ei...ca l-au cautat. Ce s-a intamplat in realitate Dumnezeu stie. Se facusera "celule de cautare" in Buzau si Covasna. E ca si cum ai pierde actele pe munte si le-ai cauta la mare in nisip.

Oamenii care s-au implicat voluntar in cautari nu au saracii chiar nici o vina.

Daca toate echipele de cautare ar fi detinut un simplu dispozitiv GPS care sa scrie track si s-ar fi suprapus toate trackurile pe o harta, intr-un comandament central cu considerarea ariei acoperite 25m stanga / 25 m dreapta fata de track atunci probabil ca lucrurile ar fi stat cu totul alfel.

In schimb astia care atat teoretic cat si practic ar fi trebuit sa fie pregatiti ptr a rezolva rapid (pana la urma ar trebui sa reprezinte o forta rapida de interventie) o situatie de urgenta ...ar avea oarece vina. Procedurile invechite, tehnica rudimentara si slaba lor implicare in operatiuni zic eu ca nu justifica salariile pe care acestia le iau lunar si la care toti contribuim intr-un fel sau altul.

Pana la urma daca stam sa ne gandim privind la toate aceste incidente "rezolvate" in ultimii ani... in caz de forta majora ...suntem cam in curul gol. Asta e adevarul.

Link spre comentariu

Sunt zone destul de intinse care sunt greu accesibile iar cautarile s-au desfasurat pe ideea ca pilotul a cautat un loc in care sa poata ateriza cu minime daune ale aparatului si ale lui personal . Dovada sta faptul ca a trecut mult timp pana cand cineva a " dat peste el " din intamplare si sunt convins ca l-a " zarit " pentru motivul invocat mai sus , adica cresterea vizibilitatii ca urmare a disparitiei frunzisului .

Este drept ca autoritatile ar fi trebuit sa mai incerce in aceste conditii niste cautari aeriene cu caracter general . Aeroclubul de la Ghimbav a facut destule zboruri , insa le-a facut la altitudine mare ( ii vad ca trec zilnic peste casa mea ) . De la altitudinea practicata pentru orele de zbor ale invataceilor era imposibil sa vada ceva.

Daca s-ar fi prabusit in zona prapastiilor Zarnestilor , in vreo vale dintre crestele ce strajuiesc Prapastiile , nu l-ar fi gasit nimeni niciodata. Nu calca nimeni pe acolo cu zecile de ani . Doar cei care nu au participat la nici o cautare in zona impadurita pe jos , departe de drum de acces , pot sa spuna ca este vina autoritatilor intr-o asemenea situatie. Dar dupa razboi , stiti cum se spune .

Editat de FordRanger
Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Nu pot sa cred ca aceste aeroplane nu au montate gps-uri.Este posibil ca pilotul sa fi supravituit cateva ore poate zile dar daca nu l-a gasit nimeni in timp util s-a stins si in mod cert l-au devorat animalele salbatice.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Vin aici cu cateva argumente:

1. In cazul de fata exista drum (cale/poteca) de acces ptr ca a ajuns cineva acolo.

2. Daca suprafata impadurita era mult mai mare (zeci sau poate sute de mii de hectare) atunci da, autoritatile nu au clar nici o vina.

3. 4km inseamna mai multe sau mai putine ore de mers pe jos, indiferent de conditiile de deplasare

4. De cautat poate ca l-au cautat dar cred ca nimeni nu a centralizat datele. Intr-o asemenea operatiune necentralizarea exacta a datelor din traseu aproape ca anuleaza misiunea. Pe o suprafata de 10km raza in jurul Poienii Brasov (destinatia lui) ar fi trebuit sa mature destinatia la blana, fiecare pom si fiecare frunza.

5. Sunt convins ca exista zone total inacesibile dar acestea sunt clar limitate. Nu cunosc suficient de bine zona sa emit vreo idee in acest sens.

6. Am participat accidental la cateva "misiuni" de recuperare, de fiecare data autoritatile ne-au intrebat pe noi cum sa procedeze ptr ca pe "instructiunile lor de folosire" care le aveau nu erau precizate aceste proceduri. Au fost operatiuni de recuperare banale si la vedere, eu avand doar sansa sa fiu prin zona si sa am la mine ce imi trebuia.

De ce sunt intrigat? Ca au oprit cautarile dupa cateva zile. Nu s-a pierdut un om inecandu-se in Oceanul Atlantic, s-a pierdut un om cu ditai chestia zburatoare, alba (sau ce culoare era) pe pamant.

Exista o intreaga institutie, cu mii de oameni, platiti din banu public (adica banul nostru) sa actioneze in cazuri de genul asta. A existat incidentul Apuseni, acum a urmat asta plus inca altele care vor urma. Acesti oameni vor semna fluturasul de salariu in fiecare luna, odata la doi ani vor intra in greva ca sunt bugetari si prost platiti, iar la fiecare misiune de genul vor da din umeri ca nu se poate face nimic. Totul fara nici o remuscare, de la portar pana la seful suprem al institutei, motivand ca nu au nici tehnica si nici know-howul cum sa actioneze cand intampina acest gen de situatii.

Unde bat? Pai pe langa intitutiile de genul asta ar trebui sa existe un corp permanent de voluntari, offroaderi, alpinisti, topometristi, medici, radio amatori, samd care sa fie sustinut prin lege de catre stat in demersurile lor in a-si perfectiona tehnicile de cautare, mers si practicat de meserie la nivel de hobby dar in conditii de stres, contra timp, in folosul comunitatii.

Anul viitor, daca o sa fiu sanatos, imi refac proiectul iau iar la rand usile pe la care am batut acum cativa ani si sa speram ca lucrurile se vor misca pana la urma.

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

Yonutz eu te cred si sper ca proiectul tau sa se concretizeze . Totusi , ca om umblat pe jos si mai ales in zonele Brasovului , prin munti si paduri , iti spun lucrurile stau diferit cand parasim potecile cunoscute . Cautand diverse ( nu intru in detalii ) am avut ocazia sa umblu in special in afara potecilor in paduri din zona Brasovului . Zone pe care le credeam cunoscute si batute la pas ca si copil , impreuna cu alti copii de varsta mea , imi erau total necunoscute cand am iesit 50 de metri in afara cararilor . Pe drumul vechi spre Poiana Brasov , drum brazdat de poteci , incarcat de multa istorie chiar de pe vremea Romanilor , am avut anii trecuti ocazia sa descopar suprafete de mari dimensiuni care nu au fost vreodata calcate de om si mentionez aceasta zona pentru ca este foarte umblata. In Piatra Craiului , un avion din al doilea razboi mondial , care a fost vazut prabusindu-se pe Piatra Mica , a fost descoperit acum 2-3 aani . Trebuie sa intelegi ca suprafetele mari si inaccesibile de le versantii muntilor nu sunt strabatute de oameni zeci de ani la rand . Cateodata , cate un turist care se rataceste sau un alpinist care cauta vreo noua cale de acces ajunge si prin astfel de locuri dar altfel sunt efectiv rupte de lume. Nici macar exploatatorii de lemn nu calca pe acolo , pentru ca nu sunt interesati de lemnul din zona , fiind imposibil de transportat la drum . Nu compara padurile de la ses , care sunt mici si ultra-accesibile cu zonele din munti pentru ca nu au nimic in comun . Anul asta am ajuns in zona Comana , cautand o pestera. Pai daca pica pe acolo vreun elicopter , nici ursul nu-l mai gasea. In zona Crisbav , Rotbav , sunt niste paduri vechi , dese si partial inaccesibile ca daca ne ascundem acolo cand vin teroristii peste noi , stau aia zece generatii in Brasov si nu stiu ca existam prin paduri .

Asta vreau sa scot in evidenta , faptul ca pe vai abrupte , in zone lipsite de interes turistic , trec zeci de ani pana cand cineva ajunge cu piciorul.

Editat de FordRanger
Link spre comentariu

a fost cineva dintre voi in acea zona cu piciorul sa vedeti cum arata?

va recomand o plimbare prin zona vreo trei ore si dupa sa-mi spuneti daca va mai arde de o plimbare pe acolo :grin:

zona Crizbav spre Venetia....e cumplita

Editat de Marius C alias Turagmes
Link spre comentariu

Nu pot sa cred ca aceste aeroplane nu au montate gps-uri.Este posibil ca pilotul sa fi supravituit cateva ore poate zile dar daca nu l-a gasit nimeni in timp util s-a stins si in mod cert l-au devorat animalele salbatice.

Nu cred ca a supravietuit cateva zile daca a fost gasit la locul accidentului.Daca ar fi supravietuit impactului,ar fi incercat sa contacteze vreun serviciu de urgenta sau intr-un caz mai fericit in care s-ar fi putut deplasa,ar fi cautat o urma de civilizatie,ceea ce din pacate pentru el nu s-a intamplat.

Link spre comentariu

Ce ma amuza este ca spuneti ca stiti voi ca acele paduri sunt inacesibile si nebatute de zeci de ani ...De unde stiti? Ati fost voi acolo? Cand? Acum cate zeci de ani?:grin:

Nu se pune problema ca spatiul e inaccesibil sau nu ... cand discutam de o operatiune de salvare. Cand discutam de o operatiune de salvare (viata de om) si nu se pune problema ca e greu sau usor ... sau ca ar fi trebuit sa se catere in coarda pe versant ptr a il salva. Daca ar fi avut cine ...bineinteles!

Cred ca lucrurile ar fi stat cu totul altfel daca era baiatul vreunui senator, deputat, baron local sau nu stiu ce plm alt demnitar. Nu ar fi oprit cautarile ...dupa cateva zile.

Dar de ce ma agit, traim in fuckin-Romania ... inainte sa dau berea asta pe gat ...ma uit la sticla ...e verde! De ce o fi verde? O pun in frigider la loc ...Aman ptr mai incolo ... poate o dau in daltonism si o vad rosie si imi e mai usor sa o beau dupa aia ...

Link spre comentariu

Cateodata este asa cum spui tu Yonutz . autoritatile dau dovada de incompetenta . In alte situatii , pur si simplu nu au ce face. Cetateanul platitor de taxe si impozite , daca ii este furata bicicleta , merge la Politie si cum ,de obicei , Politia nu poate gasi bicicleta , isi plange necazul pe Facebook cum ca politistii sunt prosti si nu fac nimic. Nici nu pot in anumite situatii. Gaseste tu o bicicleta furata. Cand mergi la autoritati sa soliciti asa ceva nu te gandesti ca sunt sanse foarte mici sa fie recuperata. Probabil ca bicicleta ta a fost deja varata intr-o duba , alaturi de alte biciclete si se va vinde intr-un targ din alt judet . Ce sa faca Politia in aceasta situatie ?

la ISU sunt si cativa alpinisti . Putini. Ai idee care este suprafata zonelor inaccesibile din Carpatii de curbura ? Ar fi nevoie poate de mii de alpinisti profesionisti care sa perie luni de zile , din 20 in 20 de metri , toate prapastiile si toti peretii de zeci si sute de metri care sunt departe de traseele turistice. Din punctul meu de vedere cautarile s-au desfasurat nesperat de mult pentru detaliile pe care le aveau la indemana cautatorii .

Te asigur ca familia si apropiatii au continuat si au sperat sa il gaseasca pe pilot . Te asigur ca in fiecare moment liber , in fiecare sfarsit de saptamana au iesit pe trasee si pe langa si au cautat si au sperat. Daca ar fi fost asa o formalitate cum sutii tu , poate ca l-ar fi gasit apropiatii . Dar uite ca geografia locurilor nu a fost de acord si padurea l-a tinut ascuns , pana cand conditiile au fost propice pentru a fi zarit de la o oarecare departare . Si asa a fost descoperit. Daca era un copil de ministru tot aia se intampla. Ba poate ar fi fost mai scurte cautarile oficiale pentru ca populatia s-ar fi sesizat imediat ca nu este de acord cu plata combustibilului destinat elicopterelor care participa la cautare , fiind un copil de politician .

Link spre comentariu

Cum spuneam cand am scris mai sus. Fara comentarii ... Ai si tu dreptatea ta Rangere dar crede-ma ca am si eu dreptatea mea. Acum ne agitam ca rama pe faianta ... nimic nu il mai aduce pe omul ala inapoi si boii astia nici din asta nu au invatat inca nimic ...Cand zic boi stii tu la cine ma refer ... :wink:

De ce zici din punctul tau de vedere? Lucrezi la Isu?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare