adresavlad Postat Octombrie 14, 2015 Partajează Postat Octombrie 14, 2015 (editat) Vă salut! Am nevoie de un sfat de achiziție. Aș vrea să achiziționez un 4x4 pe la 6-7000€ cu tot cu înscriere,volan pe stânga, motor benzină 2000 cm, să-i pun instalație GPL, 4 uși și s-o pot trece și pe 2x4 pentru asfalt. Vă mulțumesc anticipat! Editat Octombrie 14, 2015 de adresavlad Viața asta e moartă; avem nevoie de una nouă. Eu cred că am găsit-o! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Octombrie 14, 2015 Partajează Postat Octombrie 14, 2015 (editat) Re: Sfat achiziție 4x4 Salut, motorul de 2000 benzina si cele 4 usi daca astea sunt criteriile obligatorii te limiteaza imediat la cateva marci: Suzuki Vitara Suzuki Grand Vitara Pajero Pinin 1.8 sau 2.0 GDI (nu merge pe GPL) Frealander 1.8 Altceva nu imi vine in minte. Scuze am uitat de Opel Frontera. Editat Octombrie 14, 2015 de Caphonne Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adresavlad Postat Octombrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2015 Re: Sfat achiziție 4x4 Mulțumesc Caphonne! Despre Freelander nu știu nimic, dar de Suzuki Vitara și GrandVitara e plin pe la noi (HD - Munții Metaliferi). Mă gândeam la Suzuki, dar nu prea știu nici despre astea mare lucru. De asemenea m-am mai gândit și la un Forester, numai că după câte știu este 4x4 permanent. Viața asta e moartă; avem nevoie de una nouă. Eu cred că am găsit-o! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Octombrie 14, 2015 Partajează Postat Octombrie 14, 2015 Re: Sfat achiziție 4x4 Foresterul este interesant dar pentru mine intra in alta categorie.Vad ca ai sau ai avut un Pajero diesel, de ce vrei sa treci la benzina? Legat de masinile mentionate gasesti aici destule informatii. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adresavlad Postat Octombrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2015 Re: Sfat achiziție 4x4 Pajero încă este aici. Dar numai pentru off-road. Mă gândeam să schimb Vectra cu un 4x4 benzinar la care să pun GPL. Viața asta e moartă; avem nevoie de una nouă. Eu cred că am găsit-o! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Octombrie 14, 2015 Partajează Postat Octombrie 14, 2015 (editat) Re: Sfat achiziție 4x4 Daca vrei un 4x4 benzinar dar asa mai de toata ziua in loc de turism as zice Freelander, este mai interesant pe sosea are un sistem 4x4 mai destept (citeste la rubrica Land Rover gasesti foarte multe informatii) Editat Octombrie 14, 2015 de Caphonne Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Octombrie 15, 2015 Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Re: Sfat achiziție 4x4 stai sa-ti pun poze cu spatiul care ramine in portbagajul de la grand (:ce) vitara dupa ce pui o mica butelie de gpl. gasesti si land rover discovery benzinar de 2000cmc. la ala macar ramine ceva spatiu dupa ce pui butelia. daca vrei sa dai o masina de strada pe un 4x4 de strada, uita de asta, nu merita banii. consum mare, intretinere mai scumpa. in plus, ca sa merite, trebuie sa fie de generatie noua, atit pentru confort cit si pentru siguranta. nu stiu din ce an este vectra ta, dar la 6-7000 poti lua mercedes 4matic sau un bmw xdrive. consum mic, masini solide. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Octombrie 15, 2015 Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Re: Sfat achiziție 4x4 la banii aia iti dau patrol si iti mai si ramane de un chef cu prietenii si de vreo 2 rezervoare de carburant;:) daca vrei benzina orienteaza-te spre un mitu de 3,5 benzina cu autoamta si superselect sau un jeep wrangler ca ramane ceva loc putin de bagaje langa butelie:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Octombrie 15, 2015 Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Re: Sfat achiziție 4x4 ...daca vrei benzina orienteaza-te spre un mitu de 3,5 benzina cu autoamta... I-am zis si eu, dar nu vrea... :grin: Asta cu "sfat achizitie 4x4" e cu schepsis... Cel mai bine isi cumpara omul ce-i doreste inimioara, ca sa nu-l doara prea tare bubele masinii mai incolo. Ca daca e in limba dupa masina, nu mai conteaza nimic apoi. :grin: Oricum, ca sfat general, nu cumparati niciodata o masina doar pentru ca are un pret mai mic decat alta. Intotdeauna preturile mici ascund si probleme, de multe ori chiar mari. Cine crede ca rezolva pe bani putini niste probleme serioase la o masina, se inseala. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ERR Postat Octombrie 15, 2015 Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Re: Sfat achiziție 4x4 Asta am, asta laud: vezi si Ford Maverick 2 (2001-) / Mazda Tribute, varianta cu motor pe 2l . Poti pune butelia de gaz in locul rotii de rezerva in portbagaj, foarte ok pe sosea si iti mai faci treaba si in afara ei. http://olx.ro/auto-masini-moto-ambarcatiuni/autoturisme/q-mazda-tribute/ sau http://olx.ro/auto-masini-moto-ambarcatiuni/autoturisme/q-ford-maverick/?search[filter_float_year%3Afrom]=2001 Eu sunt foarte multumit de a mea: foarte confortabila, rezonabil de capabila off (pt un SUV) si fara probleme de fiabilitate. Succes Robert Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Octombrie 15, 2015 Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Re: Sfat achiziție 4x4 Daca e pentru inlocuit Vectra eu as lua in considerare CR-V mk1 sau mk2 2.0 i-VTEC. 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adresavlad Postat Octombrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Re: Sfat achiziție 4x4 @air_wolf: Vectra e din 2001, cutie automată 4 viteze și după 70.000km rulați de mine, consumul mediu de GPL este de 8l/100km. Ideea este că eu locuiesc la 1km de asflat și folosesc Pajero pentru asta. Dar mă gândeam să le dau pe ambele pentru una care să fie folosită și pe asfalt și pe acel 1km de drum forestier destul de stricat. @karolokw: Mulțumesc pentru idei! @optimus: nu „e cu schepsis”: nu sunt pasionat de mașini iar bugetul este fix. Pentru că nu am experiență și nici cunoștințe în domeniul 4x4, am apelat aici la meseriași. Și vă mulțumesc tuturor pentru ajutor! @err: Uitasem de Mazda Tribute! Mulțumesc! Am să arunc un ochi și în direcția aia! Viața asta e moartă; avem nevoie de una nouă. Eu cred că am găsit-o! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Octombrie 15, 2015 Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Re: Sfat achiziție 4x4 Daca nu esti fortat de patriotism...bulgareste un Patrol. Daca trebuie si vrei o masina cu placute "d'alea" cu RO si nu esti constrans de impozit, incearca si un Terrano 2. Motor 2.4, consum GPL 13-16 %. Reductorul ala cateodata isi spune cuvantul. :grin: Apropo...Ford Maverick 2/ Mazda Tribute ar putea fi o optiune (am condus 100 000 km una) dar daca esti constrans de impozit alege una cu motorul de 2000. Urmatoarele dupa acest model au 2.3 (2261 cm ) si acel 3000 V6. Impozitul este evident altul... Bafta la cautari ! Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 15, 2015 Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Re: Sfat achiziție 4x4 Honda CRV de prin anul 2001 sau cam asa .... Nici mare nici mica , motorul de 2.0 e unul cinstit si durabil si e ceea ce trebuie pentru caroseria in cauza , tractiunea e cu torsen pe spate , butelia toroidala de GPL intra la marele fix in compartimentul din portbagaj ( are oala in caroserie desi roata de rezerva e pe usa spate in exterior ) si peste ea e tot portbagajul liber . Consumul decent si intretinerea simpla si mai mult decat rezonabila ( daca n-o gasesti daramata de tot ) . cumva e apreciata ca o masina de nota 8,5-9 in lumea rutieristelor , se preteaza bine la naveta in orice sezon sau ca 4x4 convenabil , are spatiu suficient si la locurile din spate ,sacune rabatabile pe spate ... e o buna masina de familie . Dezavantajul principal - nu prea e ochioasa si interiorul nu exceleaza prin nimic dar e buna si fiabila , usor de condus . O fi avand si ea bubele ei dar inca nu le-am aflat ... eu ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adresavlad Postat Octombrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Re: Sfat achiziție 4x4 @ cos: Tu ai CRV? Mi-ar place mai multe detalii (eventual la telefon) 'că sună prea bine. Viața asta e moartă; avem nevoie de una nouă. Eu cred că am găsit-o! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 16, 2015 Partajează Postat Octombrie 16, 2015 Re: Sfat achiziție 4x4 Cam da , inca e in numere rosii ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Octombrie 16, 2015 Partajează Postat Octombrie 16, 2015 Re: Sfat achiziție 4x4 e clar cos nu mai termini tu patrolul ala niciodata:):):) nu vrei sa iti vand masina mea :) e gata facuta:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 16, 2015 Partajează Postat Octombrie 16, 2015 Re: Sfat achiziție 4x4 ... gura lumii ... nu ma grabesc , Patrolul merge , am tot timpul sa-l stric ... altul nu vreau ca suntem in tara cu pea multe lipitori sugatoare dar peste asta mai e riscul de a te plictisi ca nu faci nic'- sunt masini nasoale si plicticoase daca pleci undeva ai prea multe sanse sa si ajungi ... nu sughita , nu se-mpiedica singura ... rutina .... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat Octombrie 17, 2015 Partajează Postat Octombrie 17, 2015 (editat) Re: Sfat achiziție 4x4 @ cos: Tu ai CRV? Mi-ar place mai multe detalii (eventual la telefon) 'că sună prea bine. sau te poti uita la Honda H-RV...eu am si de aia , ii trage doar fata iar spatele intra sigur doar cand patineaza putin roata fata ;) si nici nu am auzit sa se strice sistemul de cuplare 4x4 , avantajul e ca pe asfalt uscat mergi doar tractiune fata iar la umed , alunecos se cupleaza integral si aici un filmulet in zapada mare fara lanturi ;) a mea este din '99 , o am de 2 ani ,timp in care in afara de ulei si filtre nu am mai investit nimic...bateria e inca cea originala :D , garda la sol e cat la o vitara , eu am varianta non V-TEC de 105 cai , dar este si cu V-TEC la 125 cai , moselul s-a fabricat pana in 2005 parca Editat Octombrie 17, 2015 de timberland0910 Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adresavlad Postat Octombrie 18, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2015 Re: Sfat achiziție 4x4 @ timberland0910: Sună interesant. Ce știi de cutiile automate la CRV'uri? Și încă o întrebare: de ce aș alege Honda și nu Suzuki care am înțeles că este destul de ieftin de întreținut? Mulțumesc! Viața asta e moartă; avem nevoie de una nouă. Eu cred că am găsit-o! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat Octombrie 18, 2015 Partajează Postat Octombrie 18, 2015 Re: Sfat achiziție 4x4 @ timberland0910: Sună interesant. Ce știi de cutiile automate la CRV'uri? Și încă o întrebare: de ce aș alege Honda și nu Suzuki care am înțeles că este destul de ieftin de întreținut? Mulțumesc! acuma sa zic ca si motociclistii ...pt ca HONDA e HONDA ...acuma serios , pe orice forumuri ai cauta probleme majore cam delc...cutia automata la crv-uri nu stiu dar la HRV nu e recomandata , nu tine mult...a mea e manuala si probleme 0 cu toata masina in general ... am schimbat un termostat si atat in 2 ani de cand e la mine ...ce inseamna la tine ieftin de intretinut? o masina in care bagi bani anual si costa piesele putin ? sau una la care bagi o data la 5-6-7 ani ceva piese care costa putin mai mult? Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adresavlad Postat Octombrie 18, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2015 Re: Sfat achiziție 4x4 @ timberland0910 Am înțeles ideea cu piesele și sunt de acord. Cu vectra am făcut 70.000km în 2 ani și i-am schimbat ceva pe la roți; atât. Mie îmi trebuie musai cutie automată. De când am Vectra asta cu automată, nu mai vreau să aud de manuală. Ăsta este motivul pentru care întreb mereu de cutiile automate la diferitele modele pe care le iau în vizor. Viața asta e moartă; avem nevoie de una nouă. Eu cred că am găsit-o! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiu cica Postat Octombrie 19, 2015 Partajează Postat Octombrie 19, 2015 Re: Sfat achiziție 4x4 daca nu e obligatoriu cutie automata si benzina,poate te uiti si aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?89155-Vand-Suzuki-Grand-Vitara-2-0-TD-110-CP-LWB sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Octombrie 19, 2015 Partajează Postat Octombrie 19, 2015 Re: Sfat achiziție 4x4 Tocmai a spus ca ii trebuie musai cutie automata... 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rockshox Postat Decembrie 5, 2015 Partajează Postat Decembrie 5, 2015 Re: Sfat achiziție 4x4 sau te poti uita la Honda H-RV...eu am si de aia , ii trage doar fata iar spatele intra sigur doar cand patineaza putin roata fata ;) si nici nu am auzit sa se strice sistemul de cuplare 4x4 , avantajul e ca pe asfalt uscat mergi doar tractiune fata iar la umed , alunecos se cupleaza integral si aici un filmulet in zapada mare fara lanturi ;) a mea este din '99 , o am de 2 ani ,timp in care in afara de ulei si filtre nu am mai investit nimic...bateria e inca cea originala :D , garda la sol e cat la o vitara , eu am varianta non V-TEC de 105 cai , dar este si cu V-TEC la 125 cai , moselul s-a fabricat pana in 2005 parca Salut Sunt direct interesat de acest model, versiunea non-vtec. O inrebare am: ce consum are oras/exterior(mers normal 80-100km/h)? E bine sa aflu direct de la un proprietar si nu de la samsarii de pe net sau din "manual" Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate