Catzus Postat Octombrie 16, 2015 Partajează Postat Octombrie 16, 2015 (editat) Salut, Am observat de curand ca ceasul de bord care indica kilometrajul facut de masina nu indica corect. De exemplu am facut un drum Ploiesti-Brasov, dus-intors, am luat km la plecarea din Ploiesti cand am facut plinul si i-am luat din nou cand m-am intors si am facut din nou plinul. Diferenta mi-a dat 121 km!!! Cand de fapt in realitate au fost 204 km. Am dus masina la un prieten mecanic, a dat jos bordul cu ceasurile respective dar nu a putut sa vada nimic acolo deoarece totul este capsulat si este electronic, neputand sa-si dea seama de problema. Oricum este clar ca ceasul care inregistreaza numarul de kilometrii parcursi nu functioneaza cum trebuie, inregistrand de fapt mai putini km decat in realitate. Daca ati mai intalnit o asemenea problema va rog sa ma ajutaiti in rezolvarea ei. Daca nu, ceva idei? Masina este 1,3i, motor G13BB, an fabricatie 2000. Multumesc! Editat Octombrie 16, 2015 de Catzus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Octombrie 16, 2015 Partajează Postat Octombrie 16, 2015 Re: Probleme ceas de bord kilometraj bordul indica ce primeste de la senzorul de viteza de pe reductor. verifica ce reductor ai, sa nu fie de samurai. daca rotile difera de marimea standard si viteza/kilometrajul vor fi diferite. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catzus Postat Octombrie 16, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2015 (editat) Re: Probleme ceas de bord kilometraj Salut, Jimny-ul este original, neschimbat nimic pe el. Rotile sunt si ele standard, 205/70/R15. Plus ca afisajul/ceasul este electronic. Probabil sa fie senzorul de pe cutie defect? Editat Octombrie 16, 2015 de Catzus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Octombrie 19, 2015 Partajează Postat Octombrie 19, 2015 Re: Probleme ceas de bord kilometraj Ce model e? Dupa 2005 sau inainte? Ce viteza ai pe bord la 3000 de ture in treapta a 5-a? Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catzus Postat Octombrie 19, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2015 Re: Probleme ceas de bord kilometraj Ce model e? Dupa 2005 sau inainte? Salut, Am scris in deschiderea topic-ului: "Masina este 1,3i, motor G13BB, an fabricatie 2000." Cat despre vitezometru, acesta este OK pt. ca l-am testat cu o alta masina care a mers in fata mea si comunicam cu soferul. Am facut teste pt. 60 km/h, 70 km/h si 80 km/h si a fost OK. Adica masina din fata a mers constant cu 60 si soferul imi comunica viteza si mergeanm si eu cu 60 si distanta intre noi a ramas constanta pe toata perioada de mers. Apoi acelasi test l-am facut si cu 70 si cu 80 km/h. Vitezometrul este OK. Raman doar doua posibilitati: 1. Senzorul de pe reductor sa fie defect 2. Traductorul din tabloul de bord poate sa fie defect. Problema mea este ca nu stiu cum sa testez care din ele este defect, in afara de a le inlocui. As putea inlocui pe rand, inatai senorul de pe reductor, si sa vada daca in bord kilometrajul arata corect. Daca nu, sa inlocuiesc ceasul din bord, pt. ca atunci sigur problema este din bord. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Noiembrie 25, 2015 Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 Re: Probleme ceas de bord kilometraj Senzorul nu are cum sa fie defect,aveai si viteza eronata! Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Decembrie 9, 2015 Partajează Postat Decembrie 9, 2015 Re: Probleme ceas de bord kilometraj Nu cumva inregistreaza in mile?... 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate