Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ajutor Frontera A 2.2i 16V

Dorux22se

Postări Recomandate

Salut,

Am luat masina de la Stefan (B-77-NRV)si am bagat ceva bani in ea (Ambitie) si am reusit sa o aduc pana aproape de mal, dar din pacate m-am lovit de o problema cu presiunea de ulei.

Cat este motorul rece presiunea pe la sfert cu pompa noua cuzineti noi, ciuloasa planata si simeringuri de supape noi si tot ce trebuie.

Cand se incalzeste uleiul se aprinde becul,am dat de doua ori motorul jos de pe masina si am luat traseul de ulei la mana de am turbat si omul cu service-ul cred ca face ulcer cand ma vede( e prieten dar deja l-am speriat)

Am pus un manometru pe sonda de ulei presiunea 0.4 bari.

Azi am dat drumul la motor cu capacul de la arborii cu came jos si am observat ca are doua supape de aerisire pe mijlocul arborilor cu came (infipte in chiuloasa pe traseul de ulei) din care iese ulei cu presiune.

Eu cred ca acele supape trebuie sa se inchida cand vine uleiul si sunt doar pentru aerisirea circuitului de ulei.

Intrebarea este de unde cumpar asa ceva?

Sunt niste suruburi cu o mica gaura pe centru si cu un fel de regulator de presiune in partea unde nu are filet.

Nu mai pot de nervi ca am cumparat tot felul de piese noi din cauza a doua suruburi (supape).

Multumesc Anticipat de ajutor.

Editat de Dorux22se
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ajutor Frontera A 2.2i 16V

Sa stii ca nu reusesc sa identific acele supape ... abia acum mi-am facut calculatorul si mai am de instalat EPC-ul sa vad daca le gasesc acolo. Bine ar fi daca ai putea sa le faci o poza ceva si localizarea lor pe chiulasa. Maine ma duc si la service sa vedem ce zic si aia.

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Pai ... ala parca era un simplu dop ... asa tin minte ... parca era cu cap tip E

L.E. ... s-a gasit vinovatul :banana Impreuna cu Doru la telefon, am indentificat acel aerisitor:

OPEL 56 07 708 SLEEVE, VENTILATION, CYLINDER HEAD OIL DUCT - GM 90572700

Editat de stelea
Link spre comentariu

din pacate nu s-a rezolvat problema

Am obtura acele gaurele si presiunea este tot jos si dupa ce se incalzeste motorul se aprinde iar becul

Nu mai stiu ce sa fac si nici idei nu mai am. :(

Multumesc

Link spre comentariu

Rezolvare simpla : inlocuieste motorul cu altul :old

Exista treburi ,,bantuite" care te scot din minti si trec dincolo de logica ,tehnica ,rabdare ,costuri ...:grin:

SUCCES

:h5

Link spre comentariu

Rezolvare simpla : inlocuieste motorul cu altul :old

Exista treburi ,,bantuite" care te scot din minti si trec dincolo de logica ,tehnica ,rabdare ,costuri ...:grin:

SUCCES

:h5

Destul de rare motoarele astea ... cineva a inlocuit cu succes cu unul de pe Sintra (si mai rare) ... sau poate alt tip de motor care sa se potriveasca pe cutie si priza de ambreiaj.

... dat fiind ca problema este in interior, destul de greu de identificat ... nici macar nu stim sigur daca e blocul sau chiulasa.

Cat despre treburi "bantuite", mult adevar graiesti ...

Link spre comentariu

"There is a pressure relief valve on the pump, it might be stuck open, bottom

end might be worn and loosing pressure. Either way, pressure that low aint

good."

Asta zice unul pe un forum din Anglia . O fi , nu o fi ?

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Am schimbat si valva de relief si partea rotunda pe care se prinde valva si cu filtrul de ulei

O sa incerc sa pun un motor de 2.0 turbo pe ea

am inteles ca se potriveste perfect pe cutie fara nici o modificare

si parca este si un pic mai fortos 170 HP din ce imi aduc aminte (asta daca nu mai incerc sa schim si chiuloasa pe care trebuie sa o duc la planat si la schimbat schesti pe la supape)(sa o elimin si pe asta)

Merci

Link spre comentariu

"There is a pressure relief valve on the pump, it might be stuck open, bottom

end might be worn and loosing pressure. Either way, pressure that low aint

good."

Asta zice unul pe un forum din Anglia . O fi , nu o fi ?

Doru a schimbat si pompa, deci si supapa de suprapresiune si nu s-a schimbat nimic ...

este vorba de ansamblul 7, 8, 9, 10

1937555096_pompadeulei.thumb.jpg.bb2bf947b9ef2e9b77ad6b24d7c603df.jpg

Link spre comentariu

Din pacate (pentru mine) am si eu aceasta problema cu acest "minunat" motor X22XE.

Eu am reusit sa tin sub control situatia cu un ulei 10W60 (de 2 ori Mobil si odata Castrol ca n-am mai gasit Mobil) pe care il schimb dupa aproximativ 5000 km. Dupa acest interval am observat ca daca este foarte cald afara incepe se licare usor becul de presiune la relanti. Fac aceasta schimbare a 3-a oara si deocamdata este ok. Cand nu o sa mai tina figura o sa desfac motorul s-au o sa-l schimb (dar nu cu X22XE).

Intreb si eu: ai masurat fizic aceasta presiune sau doar dupa manometrul din bord + becul rosu aprins ti-ai dat seama ca nu ai presiune (eu am trecut si de etapele astea si din pacate chiar nu era ok presiunea)

0724066100
Link spre comentariu

Dupa Tis Opel pentru X22XE si pentru X22SE presiunea de ulei minima este 0.3 bar la relanti si 80 grade Celsius temperatura uleiului (cam mica zic eu, alte motoare sunt praf la o asa presiune)

presiune ulei X22SE.pdf

presiune ulei X22XE.pdf

0724066100
Link spre comentariu

Din pacate (pentru mine) am si eu aceasta problema cu acest "minunat" motor X22XE.

Eu am reusit sa tin sub control situatia cu un ulei 10W60 (de 2 ori Mobil si odata Castrol ca n-am mai gasit Mobil) pe care il schimb dupa aproximativ 5000 km. Dupa acest interval am observat ca daca este foarte cald afara incepe se licare usor becul de presiune la relanti. Fac aceasta schimbare a 3-a oara si deocamdata este ok. Cand nu o sa mai tina figura o sa desfac motorul s-au o sa-l schimb (dar nu cu X22XE).

Intreb si eu: ai masurat fizic aceasta presiune sau doar dupa manometrul din bord + becul rosu aprins ti-ai dat seama ca nu ai presiune (eu am trecut si de etapele astea si din pacate chiar nu era ok presiunea)

Am masurat presiunea cu manometrul si era praf la relanti cu motor cald (la rece aveam 0.3 aprox)

problema era ca am scos cuzinetii si erau atinsi pe toata lungimea lor

Uleiul tau 10W60 nu iti face mai bine ci doar iti tine manometrul din bord sa nu cada pe rosu, dar motorul sufera fara indoiala pentru ca la vascozitatea aia nu are cum sa unga in regim normal tot ce trebuie sa unga.

Eu de asta vreau sa rezolv problema, vreau sa nu am probleme pe termen lung la motor

Am schimbat prea multe la el sa imi bat joc(cuzineti de doua ori, masunat vibrochen de doua ori la diferiti oameni specializati pe asa ceva, planat chiuloasa si schimbat tot ce trebuie plus masurat arbori cu came, pompa ulei noua, ambreiaj nou, cruci cardanice noi, discuri si frane noi, troliu nou, distribuitie noua, segmenti noi honuit camasile (verificate cu comparatorul si totul in cota), calorifer interior nou(am caldura) etc)

Ulei si eu pot sa bag 10W60 dar nu rezolv problema motorului.

Link spre comentariu

Acum sa ma bag si eu in seama. Daca ai fost nevoit sa umbli la planeitatea Chiulasei , inseamna ca ai avut probleme cu un plus de temperatura . O garnitura arsa si forjatul la temperaturi ridicate pot genera si alte probleme decat ovalizarea chiulasei . Se prea poate sa ai fisuri in bloc sau chiar in chiulasa , care la caldura se dilata . In aceasta situatie este total neeconomic sa mai bagi bani in motorul respectiv. Cumpara unul S-H si ai sanse sa scapi de probleme.

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

(...) Se prea poate sa ai fisuri in bloc sau chiar in chiulasa , care la caldura se dilata . (...)

Cam asta banuim si noi ...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare