Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme Reductor

Tudor29

Postări Recomandate

Buna ziua!detin un samurai din 2002 diesel si de cateva saptamani dupa ce cuplez 4x4 low nu il mai pot decupla decat foarte greu.mentionez ca am schimbat reductorul si are aceleasi simptome.Un prieten mi-a zis ca cva de la grupul fata sau spate tensioneaza reductorul si de aia nu il mai pot decupla!poate ma puteti ajuta cu un sfat.multumesc
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Probleme Reductor

Este normal sa ai probleme, poate vei avea si mai grave daca echipezi cu roti, axele fata/spate, ce au diametre diferite.

Ai incercat sa dai in marsarier cativa metri si sa vezi daca astfel decupleaza?

Ai verificat daca crucile cardanelor sunt ne-functionale (adica gripate)?

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

Astazi am scos masina putin in teren si cand era cuplata la mic dintr-o data a sarit singura afara in N.si apoi n-am mai reusit nici sa o cuplez la mic nici sa o decuplez decat dupa vreo 10 manevre in fata si spate.Am dus-o la un mecanic care mi-a zis ca sunt ok cardanele si ca nu stie din ce cauza are simptomele astea.Are cineva vreo idee sa ma ajute?Ca e foarte incomod si enervant,mai ales ca inainte sa ii schimb cauciucurile nu facea nici un fel de figuri reductorul.Multumesc

Link spre comentariu

Daca tot nu mai ai raspunsuri mai ales ca nici noi nu stim ce ai mai facut tu pe la roti , solutia e sa desfaci reductorul sa vezi ce e prin el.....asa capeti si experienta si faci si o revizie daca e cazul...de obicei este.

P.S ai incercat manevra asta si fara sa pui mrl-urile

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

Daca tot nu mai ai raspunsuri mai ales ca nici noi nu stim ce ai mai facut tu pe la roti , solutia e sa desfaci reductorul sa vezi ce e prin el.....asa capeti si experienta si faci si o revizie daca e cazul...de obicei este.

P.S ai incercat manevra asta si fara sa pui mrl-urile

Nu are mrl-uri masina

Link spre comentariu

Astazi am scos masina putin in teren si cand era cuplata la mic dintr-o data a sarit singura afara in N.si apoi n-am mai reusit nici sa o cuplez la mic nici sa o decuplez decat dupa vreo 10 manevre in fata si spate.Am dus-o la un mecanic care mi-a zis ca sunt ok cardanele si ca nu stie din ce cauza are simptomele astea.Are cineva vreo idee sa ma ajute?Ca e foarte incomod si enervant,mai ales ca inainte sa ii schimb cauciucurile nu facea nici un fel de figuri reductorul.Multumesc

Pai daca astea sunt probleme de la 'noul' reductor nu crezi ca trebuie totusi o revizie? pune tu roti de aceasi dimensiune pe masina (nu neaparat ce scrie pe talon ci masurate), repara ce e de raparat pe la reductoare si o sa vezi ce bine o sa mearga totul.

Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage
Link spre comentariu

Daca 2 reductoare fac la fel, atunci tind sa cred ca problema nu este de acolo, nu?

Eu as miza pe verificat rapoartele in grup fata vs spate. Daca pe HIGH, o mai poti pacali sa ramana, pe LOW tio scuipa repede in neutru, vezi ce rapoarte ai in grupuri.

Uite cum se poate afla raportul, fara sa desfaci nimic:

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

scoate o flansa de pe fata si verifica daca planetara se invarte sincron cu roata.

daca nu, ai rapoarte diferite in grupuri sau o roata din cele 4 este mai mica sau mai mare decit celelalte trei.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

De verificat: traversa cu care este fixat reductoru pe sasiu, posibil sa fie indoita si maneta levierului sa loveasca in caroserie...

bucsa de plastic pe.care se sprijina levierul cutiei de transfer posibil sa fie sparta si sa blocheze maneta....

si cum spun colegi posibil rapoarte diferite in punti....

toate sunt probleme discutate si rediscutate pe forum daca dai o cautare o sa gasesti discutii destule....

si la mine iese greu din 4x4 la 4x2 dar eu am renuntat sa mai caut rezolvari pt ca nu-mi face tot timpul si cand face daca misc masina puti de pe luc se alineaza "stelele" si reusesc s-o scot din 4x4

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare