Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

GPL

tudordodo

Postări Recomandate

Vizitator kecske

Re: GPL

Costurile de montaj sunt destul de mari la 16 v deci daca nu faci multi km nu merita.Binenteles se poate monta si eftin dar o sa ai surprize dupe un timp (Debitmetre distruse).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator kecske

La vectra 2.0 16v a costat 2560 tva inclus cu injectoare de gaz cumparate separat omologat RAR.La cluj.Neomologat pe o masina cu injectie monopunct 200 eur,aceasi baieti dar la garajul de acasa.Pretul a inclus si rezervorul si toate cele.Pot intreba la vitara cat ar fi.

Link spre comentariu

Un an si numar de kw ca sa putem indentifica motorul.

L a VITARA (care m-a interesat si pe mine la un moment dat) ma orientasem la V6 2000 CM3 care este injectie multipunc.

La 1,6 cred ca sunt mari sanse sa fie monopunct si instalatia va fi mai ieftina.Dezavantajul la VITARA este ca rezervorul de GPL nu poate fi pus in locul rotii de rezerva (pentru ca aceasta se afla afara) si astfel va ocupa din spatiul util al portbagajului.

Eu merg cu 2 turisme acum pe GPL la care instalatiile au fost montate la unul de 4 ani la celalt de 9 ani.Si am mai avut si un Break de 1,6 tot GPL-izat pe care l-am tinut 3 ani....In tot acest timp nu am avut probleme datorita GPL.

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Am si eu (si am avut inainte) masini pe GPL - nici un fel de probleme. Tot ce s-a scris anterior este corect.

Daca ai multipunct - ai nevoie de instalatie secventiala in jur de 800 de euro. Daca pui cu plaman clasic ai risc de rateu ( se aprinde gazul in colectorul de admisie). Daca ai admisia de plastic sare in aer si se duce si debitmetru - reparatia te va costa cat inca o instalatie.

Apropos la secventiala consumul si puterea sunt ca la benzina daca este corect reglata - o poti face si singur pentru ca se regleaza pe calculator, cumperi un cablu tragi programul de pe net si cu un laptop o reglezi cum iti place.

Alt aspect - nu merita sa o pui decat daca mergi mult cu masina si consuma mult. La mine consuma 20 si fac drumuri de mii de km asa ca se cam simte si merita.

In teren oricum o sa mergi pe benzina. Eu nu cred ca vitara aia consuma mai mult de 10-11 litri - la acest consum va trebui sa faci 50-60 de mii de km ca sa se amortizeze cat de cat instalatia. Uzura prematura a motorului este un mit - exista dar numai la instalatiile clasice cand chitrosii ii gatuie gazul ca sa mearga la economie - atunci se cam duc supapele.

Cu spatiu au dreptate baietii - singura posibilitate sa mai cari ceva - portbagaj pe acoperis. Eu am ditamai namila si tot mi-a halit mult din spatiu.

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

E Vitara de 1.6,16 v si ceva de genul 98 kw?sau cai??;nu ma pricep(inca) :op

Este motor GA16A/B 70KW(95 HP)

Citeva info mai jos.Deci iti va trebui instalatie secventiala...

http://i212.photobucket.com/albums/cc178/asfalttango/amestecate%204x4/suzuki1.jpg

http://i212.photobucket.com/albums/cc178/asfalttango/amestecate%204x4/suzuki2.jpg

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

E Vitara de 1.6,16 v si ceva de genul 98 kw?sau cai??;nu ma pricep(inca) :op

motorul este G16 B si este cu injectie multipunct. Personal nu iti recomand sa o faci pe gaz, investitia o vei amortiza foarte tarziu, in schimb neajunsurile le vei remarca imediat, iata citeva: rezervorul de gaz ocupa loc mult si transpira (lasa o groaza de apa in habitaclu/portbagaj), motorul isi pierde vizibil din putere si cuplu, consumul creste, uzura motorului creste, o sa mai fie problema vesnica a apei (gazul se amesteca f bine cu apa, iar distribuitorii de gpl stiu bine asta...). Una peste alta, beneficiile sunt mici (o economie in jur de 35%, atat am calculat eu in decurs de 2 ani cit am folosit), iar pretul instalatiei pt multipunct este mare. Fa un calcul cam citi km mergi intrun an si vezi cam in cit timp amortizezi investitia si atunci o sa vezi daca e rentabil sau nu.

Link spre comentariu

Mersi pentru informatii

Din calculele facute pt consum si balanta-avantaje/dezavantaje cred ca am sa zic "pas"GPL-ului.

Cea mai mare problema ar fi spatiul si costul mare al instalatiei.

Bafta!

Ca solutie alternativa:http://www.youtube.com/watch?v=ztFDqcu8oJ4

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Pentru mine este o solutie alternativa , la drumuri foarte lungi fac plinul si la benzina si la GPL ,

apoi stau fara grija sa nu raman in pana "prostului", pana gasesc o benzinarie mai acatarii(pt. ca de la benzinarii "satesti" , nu bag niciodata) .

Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp.
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Hai ca ma lamuri de ce imi mai da rateuri pe GPL. Desi e injectie multipunct, 16V, sona lambda, catalizator, mi-au montat instalatie cu plaman. Si asta din cauza celor de la RAR, pt. ca cei de la service initial au vrut sa-mi monteze secventiala, dar m-au timis mai inainte la RAR si aia au zis sa monteze cu plaman ca altfel nu o omologheaza :uameni .

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

astea sunt minciuni - ori al instalatorului, ori celui de la rar - acum 2 ani cand am pus secventiala nu se puteau omologa cu secventiala masinile care au peste 150 de cai. Sistemul de omologare este total cretinoid (ca orice de la rar dealtfel) - este bazat pe precedent. Adica trebuie sa vina o masina de peste 150 de cai cu secventiala - oligofrenii sa-i faca testele si sa o omologheze nu numai masina in cauza ci si tipul instalatiei pe numar de cai in general. Problema ca toata procedura costa o caruta de bani si nimeni nu este dipus sa-i dea primul. Eu am in talon 141 de cai asa ca au omologat fara probleme. Acum cunosc pe cineva care si-a pus secventiala pe un V8 de peste 200 de cai - deci se poate.

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

Pai instalatorului ii convenea ca imi lua mai multi bani :banana . El m-a pus sa ma interesez, ca sa nu am probleme cu omologatu. La RAR a fost balbaiala. Mai intai s-au uitat la motor si au zis sa pun secventiala, dar dupa ce s-au mai uitat in acte, s-au mai contrazis intre ei, si in final mi-au zis sa pun cu plaman :ban . Ce era sa fac, ca tot la ei am fost la omologare.

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Sfatul meu in calitate de sofer la a doua masina pe GPL este ca daca ai cat de cat pretentii de calitate de la o masina, sa nu-ti pui o astfel de instalatie. Se merita doar daca ai un harb de masina pe care nu dai doi bani si cu care vrei sa te deplasezi mai ieftin, iar cand masina cade, o arunci cu instalatie cu tot. Nu se merita nici instalatiile ieftine cu plaman pentru ca fac figuri, nici cele scumpe pentru ca nu recuperezi costul investitiei. Daca aveai un Patrol din '85 cu 3 litri benzina, atunci mai era o treaba, la Vitara nu se merita sub nici o forma. Nu vorbesc din auzite ci din experienta si zic ca instalatia de GPL este ceea ce a fost proiectata sa fie: o carpeala.

1984 Stangul si Dreptul
Link spre comentariu

Sfatul meu in calitate de sofer la a doua masina pe GPL este ca daca ai cat de cat pretentii de calitate de la o masina, sa nu-ti pui o astfel de instalatie. Se merita doar daca ai un harb de masina pe care nu dai doi bani si cu care vrei sa te deplasezi mai ieftin, iar cand masina cade, o arunci cu instalatie cu tot. Nu se merita nici instalatiile ieftine cu plaman pentru ca fac figuri, nici cele scumpe pentru ca nu recuperezi costul investitiei. Daca aveai un Patrol din '85 cu 3 litri benzina, atunci mai era o treaba, la Vitara nu se merita sub nici o forma. Nu vorbesc din auzite ci din experienta si zic ca instalatia de GPL este ceea ce a fost proiectata sa fie: o carpeala.

subscriu in totalitate! Si asta tot ca fost posesor de auto cu GPL (instalatie originala montate de olandezi, deh, asa a fost cumparata masina, eu nu as fi montat never asa-ceva).

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare