Dragosdorin Postat August 23, 2015 Partajează Postat August 23, 2015 Încep prin a mulțumi administratorilor acestui forum pentru primirea mea în acest forum deosebit de util:h5 și bun găsit tuturor membrilor acestui forum:cl Sunt un nou deținător de pajero pinin, iar în perioada următoare am sa relatez comportamentul masinii, capacități în off road, întreținere și diferse soluții pe care le-am gasit pe parcursul expolatării pininului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kamena Postat August 23, 2015 Partajează Postat August 23, 2015 Re: Performanțe și întreținere generală Pajero pinin bun venit pe forum ai facut o mare greseala pt achizitionarea unui pinin (nu o lua in nume de rau asta e parerea mea personala dupa 3 ani de folosire a unui pinin 1.8 gdi) probleme pe care le-am intampinat la pinin consum enorm enorm enorm (am cutie automata) la drum lung mers fffff usor minim 8% iar in oras min 12-14% piese destul de scumpe (majoritatea pe original) foarte joasa (nu se poate inalta) probleme mari cu trepidatul (chiar si dupa ce am cheltuit o gramada de bani cu schimb bujii, microfilte, etc si o gramada de teste pe la service fara rezultate ) asteptam parerile tale despre aceasta masina 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dragosdorin Postat August 24, 2015 Autor Partajează Postat August 24, 2015 Re: Performanțe și întreținere generală Pajero pinin Salut Kamena, cunosc aceste neajunsuri expuse de tine, pana acum am înlocuit bujiile pentru ca erau uzate cu denso vkb20, nu am mari trepidatii decat cand o apuca pret de cateva secunde si revine la vreo 600 ture. Eu am luat-o în principal pentru a ma deplasa la o ferma unde am nevoie sa urc cam 2 km pe drum neamenajat, chiar sambata am urcat pe ploaie si pe unele portiuni prin namol de 15-20 cm si nu am intampinat deocamdata probleme. Pentru o eventuala inaltare stiu ca ar fi ceva variante, dar nu ma intereseaza deoarece voi pune cramponate pe jantele originale si poate va fi suficient pentru vremea de toamna - iarna. Referitor la consum, am alimentat cu 20 litri si am mers cam 270 de km combinat, eu pana acum sunt oarecum multumit de comportament ! Oricum nu o sa merg în off road extrem deorece stiu posibilitatile reale ale pininului. În viitor voi pune si ceva filmari cand voi merge la drum mai greu! În rest sa fim sanatosi! O zi buna tuturor. Am sa postez în viitor si ceva filmari Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Re: Performanțe și întreținere generală Pajero pinin Bine ai venit in comunitatea :cl. Parerile sunt impartite pe aici, in functie de "norocul" fiecaruia cu "cazanul" pe care l-a nimerit. Si eu am varianta 2.0 GDI dar eu sunt incantat de masina, consumul nu ma nenoroceste (12-13%) iar piesele originale intr-adevar nu sunt foarte ieftine. Asta nu inseamna ca piese OEM nu se gasesc o gramada, ca doar slava Domnului lumea in alte tari trebuie sa manance si ea o paine si automat produc piese pentru orice tip de masina(inclusiv pt cazanele noastre :grin:). Am cativa pitici pe creier in legatura cu ce schimb pe masina cu original si ce schimb cu OEM, dar asta in functie de cat de importanta este piesa pentru masina si siguranta mea( un suspension lift nu o sa-l gasesti original la Mitsubishi, asta nu inseamna ca masina e in pericol sa iasa de pe sosea daca ii pun suspensie de la King Springs si arcuri de Ford focus Zetec - if you get my drift :pl1 ) Totodata sa nu uitam ca suntem pe un forum de OffRoad si fiecare face mai mult sau mai putin cu masina sa in afara soselei, de aici si parerile impartite. Atata timp cat nu mergi sa te dai la concursuri, dar vrei sa iesi putin in natura, este mai mult decat ok. Enjoy it! :h5 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dragosdorin Postat August 24, 2015 Autor Partajează Postat August 24, 2015 Re: Performanțe și întreținere generală Pajero pinin Multumesc Plummer, da asa este fiecare o foloseste cum crede, eu oricum am cautat diverse variante pentru a- mi fi de ajutor la ce- mi trebuie mie si m- am hotarat la pinin! Referitor la piese, depinde ce vrei sa schimbi pe ea, consumabile sunt ok, fara a discuta de filtru de benzina. Toate cele bune! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Re: Performanțe și întreținere generală Pajero pinin consumabilele sunt ok, fara a discuta de filtru de benzina. Toate cele bune! Ala se schimba la 70k km, deci iarasi nu e un capat de tara. In schimb costa cat o distributie la Vitara :ha1 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dragosdorin Postat August 24, 2015 Autor Partajează Postat August 24, 2015 (editat) Da am auzit si eu si o sa mai astepte ceva timp!:banana Te rog pe aceast cale daca poti sa ajuti cu o schema de distributie pt al 1,8 gdi.Multumesc:cl Un videoclip postat anterior destul de elocvent in favoarea pininului avand in vedere comparatia si din cate am vazut fara a avea modificari majore, dar depinde si cine volanul:tr Editat Septembrie 29, 2015 de Tavi D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dragosdorin Postat August 24, 2015 Autor Partajează Postat August 24, 2015 Re: Performanțe și întreținere generală Pajero pinin Revin cu ceva amanunte despre acest topic deschis: Pininul l-am achizitionat de 2 saptamani și în viitorul apropiat voi posta poze despre toate etapele cu schimbul consumabilelor, distributiei, întreținere și alte chestii pe care le voi întâlni la pini. Precizez ca am parcurs 1600 km și cum am zis și mai sus combinat după calcul cu rezervor gol și alimentat cu o cantitate anume de benzină de 95, merg pe 8,5 %. Ca un sfat pentru cei care se sperie de trepidat: NU vă grabiți sa schimbați tot pe la alimentare . NU desfaceți orice numai de dragul de desface. Nu vă luați după toți '"cunoscătorii"' și constatați că s-au dus o gramadă de bani și nu s-a rezolvat nimic. Să revin la a mea, are 182000K și trepida la ralanti de ziceai ca are un piston și ală în doi timpi :ha:, dar avea ceva putere, oricum simtomele m-au dus cu gândul la bujii chiar dacă e GDI și poate avea mai multe cauze, m-am hotarât la denso VKB20, pret 280 lei set. După ce am bagat cheia de bujii la polizor pt că nu am gasit pe masură, am scos 4 bujii care erau NKG, cred ca neschimbate pt ca acel electrod subțire era ros , sa zic așa, de scînteie în timp. Poate am fost norocos cu a mea și după schimbul de bujii s-a ameliorat mersul la ralanti cu 90%, mai face dar cateva secunde, probabil până se pune de acord cu ceva chestii pe acolo:h5. Oricum dacă merge așa, nu voi umbla curând la acest aspect cu ralanti-ul. Salutare tuturor!:cl 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu_photo Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 Re: Performanțe și întreținere generală Pajero pinin Felicitari pt achizitie. Este o masina frumoasa moderna si f accesorizata pt bugetul si anul ei de fabricatie. ( in comparatie cu alte suv uri de varsta ei ) Ma refer la AC, comp bord , geamuri si oglinzi elct etc. Eu am una identica si am facut de curand o revizie generala . ( distributie , buji, micofiltru , arcuri , amortizoare, discuri si placute , basule , cap bara , antifonare , inaltare,ulei filter , motor , cuti , diferentiale , etc ) Consum pt manuala cu anvelope bf AT 9 % , daca se doreste se poate pune gpl ( la o firma in Pitesti ) Iar pt inaltare cu 4 cm foarte usor. Pe fata flanse si pe spare arcuri de mazda 323 si gata liftul. Diferenta este uriasa iar pretul minor 100 E total spor la plimbare FOrtze123 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gabonne28 Postat Octombrie 4, 2015 Partajează Postat Octombrie 4, 2015 Re: Performanțe și întreținere generală Pajero pinin Felicitari pt achizitie. Este o masina frumoasa moderna si f accesorizata pt bugetul si anul ei de fabricatie. ( in comparatie cu alte suv uri de varsta ei ) Ma refer la AC, comp bord , geamuri si oglinzi elct etc. Eu am una identica si am facut de curand o revizie generala . ( distributie , buji, micofiltru , arcuri , amortizoare, discuri si placute , basule , cap bara , antifonare , inaltare,ulei filter , motor , cuti , diferentiale , etc ) Consum pt manuala cu anvelope bf AT 9 % , daca se doreste se poate pune gpl ( la o firma in Pitesti ) Iar pt inaltare cu 4 cm foarte usor. Pe fata flanse si pe spare arcuri de mazda 323 si gata liftul. Diferenta este uriasa iar pretul minor 100 E total spor la plimbare Salut! Chiar ca e o masina frumoasa si ieftina/km asta dupa ce i-m pus Gpl la Pitesti :) Ai putea sa-mi spui ce flanse ai pius la roata fata? as vrea sa o inalt si eu.detalii/dimensiuni. mersi frumos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kamena Postat Octombrie 4, 2015 Partajează Postat Octombrie 4, 2015 Re: Performanțe și întreținere generală Pajero pinin ce firma din pitesti pune gpl pe motoare gdi? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gabonne28 Postat Octombrie 5, 2015 Partajează Postat Octombrie 5, 2015 Re: Performanțe și întreținere generală Pajero pinin ce firma din pitesti pune gpl pe motoare gdi? LPG Auto Green Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu_photo Postat Octombrie 5, 2015 Partajează Postat Octombrie 5, 2015 Re: Performanțe și întreținere generală Pajero pinin Eu le-am comandat pe site http://www.samurai4x4.ro , 40722290774 , au costat 150 ron ambele. Au sediu in Bucuresti (apaca ) FOrtze123 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu_photo Postat Octombrie 5, 2015 Partajează Postat Octombrie 5, 2015 Re: Performanțe și întreținere generală Pajero pinin O inaltare minora de 12mm am mai optinut dupa monarea anvelopelor 215 70 r16 bf Goodrich AT. Flansele au inaltat 40 mm + 12mm anvelopele = 52 mm ( diferenta este f mare ) As dori sa stiu si eu cateva informatii despre instalatia montata la gren gpl Pitesti. Cum functioneaza? cat costa? cat dureaza montajul? FOrtze123 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gabonne28 Postat Octombrie 5, 2015 Partajează Postat Octombrie 5, 2015 (editat) O inaltare minora de 12mm am mai optinut dupa monarea anvelopelor 215 70 r16 bf Goodrich AT. Flansele au inaltat 40 mm + 12mm anvelopele = 52 mm ( diferenta este f mare ) As dori sa stiu si eu cateva informatii despre instalatia montata la gren gpl Pitesti. Cum functioneaza? cat costa? cat dureaza montajul? Este o instalatie lovato(de tip vechi) cu un kit special pt motoarele gdi, mai exact o protectie a motorului, a fost 2200 ron, montajul a durat vreo 6 ore(la care mai adaugi pauza de masa...o cafea o tigare.o piesa ce lipseste si trebuie adusa..:) ) Este o instalatie lovato(de tip vechi) cu un kit special pt motoarele gdi, mai exact o protectie a motorului, a fost 2200 ron, montajul a durat vreo 6 ore(la care mai adaugi pauza de masa...o cafea o tigare.o piesa ce lipseste si trebuie adusa..:) ) A incercat cineva sa schimbe pinioanele din cutia de transfer cu pinioane de delica? pt o reductie de la 1.5 la 1.9? e fff importanta o asemenea imbunatatire... Editat Octombrie 9, 2015 de Tavi D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kamena Postat Octombrie 7, 2015 Partajează Postat Octombrie 7, 2015 Re: Performanțe și întreținere generală Pajero pinin gabonne28 de cat timp ai instalatia ? ce consum ai? arcuri de mazda 626 din ce an de fabricatie trebuie? nu sunt rigide? multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gabonne28 Postat Octombrie 7, 2015 Partajează Postat Octombrie 7, 2015 Re: Performanțe și întreținere generală Pajero pinin gabonne28 de cat timp ai instalatia ? ce consum ai? arcuri de mazda 626 din ce an de fabricatie trebuie? nu sunt rigide? multumesc instalatia e montata de anul trecut, ca si consum undeva la 11% la drum intins, in oras 14. referitor la a doua intrebare si eu sunt curios, nu am facut modificari pana acum, dar mi as dori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu_photo Postat Octombrie 7, 2015 Partajează Postat Octombrie 7, 2015 Re: Performanțe și întreținere generală Pajero pinin Arcurile pt spate trebuiesc de Mazda 323 pt fata. Nu sunt deloc rigide, sunt chiar mai moi datorită lungimii mai mare. Revin cu codul lor de origine ( am cutiile in garaj) FOrtze123 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gabonne28 Postat Octombrie 8, 2015 Partajează Postat Octombrie 8, 2015 Re: Performanțe și întreținere generală Pajero pinin Arcurile pt spate trebuiesc de Mazda 323 pt fata. Nu sunt deloc rigide, sunt chiar mai moi datorită lungimii mai mare. Revin cu codul lor de origine ( am cutiile in garaj) ai si dimensiunile la inaltatoare pe fata? mersi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Octombrie 8, 2015 Partajează Postat Octombrie 8, 2015 Re: Performanțe și întreținere generală Pajero pinin arcuri de mazda 323 din ce an de fabricatie trebuie? multumesc Arcuri fata Mazda Astina/323F BA 1994-1998 1.5L 16V 88HP cod:KYB RD1430 http://www.micksgarage.com/search.aspx?fffDepartment=Coil%20Springs&fffMake=mazda&fffBasemodel=mazda%20323&fffModelDescription=323%20f%20mk%20v%201994%20to%201998&ffftd_car=1.8%2016v&fffBHP=114 Pozitia nr 3 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Octombrie 8, 2015 Partajează Postat Octombrie 8, 2015 (editat) Re: Performanțe și întreținere generală Pajero pinin O inaltare minora de 12mm am mai optinut dupa monarea anvelopelor 215 70 r16 bf Goodrich AT. Flansele au inaltat 40 mm + 12mm anvelopele = 52 mm ( diferenta este f mare ) De fapt tu ai ridicat masina doar 1.2 cm, din roti. Acei 4cm ridica doar caroseria, ceea ce te ajuta sa pui roti mai mari si sa maresti distanta intre diferential si pamant(adevaratul lift). La peste 50mm de suspension lift ai nevoie de modificari la racordurile de frana, trebuie coborat diferentialul si montata o prelungire la levierul din cutia de transfer + de verificat/refacut unghiurile caster si camber, etc. Alt minus la inaltarea din flanse este faptul ca in momentul asta ai pierdut 4cm din cursa telescopului. Un mic ajutor il constituie schimbarea amortizoarelor originale cu cele de la Kayaba care au lungimea cu 2,5 cm mai mult, deci acele flanse ar lua doar 1,5 cm din cursa telescopului => o stabilitate mai mare la mersul pe sosea si cursa mai lunga a suspensiei in teren. Stiu ca nu suna foarte apetisant ce spun eu, dar m-am lovit de aceleasi probleme ca orice posesor de Pinin cu privire la inaltarea suspensiei. Sunt curios cat de bine se potrivesc acele flanse, ca am nevoie si eu de o pereche pt fata. :h5 PS: Nu gasesc acele flanse pe site. Poti sa imi dai un PM cu pagina exacta unde le pot vedea? Multumesc Editat Octombrie 8, 2015 de plummer ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Octombrie 8, 2015 Partajează Postat Octombrie 8, 2015 Re: Performanțe și întreținere generală Pajero pinin Alt minus la inaltarea din flanse este faptul ca in momentul asta ai pierdut 4cm din cursa telescopului. Greșit. Nu pierzi nimic din cursa amortizorului, deoarece flansa se monteaza in capul acestuia si coboara tot ansamblul amortizor/arc (cum spun ăia culți, strut). Nu trebuie să montezi niciun prelungitor levierului cutiei de transfer, chiar dacă o înalți cu 50 de cm, deoarece ea, corp comun cu CV, tot acolo unde a montat-o japonezul va ramane si nu trebuie sa mesteci in ea in alta parte. Înălțarea asta de 5,ț centimetri este cât se poate de reala si folositoare, îmbunătățește unghiurile de atac si degajare, te fereste de suspendări si avarii ale caroseriei și... e singura posibilă cu modificari minime. Adică nu poți pune roți mai mari, pentru ca nu vrea strut-ul mai sus amintit. Desigur, daca nu vorbim de coilovere, ciopartirea strut-ului si alte avioane. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu_photo Postat Octombrie 9, 2015 Partajează Postat Octombrie 9, 2015 Re: Performanțe și întreținere generală Pajero pinin Eu am folosit arcuri Lesjofors cod 4055420 . Alternativa se poate folosi kyb cod RD1430. S au montat foarte ușor . FOrtze123 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hyadum Postat Octombrie 9, 2015 Partajează Postat Octombrie 9, 2015 Re: Performanțe și întreținere generală Pajero pinin Si eu sunt curios cum o sa iasa masina la final. Nici mie nu mi se pare ca Pinin-urile sunt ceva de speriat, iar la aceeasi bani sunt mult mai confortabile si mai dotate decat alte modele. Eu merg luni la un atelier de reconditionari suspensii sa modific oala amortizorului. Nu trebuie mai mult de 3-4cm, si deja poti trece la roti de 225/75 sau chiar 235/75. :jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Octombrie 9, 2015 Partajează Postat Octombrie 9, 2015 Re: Performanțe și întreținere generală Pajero pinin Eu merg luni la un atelier de reconditionari suspensii sa modific oala amortizorului. Nu trebuie mai mult de 3-4cm, si deja poti trece la roti de 225/75 sau chiar 235/75. Ăsta este un caz în care din inaltare se pierd cei 3-4 cm din cursa amortizorului, flexul roților fata devenind din mic, foarte mic și rulajul devine mai rigid, amortizorul ajungând repede la capăt de cursă. În principiu se rezolvă prin prelungirea tijei amortizorului, lucru care nu e posibil în cei 3-4 cm și nici recomandat, în general. Sau înlocuirea amortizorului in strut, pentru cine are această fantezie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate