FordRanger Postat Octombrie 20, 2015 Partajează Postat Octombrie 20, 2015 Am gasit undeva jantele din imagine si m-ar interesa sa le am de vara dar nu-s sigur ca merg pe Rangerul meu. A mai vazut cineva modelul acesta de jante ca pentru mine sunt premiera absoluta : Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Octombrie 20, 2015 Partajează Postat Octombrie 20, 2015 Re: Compatibilitate jante pe un Ford Ranger ( 1999-2006 ) ? Salut Pe Modelul tau de Ranger 1999-2006 este urmatoarea aplicatie : Jante standard au fost de 6,5J latime cele de R14 si 7J latime cele de R15 ET-ul original pozitiv 5 Aplicatia de prindere este 5x114,3 Filetul la prezoane este de 1/2" (20UNF) Gaura de centru este de 93,1 mm Anul schimbarii este 2006, iar daca janta de pe masina ta e cu 6 prezoane, atunci e varianta noua, adica : Latime de 7j pe R15 si 7,5 J pe R16 ET-ul original pozitiv 10 sau 5 Aplicatia de prindere este 6x139,7 Filetul la prezoane este de 1/2" (20UNF) Gaura de centru de 93,1mm In concluzie trebuie vazut ce e pe masina 5 sau 6 prezoane? Daca ai 6 prezoane o sa gaesti mult mai usor jante, deoarece 6x139,7 este o aplicatie foarte cautata (Toyota, Nissan,Mitsubishi...) si gaura de centru va fi 110mm deci putin mai mare, si chiar ok. La 5 prezoane o sa fie putin mai dificil, desi sunt jante destule 5x114,3, vei avea probleme la gaura de centru, care la majoritatea jantelor ce se gasesc in comert, este mai mica (undeva 67-69mm) iar tu ai nevoie de 93.1mm Sper ca raspunsul meu sa iti fie folositor. Norbi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Octombrie 20, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2015 (editat) Re: Compatibilitate jante pe un Ford Ranger ( 1999-2006 ) ? Multumesc pentru raspuns. Ai putea sa imi spui si ET-ul original la varianta 6x139,7- 6,5 JJ - R15 ? Pe masina mea , prinderea este 6x139,7 . Aceeasi prindere este pe toate Fordurile Ranger si pe MAzda B2500 si BT-50 , incepand din 1999 si pana in 2011 , nu stiu daca si la ultimul model este la fel. Prinderea in 5 prezoane este doar pe modelul american . Ca si prindere se potrivesc jantele din imagine , insa eu nu am mai vazut niciodata modelul si ma temeam sa nu fie jante de pe un alt tip de Ford ( vreo autoutilitara ) . Ma ingrijoreaza doar ET-ul si dimensiunea interioara care mi-ar putea afecta achizitia. De aceea intrebasem daca a mai vazut cineva pe un Ford Ranger exact acest model , chiar si in poze. Am tot cautat pe Google dar acest model nu este de gasit . Ma gandesc ca pe undeva prin Anglia s-ar putea sa se fi vandut optional , insa Google nu da nici un rezultat similar . Cunosc in mare toate modelele din echiparea originala . Pe acesta nu l-am mai vazut . Editat Octombrie 20, 2015 de FordRanger Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Octombrie 20, 2015 Partajează Postat Octombrie 20, 2015 Re: Compatibilitate jante pe un Ford Ranger ( 1999-2006 ) ? Am inteles. Trebuie sunat la vanzator, asta daca sunt la un pret bun. Eu stiu ca pana in 2006 au fost 5x114,3, dupa care au trecut la 6x139,7 si asa a ramas pana in zilele noaste. Pasul la prezoane s-a schimbat in 2012, cand a trecut de la 1/2" (20UNF) la pas normal de 12x1,5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate