TriTzu Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Salutare prieteni!:pr1 Sunt in cautarea unei masini de teren si nu ma pot hotara ce sa aleg Banii ar fi in jur de 5000 Eur - eventual daca gasesc masina ideala pt nevoile mele mai pot suplimenta bugetul Criteriile ar fi urmatoarele: -garda la sol inaltuta (ideal ar fi un 20 cm ... sau pe acolo) -masina va fi condusa 50% offroad si 50% asfalt cand spun offroad ma refer ca va fi condusa pe drumuri forestiere - drumuri deja facute ( cu noroi, bolovani, pietre, pante de urcat/coborat ) si nu ma refer la offroad extrem unde imi creez eu drumul... deci nu extrem -sa aibe 4 usi si un portbagaj de bun simt -consumul este si el important - desi cred ca o sa merg pe benzina fiind vorba de un SH -in prima faza gasisem masina perfecta - Suzuki Jimny dar usor usor mi-am dat seama ca am nevoie de ceva mai mult spatiu -sa aibe o suspensie mai moale sa nu-mi tremure dintii in gura cand merg cu ea -nu ma intereseaza neaparat daca e inmatriculata sau nu Sa merg pe un Suzuki Grand Vitara sau Freelander 2 ? Ce alte variante imi mai puteti recomanda? Multumesc anticipat! :cl:3994858278: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florin1 Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Re: Sfat achizitie masina offroad / crossover Salut .Suzukii grand vitara chiar si cel cu 2 usi tot incapator este .Poate si dusterul il iei in calcul .Cel benzinar chiar si cu butelie tot incapator este . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Re: Sfat achizitie masina offroad / crossover Nu vreau sa te superi pe mine dar vad ca in octombrie 2014 ai mai cerut ajutorul in acest sens.NU ai reusit sa gasesti o masina pana acum? Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TriTzu Postat August 19, 2015 Autor Partajează Postat August 19, 2015 Re: Sfat achizitie masina offroad / crossover Nu vreau sa te superi pe mine dar vad ca in octombrie 2014 ai mai cerut ajutorul in acest sens.NU ai reusit sa gasesti o masina pana acum? Daca as fi gasit nu mai intrebam acum nu? Pe langa asta atunci nu am primit sfaturi tocmai deasta am revenit Peace! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TriTzu Postat August 19, 2015 Autor Partajează Postat August 19, 2015 Re: Sfat achizitie masina offroad / crossover Salut .Suzukii grand vitara chiar si cel cu 2 usi tot incapator este .Poate si dusterul il iei in calcul .Cel benzinar chiar si cu butelie tot incapator este . Merci Florin! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Re: Sfat achizitie masina offroad / crossover Benzinar, 5-6000 euro, 4 usi. Jimny iese din calcul pentru ca are 2 usi. Dusterul nu se incadreaza in pret poate doar sa gasesti o epava (tine nesimtit la pret) Ar merge un : Grand Vitara Grand Cherokke doar ca se gasesc mai greu benzinare si astea au motoare mari, rezulta consum mare sau GPL, se compenseaza cu dotari super fata de alte masini si cutia automata. Freelander 2 motorizare 1.8 hmmm....ar merge un diesel provenienta BMW Pajero lung motorizare 3.0 sau 3.5 si aici consum mare/gpl Pajero Pinin 4 usi motorizare 1.8 mpi sau 2.0 gdi...... Nu mai stiu, eu mi-as lua Grand Cherokee second sau Jimny nou dar.. mai astept :) Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Re: Sfat achizitie masina offroad / crossover Intai gandeste-te bine ce anume doresti de la masina. Daca vrei 50 / 50 , trebuie sa cauti ceva foarte solid. Prin foarte solid inteleg ceva destul de vechi . SUV-urile noi nu sunt gandite pentru 50/50 , sunt mai degraba gandite pentru 95 % on-road / 5 % off-road sau pe acolo. Un Freelander utilizat jumatate in off-road ( pe bune ) iti va genera oarece probleme. Nu vreau sa ofensez posesorii , cred ca este o masina destul de buna , dar nu este ceva de utilizat 50/50 . solutiile tehnice sunt mai domestice si nu fac fata decat cu investitii maricele. Dusterul , la fel. Este o masina compacta , este destul de bunicica pe sosea si pe drumuri mai neamenajate dar nu este facuta pentru a fi utilizata in regim de off-road , jumatate din viata . Conteaza ce vrei sa fac cu masina , cat de incapatoare trebuie sa fie , ce taxe iti permiti sa platesti . Daca citesti cu atentie pe forum ai sa constati ca parerile sunt foarte impartite si fiecare isi ridica in slavi masina ( desi cei mai multi utilizatori activi pe aici , au schimbat de cateva ori marcile pe care le-au avut :ha: ). Conteaza in ce faza ii prinzi. Daca sunt in perioada Mitsu' for ever vei primi indicatii in consecinta , daca au trecut la " Patrol pana la moarte " , pa si pusi Mitsu , iar daca au ajuns la Toyota , dragostea mea , nu mai vor sa auda nici de Hummer H1 . Asa ca , judeca cazul din punctul tau de vedere si cumpara cu mintea , nu cu sufletul . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TriTzu Postat August 19, 2015 Autor Partajează Postat August 19, 2015 Re: Sfat achizitie masina offroad / crossover interesante sfaturi.... Daca ar fi sa cumpar cu mintea mi-as lua un Jimny doar pentru umblat offroad si o alta masina mai "de oras" doar ca ce am eu in minte nu se potriveste cu ce am in buzunar :) .... adica nu-mi permit sa tin un Jimny si o Octavia de exemplu...desi sunt ferm convins ca asta e varianta cea mai buna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Re: Sfat achizitie masina offroad / crossover Daca te referi la mine am preferat sa iau un turism nou si un 4x4 second decat sa iau un Duster diesel ''full option''.Atunci in 2010 am vrut Duster dar nu am avut chef sa astept luni de zile pana era gata masina. Te gandesti bine ce vrei sa faci cu masina si ce posibilitati ai, eu tin Feroza pe tusa am copil mic si nu prea mai pot sa ies asa des la plimbare. Cu 6000 cumperi un Jimny ok si de oras si de teren, un set de gume de strada unul de teren si ai destule trasee de facut. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TriTzu Postat August 19, 2015 Autor Partajează Postat August 19, 2015 Re: Sfat achizitie masina offroad / crossover si eu tot la copil ma gandesc .... la Jimny e problema cu spatiul in schimb masina este ieftina de achzitionat si de intretinut. Daca ai copil, nevasta si ceva bagaje e cam tricky sa mergi cu Jimny... in schimb ca o a doua masina e ideala Cred ca o sa merg pe 2 masini: -o Octavia cu pachet drumuri grele( cand cobor la oras) - un Jimny pentru offroad Trebuie sa ma interesez cat ma costa sa tin in spate cele 2 masini - asigurari, rovigniete, revizii, taxe etc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Re: Sfat achizitie masina offroad / crossover Stiu familie cu un copil sau doi care se descurca cu Jimny, au pus in plus un portbagaj deasupra. Impozit cam 120 ron ambele Asigurare cam 800-1000 ron pe an ambele Revizie anuala la Skoda cam 1000-1200 ron (primii 5 ani) Rovienieta cam 250 pe an ambele Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Re: Sfat achizitie masina offroad / crossover Octavia 2 nu este o varianta castigatoare .Doar Octavia 1 ar merita , daca ai gasi una cu tractiune integrala. Pachetul de drumuri grele inseamna cativa milimetri in plus la suspensie si un scut mai acatari sub motor. Nu iti imagina ca faci vreo varza cu ea in teren prost. Bucsele sunt slabe si suspensia este gandita pentru mers pe autostrada , nu pe macadam. Consolele lungi penalizeaza rau de tot unghiurile de atac si degajare . Iti sugerez un Subaru Forester , modelul vechi si pe benzina . Sunt masini bune , daca au fost servisate corect. Astfel ai si cal si magar , dar nu trebuie sa abuzezi de ea pe sleauri din cauza garzii la sol. Poate esti nou si nu cunosti multe , de aceea trebuie sa intelegi cum sta treaba cu caroseria pe sasiu si caroseria autoportanta. Caroseria pe sasiu este mult mai ridicata decat caroseria autoportanta pentru ca garda la sol se masoara din cel mai coborat punct al masinii si ala este carterul grupului diferential de pe puntea spate. Asta inseamna ca o garda la sol de turism inalt ( sa zicem 20 cm ) inseamna ca de la pamant si pana la burta masinii ai 20 cm. La un off-road , cu caroserie pe sasiu , vei avea 20 - 24 cm doar pana la carterul diferentialului , iar de acolo , mai ai grosimea puntii , plus inaltimea sasiului si abia apoi ajungi la burta masinii . De aceea un Patrol cu garda 23 cm arata de trei ori mai inalt decat o Octavia cu pachet de drumuri grele care are 18 cm si ceva. Cifrele in sine nu sunt concludente in situatia aceasta . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
eugenbr Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Re: Sfat achizitie masina offroad / crossover Salutare ia uitate si la un daihatsu terios poate iti face cu ochiul cine stie :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Re: Sfat achizitie masina offroad / crossover Da de el am uitat, motot 1.3, abs, aer conditionat, 4 usi la 3500-4000 euro. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TriTzu Postat August 19, 2015 Autor Partajează Postat August 19, 2015 Re: Sfat achizitie masina offroad / crossover Terios il stiu...mie unul imi place cel putin ultimul model. De Subaru Forester nu stiu nimic.... La un Forester ma gandesc ca o solutie gen masina dedicata 50% onroad si 50% offroad Capone nu stiu ce sa spun.... Jimny cu 2 copii acasa e cam funny... masina e brici oricum. Ma gandeam acum sa elimin varianta cu 2 masini Jimny + Octavia SH si sa ma orientez catre una noua.... 5000 avans.... sa iau un Duster, Vitara nou, Terios ceva de genul doar ca e problema cu 50-50% on si offroad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Re: Sfat achizitie masina offroad / crossover De unde 50 on si 50 offroad? Ai o casa intr-o zona cu drumuri proaste unde mergi des sau te gandesti tu asa ca o sa te plimbi des? Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TriTzu Postat August 19, 2015 Autor Partajează Postat August 19, 2015 Re: Sfat achizitie masina offroad / crossover Pai am o casa la deal...1000 metri altitudine unde o sa stau de luni pana vineri iar in weekend vin in oras. Zona de deal nu are pic de asfalt .... e usor izolata...peisaj mirific, inca nu a patruns lumea moderna acolo - este in muntii Vrancei Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Re: Sfat achizitie masina offroad / crossover Eh pai zi asa, hmmm....complicat cauta un Grand Cherokke 2.7 sau 3.0 diesel, cutie automata, oferta este mare masina este ok. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Re: Sfat achizitie masina offroad / crossover nu am citit tot ce au zis colegii pentru ca oricum nu are rost , fiecare cu parerea lui. Insa prin primele posturi am vazut ceva despre masini de oras , ( fara suparare la utilizatori) , ceva Dacie Duster si Frelander. Astea nu sunt bune pentru offroad din multe motive care s-au spus deja de 100 de ori. La bugetul tau te poti orienta pe Patroale , ceva LC, Pajero, Vitara ,Terrano si altele , bani ajung numa sa te decizi tu. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 (editat) Re: Sfat achizitie masina offroad / crossover Eu am enumerat benzinare care se gasesc mai usor pentru ca era unul dintre criterii.Patroale si Toyote pe benzina mai greu de gasit la 5000 euro sau gasesti din 1990 :) Editat August 19, 2015 de Caphonne Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Re: Sfat achizitie masina offroad / crossover http://forum.club4x4.ro/showthread.php?87384-Patlagica-Patrol-Y60-LWB-4-2-carburatie-TB42E/page4 Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 (editat) Re: Sfat achizitie masina offroad / crossover Freelander 2 motorizare 1.8 hmmm....ar merge un diesel provenienta BMW O mica observatie, pe Freelander 2 benzinar exista doar 3.2 l/ V6 si din 2014 2.0 l/4L (acelasi de pe Evoque). Pe Freelander 1 exista motorizarea 1.8 l (si 2.5 l/KV6). Dieselul de la BMW (M47 R) este doar pe Freelander 1, Freelander 2 avand 2.2l de provenienta PSA-Ford. Sa merg pe un Suzuki Grand Vitara sau Freelander 2 ? Depinde de gustruri, de ce asteptari ai de la masina, testeaza-le si te vei decide. Dpdvp as alege Freelander 2, sau, daca bugetul mi-ar permite, noul Discovery Sport. Editat August 19, 2015 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Re: Sfat achizitie masina offroad / crossover eu tocmai mi-am luat un range rover p38 2.5 dse, automata, cu tot ce se putea pune pe el, din 2001. confort de neegalat decit de alt range rover, merge bine pe sosea, merge bine si in teren. pe linga pretul de achizitie, ma mai costa 700eur sa-l pun la punct. apoi incep diverse: gume, jante, bari, troliu, cort... masina o sa fie si pentru expeditii si tras rulota sau platforma. + costuri de exploatare mici: piese ieftine (si proaste), motor de bmw omniprezent. o cutie de viteze, functionala, completa, e circa 300eur. mai ai variante si cu discovery I sau II, patrol gr, mitsu, toyota 4runner, lc 90 cu motor de 3.4 benzina - gasesti la banii aia toyota J9 cu km putini (am vrut sa iau eu dar a primat confortul si consumul - 19% la toyota cind amg-ul imi ia 14-16 iar RR-ul 12-14 - iar eu n-o sa pun gaz pe masina prea curind). masini sint, depinde doar de tine sa stii exact ce vrei. daca vrei impozit mic, taxa mica - n-o sa gasesti decit la motoare sub 1.6; spatiu mult adaugi de la 2.0 in sus. sau iti iei un RR clasic sau un defender - defenderul nu e monument de confort dar consuma putin si e usor de reparat. ex: un prieten foarte bun are o grand vitara din 2000, masina cu 90.000km, 2.0, impecabila. dar n-are portbagaj. a pus cea mai mica butelie de gaz si adio spatiu de bagaje. o valiza si adio. are cosciug deasupra, ca sa poata cara bagajele. dar au fost 4 adulti cu tot cu bagaje, 5 zile in apuseni, si a fost ok. eu pot pleca 5 zile cu un mini classic in care intra 4 persoane (avem 2 copii mari). restul de bagaje le trimit prin curier :wink: The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat August 20, 2015 Partajează Postat August 20, 2015 Re: Sfat achizitie masina offroad / crossover O mica observatie, pe Freelander 2 benzinar exista doar 3.2 l/ V6 si din 2014 2.0 l/4L (acelasi de pe Evoque). Pe Freelander 1 exista motorizarea 1.8 l (si 2.5 l/KV6). Dieselul de la BMW (M47 R) este doar pe Freelander 1, Freelander 2 avand 2.2l de provenienta PSA-Ford. Da, da am incurcat F1 facelift cu F2, scuze :) Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate