Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Flansa / adaptor pentru input/pilot shaft de la cutia de viteze de Samurai

Chronos

Postări Recomandate

Exista cumva vreo flansa(gen flansa diferential), care sa se potriveasca cu input/pilot shaft de la cutia de samurai cu 5 viteze? Are 20 de caneluri si aprox 22 mm in diametru. Scopul este de a conecta cutia printr-un cardan la un motor de motocicleta.

Orice idei sunt binevenite.

Multumesc,

Chris

cutiesamurai.JPG.f5acd9f2ad6cd2c5ad225292dae1aced.JPG

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Flansa / adaptor pentru input/pilot shaft de la cutia de viteze de Samurai

ia piesa de pe un disc de ambreiaj vechi si o adaptezi la motorul tau......asta daca am inteles eu ce vrei sa faci

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

ia piesa de pe un disc de ambreiaj vechi si o adaptezi la motorul tau......asta daca am inteles eu ce vrei sa faci

Nu am vazut prea multe ambreiaje de samurai, dar parca piesa din placa de ambreiaj e destul de subtire. Poate la cele aftermarket e mai solida. Iar piesa aia ar trebui sudata si centrata pe un disc gen flansa cardan.

In ultima instanta o sa caut un frezor si vreo bucata de otel ... :))

Multam

Editat de Chronos
Link spre comentariu

Nu am vazut prea multe ambreiaje de samurai, dar piesa din placa de ambreiaj e destul de subtire.

nu este deloc subtire, este atat de mare cit trebuie sa treaca prin ea cei 51kw pe care-i primeste cutia de viteze.

sa cuplezi cutia de un cardan nu cred ca este o idee prea buna in lipsa unui reazem corespunzator.

in cutie, priza sta intr-un rulment 63/28N si intr-o colivie cu ace de 15mm, iar celalt capat sta in rulmentul 6200 din volanta.

cind cardanul o sa traga de priza aia sigur crapa ceva.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

nu este deloc subtire, este atat de mare cit trebuie sa treaca prin ea cei 51kw pe care-i primeste cutia de viteze.

sa cuplezi cutia de un cardan nu cred ca este o idee prea buna in lipsa unui reazem corespunzator.

in cutie, priza sta intr-un rulment 63/28N si intr-o colivie cu ace de 15mm, iar celalt capat sta in rulmentul 6200 din volanta.

cind cardanul o sa traga de priza aia sigur crapa ceva.

Am folosit cardan ca sa descriu genul de flansa. Input shaft de la cutie va fi aliniat cu output shaft ( la pinion) de la motorul de motocicleta. Motorul si cutia vor fi aliniate si prinse intr-o rama solida comuna.

P.S.

Puterea la roata motocicletei a fost masurata pe Dyno la 200hp. La motor probabil vreo 230.De aici nevoia de ceva mai solid.

Deasemenea te rog sa estimezi daca va fi cutia de Samurai capabila sa reziste la puterea asta. Reductorul am inteles ca ar fi solid.

Editat de Chronos
Link spre comentariu

Am folosit cardan ca sa descriu genul de flansa. Input shaft de la cutie va fi aliniat cu output shaft ( la pinion) de la motorul de motocicleta. Motorul si cutia vor fi aliniate si prinse intr-o rama solida comuna.

foloseste cu incredere butucul de la un disc de ambreiaj uzat de sam.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

foloseste cu incredere butucul de la un disc de ambreiaj uzat de sam.

Multumesc.

Poti te rog sa arunci o opinie si despre rezistenta cutiei? Turatia maxima va fi in jur de 11000 rpm. Bineinteles ca va exista o scadere a turatiei transmise cutiei de samurai in functie de treapta aleasa la motorul de bike.Cea de lucru pe la 7000.La partea de motor am doua variante de adaptor, unul metalic , celalalt cu un cuplaj de cauciuc pentru reducerea socurilor.

Editat de Chronos
Link spre comentariu

Puterea la roata motocicletei a fost masurata pe Dyno la 200hp. La motor probabil vreo 230.De aici nevoia de ceva mai solid.

Deasemenea te rog sa estimezi daca va fi cutia de Samurai capabila sa reziste la puterea asta. Reductorul am inteles ca ar fi solid.

depinde de cai si de cuplul care trece prin cutie.

cit rezista o sa afli si sper ca o sa ne spui si noua.

valabil si la reductor, daca nu crapa carcasa, crapa rulmentii si se macina countershaft-ul.

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

De ce ai nevoie de 200cp la un Samurai?

Vor fi parti de samurai :) (sasiu,cutie si reductor), pentru un proiect la care ma tot batea gandul.Iar acum m-a cuprins si harnicia :)) A mai fost incercat peste ocean, doar ca unele din thread-uri sunt vechi sau nu dau amanunte detaliate. Gen cat a rezistat transmisia etc.

Iar motorul de motocicleta il am deja cu caii aia. Mi-e mila sa mai impusc din ei :))

Link spre comentariu

Te miri ca nu gasesti detalii despre proiect....dar vad ca nici tu nu ajuti cu detali....au trecut 2 pagini de forum si tu tot nu ai scris capacitate motorului, cuplu si pe ce motocicleta a fost pus....

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Link spre comentariu

Te miri ca nu gasesti detalii despre proiect....dar vad ca nici tu nu ajuti cu detali....au trecut 2 pagini de forum si tu tot nu ai scris capacitate motorului, cuplu si pe ce motocicleta a fost pus....

:)) Inteleg ca te roade curiozitatea, dar unde e relevanta ? Cum o sa ma ajuti tu, in legatura cu flansa adaptoare pentru input shaft de Samurai, daca iti spun capacitatea si cuplul motorului ?

Iar in cele doua pagini sunt destule indicii despre ce ar putea fi :)))

Link spre comentariu

Totodata, ii rog pe cei care au pus motoare mai puternice pe Samurai sa comenteze despre rezistenta cutiei la abuz. Prefer sa folosesc cutia de samurai, dar daca sunt prea multe opinii negative, pot sa schimb planul .

Multam

P.S.

Cand voi avea totul pregatit, promit ca voi deschide un thread cu proiectul de la A la Z :)

Editat de Chronos
Link spre comentariu

Man nu ma roade nimic (masina mea nu va primii motor de motocicleta) dar cum vrei sa afli informatii daca nu dai detalii....dupa cum vezi raspuns la intrebari execte primesti....la restul doar cancan. In fine vad ca esti mai secretos(daca erau toti asa topicul tau avea doar un post ) ....daca e sa ma intrebi pe mine cutia si reductorul de Samurai rezista la cupluri de pana la 200-250 nm poate si 300 depinde de sofer, dar la turatii de 14000 ma cam indoiesc de rulmenti. Dar daca ai si cutia de pe moto incearca sa ajunga la cutia de Samu turatii mai mici sau maxim 8000-9000 rpm.

Repet e doar parerea mea

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Link spre comentariu

Man nu ma roade nimic (masina mea nu va primii motor de motocicleta) dar cum vrei sa afli informatii daca nu dai detalii....dupa cum vezi raspuns la intrebari execte primesti....la restul doar cancan. In fine vad ca esti mai secretos(daca erau toti asa topicul tau avea doar un post ) ....daca e sa ma intrebi pe mine cutia si reductorul de Samurai rezista la cupluri de pana la 200-250 nm poate si 300 depinde de sofer, dar la turatii de 14000 ma cam indoiesc de rulmenti. Dar daca ai si cutia de pe moto incearca sa ajunga la cutia de Samu turatii mai mici sau maxim 8000-9000 rpm.

Repet e doar parerea mea

ce motor o sa folositi?

:)) Ca sa nu mi se duca vestea ca as fi secretos, iata : motor de hayabusa 1300cmc, turbo @ 7lbs boost, aprox 230cp/aprox 120 ft-lbs torque la crank, cutie in sase trepte cu ambreiaj si arcuri HD. Acesta va fi cuplat la cutia de viteze de samurai din motive de revers si multiple combinatii de rapoarte/trepte de viteza plus reductor pentru 4x4 si multiplicare. Despre turatie, doar in treapta a sasea la moto ( 1.04 to 1 ) vor fi transmise 11000 rpm spre cutia de Samurai, ceea ce se va intampla destul de rar. Sper sa duca, daca nu exista optiuni :))

In rest,multam de pareri si interes, de-aia am deschis subiectul :)

C

Link spre comentariu

Super treaba,sunt curios de rezultate! În privința turatiilor nu cred ca o sa fie probleme pentru ca de prea puține ori se ajunge la 11.000 rpm și avem în campinat mașini din clasa extrem cu motoare de peste 400 nm sau în jur de aceasta valoare și cutie de samurai care rezista! Mult succes cu proiectul! Îmi place mult motorul de hayabussa și mai ales faptul ca e cu turbo!

Un alt avantaj eu cred ca o fie faptul ca aveți multe trepte scurte și se poate schimba fără ambreiaj....ambreiajul o sa fie doar cel de pe motor?

Subaru justy 1,3 4x4
Link spre comentariu

Am tot cautat un disc de ambreiaj vechi, de samurai cu cutie in 5 viteze si nu am gasit, asa ca daca cineva are vreunul si poate sa-l trimita contra cost la Timisoara, i-as fi recunoscator. Contact aici sau pe PM.

Multam

Link spre comentariu

Motorul de pe samurai are codul g13b, a mai fost pus pe Suzuki Swift și pe subaru justy, cauta ambreiaj și pentru astea, probabil vei găsi mai usor si mai ieftin.

Subaru justy 1,3 4x4
Link spre comentariu

Sunt la mare ca trimiteam eu 2 discuri cu arcurile rupte. Daca nu rezolvi pana duminica trimit eu.

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Link spre comentariu

Sunt la mare ca trimiteam eu 2 discuri cu arcurile rupte. Daca nu rezolvi pana duminica trimit eu.

Multam.

O sa-ti dau un semn daca nu gasesc pana atunci.

Have fun and lots of sun !!! :)

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Sa inteleg ca ai rezolvat de nu ai mai zis nimic.

Salutare,

Mi-a trimis @sami1300 un disc. Ii multumesc din nou si aici.

Si iti multumesc si tie.

Chris

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare