matteo_tgv Postat Septembrie 26, 2015 Partajează Postat Septembrie 26, 2015 Salut, din ce am vazut nu exista aici un topic night vision si, devreme ce cred ca nu sunt singurul pasionat de asta, il creez eu acum. Sunt curios cati dintre colegi folosesc asa ceva. Mie, de exemplu, imi place sa conduc noaptea pe coclauri (NU pe drumuri publice/circulate!) fara faruri si cu night vision. Este o experienta cu totul speciala, cine a incercat stie. Sigur, este nevoie de un NV performant pt asta (parbrizul masinii "fura" enorm din lumina reziduala) si, chiar si asa, in padure sau in nopti innorate fara luna, te ajuta un iluminator in infrarosu prins cu power tape pe capota motorului (un fel de lanterna puternica dar care raspandeste o lumina invizibila ochiului uman sau animalelor, se vede doar prin dispozitivele NV). Au si ochelarii NV ilumatoare incorporate dar ti le reflecta parbrizul si, in consecinta, cel mai bine este sa ai unul in afara habitaclului. Iarasi, la fel de mult imi mai place sa vad viata salbatica noaptea, animalele care ies din desisuri si vizuini la adapostul intunericului. Misuna, se hranesc, se harjonesc etc. Este cu totul altceva decat ziua. O adevarata alta lume care se trezeste la viata si pe care o poti admira doar prin NV. Te poti apropia foarte mult si, daca ai grija sa bata vantul dinspre ele, poti, macar in teorie, daca ai grija cum calci, sa ajungi sa pui mana pe ele. Ce-i drept, n-am incercat asa ceva si, la unele specii (gen mistret sau urs) nici n-as avea curajul :) Pentru siguranta, cand e vorba de speciile mai periculoase, privesc de la ceva distanta. Ce-i drept, pentru a vedea departe, ai nevoie de scula performanta. Am participat odata in Bulgaria la o vanatoare, ca spectator (a vrut unul sa-mi dea si mie o arma dar am refuzat - nu simt placere in a omora ceva plus ca ma gandeam ca e ilegal sa trag si eu), foloseau toti NV. Erau 4 vanatori. Cand a iesit turma de mistreti in camp (erau la aprox. 200 metri si, oricum, datorita culorii lui mistretul se vede mult mai departe de atat pe un NV bun, mai ales daca ai si putina luna pe cer, oricum se vede mai de departe decat omul sau caprioara), i-au lasat sa ajunga in mijlocul campului si apoi au inceput sa traga ca la nunta, se auzea ca la Revolutie la Televiziune. Un adevarat macel a fost... au ramas jos 6 mistreti. Cred ca doar vreo 2-3 au mai apucat sa se retraga in padure. La primul foc e simplu pentru ca animalele nu alearga pana cand nu le-ai speriat. Dar, dupa primul foc, evident, cele care mai pot o iau la fuga si atunci nu orice tragator le mai poate nimeri. Mie imi place carnea de vanat, gatesc vanat destul de des si in multe feluri dar, totusi, sa vad 6 mistreti omorati in nici 15 secunde, asta nu mi-a picat bine. Puteam sa mai merg cu gasca aia si alte dati dar nu am mai vrut. La noi, cand se merge la vanatoare, se impusca unul si se imparte carnea intre cei prezenti dar nu se face atata macel, cel putin nu pe unde am mai asistat eu la partide de vanatoare. Si nici nu se trage cu semiautomate cu tevi foarte lungi, derivate din AK-uri, si cu incarcatoare cu 10 sau 30 de cartuse, nici nu se foloseste NV sau termoviziune... La aia, in Bulgaria, am simtiti ca animalelor pur si simplu nu li se mai lasa nici o sansa. Mi-au trecut multe scule prin mana, am probat multe, in diferite scenarii si situatii. Am si studiat foarte mult si am ajuns sa ma pricep foarte bine. Nu intru acum in detalii tehnice si specificatii, o fac doar daca ajungem la ele :) Asadar, daca mai sunt pe aici colegi interesati de subiectul NV, hai sa povestim. Bafta, Matteo Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan ionut Postat Octombrie 15, 2015 Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Re: Dispozitive Night Vision - inclusiv pt. soferie Inteleg ca ai deja asa ceva montat pe masina; poti da cateva detalii? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiu cica Postat Octombrie 15, 2015 Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Re: Dispozitive Night Vision - inclusiv pt. soferie eu sunt cu ochiu pe topic deocamdata in modul DV(day vision):wink: sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
matteo_tgv Postat Octombrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Re: Dispozitive Night Vision - inclusiv pt. soferie Da, am. Ce detalii ai vrea sa stii? Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tutulina Postat Octombrie 15, 2015 Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Re: Dispozitive Night Vision - inclusiv pt. soferie salut,cam la ce pret ajunge un dispozitiv,NV? SEBY Tel 0749430212 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan ionut Postat Octombrie 15, 2015 Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Re: Dispozitive Night Vision - inclusiv pt. soferie Da, am. Ce detalii ai vrea sa stii? Salut. In primul rand daca l-ai construit tu sau l-ai gasit de cumparat . Prin cosntruit ma refer la achizitia de componete si/ sau folosirea de elemente deja existente. Mai exact, ma gandesc ca, in cazul cel mai economic, poti folosi o camera la care sa ii indepartezi flitrul IR, conecatat la un lcd mic, de genul unui ecran de navigatie/rama foto digitala/ telefon si pentru iluminare niste led-uri IR. Dar asta e simplu numai "pe hartie". Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
matteo_tgv Postat Octombrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Re: Dispozitive Night Vision - inclusiv pt. soferie Salut colegilor, @Tutulina - exista multe tipuri de scule NV dar ne limitam aici la alea care se pot folosi la condus masina. OK? Unul bun pleaca de la 2000 Euro second hand. In orice caz, ce gasesti la noi in comert sunt mizerii desi alea mai bune (dintre ele, zic) costa de la 3000 Euro in sus. @dan ionut - am si construit (adica luat tub si kit carcasa separat si montat impreuna), am si luat la gata, am si imbunatatit (adica am scos din carcase cu optica fenomenala tuburi comune si am pus in loc tuburi performante). De obicei folosesc 3 modele, functie de scenariu: OIP Lunos cu tub Supergen (un fel de Gen3 european care, desi nu are autogating, taie bine de tot socurile luminoase), PVS-14 cu tub Gen3 thin film autogated si PVS-7 cu tub Gen3 hand selected dar fara autogating (asta e mai performant ca toate in intuneric grav dar e folosibil doar acolo unde nu te astepti sa-ti apara o sursa de lumina in fata). Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
matteo_tgv Postat Octombrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2015 (editat) Re: Dispozitive Night Vision - inclusiv pt. soferie Cu o camera din aia din care scoti tu filtrul IR vezi doar atat cat iti bat led-urile infrarosu adaugate (gen maxim 5 metri in mediu natural) pentru ca aia nu face intensificare pasiva ci are nevoie de iluminare IR artificiala. Ieftin si de rahat. Te vezi de la mare distanta in orice NV si sperii toate animalele salbatice, chestie care reduce drastic farmecul de a privi lumea nestiuta care se trezeste si se manifesta doar noaptea. Eu folosesc iluminare IR doar la condus masina pentru ca parbrizul fura multa lumina. In rest, smekeria este sa nu emiti nici un fel de radiatii. Poveste lunga... Editat Octombrie 15, 2015 de matteo_tgv Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate