asfalttango Postat Septembrie 10, 2008 Partajează Postat Septembrie 10, 2008 Deoarece nu sunt cunoscator in fenomenul 4x4 si deoarece doresc sa achizitionez un 4x4 sunt foarte interesat sa fac alegerea corecta. Prin urmare solicit parerile tuturor si consider ca ar fi bine sa fie si argumentate.Doresc sa tratam numai cazul masinilor 4x4 de teren si nu a autoturismelor. Deci la :F :F lupta dreapta. :F DIESEL vs BENZINA. :F Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Septembrie 10, 2008 Partajează Postat Septembrie 10, 2008 Re: Diesel versus Benzina(+/-GPL) Diesel: + cuplu. + consum mai bun. + fiabilitate pe termen lung - pret motorina - intretinere ceva mai complexa - zgomot, vibratii - greutate motor - noxe Benzina: + cai putere + rafinament + viteza + pret benzina + pret GPL + greutate motor mica - cuplu mai slab decat diesel - cuplu si mai slab pe GPL - consum ar mai fi si multe altele... eu personal prefer... Diesel! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Septembrie 10, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2008 Re: Diesel versus Benzina(+/-GPL) Foarte frumos structurat :1 :g ...super! Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Septembrie 10, 2008 Partajează Postat Septembrie 10, 2008 Re: Diesel versus Benzina(+/-GPL) Intradevar, frumos structurat si punctat. Dupa mine, fiecare varianta are avantaje si dezavantaje. Si mie, sincer, mi-ar place in mod deosebit un disel pt teren, dar, ce sa fac. Am Niva pe benzina, si culmea, o sa ii pun si GPL (nevoit de imprejurari). Daca ii sa alegi intre cele doua motorizari, cred ca tr puse in primul rand in calcul: - cat de mult folosesti masina pe sosea si cat de mult in teren - costurile de intretinere la disel sunt mai maricele decat la benzina (poate gresesc) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Septembrie 10, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2008 Re: Diesel versus Benzina(+/-GPL) Este foarte adevarat ca inainte de achizitia unei masini ar trebui facut un caiet de sarcini sau un plan de folosire.Eu incerc sa il construiesc acum pe al meu. Ar fi interesant daca ceilalti forumisti l-au facut si cum au ajuns la definitivarea alegerii. In cazul meu intentionez sa achizitionez masina pentru cel putin 10-15 ani.(Ford-ul il am de 22 de ani in familie,Mercedes-ul de 4 ani) Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan CHIRIAC Postat Septembrie 11, 2008 Partajează Postat Septembrie 11, 2008 Re: Diesel versus Benzina(+/-GPL) As mai adauga cu "-" pentru benzina sensibilitatea la apa / umezeala a sistemului de aprindere. ARO 244, an 1997, motor L25 ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Septembrie 11, 2008 Partajează Postat Septembrie 11, 2008 Re: Diesel versus Benzina(+/-GPL) Nu mi se pare mare diferenta la intretinere intre diesel si benzina.Un diesel are durata mult mai mare de viata.In cazul 4x4 cred ca e mult mai potrivit un diesel lucreaza mult mai bine la turatii joase si in teren ai nevoie si de cuplu bun.Daca e sa fie benzina atunci tre sa fie un motor mare zic eu ceva serios si aici costurile deja chiar ca sunt altele.Asta e parerea mea de incepator in 4x4.Daca ar fi sa nu tin cont deloc de costuri nu stiu ce asa alege. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudordodo Postat Septembrie 11, 2008 Partajează Postat Septembrie 11, 2008 Re: Diesel versus Benzina(+/-GPL) Io am deja benzinar si nu stiu daca merita sa pun GPL pentru 15000 km pe an. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Septembrie 11, 2008 Partajează Postat Septembrie 11, 2008 Re: Diesel versus Benzina(+/-GPL) Faci un calcul simplu.Cat te costa benzina,cat te costa GPL-ul la 15000 km;vezi cat te costa instalatia GPL si faci diferenta si iei in calcul si cat mai vrei sa pastrezi masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudordodo Postat Septembrie 11, 2008 Partajează Postat Septembrie 11, 2008 Re: Diesel versus Benzina(+/-GPL) Problema e ca nu stiu cat vreau sa tin masina,mi-e draga dar e cam batrana :tr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Septembrie 11, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2008 Re: Diesel versus Benzina(+/-GPL) Teoretic cu cit mai mare este motorul pe benzina cu atit mai mult va consuma combustibil-benzina-si cu atit mai repede se va amortiza instalatia GPL. Eu pe ambele autoturisme am benzina+GPL si sunt foarte multumit...dar nu au regim de functionare ca un 4x4. Un 4x4 are comportament total diferit in off fata de sosea. Din aceasta cauza am considerat ca trebuie sa isi spuna cuvintul cei care au si care le exploateaza :h5 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Septembrie 11, 2008 Partajează Postat Septembrie 11, 2008 Re: Diesel versus Benzina(+/-GPL) Nu conteaza daca e diesel sau benzina. Sa fie cat mai mare. Dieselul are avantajul cuplului mare si a posibilitatii de a rula sub apa daca e cazul. La benzinar e mai nasol daca se uda delcou, bujii, electronica etc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator sever Postat Septembrie 11, 2008 Partajează Postat Septembrie 11, 2008 Re: Diesel versus Benzina(+/-GPL) As mai adauga cu "-" pentru benzina sensibilitatea la apa / umezeala a sistemului de aprindere. parerea mea este ca depinde de masina si de putin silicon la capacul de la delcou. Motoru' meu merge bine mersi sub apa. Singurele modif: snorkel silicon la delcou si un furtun de aerisire lipit de snorkel. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator sever Postat Septembrie 11, 2008 Partajează Postat Septembrie 11, 2008 Re: Diesel versus Benzina(+/-GPL) Nu mi se pare mare diferenta la intretinere intre diesel si benzina.Un diesel are durata mult mai mare de viata.In cazul 4x4 cred ca e mult mai potrivit un diesel lucreaza mult mai bine la turatii joase si in teren ai nevoie si de cuplu bun.Daca e sa fie benzina atunci tre sa fie un motor mare zic eu ceva serios si aici costurile deja chiar ca sunt altele.Asta e parerea mea de incepator in 4x4.Daca ar fi sa nu tin cont deloc de costuri nu stiu ce asa alege. in general e bine sa ai motor mare, dar spre exemplu motoru de IMS M207 are cuplu cam cat cel de toyota disel de 2.4. cat priveste toyota RJ 70 cu 2.4 benzina si LJ 70 2.4 disel/td nu cred ca sunt diferente semnificative in teren Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Septembrie 11, 2008 Partajează Postat Septembrie 11, 2008 Re: Diesel versus Benzina(+/-GPL) O fi avand cuplul apropiat - ca si valoare absoluta - insa curba de cuplu e alta poveste... la ce turatie incepe sa fie livrat, si pentru cat timp? La diesel vine jos tare cuplul... de altfel eu m-am chinuit la tractorul meu sa il fac si mai nesimtit la capitolul asta... acum as avea un 220Nm la 1400 rpm ceea ce e multumitor de bine... vezi ca la IMS cuplu vine la muuuulte ture.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator sever Postat Septembrie 11, 2008 Partajează Postat Septembrie 11, 2008 Re: Diesel versus Benzina(+/-GPL) O fi avand cuplul apropiat - ca si valoare absoluta - insa curba de cuplu e alta poveste... la ce turatie incepe sa fie livrat, si pentru cat timp? La diesel vine jos tare cuplul... de altfel eu m-am chinuit la tractorul meu sa il fac si mai nesimtit la capitolul asta... acum as avea un 220Nm la 1400 rpm ceea ce e multumitor de bine... vezi ca la IMS cuplu vine la muuuulte ture.... daca vorbim de M207 (1/2 carpati) tine cont ca este motor de camion cu biele foarte lungi. Cuplul il are turatie relativ mica pt.un benzinar, incepe sa traga serios de pe la 1500-2000. o turatie de peste 3000 devine suparatoare. puterea maxima o atinge pe la 3800 daca tin bine minte. am manualul dar mi-e lene sa ma uit acum Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Septembrie 11, 2008 Partajează Postat Septembrie 11, 2008 Re: Diesel versus Benzina(+/-GPL) Absolut de acord cu tine, stiu motorasul, da' un diesel nesimtit e si mai nesimtit..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator sever Postat Septembrie 11, 2008 Partajează Postat Septembrie 11, 2008 Re: Diesel versus Benzina(+/-GPL) deci in manualul lui M207 zice Putere maxima 77 cp la 4000 rot/min Cuplu max 16.5 kgfm la 2700 rot/min Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Septembrie 11, 2008 Partajează Postat Septembrie 11, 2008 Re: Diesel versus Benzina(+/-GPL) Din cate stiu eu la majoritatea motoarelor diesel ai cuplu mai mare la turatie mica decat la un benzinar. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator sever Postat Septembrie 11, 2008 Partajează Postat Septembrie 11, 2008 Re: Diesel versus Benzina(+/-GPL) ma rog omnu cerea o opinie si noi am dato-n balarii Parerea mea este ca cel mai bun este motoru' pe care stii sa il conduci. Eu am benzina+GPL. Pe durm cu GPL ies ieftin iar la ultimul offroad (agnita) a consumat la fel de multa benzina ca un disel motorina cu precizarea eu nu am forjat masina. Consum total benzina cam 20l toata distractia de la agnita. Benzinaru' te ajuta cand ai de urcat si trebuie sa iti iei avant. Un disel nu sta in fata lui. Daca trebuie sa faci o urcare din scurt un disel te avantajeaza. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator sever Postat Septembrie 11, 2008 Partajează Postat Septembrie 11, 2008 Re: Diesel versus Benzina(+/-GPL) Din cate stiu eu la majoritatea motoarelor diesel ai cuplu mai mare la turatie mica decat la un benzinar. asa si este da' uneori ai mai multa nevoie nevoie de cuplu alteori de putere. Tractiunea nu este ideala in teren. Daca tractiunea ar fi fost ideala un disel era castigator Turezi tare un disel risti sa spargi chiuloasa, la un benzinar nu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Septembrie 11, 2008 Partajează Postat Septembrie 11, 2008 Re: Diesel versus Benzina(+/-GPL) Toate sunt bune. Dar depinde cum, unde si cine le foloseste. E simplu. Daca incepem cu grafice si cupluri si puteri si sa desbatem fizica, putini citesc si mai putini inteleg. Eu recunos. Ma epasesc total multe din ceea ce s-a expus. Recunosc cu mana pe inima: in teren, un disel, de multe ori e mai bun. Are ceva ce benzinarul nu poate sa simta. Dar, un motor pe benzina, parca are ceva in el. Cum spune romana :are vana (vina). Dar, asa cum am spuys prima data, conteaza la ce vrei sa folosesti masina. Vrei off-road extrem, iei disel sau benzina cu motor de tanc.Vrei ceva mai soft, iei benzina. Un avantaj pe care il are diselu e consumu. E foarte bun. Benzinarele iau cat ii dai. SUnt nesimtite rau. Dar, pana la urma nu conteaza. Cat ai bau la buzunar, ii dai tot si cat iti cere. Cand nu este, o tragi pe dreapa, o stergi de praf, o aspiri, si astepti momentul sa apara ceva ca sa acoperi necesitatile. E simplu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator kecske Postat Septembrie 11, 2008 Partajează Postat Septembrie 11, 2008 Re: Diesel versus Benzina(+/-GPL) Am mers mult (in teren)si cu benzina +gpl motor peste 4000 si cu diesel.Ambele sunt foarte bune(consumul nu mai conteaza in teren).Dar totusi cuplul dieselului e greu de egalat cu benzina+gpl chiar si cu motoare foarte mari. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pepi3103 Postat Septembrie 11, 2008 Partajează Postat Septembrie 11, 2008 Re: Diesel versus Benzina(+/-GPL) pe aceasta tema nu cred ca ne ajung nici 10 forum-uri ca sa dezbatem eterna problema si intrebare : care-i cel mai bun? -cel mai bun(motor) este cel care ili simti tu ca-i langa tine si te intelegi cu el -un tip calculat si cu toate acasa merge bine cu diesel -un agitat cu nebunii in cap i cu benzina (si in sange) -luati in calcul un aspect,diesel este totdeauna mai mare in capacitate decat benzina si in plus mai are si turbina in cele mai multe cazuri -un motor pe benzina la aceeasi capacitate ca si diesel si cu turbo ar fi cu mult superior -vreti camion de lucru luati diesel -vreti performanta si atingerea limitelor,luati benzina -nu vreau sa trec prin partea de intretinere care este net in vavoarea benzinei -nu vreau sa trec prin globalizare in care pretul motorinei a depasit pretul benzinei desi este un subderivat al petrolului si la inceputul erei PETROL nu stiau ce sa faca cu el(noroc cu nenea DIESEL) -nu comentez nimic dar amintesc ca un motor diesel costa cu 1,7 ori mai mult decat un motor pe B de aceeasi putere -in ceea ce ne place vis-a-vis de offroad este ca aproape fiecare tine foarte mult la agregatul pe care il are si incearca sa il supraevalueze,este pana la urma o reactie normala ca si instinct al proprietatii si cu nimic condamnabila. O singura chestie as vrea sa punctez: Unde se termina diesel-ul incepe benzina Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Septembrie 12, 2008 Partajează Postat Septembrie 12, 2008 Re: Diesel versus Benzina(+/-GPL) si acum vin eu cu intrebarea... oare care e diferenta de cuplu intre un motor de banzina si un motor turbo diesel? eu cred ca 0 mai bine un benzinar cinstit decat un turbo diesel in teren ambele au nevoie de turatie pt a avea cuplu, problema e ca un motor turbo...fara turbo, e un fasssss asa cum spunea max... cc asta e solutia indiferent de carburant nimic nu poate inlocui acesti cc poate nu ati vazut un 5200 sau un 5900 benzinar in teren.... vrei cuplu la turatie mica la roata(asta cred ca urmariti) vedeti de reductor cat mai bun la defender e 3,2 parca.... asa ca poti sa ai motor de turatie, el va merge la pas si in turatii mari forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate