Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

O sa fim prieteni buni - Toyota KZJ78

valirom

Postări Recomandate

In urma cu ,o saptamana ne-am imprietenit, ne-am inteles sa avem unul grija de altul :)

Am intrat putin in teren.... am mers pe asfat...nu pot sa exprim in cuvinte cat de bucuros sunt :)

Deocamdata am fost la spalat, si acum asteptam sa schimbam niste garnituri de la pompa de motorina.

In curand schimbam rotile vin niste silverstone extreme 33 ( ma arde rau sa iau 35) nu stiu ce sa fac... poate ma sfatuiti voi.

Si inainte de roti, inaltam un pic suspensia, cu 5 cm.

Urmeaza multe... dar le facem pas cu pas si punem poze aici

1173945967_image1(3).thumb.jpeg.0840bb78a8d39e3fd3290c1515e7bede.jpeg

1274233179_image2(1).thumb.jpeg.a55b5e47153614d1f6396a85e1b79431.jpeg

252583365_image3(1).thumb.jpeg.8b0f368a09f56dad7ea8b7b4f9e68eca.jpeg

646829695_image1(2).thumb.jpeg.dd2dd3bada53ceb7488a54904f0ce24e.jpeg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: O sa fim prieteni buni - Toyota KZJ78

Poti sa mai dai ceva detalii despre masina?

Motor, blocanti, rapoarte in punti. Dupa astfel de informatii, poti sa te decizi daca mergi pe 33 sau 35. O parere umila despre Toyota, cel putin cea cu motor de 3.0 turbo, e ca puntile nu vor rezista foarte mult timp la 35-uri, mai exact planetarele. Ideea de a merge pe 33 nu e rea, protejezi mai bine transmisia, si nu pierzi nici foarte mult din putere.

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

Rapoartele in punti la modelul acesta cred ca sunt 4.3 din ce am citit pe aici pe forum, oricum o sa verific cand am timp.

La capitolul diferentiale... are LSD pe puntea spate, si in viitor o sa aibe blocant

Despre lsd-ul de acum nu stiu ce sa zic... cat de bine mai lucreaza placile respective, o sa testez cu prima ocazie.

La capitolul putere, am ramas foarte placut impresionat si normal si in reductor, mai ales in reductor, am intrat putin intr-un canal pe un camp si am ramas uimit cat de usor a urcat masina din canal pe o panta de aproximativ 45%, asta avand in vedere ca mai am un pajero 2.5 diesel ( sunt foarte multumit de masina, dar nu a facut offroad, se foloseste pe post de tractor)

La partea de putere nu cred ca o sa fac nici o modificare cu toate ca am primit un intercooler cadou la achizitie... daca cineva si-a pus pe masina si este multumit, probabil ca o sa il pun si eu.

Probabil... pe termen lung.... foarte lung... sau daca pica vreo pleasca :) o sa schimb rapoartele in punti cu unele de 4.8, dar aici suntem la capitolul povesti... pana acolo mai sunt foarte multe de facut.

Acum intrebare... cine a mers sau merge cu 35 simex in teren ? pot primi niste sfaturi, sau indicatii aici ?

Link spre comentariu

Sa o stapanesti sanatos!

Pentru 33-uri functie de ET sau latime totala(janta+anvelopa) esti cam la limita sa "atingi" caroseria pe fata chiar si cu lift-ul consacrat de 5 cm din suspensie.

La 35-uri cu aceeasi suspensie cu lift de 5 cm vei avea doua optiuni decupezi aripile sau ridici caroseria (body lift) eu unul prefer prima varianta.

Damage-uri in punti apar in functie de cat de hard mergi cu masina, ce-i drept riscul se amplifica cu roti mai mari, insa principalul dezavantaj eu l-as vedea la franare, mai ales in conditiile in care decizi sa rulezi pe sosea cu roti mult mai mari decat originalele.

@Landcruiser
Link spre comentariu

Robert, multumesc pentru lamuriri, cred ca o sa merg pe 33 initial si dupa o perioada o sa vad ce si cum.

Acum ramane problema cauciucurilor... tot caut sa cumpar silverstone sh... si nu gasesc, sunt sigur ca dupa ce o sa imi cumpar, probabil noi.... vor aparea cel putin 3 anunturi :)

Astazi am luat masina de la celebrul service din Filaret... am rezolvat pierderile de motorina pe care le avea pompa de injectie.

Maine comandam inaltatoare de arcuri de la Roly si inca cateva acareturi .. un highlift...o sufa... un scripete.

Am primit acum 2 ani un troliu warn de 8000 cadou... nici nu stiu sincer daca merge, dar in cazul in care merge, sunteti de parere ca este de ajuns pentru aceasta masina ?

A mai montat cineva inaltatoare de arc ?, ma gandesc in loc sa le comand pe toate de 5 cm sa comand pe fata de 6 cm

Si inca o intrebare, avand in vedere ca probabil o sa cumpar simex de 33/10.5 pe 15 sau pe 16, janta am inteles ca e bine sa fie de 8 latime... dar care este et -ul cu care ar trebui sa merg... eu unul as vrea cat mai negativ.... dar am inteles ca nici prea mult nu e bine, ca incepi sa faci un viraj mai strans din mai multe manevre :)

pompa.thumb.jpeg.4e9d9a7d719ac7efea6077e387824e94.jpeg

Editat de valirom
Link spre comentariu

M 8000, am fost multumit de el pentru trolieri ocazionale - incearca o curatare inainte sa il montezi mai oxideaza prin interior periile colectoare mai ales;

Atentie daca vrei sa pastrezi bara fata respectiv spate originale, nu te va ajuta high-liftul. El este potrivit daca ai pragurile din teava la fel bara sau bullbar tip hd din tabla ceva mai sanatoasa cele stock nu se preteaza sa ridici masina se indoaie.

Eu nu folosesc inaltatoarele cuplate cu amortizoare stock pentru ca nu prea mai ramane cine stie ce travel.

Anvelopele ar trebui sa le alegi functie de ce ai de gand sa faci, eu folosesc Simex-urile numai pentru offroad. Pentru o masina de tura sunt si alte variante care iti permit sa rulezi cu ele lejer pe asfalt, iar in teren beneficiezi de avantajul platformei 78 nu este obligatoriu sa ai Silverstone.

@Landcruiser
Link spre comentariu

O sa curat troliu asa cum ai spus.

Inaltatoarele sunt pentru ca as vrea sa pastrez amirtizoarele cu reglaj electric( trebuie sa vad daca pot fi revizuite).

Daca nu pot sa le revizuiesc, inaltatoarele vor fi provizorii.

Vreau simex-uri pentru ca masina va face 90% offroad, mai exact va face un trial pe care urmeaza sa il construiesc, sau mai bine zis escavez :)

Referitor la bari, azi se scot pragurile si bara spate :)

Anul acesta ii fac bara fata, praguri si un fel de bara spate. Partea asta cu barile e mai complicata, pentru ca trebuie sa stabilesc un design foarte clar avand in vedere ca masina va beneficia de un exo-cage ( pentru ce va face masina este obligatoriu)

Link spre comentariu

dupa ce am cautat ani de zile un Lc78 si pe care tu il ai si e frumos vrei acum sa faci ceva monstru offroad din ea...nu o strica te rog eu ca nu e masina de 90% offroad si de simexuri si nu stiu ce blocanti si bari HD, e o masina superba de tura careia ii trebuie niste gume pe 33/10.5 si un troliu cat de cat, pastreazo cat de originala poti si sigur asa ii cresti valoarea peste ani!

Pentru trialuri sapate si datu-te prin gradina cumpara un samurai si mai iefin si mai bine iesi!! Parerea mea

Link spre comentariu

Marius, iti inteleg punctul de vedere si partial iti acord si dreptate.

Totusi masina va fi modificata ca simt de raspundere, nu in bataie de joc.

Pare ciudat sa auzi asta de la cineva care pune inaltatoare dar vrea sa faca exo cage .... stiu...., pana si pe mine ma bufneste un pic rasul.

El mai probabil inaltatoarele o sa dispara o data cu venirea exo, cat despre monstru... Sunt si monstri frumosi :)

Link spre comentariu

Este adevărat am văzut şi eu la japonezi câteva modificate grav.

Acum că ne-ai zis care va fi scopul, eu aş proceda în consecinţă:

- 35-uri este diferenta mare in teren de preferat pe 15 verifică dacă intră pe faţă sunt jante care ating etrierul sau braţele directiei

- aş scoate tot ce este plastic gen overfendere sau apărători de noroi pentru că nu vor avea viaţă prea lungă - sunt căutate pentru revânzare însă eu unul le-aş pune la păstrare aşa cum scria mariusdragovici este posibil ca după o vreme să revii la gânduri mai paşnice

- et negativ cât se poate de mare dar jantele să nu fie foarte late (eu le prefer cât mai înguste)

- roll cage exterior este foarte indicat, recunosc şi eu cochetez cu această idee

@Landcruiser
Link spre comentariu

Salutare,si sa o stapinesti sanatos (masina) !!!!!!!!!!

Vrei sa o pregatesti de concurs ???? Daca nu, incearca sa o modifici cat mai putin, ma refer la bodylift,distantieri,anvelope 35,etc,eu am 33-uri (cu 10.5) si merge f bine . Inaltarea standard de la OME (+5),jante cu et 35,si toate cauciucurile noi (bucse). Daca vrei treci sa o vezi live si sa mergi cu ea asa poti compara si atunci vei sti ce modificari vrei sa-i faci masinii tale !!!

Matache 0723 370 170

Editat de Astral
Link spre comentariu

Multumesc foarte mult, sun astazi.

Ieri l-am cunoscut pe Nessum, si m-a sfatuit un pic, iar vineri am vorbit cu Robert si am primit sfaturi si de la el.

Am ramas foarte placut impresionat cum intr-un timp foarte scurt sare lumea in ajutor cu un sfat....sfat foarte pretios pentru mine, pentru ca sunt sfaturi din experienta si din multi bani cheltuiti si multe incercari facute.

Masina nu va fi pentru concurs, dar va face peste 90% offroad, o sa explic mai amanuntit la momentul necesar aici, la telefon le-am explicat colegilor si am primit primele felicitari pentru initiativa.

Deocamdata am luat jante de tabla pe 16 (tip nissan navara) cum intru in posesia lor vor ajunge la Jigghi la intors, incercam un offset cat mai negativ.

Anvelopele in urma sfaturilor vor fi 285/75/16 Insa turbo special track.

Revin cu poze cand sunt gata

Link spre comentariu

Comandat suspensie : Iron Man foamcell +5 cm (prea ma certa toata lumea) :)

In seara asta pleaca un set de jante la Ploiesti... Sa facem un -60 sau poate mai mult.

Cam atat deocamdata, saptamana viitoare intra masina in service, pana atunci sper sa ajunga si jantele inapoi ca sa punem si anvelopele noi.

Link spre comentariu

Salut,

Am cerut si eu sfaturi de la service-ul care se va ocupa de masina si anume Dojo Motorsport.

I-am intrebat daca exista o diferenta notabila intre Ome si Iron Man si raspunsul a fost nu.

Ca sa fiu total sincer am ales foamcell pentru ca diferenta de pret nu era foarte mare si am citit putin despre tehnologia lor si parea interrsanta.

Am un pic de experienta pe partea asta de suspensii ( la partea de rally nu offroad) si cred ca e foarte greu de stabilit o diferenta intre doua amortizoare de calitate apropiata. Diferentele am vazut si simtit intre amortizoare Ta-technix si Bilstein ( una a costat 1000 ron alta 4000 ron)

Am vazut si diferenta intre bilstein de strada(4000ron) si bilstein de macadam(10000ron).

Diferentele sunt notabile.

Cand mi-am stricat visele a fost cand am mers cu compensatoare....suspensie de 20000 ron, acolo vezi ce face o suspensie cu adevarat, eu unul am ramas un pic blocat :) cred ca erau ohlins din ce imi amintesc

Si ultimul lucru dar nu cel din urma, importatorul Iron Man a fost mult mai rapid si mult mai profesional in vanzare decat importatorul Arb.

Link spre comentariu

Salut,

Am cerut si eu sfaturi de la service-ul care se va ocupa de masina si anume Dojo Motorsport.

I-am intrebat daca exista o diferenta notabila intre Ome si Iron Man si raspunsul a fost nu.

........

No comment.

Bafta mare !:h5

Link spre comentariu

Am uitat ceva: doamne cat de grele sunt niste jante de "jeep" :) in comparatie cu unele de turisme la aceleasi dimensiuni, greutatea e de doua ori mai mare aproape.

Astral, am uitat sa te intreb: am gresit ca am ales Iron Man sau foamcell sau mai intrebat doar din curiozitate ?

Link spre comentariu

Eu sunt fan OME, motivele fiind :

-experienta muuult mai relevanta a producatorului in suspensiii off-road

-sistemul de alegere a suspensiei pe care il are OME, mie imi spune ca OME stie mai bine ce face

-am niste indoieli mari asupra locului unde sunt produse Ironman

-nu stiu care "importator ARB" nu ti s-a parut tie a fi "profesional", dar importatorul OME pe care il stiu eu, are o experienta de aproape 15 ani in vanzarea si montajul de suspensii si poate ca merita pusa o intrebare.....

(Postez link-ul de mai jos doar pentru exemplificare si nu se poate considera reclama pentru ca GTC nu mai are practic nevoie de nicio reclama....)

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?63542-***GTC-Auto***-Suspensii-OLD-MAN-EMU-consiliere-si-vanzare&p=851209&viewfull=1#post851209

-stiu cativa prieteni care s-au reintors la vechile OME pe care le avusesera pe masini si s-au felicitat ca nu le-au aruncat/vandut si au putut sa renunte la Ironman fara pagube colaterale.....

Link spre comentariu

Ok, am inteles puctul tau de vedere si sper ca ai avut rabdare sa citesti primul meu post referitor la suspensii. Din punctul meu de vedere Iron Man vs Ome, discutia nu isi are rost. Tu ai spus ca esti fan Ome.... Eu nu sunt nici fan ome nici iron man, pentru mine sunt sigur ca nu va fi nici o diferenta.

Ca idee, suspensia nu o cumpar de la Dojo Motorsport deci sfatul lor este impartial.

Nu era vorba de gtc ca si importator, si nu este reclama pentru ca il cunosc pe Razvan si el pe mine :)

• Like 1
Link spre comentariu

Hai ca mai incer odata!! daca tot vrei simexuri si 90% offroad NU lua rEsapate si da eu am InsaTurbo! Dimensiunea ideala pt tine e 35/10.5/16 sunt usoare iar comportamentul in offroad e incomparabil cu cel a rEsapatelor, baiul e ca se uzeaza mai repede si nu mai dau randament bun dupa 50% uzura!

Daca tot e la Dojo si vrei sa faci o masina de offroad care a fost conceputa pentru altceva initial fa-ti un bine si intreaba-i pe baieti cat ar costa sa iti puna o punte de Pajero,4,88, cu blocant pe spate si pe fata cauta una de Hilux MK2 sau 3, 30 caneluri, daca vrei sa pui blocant si pe fata.

De ce am zis asta: 1.grupul spate de toy lj70 e cam subtirel si scump cand se duce,blocantul pt punte ARB face cat toata lucrarea +piese descrisa mai sus, nu e mai fiabil decat cel de Mitsu si castigi raport in punti.

2.Puntea fata de hilux e mai teapana planetarele fiind mai groase 30 nu 27caneluri, raport =cu Mitsu 4,88, face fata la 35 uri

3.Modelul tau de Toy flexeaza jenant, poti sa ii pui si Ohlinsuri(bune si eu am pe motor), cursa e limitata de sistemul de prindere tendoane, aici cei de la Dojo ar face minuni pe puntea de Mitsu.

Toate astea costa ceva dar iese o masina aproape de ce vrei tu...DAR TOYOTA are farmecul ei, trebuie sa o vezi altfel, liniile alea,toate puse cu cap si dragoste de inginer japonez, istoria si parfumul ei..daaa, te seduc!! DACA e Originala!!

Editat de Astral
RESAPAT ! UN SINGUR "E" ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=565237&viewfull=1#post565237
Link spre comentariu

Multumesc pentru sfatul constructiv.

Puntea de mitsu 4.88 o aveam in cap si inca nu luasem masina ( mi-a spus de varianta asta Cristi Blondu), nu stiam de puntea de fata in schimb.

Insa vs silverstone este alta disputa... Recunosc, din cauza bugetului in loc sa iau silverstone sh iau momentan insa noi. Poate pe viitor o sa trec pe 35 de la silverstone, dar aici nu inteleg de ce imi recomanzi pe 16 si nu pe 15.

Deci momentan ramane pe 33-uri.

Link spre comentariu

Nu as baga mana in foc pentru asta.

Iti spun si din postura de fost vanzator de Ironman dar mai ales din postura de utilizator.

La mine pe masina (Toyota Landcruiser HJ61 4L turbo, arcuri cu foi) suspensia Ironman lasa mult de dorit desi la inceput am fost incantat. Testul adevarat este in utilizare iar acum pot sa imi exprim o parere avizata pe baza utilizarii.

1. dupa cateva sute de km de utilizare, suspensia fata s-a lasat considerabil. A trebuit sa construiesc cercei cu 6 cm!!! mai lungi ca sa compensez inaltarea masinii.

2. amortizoarele NitroGas se incalzesc destul de usor daca mergi prin padure intr-un ritm cat de cat mai alert si te trezesti ca suspensia nu mai e eficienta.

3. bucsile din arcuri s-au uzat foarte repede desi am bolturi gresabile.

Exemplul 2:

Suzuki Samurai lung

Total aiurea, Ironman ofera aceeasi suspensie ca si pentru Samuraiul scurt desi masina lunga e evident mai grea pe spate.

Cu doua persoane in spate, puntile ajung la tampoane.

Am incercat o compensare cu un kit de incarcare suplimentara tot de la Ironman dar ce am primit nu se poate monta deoarece bridele de prindere lovesc si indoaie amortizoarele spate. Acum sunt nevoit sa inlocuiesc cumva arcurile spate deoarece Ironman nu are nici o solutie pentru aceasta problema.

Si ultimul lucru dar nu cel din urma, importatorul Iron Man a fost mult mai rapid si mult mai profesional in vanzare decat importatorul Arb.

Si aici am mari indoieli. Mai rapid poate pt ca avea pe stoc suspensia de care aveai tu nevoie dar mai profesionist in nici un caz.

Sa fim seriosi, criteriul pt care se vinde Ironman este pretul aparent mai mic in multe situatii.

Si Ironman are multe produse fabricate in China.

Editat de Max
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare