workaholic_ro Postat Septembrie 25, 2015 Partajează Postat Septembrie 25, 2015 (editat) M-am "bagat" la un chip de pe eBay. Se lauda cu cativa extra-caluti plus niste niutonimetri, nu tare multi. Pe alte meleaguri s-au mai pus, la noi inca n-am auzit. Trebuie sa apara zilele astea. Pana nu o "comit", are cineva contraindicatii solide ? In afara de asta, pompa mea de injectie-I "ciupita" usor de pompagiu, ca sa mane gramada de fiare cu un pic de sprinteneala, nu stiu daca la debit sau avans, cred ca la debit. Vrajitorul de cipuri zice s-o dau inapoi la valoarea standard. E corect ? Si mai ales, stie cineva care-I valoarea aia standard ? miligrame pe ciclu sau pe acolo... Si, last but not least, daca cineva a mai incercat pe aici miscarea asta, il rog sa-mi povesteasca cum e. Ca sa nu ingros randul prostilor mai bine intreb. Inainte de a face comanda am aruncat o privire. Nu-I mare lucru de schimbat. In afara de faptul ca ECU-I zavorat cu niste urechiuse de tinichea care trebuie dezdoite, gandacul e un EEPROM istoric de 256 de kile montat pe soclu si protejat de un sticker opac si un capacel de plastic care zboara la prima incruntare de surubelnita. Revin la pompa de injectie, consumul meu e de 10+ la drum si 15+ in oras, cand imi iau bocancii de duminica se poate apropia si de 17. (am mai zis-o pe aici dar pe subiectul altcuiva). Voua cat va papa si cu ce modificari la motor ? (nu decshid un subiect nou pe tema consumului, ca oricum raspunsul nu-I sensational, MARE eventual urmat de un numar). Edit: inca ceva - mi-a cerut seria computerului precum si a memoriilor EEPROM (sunt doua, una-I fuel-map si cealalta nu stiu); spunea ca nu toate-s la fel si noul grafic de alimentare trebuie rescris in functie de ce generatie de motor/ECU am. Sa fie oare chiar asa, conteaza EGR non-EGR sau mai stiu eu ce alte detalii, ca motorul cu siguranta-I tot ala de la inceputuri pana-n 2002 ? Off topic: Stie cineva cum se dezactiveaza optiunea de corectare automata a textului, ca ma scoate din sarite ? Editat Septembrie 25, 2015 de workaholic_ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 25, 2015 Partajează Postat Septembrie 25, 2015 Re: Chip tuning la motorul 2.5 DSE Edit: inca ceva - mi-a cerut seria computerului precum si a memoriilor EEPROM (sunt doua, una-I fuel-map si cealalta nu stiu); spunea ca nu toate-s la fel si noul grafic de alimentare trebuie rescris in functie de ce generatie de motor/ECU am. Sa fie oare chiar asa, conteaza EGR non-EGR sau mai stiu eu ce alte detalii, ca motorul cu siguranta-I tot ala de la inceputuri pana-n 2002 ? Motorul poate e acelas dar ECU-uri sunt vreo 10 modele atat pentru manuala cat si pentru automata in functie de zona pentru care a fost ''emisa'' masina, fiecare tip de ECU are stocat un fuel map specific la care se potriveste o varianta de remapare ...ele merg si amestecate dar poate iesi cu fum negru sau consum marit sau altele, EGR sau non-EGR e important ca exista o diferenta destul de mare intre fuel map-uri, totodata sunt si doua feluri de injectoare... daca cei care vand chipul sunt de la Tachosoft sunt de incredere si stiu ce fac, altii mai au review-uri proaste dar e bine ca cer detaliile alea ca inseamna ca nu vand un fuel map generic ci unul dedicat NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
workaholic_ro Postat Septembrie 25, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2015 Re: Chip tuning la motorul 2.5 DSE Nu stiu cine-I Tachosoft, astia sunt cehi si-s de la Powerchips...Au un site in ceha, dar vand si pe eBay. De fapt asta-I link-ul: http://www.ebay.co.uk/itm/RANGE-ROVER-2-5-TDS-Power-chip-Chiptuning-/221815647240?hash=item33a53e2c08 Au feedback destul de bun, iar recomandarea a venit de pe ceva forum anglo, nu-mi amintesc din pacate care dintre ele, ca-s o gramada. Repet ce am mai spus candva, eu sincer cred ca adeseori aceste chipuri se copiaza, e prea mare varietatea de tipuri si marci pentru ca cineva s-o poata acoperi prin cercetare proprie. Si e PREA SIMPLU de replicat informatia. Plus ca nimeni nu poate revendica aici drepturi de autor. N-are cum. Voi incerca gandacul oricum, la inceput mai cu mila si pe urma mai vedem. Cum ramane cu pompa mea? E mai bine s-o las in pace sau s-o duc la un nou reglaj ? A mai umblat cineva la setarile de fabrica ? Am gugalit dupa injectoare, chiar ca-s doua, nu ca as fi crezut altceva da' voiam sa vad ce au schimbat. Alta ciudatenie, arata la fel da-s vandute pe perioade de productie. Probabil difera presiunea de deschidere, desi ii cred in stare sa umble si la pasul filetului. :fk Sau oare numai codurile ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 25, 2015 Partajează Postat Septembrie 25, 2015 (editat) Re: Chip tuning la motorul 2.5 DSE La pretul ala merita incercat...parerea mea, eu am luat de la tachosoft pentru D2 tot asa dupa codul ECU si merg bine... eu am comis eroarea sa incerc mai multe feluri in ECU-ul meu ca alea veneau cu soclu si numai schimbai chipul, bagand si altele nu doar cel dedicat am reusit sa-mi crap chiulasa ca mi-a placut sa-i dau talpa la ce bine mergea ...doar apoi dupa ce am montat o sonda EGT am vazut ca cu unele croite pentru alte ECU-uri(Eu3 iar al meu e Eu2, diferente exista la EGR si presiunea injectoarelor) imi sarea EGT-ul si la 900+ la talpa maxima... am invatat lectia si acum cu chipul dedicat nu trece de 650 orice i-as face... ca sa fii "on the safe side" mai bine monteaza-ti o sonda/ceas de bord EGT pre-turbo sa stii cum stai ca nu-s asa scumpe dar te feresc de belele scumpe despre pompa nu stiu ce sa zic dar fuel map-ul fiind conceput pentru setarea standard ar fi bine dusa inapoi acolo...si asta s-ar vedea la EGT Editat Septembrie 25, 2015 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
workaholic_ro Postat Septembrie 25, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2015 (editat) Re: Chip tuning la motorul 2.5 DSE La pretul ala merita incercat...parerea mea, eu am luat de la tachosoft pentru D2 tot asa dupa codul ECU si merg bine... eu am comis eroarea sa incerc mai multe feluri in ECU-ul meu ca alea veneau cu soclu si numai schimbai chipul, bagand si altele nu doar cel dedicat am reusit sa-mi crap chiulasa ca mi-a placut sa-i dau talpa la ce bine mergea ...doar apoi dupa ce am montat o sonda EGT am vazut ca cu unele croite pentru alte ECU-uri(Eu3 iar al meu e Eu2, diferente exista la EGR si presiunea injectoarelor) imi sarea EGT-ul si la 900+ la talpa maxima... am invatat lectia si acum cu chipul dedicat nu trece de 650 orice i-as face... ca sa fii "on the safe side" mai bine monteaza-ti o sonda/ceas de bord EGT pre-turbo sa stii cum stai ca nu-s asa scumpe dar te feresc de belele scumpe despre pompa nu stiu ce sa zic Destul si atat, multam fain ! Poate cineva imi spune si de pompa mai detaliat. Am bagat la cap treaba cu temperatura, macar daca o patesc o sa fiu un tampit informat :) Da' cred ca-I pun sonda odata cu chipul. E vreun loc disponibil pe undeva, sau trebuie sa gauresc evacuarea ? Si poate adaug si-un manometru dupa intercooler, ca asta-I chiar simplu de pus. Are el un senzor parca, da' fiind pre-2004 (nema OBD II) stie naiba cum trebuie citita informatia. Editat Septembrie 25, 2015 de workaholic_ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 25, 2015 Partajează Postat Septembrie 25, 2015 (editat) Re: Chip tuning la motorul 2.5 DSE am mai editat dupa aia la ce am spus despre pompa... oricum singura modalitate sigura de a vedea presiunea din turbina e cu un manometru, citirea de pe MAP chiar si daca o iei cu tester dedicat poate fi eronata ca citeste presiunea absoluta in care e inclusa si cea ambientala nu ''boost''-ul real, mai ales daca ai EGR, daca EGR-ul a fost blancat poti infige sonda in capacul pus pe evacuare, pentru control e bine si acolo ca e mai usor, daca nu trebuie data o gaura chiar inainte de turbina unde deja sunt acumulate toate iesirile de pe cilindrii dar anularea EGR oricum ar fi recomandabila...cu sonda EGT e mai greu s-o patesti ca daca vezi ca temperatura urca peste o limita decenta o lasi mai usor cu talpa sa protejezi acaretul apoi investighezi de ce, de aia e buna Editat Septembrie 25, 2015 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
matteo_tgv Postat Septembrie 26, 2015 Partajează Postat Septembrie 26, 2015 Re: Chip tuning la motorul 2.5 DSE Blancarea EGR-ului, spre deosebire de ceea ce se povesteste pe forum-urile britanice, provoaca cresterea consumului si nu aduce vreun plus de putere. Am experimentat asta pe 2 masini (DIsco 300 TDI si Mitsu Delica 2.8 TD). Cred ca ideea a fost inventata de cei care aveau interesul sa vanda asa-numitele kit-uri de EGR blanking. Daca iti cureti intercooler-ul si EGR-ul o data la 2-3 ani, nu ai vreodata probleme din cauza recircularii gazelor arse. Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 26, 2015 Partajează Postat Septembrie 26, 2015 Re: Chip tuning la motorul 2.5 DSE In cazul asta am sa povestesc eu ceva pe un forun non-britanic:grin:, faptul ca par agresiv uneori e doar pasiune nu rautate si pentru asta imi cer scuze aprioric tuturor daca asa pare despre EGR, nu e vorba atat de consum cat de imbunatatirea combustiei prin aport de oxigen si scaderea temparaturii de admisie(IAT) ceea ce imbunatateste raspunsul la acceleratie... eu am facut multiple teste comparative cu tester dedicat cu mai multe variante de fuel-map la Td5 si concluzia e ca fara EGR raspunsul MAP(implicit presiunea pe admisie) creste cu vreo 5% , IAT scade cu pana in 20% la EGR neracit si 10% la cele racite si EGT scade cu tot cam 10% in toate cazurile la aceasi valoare de ECT(temp. motor) si aceasi turatie... EGR-ul a fost introdus din motive pur ecologice cica pentru reducerea noxelor dat in detrimentul motorului, de aia se si regaseste la sectiunea "emission controll", eu zic ca cei care spun ca e bun vor sa vanda componente scumpe pentru el care se defecteaza des, se poate anula si fara nici un kit doar blocand vacuumul la valva, totodata daca nu lucreaza 100% in parametrii(ceea ce se intampla destul de des) emisia de noxe creste fata de varianta fara ca se restrictioneaza presiunea in admisie si ECU compenseaza cu aport de combustibil = fum negru si cresterea EGT(temp gaze esapament) care pe langa noxe mai poate afecta si turbina, chiulasa sau blocul motor asa ca si daca nu se simte nustiu ce in pedala mai ales la cele fara MAP direct in admisie anularea lui e un lucru bun fara nici un dubiu... cat despre curatat admisia si EGR-ul depinde de cati kilometri faci ca se cam infunda o data la 15.000 basca mai moare valva sau modulatorul iar cam tot atata jeg cat gasesti in admisie mai trece si prin motor in acelas timp ...si as mai putea vorbi mult si bine eu nu obisnuiesc sa dau sfaturi fara sa fi verificat ceva 100% sau despre care nu sunt convins ca sunt bune cat despre cresterea consumului poate fi rezultanta condusului mai agresiv datorat raspunsului mai bun la pedala... nu exista nici un argument stiintific sa sustina cresterea consumului unui motor care primeste mai mult oxigen si aer mai dens pe admisie NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
matteo_tgv Postat Septembrie 26, 2015 Partajează Postat Septembrie 26, 2015 Re: Chip tuning la motorul 2.5 DSE Colegule, eu am povestit doar ceea ce am experimentat. Nu neg nici nivelul ridicat al cunostintelor tale si nici chestiunile tehnice pe care le-ai expus la modul academic. Dar mie mi-a fost mai bine la buzunar cu EGR decat fara. Nu am simtit nici vreo imbunatatire a demarajului. Oricum, eu imi intretin draconic masinile asa ca nu as fi ajuns in situatia de a ma trezi cu ceva blocat pe acolo. In plus, cu masina 4x4 nu ajung sa fac mai mult de 5000-7000 km pe an. In fiecare an dadeam jos si curatam, cel putin o data pe an. Acum, insa, am o Grand Vitara 1.6 16V de 2001 care nu are intercooler si cred ca nici EGR -- nu am vazut nimic de genul pe sub capota. Consuma foarte putin si se intretine pe bani de nimic :) Dar e o piticanie ceva mai inghesuita insa care se strecoara prin padure mult mai bine decat masinile mai mari pe care le-am avut pana la ea. Deh, nici o masina nu le poate avea pe toate excelente :) Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Septembrie 26, 2015 Partajează Postat Septembrie 26, 2015 (editat) Re: Chip tuning la motorul 2.5 DSE Blancarea EGR-ului, spre deosebire de ceea ce se povesteste pe forum-urile britanice, provoaca cresterea consumului si nu aduce vreun plus de putere. Am experimentat asta pe 2 masini (DIsco 300 TDI si Mitsu Delica 2.8 TD). Cred ca ideea a fost inventata de cei care aveau interesul sa vanda asa-numitele kit-uri de EGR blanking. Daca iti cureti intercooler-ul si EGR-ul o data la 2-3 ani, nu ai vreodata probleme din cauza recircularii gazelor arse. Nu stiu cum este la Disco 1 & 2, sau RR dar la Freelander-ul meu (Td4 auto '02) de cand am blindat EGR-ul consumul a scazut semnificativ, de la maxim 650 km cu un plin pana la peste 850 km, ultimul trip cu 80% extraurban s-a soldat cu vreo 936 km pana sa intre pe rezerva. cat despre curatat admisia si EGR-ul depinde de cati kilometri faci ca se cam infunda o data la 15.000 basca mai moare valva sau modulatorul iar cam tot atata jeg cat gasesti in admisie mai trece si prin motor in acelas timp ... Chiar mai repede la utilizarea de oras. Editat Septembrie 26, 2015 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
workaholic_ro Postat Septembrie 26, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2015 (editat) Re: Chip tuning la motorul 2.5 DSE O sa dau o tura pe la Andonescu sa-mi "traga" debitul la loc. Gasesc pe undeva valoarea recomandata de fabrica ? Ma tem ca n-o mai stiu. :( Comentarii malitioase despre EGR, luate de pe net si traduse aproximativ: - "se pare ca au tehnologia de a face motoarele sa mearga pe veci, drept pentru care au dezvoltat noi modalitati de a le defecta, pentru a li se face reparatii periodice" - "cel mai prost lucru inventat vreodata; ok, reduc oxizii de azot...dar aproape orice motor arunca gaze de carter inapoi in admisie si le amesteca cu gazele de evacuare; rezultatul: admisie imbacsita, motor mai putin efficient, fum...chiar mai rau pentru mediu...un motor pe benzina echipat cu injectie multipunct va avea mai putin probleme datorita efectului de curatare al carburantului dar pentru masinile cu injectie directa este un cosmar" - "aceasta supercomplicata (---piece-of-shit---luat adliteram, scuzati) dovedeste inca o data ca germanii nu pot proiecta moatoare simple; ca sa nu mai spun ca este o idiotenie inca de la nivel de concept; acesti mascarici sunt o gluma si o insulta la adresa inovatiei in inginerie" ....si in sfarsit unul pro: "in teorie, injectia de apa ar face acelasi lucru, dar ar necesita un sistem; daca ar fi fost o alternativa superioara EGR-ului, producatorii de masini ar fi folosit-o" (o da da daaaa, daca ar fi fost mai bine pentru societate, politicienii n-ar mai fura - cam tot asa suna si asta). Iertati ingrosarea off-topicului, nu m-am putut abtine. Revenind la tema, acum am primit un mesaj ca gandacul a fost expediat, abia astept, numa' sa am timp sa trec pe la pompagiu pentru reglaj si sa aiba vreme sa mi-l faca. Reiterez, ca asta ma arde: DEBITUL standard ??? Editat Septembrie 26, 2015 de workaholic_ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vetu Postat Septembrie 26, 2015 Partajează Postat Septembrie 26, 2015 Re: Chip tuning la motorul 2.5 DSE ....si in sfarsit unul pro: "in teorie, injectia de apa ar face acelasi lucru, dar ar necesita un sistem; daca ar fi fost o alternativa superioara EGR-ului, producatorii de masini ar fi folosit-o" (o da da daaaa, daca ar fi fost mai bine pentru societate, politicienii n-ar mai fura - cam tot asa suna si asta). http://www.promotor.ro/masini-noi/news/safety-car-ul-bmw-m4-pentru-motogp-in-2015-are-un-sistem-de-injectie-cu-apa.-video-13820933 BMW a inceput utilizarea pe scara mai larga a injectiei cu apa sau apa+alcool, tehnologie utilizata de multa vreme de persoanele care cauta sa obtina eficienta de la motoarele turbo. BMW anunta ca noutate un sistem folosit deja pe scara larga, stiu ca si printre utilizatorii acestui forum sunt utilizatori de asa ceva. Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 27, 2015 Partajează Postat Septembrie 27, 2015 (editat) voiam sa mut discutiile despre EGR la un alt topic dar am considerat ca e doar partial off-topic deoarece anularea EGR poate fi considerata un fel de tuning deci se potrivea la unul din termenii titlului:grin: ... daca te incurca da-mi PM si le mut nu stiu daca ajuta ca in domeniul asta cu pompe de injectie nu m-am bagat sa studiez, ceva date tehnice despre pompa de injectie http://workshop-manuals.com/bmw/3_series_e36/325tds_m51_tour/3_technical_data/13__fuel_system_(m51)/51__inj.pump_regulator_mixt.regulator/1_td__distributor_injection_pump_control_receptacle_mixture_regulator_m51/ Editat Septembrie 27, 2015 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogus Postat Octombrie 8, 2015 Partajează Postat Octombrie 8, 2015 Re: Chip tuning la motorul 2.5 DSE @workaholic_ro ai luat pana la urma cipul? nu de alta dar si eu am gasit la aceeasi vanzator chip pt Terrano si as vrea sa-l incerc dar parca as vrea mai multe informatii Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
workaholic_ro Postat Octombrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2015 Re: Chip tuning la motorul 2.5 DSE @workaholic_ro ai luat pana la urma cipul? nu de alta dar si eu am gasit la aceeasi vanzator chip pt Terrano si as vrea sa-l incerc dar parca as vrea mai multe informatii Am scris un pic mai sus ca l-am comandat, insa nu l-am primit inca. Revin cand am noutati. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogus Postat Octombrie 8, 2015 Partajează Postat Octombrie 8, 2015 Re: Chip tuning la motorul 2.5 DSE vad ca esti tot din Cluj, cand iti soseste as venii si eu sa-l vad la lucru :) Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
workaholic_ro Postat Octombrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Re: Chip tuning la motorul 2.5 DSE N-am prea multa vreme zilele astea sa surubaresc, dar a venit gandacul si de maine se anunta ca se nasoleste vremea. Asa ca nu m-am putut abtine, mi-am rupt 5 minute si l-am schimbat. Motorul porneste normal si la rece si la cald, am facut vreo doi km pe un bulevard destul de aglomerat, pare sa traga normal. N-am apucat sa-I pun EGT si manometru, asa ca nu indraznesc sa-I arat talpa, mai ales ca n-am apucat nici sa merg la Andonescu sa-mi dea pompa "inapoi" (debit, avans ori ce I-o fi facut). Pana oi avea vreme sa vad de masina o sa conduc mai langsam. Cert este ca remaparea nu I-a facut niciun rau evident. Altminteri e greu sa ma pronunt asupra vreunui progres spectaculos, motorul meu mergea binisor si inainte si aveam curaj sa-l "calc", iar acuma n-am. Consum pe ultima perioada (estimat de computer, n-am masurat galeti) - 17,7, mers numai in oras, viteza medie 20km/h (stat mult prin intersectii adica). Sa vedem ce urmeaza... Acuma, inapoi la lucru in birou :( Paranteza mica (scuze de off-topic), vrea cineva un Rover 75, motor 2l V6 benzina, inmatriculat si lovit in fata (pana la roti, motorul merge). Vorbim de un pret daca exista un minim de interes. Detalii pe pm. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 15, 2015 Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Re: Chip tuning la motorul 2.5 DSE Cum a venit chipul ala, asa simplu sau cu soclu?, nu stiu cum e la P38, are soclu pt chip din fabricatie? ...ca daca nu sa schimbi un integrat din ECU in 5 minute denota o indemanare de exceptie NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
workaholic_ro Postat Octombrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Re: Chip tuning la motorul 2.5 DSE Cum a venit chipul ala, asa simplu sau cu soclu?, nu stiu cum e la P38, are soclu pt chip din fabricatie? ...ca daca nu sa schimbi un integrat din ECU in 5 minute denota o indemanare de exceptie :) 6 suruburi torx la carcasa, doua la placa, un capacel de plastic peste chip, vine din fabrica pe soclu. (urechile de tabla de la capac nu le-am mai indoit, EU sta presat in locuinta lui). M-as fi descurcat si cu dezlipitul, am o pompa de cositor buna. Nu cred ca ar fi durat foarte mult, da' renuntam sa mai fac miscarea azi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 15, 2015 Partajează Postat Octombrie 15, 2015 (editat) Re: Chip tuning la motorul 2.5 DSE mama lor, puteau sa'-l faca firect cu soclu si pt D2... daca o calci si nu scoate fum negru nu cred ca e mare problema cu EGT, daca deja esti pe tuning asa ceva http://www.ebay.co.uk/itm/RANGE-ROVER-P38-TURBO-BOOST-CONTROLLER-GAUGE-KIT-2-/140452204565 ar fi util sa maresti putin boostul ca atunci mai scade EGTul si se imbunatateste raspunsul la turatii mici, dar gasesti doar controllerul manual mai ieftin daca nu iti trebuie ceas, consumul nu creste de la asta, poate chiar sa scada ca scade temperatura de admisie si combustia e mai buna, asta ajuta si pe cei fara chiptuning, asa ceva http://www.pieseauto.ro/boost-controller/regulator-de-presiune-manual-boost-1636834419.html , recomand chestia asta la orice motorizare cu wastegate pe presiune ca de obicei mai e loc lasat din fabricatie pana la limita de overboost cam 0.15 bar + ca tine wastegateul inchis mai mult la turatii mici si asta se simte la hardughiile mari si grele am montat la un defender din asta si lucreaza perfect http://www.ebay.co.uk/itm/UNIVERSAL-MANUAL-BOOST-CONTROLLER-BALL-AND-SPRING-VALVE-/220834255382 Editat Octombrie 15, 2015 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
workaholic_ro Postat Octombrie 17, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2015 Re: Chip tuning la motorul 2.5 DSE Multumesc pentru recomandari, o sa pun doua-trei gadgeturi cand oi avea un pic de vreme pentru masina. Momentan sunt prins cu o gramada de treburi, e sambata seara si-s la birou... Primele concluzii: - chip-ul pare destul de vioi pentru doua tone fiare, cel putin pe vreme umeda; nu stiu ce putere si ce cuplu aduce, dar nu-mi bat capul cu numere cata vreme masina merge bine - consumul a urcat la 18.5, dar n-am decat 25-30 km si stiu din experienta ca la inceput indica mai mult si pe urma mai ajusteaza. - accelerat pe loc peste 4000 scoate ceva fum negru, dar cred ca facea asta si inainte; in mers nu-mi dau seama si n-am avut la dispozitie o "coada"de control sa se uite. Momentan n-am unde face o "liniuta", cand o sa am mai mult timp poate vad si de ceva timpi. Probabil ca scoate suta mai repede de 14 cum zice cartea, adica nu o vesnicie ci o vesnicie fara ceva. P.S. Ma enerveaza cutia, retrogradeaza prea usor, motorul are cuplu si ea-i da ture. Chiar fara inutilul buton "SPORT". Acolo nu cred ca se poate umbla. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 17, 2015 Partajează Postat Octombrie 17, 2015 (editat) Re: Chip tuning la motorul 2.5 DSE E bine de stiut, multumim ptr update, la 4000rpm parerea mea e c a orice diesel mai vechi de 10 ani scoate fum, se mai reduce si asta daca se creste boostul putin, se poate face ceva si pt cutia automata dar trebuie tester dedicat sa comunice cu ECUul cutiei de viteze si facut un "reset addaptive values" sa-si asume noul fuel map de la 0. Bafta Editat Octombrie 17, 2015 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
workaholic_ro Postat Octombrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2015 (editat) Re: Chip tuning la motorul 2.5 DSE ATENTIE MARE la chip tuning la diesel !!! Daca gandacul e bun motorul rezista, cutia NU ! Am tot citit despre asta dar ma gandeam ca n-o fi chiar asa. ...asa ca stia ea saraca (cutia) ce facea cand retrograda. Din pacate, din treapta 1 nu mai are unde retrograda. Filmul: eram azi intr-o intersectie pe o strada secundara in zona industriala; unde stai si stai si stai la orele de varf; asa ca atunci cand am prins o bresa mica am "ciupit-o" un pic mai tare...si clong-clong, am dat peste cap un cuplaj unisens (m-am documentat); acuma trebuie sa pornesc cu maneta pe 1 si pe urma sa trec in Drive. Altfel nu pleaca de pe loc. Cica altceva nu se intampla, asa spun specialistii. In rest merge si schimba normal. ...asa ca stau linistit pana gasesc o ZF4HP24 la un pret bun. (e cutia de 4.6) P.S. Sunt curios ce se mai rupe dupa ce-i pun o injectie apa/methanol. Editat Octombrie 23, 2015 de workaholic_ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 28, 2015 Partajează Postat Octombrie 28, 2015 Re: Chip tuning la motorul 2.5 DSE Pot doar sa repet ce am mai spus, in cazul cutiilor automate geationate electronic trebuie resetate valorile adaptive in caz de interventie in parametrii combustiei(remapare, etc) NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate