Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achiziție 4x4

adresavlad

Postări Recomandate

Re: Sfat achiziție 4x4

Salut

Sunt direct interesat de acest model, versiunea non-vtec. O inrebare am: ce consum are oras/exterior(mers normal 80-100km/h)?

E bine sa aflu direct de la un proprietar si nu de la samsarii de pe net sau din "manual"

Multumesc

Salut , exact aia e viteza mea de croaziera 80-100km/h indiferent de masina condusa , consum in oras nu stiu sa iti zic ,deoarece eu locuiesc in afara orasului si mai mult drumuri lungi fac , cam 8 % e consumul in regimul meu de condus , masina se comporta ft bine ,e stabila pe viraje , destul de inalta , servodirectia merge foarte usor , ca si putere e ok ,dar daca vrei poti pune motor de pe civic ,care e mult mai puternic .Daca mai ai intrebari iti stau la dispozitie

Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut , exact aia e viteza mea de croaziera 80-100km/h indiferent de masina condusa , consum in oras nu stiu sa iti zic ,deoarece eu locuiesc in afara orasului si mai mult drumuri lungi fac , cam 8 % e consumul in regimul meu de condus , masina se comporta ft bine ,e stabila pe viraje , destul de inalta , servodirectia merge foarte usor , ca si putere e ok ,dar daca vrei poti pune motor de pe civic ,care e mult mai puternic .Daca mai ai intrebari iti stau la dispozitie

Ok, merci mult!

Masina o vreau pentru sotie, mers 70% oras, 30% exterior.

In balanta momentan este Suzuki Sx4 (varianta 4x4) si acest HRV.

Sunt fan Suzuki, insa intre cele doua prefer Honda. Avantajele si dezavantajele fiecareia le stiu... singurul factor determinant in alegere in momentul de fata este consumul. Daca cineva cunoaste si poate face o comparatie la capitolul asta intre cele doua (din experienta proprie, nu de pe net) v-as fi recunoscator.

Multumesc

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Eu detin o Honda Hr-v, de fapt 2 Honda ..un Hr-v si un civic mai vechi. O am de cateva luni, la masina momentan lucrez.. schimb mecanica directie fata+spate, filtre, ulei etc.. am luat-o la pret bun dar intr-o stare nu tocmai buna! nu pot sa zic foarte multe despre ea, doar ca am de gand dupa ce o reconditionez total ca sa o folosesc mai mult ca masina de familie, este modelul cu 4 usi si motorul de 124 cp v-tec! Motorul este unul dintre cele mai fiabile de la Honda, e fara moarte! Pe civic am motor de 1,5 v-tec-e, este v-tecul economic..iar in aproape 4 ani de cand o am nu am avut probleme majore cu ea (masina are 18 ani) si circul zilnic cu ea ..acum incepe sa bata o planetara!!

Honda in general inseamna fiabilitate iar Hr-vul l-am luat pt ca am vrut o masina cu garda mai inalta, fiabila si motor mic si am facut alegerea corecta fiindca sunt foarte multumit de acest model! Bafta!

Link spre comentariu

Salut,

Pentru a nu deschide topic nou, imi permit sa continui discutia aceasta. Tocmai m-am inscris pe forum dupa ce l-am rasfoit cateva ore. Sunt in cautarea unui 4x4 care nu va atinge asfaltul decat in vizitele la service. Va fi folosit in teren, drumul pe care se va merge este preponderent pamant + pietris, prin unele locuri nisip, cu zone in care se creeaza balti mari cand ploua, nu sunt pante cu unghi mare de inclinare ( as numara doar 2 mai serioase care ar trebui urcate/coborate in formula 4WL )

Prin urmare nu consider ca mi-ar trebui un 4x4 "pregatit" ( off road in adevaratul sens al cuvantuui). Masina ar trebui sa traga uneori si o mica remorca incarcata cu .... stupi (as estima o greutate de 500 kg pusa pe remorca ) , va fi folosita doar in week-end si nu in fiecare sapt. Din considerete de taxe + consum si intretinere m-am gandit la varianta benzina + GPL , capacitate mai mica de 2000.

Am plecat in cautarile mele doar de la o optiune Grand Vitara scurta ( 3 usi ) motor 2.0 benzina + GPL.

Cum considerati ca se comporta in conditiile descrise de mine ? Sa-mi extind cautarile si la Land Rover Freelander 1.8 care 4x4 permanent ?

Cat de mult pierd din capabilitatile masinii daca o trec pe GPL ?

Cat m-ar ajuta faptul ca Vitara imi permite sa o trec in 2W sau 4WL / 4WH fata de un auto cu 4x4 permanent ?

Avand in vedere sarcina la care o supun (remorca mentionata) credeti ca motorul diesel este mai potrivit ?

Va multumesc si sper ca am explicat cat mai corect ce caut.

Sunt nou in "domeniu" 4x4 si inca nu stiu ce ma asteapta :$

Link spre comentariu

Salut,

Pentru a nu deschide topic nou, imi permit sa continui discutia aceasta. Tocmai m-am inscris pe forum dupa ce l-am rasfoit cateva ore. Sunt in cautarea unui 4x4 care nu va atinge asfaltul decat in vizitele la service. Va fi folosit in teren, drumul pe care se va merge este preponderent pamant + pietris, prin unele locuri nisip, cu zone in care se creeaza balti mari cand ploua, nu sunt pante cu unghi mare de inclinare ( as numara doar 2 mai serioase care ar trebui urcate/coborate in formula 4WL )

Prin urmare nu consider ca mi-ar trebui un 4x4 "pregatit" ( off road in adevaratul sens al cuvantuui). Masina ar trebui sa traga uneori si o mica remorca incarcata cu .... stupi (as estima o greutate de 500 kg pusa pe remorca ) , va fi folosita doar in week-end si nu in fiecare sapt. Din considerete de taxe + consum si intretinere m-am gandit la varianta benzina + GPL , capacitate mai mica de 2000.

Am plecat in cautarile mele doar de la o optiune Grand Vitara scurta ( 3 usi ) motor 2.0 benzina + GPL.

Cum considerati ca se comporta in conditiile descrise de mine ? Sa-mi extind cautarile si la Land Rover Freelander 1.8 care 4x4 permanent ?

Cat m-ar ajuta faptul ca Vitara imi permite sa o trec in 2W sau 4WL / 4WH fata de un auto cu 4x4 permanent ?

Avand in vedere sarcina la care o supun (remorca mentionata) credeti ca motorul diesel este mai potrivit ?

Va multumesc si sper ca am explicat cat mai corect ce caut.

Sunt nou in "domeniu" 4x4 si inca nu stiu ce ma asteapta :$

bugetul care ar fi? de ce vrei neaparat sub 2000 cmc ? de ce nu te uiti catre o masina serioasa dar utilitara? motor mare diesel? cati bani vrei sa dai poe masina ca sa stim de unde incep cautarile

Link spre comentariu

Pickup cu bena lunga si scapi de remorca. Remorca tractata in zone cu aderenta redusa nu este chiar o fericire pe capul soferului . Ia-ti ceva cu cabina simpla ( bena peste 2 metri lungime ) sau kingcab ( alea au o bena de peste 180 cm lungime ) . Daca faci si un rastel destept ai raspunsul la problema ta. In plus , dupa de descarci stupii , ai destul loc sa construiesti un cort spatios in bena , pentru dormit comod intr-un spatiu generos . Eu asta as cumpara daca as avea o problema ca a ta. Taxele sunt diferite de turism . Ai impozit mult mai mic ( fiind autotilitare ) dar rovigneta este 100 euro iar asigurarea vreo 800-1200 ron , in functie de vechime si capacitate. Cu fiabilitatea stau bine ( mai ales modelele mai vechi ) iar solutiile tehnice sunt simple si durabile . Ai sasiu , arcuri tari pe spate , garda buna la sol si posibilitati multe de modificare ( roti mai mari ) .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

@timberland0910 : bugetul ar fi cam 5000 euro cu tot in inmatriculare, m-as cam feri de diesel si din perspectiva unui cost mai mare la intretinere incluzand si impozitul ptr o capacitate mai mare de 2.0

@FordRanger : pickup ul mentionat nu se incadreaza la autoutilitara doar in cazul in care o acopar ? (Bena ) poti sa-mi spui te rog un model la care te-ai gandit ca m-ar ajuta mult mai bine decat varianta cu remorca ?

Am mers doar pe asfalt cu urmatoarele : Hilux 2010, Ranger 2014 si cireasa de pe tort F150 Platinum 2016 . Astea sunt masini prea mari si prea scumpe ptr ce caut si imi permit eu.

Multumesc

Link spre comentariu

@timberland0910 : bugetul ar fi cam 5000 euro cu tot in inmatriculare, m-as cam feri de diesel si din perspectiva unui cost mai mare la intretinere incluzand si impozitul ptr o capacitate mai mare de 2.0

@FordRanger : pickup ul mentionat nu se incadreaza la autoutilitara doar in cazul in care o acopar ? (Bena ) poti sa-mi spui te rog un model la care te-ai gandit ca m-ar ajuta mult mai bine decat varianta cu remorca ?

Am mers doar pe asfalt cu urmatoarele : Hilux 2010, Ranger 2014 si cireasa de pe tort F150 Platinum 2016 . Astea sunt masini prea mari si prea scumpe ptr ce caut si imi permit eu.

Multumesc

pai eu la patrol la motor de 2800 platesc putin peste 400 ron e mult?

vezi ca in zilele astea gasesti si s-klasse 2014 utilitara ;) ...patrolul meu e utilitara cu 5 locuri in acte ...un pickup cu bena lunga poti lua nissan pickup(navara) , toyota hilux , ford ranger si mazda nu stiu daca au cu 2 usi si bena lunga

Link spre comentariu

Eu nu am vazut pickup care sa nu fie autoutilitara N1 . Din cate stiu eu toate sunt omologate asa din fabricatie . Ideea este ca modelele cu cabina simpla sunt mult mai ieftine pe piata decat cele cu cabina dubla si , de remarcat , sunt si mai putin rulate . Am vazut cateva Hilux-uri la preturi foarte bune , cabina simpla , bena lunga , 4x4 , pret pana in 7000 si an peste 2006 . Ele costa de noi mult mai putin pentru ca sunt putin accesorizate. Doublecab sunt destinate si transportului de persoane . Simplecab sunt doar pentru munca . Nu vreau sa fac afirmatii gratuite dar cred ca tot ce este in Romania , pick-up 4x4 , este autoutilitara . Ca vrei sau nu sa o acoperi , este optiunea ta. Mai sunt unele cu bena de camion , mai lata putin , cu obloane pe toate partile , puse pe acelasi sasiu si cu tractiune 4x4 . Am vazut si la Ranger si la B2500 cateva . Intradevar , la acestea sunt mai putine cu tractiune 4x4 , multe fiind 4x2 si fiind mult mai joase .

Editat de FordRanger
Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

pai eu la patrol la motor de 2800 platesc putin peste 400 ron e mult?

vezi ca in zilele astea gasesti si s-klasse 2014 utilitara ;) ...patrolul meu e utilitara cu 5 locuri in acte ...un pickup cu bena lunga poti lua nissan pickup(navara) , toyota hilux , ford ranger si mazda nu stiu daca au cu 2 usi si bena lunga

Eu nu as considera mult 400 lei impozitul. S-ar putea ca tatalui meu sa i se pare mult :) El e apicultorul sef si va folosi masina cel mai mult.

Din cautarile mele pickup ul sigur nu se incadreaza in bugetul meu de 5000. Astea cu 2 locuri sunt si mai rare observ.

Nu mi-ai spus nimic despre ce alegeri am facut eu ? Sunt groaznice ? Lasand la o parte remorca care va fi folosita in 10-20% din cazuri... cum e Grand Vitara ptr conditiile alea ?

Link spre comentariu

Eu nu am vazut pickup care sa nu fie autoutilitara N1 . Din cate stiu eu toate sunt omologate asa din fabricatie . Ideea este ca modelele cu cabina simpla sunt mult mai ieftine pe piata decat cele cu cabina dubla si , de remarcat , sunt si mai putin rulate . Am vazut cateva Hilux-uri la preturi foarte bune , cabina simpla , bena lunga , 4x4 , pret pana in 7000 si an peste 2006 . Ele costa de noi mult mai putin pentru ca sunt putin accesorizate. Doublecab sunt destinate si transportului de persoane . Simplecab sunt doar pentru munca . Nu vreau sa fac afirmatii gratuite dar cred ca tot ce este in Romania , pick-up 4x4 , este autoutilitara . Ca vrei sau nu sa o acoperi , este optiunea ta. Mai sunt unele cu bena de camion , mai lata putin , cu obloane pe toate partile , puse pe acelasi sasiu si cu tractiune 4x4 . Am vazut si la Ranger si la B2500 cateva . Intradevar , la acestea sunt mai putine cu tractiune 4x4 , multe fiind 4x2 si fiind mult mai joase .

Adevarul e ca eu am auzit ipoteza de la un coleg de la munca care conduce Amarok (neacoperit) si cred ca in trecut de la alt amic care si-a acoperit Dacia papuc (varianta cu 5 locuri pasager ) si apoi a devenit autoutilitara. Posibil sa fac eu o confuzie intre povesti legat de inregistrarea ca autoutilitara.

Link spre comentariu

Remorca trasa prin terenuri agricole cu altceva decat cu utilaje agricole , nu prea este o idee buna . Este una sa pui greutatea pe o masina 4x4 si sa ii maresti aderenta , si alta sa ii agati de coada o remorca sa ii diminuezi aderenta . Logica este simpla , daca nu ai avea remorca , masina s-ar descurca intr-un anume fel pe un anume tip de teren. Daca la aceeasi masina legi de coada o greutate , greutatea ei ca si tractor ramanand aceeasi , i-ai diminua considerabil performantele in off-road pentru ca ar avea de carat ceva suplimentar , ceva ce ar forta ruperea aderentei .

Din cate banuiesc , colegul nostru albinaru' s-ar ocupa de asa ceva. Poti sa il intrebi ( ca-i de treaba si sigur iti raspunde ) intre ce variante a avut el de ales si de ce s-a gandit la Ranger ca fiind o optiune potrivita.

Link spre comentariu

Remorca trasa prin terenuri agricole cu altceva decat cu utilaje agricole , nu prea este o idee buna . Este una sa pui greutatea pe o masina 4x4 si sa ii maresti aderenta , si alta sa ii agati de coada o remorca sa ii diminuezi aderenta . Logica este simpla , daca nu ai avea remorca , masina s-ar descurca intr-un anume fel pe un anume tip de teren. Daca la aceeasi masina legi de coada o greutate , greutatea ei ca si tractor ramanand aceeasi , i-ai diminua considerabil performantele in off-road pentru ca ar avea de carat ceva suplimentar , ceva ce ar forta ruperea aderentei .

Din cate banuiesc , colegul nostru albinaru' s-ar ocupa de asa ceva. Poti sa il intrebi ( ca-i de treaba si sigur iti raspunde ) intre ce variante a avut el de ales si de ce s-a gandit la Ranger ca fiind o optiune potrivita.

da ,,,el a dat hiluxul pe ranger ,,,o alegere cel putin ciudata :)

Link spre comentariu

Eu nu as considera mult 400 lei impozitul. S-ar putea ca tatalui meu sa i se pare mult :) El e apicultorul sef si va folosi masina cel mai mult.

Din cautarile mele pickup ul sigur nu se incadreaza in bugetul meu de 5000. Astea cu 2 locuri sunt si mai rare observ.

Nu mi-ai spus nimic despre ce alegeri am facut eu ? Sunt groaznice ? Lasand la o parte remorca care va fi folosita in 10-20% din cazuri... cum e Grand Vitara ptr conditiile alea ?

grand vitara e cam de sosea masina , si daca e si benzinar cu remorca dupa ea pe dealuri o omori , de aia ti-am zis motor mare si diesel ...la ranger si la mazda b2500 impozitul e mai mic ca au motoare de 2.5

Link spre comentariu

Sa-mi extind cautarile si la Land Rover Freelander 1.8 care 4x4 permanent ?

Daca te gandesti la Freelander, scoate din schema 1.8. Mai degraba KV6 2.5l sau Td4 (de preferat cu cv automata).

Avantaj Freelander, cea mai mare sarcina remorcabla din clasa lui, 1800 kg (sau 2040 kg cu restrictie de incarcare a vehiculului tragator)

Dezavantaj Freelander, consumul, in special la KV6.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Daca te gandesti la Freelander, scoate din schema 1.8. Mai degraba KV6 2.5l sau Td4 (de preferat cu cv automata).

Avantaj Freelander, cea mai mare sarcina remorcabla din clasa lui, 1800 kg (sau 2040 kg cu restrictie de incarcare a vehiculului tragator)

Dezavantaj Freelander, consumul, in special la KV6.

oare bine vad eu in talon la patrol 6000+ kg ansamblu la tractare? :D

Link spre comentariu

oare bine vad eu in talon la patrol 6000+ kg ansamblu la tractare? :D

4000+ kg suna mai bine? Eu m-am referit doar la sarcina tractabila.

Iar daca este sa compari Patrolul cu Freelanderul este ca atunci cand compari mere cu pere.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare