Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

piese compatibile toyota lj 70 ?

blade

Postări Recomandate

Va salut cu respect recent am achiziționat și ieu o toyota lj 70 și sunt curios ce piese de la alte mașini se potrivesc pe acest model în special arcuri și telescoape ceva mai lungi (3-5) cm ast răspunsuri mulțumesc
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 lună mai târziu...

Re: piese compatibile toyota lj 70 ?

Din cate stiu, pe masina mea (un LJ78), se potrivesc aproape fara nicio modificare arcurile si amortizoarele de Defender in varianta + 2inch fata de versiunea stock. Cele comercializate de Terrafirma si Procomp din UK ar fi o varianta. Costurile nu sunt ridicate, in jur de 300 lire + transportul. Eu asta intentionez sa fac in viitor, pentru a putea monta roti de 33 inch.

Cat despre intercooler, se poate improviza aproape orice si se castiga cativa caluti in plus. Nu prea multi! La capitolul turbo ... lucrurile stau mai altfel, in sensul ca o turbina cu geometrie variabila de Mercedes sau VW ar fi alegerea ideala, insa trebuie un mecanic priceput care sa faca adaptarile necesare!

Pana una alta, inainte de a schimba turbo si a monta un intercooler, cred ca trebuie sa avem grija la instalatia de racire si la evacuare. Cam de acolo rezulta problemele la 2LT...

Spor la modificari!

Let's go places ! :D
Link spre comentariu

Turbuna de mercedes sprinter sau vw LT

Intercooler de Pajero pus pe motor sau de Iveco pus in fata radiatorului,

Suspensie de HDJ 80 (dar trebuie alte telescoape pe spate) sau OME +5 inch

O zi buna!

Link spre comentariu

@alexander, cam ce modificari ar fi necesare pentru montarea turbinei de Sprinter? Se umbla si la radiatorul de racire a apei? Eu am AC pe masina mea, iar intercooler-ul nu prea mai are loc in fata. Da randament si montat deasupra motorului? Eventual cu un ventilator suplimentar fata de priza de aer?

Link spre comentariu

In primul rand trebuie facut la strung adaptare pentru galeria de evacuare si pentru teava de esapament! Cat despre reglaje nu stiu foarte multe deocamdata dar urmeaza sa fac modificarea si o sa zic mai multe detalii! La radiatorul de apa daca nu ai probleme nu trebuie umblat iar daca nu ai loc de intercooler in fata poti monta intercooler de Pajero deasupra care are si ventilatordin fabrica. Numai ca, parerea mea, ar trebui taiata o fanta in capota si montata o priza de aer!

pajeroi5.jpg.d1d94f98439594762331e2fe166c1e75.jpg

pajeroi9.jpg.51d9a7f098a8728d4898aa89c8e16ae1.jpg

Link spre comentariu

......

Suspensie de HDJ 80 (dar trebuie alte telescoape pe spate) sau OME +5 inch

O zi buna!

Toate au fost experimentate si povestite pe acest forum.....Cautati cu rabdare prin topicurile vechi si foarte vechi !

Suspensia de 80 a fost un mare vis frumos, dar s-a dovediit un mare fas pentru ca este prea tare pentru 70 si masina devine prea instabila, aproape incontrolabila.

De experimentat in continuare, nu va opreste nimeni pe banii si pe sanatatea voastra, dar recomandabil este ca mai intai sa cititi ce-au mai facut altii.

Pentru adaptarile ce trebuiesc facute pentru o alta turbina folositi functia "Cautare avansata" si veti gasi fix discutiile pe aceasta tema :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56883-Tutorial-functii-forum&p=790963&viewfull=1#post790963

In concluzie, nu stiu cati se vor inghesui sa va recomande "improvizatii" (ca dovada ca nici nu prea au facut-o pana acum....) pentru ca nu "se merita".....:grin:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=740241&viewfull=1#post740241

Link spre comentariu

atat m-am tot gandit la a monta puntea spate de pajero cu 4,88 in diff pe toyota cu 2lt! se poate, a facut-o cineva?

Aproape sigur ca nu se potriveste, dar nu-i mai simplu sa-ti cauti un diferential de Toyota 70 cu 4.88....?

Link spre comentariu

Am inteles! Am tot rasfoit forumul, chiar daca nu am considerat necesar sa postez decat atunci cand am considerat ca este nevoie. Sincer sa fiu... nu ma pot declara lamurit pe deplin. Din ce am observat, foarte multi useri se inghesuie sa dea sfaturi bazate pe informatiile gasite pe alte forumuri, nu din experienta proprie, ori de frunzari oe net ne pricepem toti. Nu ma refer neaparat la pozele de mai sus, preluate de pe un forum australian, ci in general.

Eu sunt interesat de informatii reale, c provin de la oameni care chiar au experimentat.

Am sa incerc ca in viitor sa postez si eu modificarile de la masinile mele, pentru a ajuta la randu-mi.

Multumesc si scuze daca am postat aiurea intrebarile de mai sus, dar doream ceva informatii noi in plus fata de ceea ce am citit deja pe acest forum si pe altele.

Sanatate tuturor!

Link spre comentariu

Salut, ai putea avea o surpriză să afli că mulţi din cei ce postează pe aici, spre deosebire de alte locuri, chiar au scris din proprie experienţă. Nu vreau să mă inţelegi greşit nu este o problemă să deschizi o nouă discuţie, însă pe subiectul deschis de tine punctual nu cred că vei obţine prea multe rezultate, referitor la modificări -aşa cum a scris Astral- s-a mai discutat.

@Landcruiser
Link spre comentariu

Total de acord! Ma gandeam insa, ca pe langa toate discutiile existente, ar putea aparea si altele noi, odata cu inscrierea unor membri noi, odata cu dezvoltarea unor proiecte noi. Tot din proprie experienta pot spune si eu ca ceea ce la un moment dat mi s-a parut excelent, ulterior s-a dovedit nepractic sau neandurant. Trebuie sa evoluam, nu? Cam asta e si rostul forumului. Daca am lua drept litera de lege doar ce s-a scris pana acum, ar trebui sa fie inchise toate topicurile si sa nu mai incercam nimic nou.

Scuze daca am suparat pe cineva! Nu am facut-o cu intentie si nu contest proiectele nimanui!

Cele bune!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare