sierrafery Postat Septembrie 16, 2008 Partajează Postat Septembrie 16, 2008 StimaÅ£i confraÅ£i, dacă ÅŸtiÅ£i sau dacă aveÅ£i Discovery cu ACE vă rog ajutaÅ£i-mă cu o informaÅ£ie: care e corespondenÅ£a între conexiunile de pe cilindrul receptor ÅŸi intrările în repartitorul ACE pe spate. Mai exact, mi-au fost schimbate conductele spre spate la ACE ÅŸi am impresia că a fost cumva inversat circuitul că de atunci maÅŸina intră paradoxal în balans la curbe scurte luate în viteză. AÅŸ vrea să verific prima dată vizual dacă circuitul e bun ca să nu mă lansez în alte operaÅ£iuni mai complexe. M-ar ajuta să ÅŸtiu dacă conducta conectată pe partea dinspre spatele maÅŸinii a cilindrului receptor trebuie să intre în partea de sus sau de jos a repartitorului. Pe schemele din RAVE pe care le am eu nu se poate desluÅŸi. Mecanicii care le-au montat au devenit total evazivi ÅŸi nu-mi dau seama ce-au făcut. La prima vedere mi se pare că Å£evile se încruciÅŸează anormal într-un loc ÅŸi nici nu culcă prea bine pe ÅŸasiu unde ar trebui să le fie locul. Din ce-am studiat referitor la funcÅ£ionarea ACE, simptomul de balans ar putea apărea din inversarea intrării cu ieÅŸirea. Dacă mă apuc experimental să le schimb între ele s-ar putea să stric etanÅŸoarele din repartitor ÅŸi n-aÅŸ vrea să mă hazardez. MulÅ£umesc anticipat. Cei care aveÅ£i ACE dacă umblaÅ£i cumva pe sub maÅŸină pt. orice altceva, vă rog uitaÅ£i-vă la chestia asta ÅŸi spunerÅ£i-mi ÅŸi mie. Dau o palincă. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Septembrie 16, 2008 Partajează Postat Septembrie 16, 2008 Re: ACE Discovery Td5 Scrie in RAVE dar poate nu suficient de clar. Asta e diagrama: http://img524.imageshack.us/img524/9729/aceif7.jpg Pe repartitor gasesti literele A si B scrise in dreptul fiecarui port pt. puntea spate (pe partea din fata gasesti A, B, P, T pentru puntea fata, pompa si retur in rezervor). In mod normal ar trebui sa scrie si pe tevustile respective aceleasi litere, ca sa potrivesti A cu A si B cu B. Identifici care e portul A si care e portul B pe repartitor (A si B scrise cu rosu de mine) si din diagrama rezulta unde trebuie sa fie legate la cilindrul de pe puntea spate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 16, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2008 Re: ACE Discovery Td5 MulÅ£umesc, eu schema asta n-am studiat-o, am incercat să-mi dau seama din secÅ£iunea "repairs" mai mult vizual din asamblarea mecanică. Dacă găsesc fizic literele pe repartitor atunci treaba-i clară, pînă acum nu le-am observat(dar nici nu le-am căutat), interesant va fi dacă voi constata că Å£evile-s bine, atunci vom avea o problemă mai spinoasă. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Septembrie 19, 2008 Partajează Postat Septembrie 19, 2008 Re: ACE Discovery Td5 Nu stiu daca ai rezolvat problema cu ACE-ul dar am gasit ceva interesant in legatura cu asta;s-ar putea sa fie nevoie de un test cu "testbook"-ul la un service LR(poate deja l-ai facut). Oricum,asta e sistemul de care ma tem si eu cel mai mult la masina mea pentru ca reparatiile sint scumpe si complicate. http://www.landroverclub.net/Club/HTML/ace.htm The system is quite complex, adding a tank, lots of lines, a pump, an control bloc and 2 acceleration sensors (one over the front interior light, the other under the body to the right near the A-pillar, don't remove/invert them) to an already complicated car. It's not fed by the PAS pump as system requirements are too much differing. Pressures range from 5 bars to 135 bars max. This pressure can be built up in less than 130/1000's of a second. Flow rate of the pump is between 7 and 9 liters/minute, constant above 1000 rpm. The lines are carefully isolated from the chassis and body as a lot of noise would be generated if they touched somewhere. If you ever have to replace the lines don't wonder if the lines you buy are different. As the factory mounts the lines before the body is assembled, they can use 1-piece lines. Replacement lines are always 2 pieces and you MUST cut the genuine lines to remove them, there's no way to retrieve them in one piece. If removed and remounted later take care not to interchange the lines as this will hurt the system as the actuators on the right and left side take different pressures. If you look at the connections you will notice that they have been clearly marked "A", "B", "P" and "T". Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 19, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2008 Re: ACE Discovery Td5 MulÅ£umesc, articolul e chiar util, am verificat Å£evile, sunt puse bine(se reconfirmă ingeniozitatea românească pt. că meseriaÅŸii au scos Å£evile vechi fără să le taie) acum rămâne de văzut cum se face aerisirea, dacă se poate mecanic nu doar cu testbook-ul. D.p.d.v. electronic acum nu-mi apare nimic la bord ÅŸi sistemul lucrează deoarece când am rămas fără ulei m-a avertizat. Acum mă gândesc că am ceva aer "trapped" în sistem. MarÅ£i sunt programat la tester dar nu-mi pun mari speranÅ£e. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 22, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2008 Re: ACE Discovery Td5 .....am verificat Å£evile, sunt puse bine..... Hai noroc, nu era cum am crezut , dimpotrivă NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Noiembrie 22, 2008 Partajează Postat Noiembrie 22, 2008 Re: ACE Discovery Td5 In mod normal, daca lucrezi atent, n-ar trebui sa se deterioreze nimic. Dar de ce nu te duci la atelierul care ti-a schimbat tevile, nu ai o garantie a lucrarii? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 23, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2008 Re: ACE Discovery Td5 N-am nici o garanÅ£ie. Mă apuc eu că-s destul de iscusit. am ÅŸi canal, am ÅŸi scule, singura mea problemă e că sunt tot timpul în criză groaznică de timp de aceea apelez la alÅ£ii. MulÅ£umesc oricum pentru opinii. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 25, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2008 Re: ACE Discovery Td5 Am mici probleme de memorie, nu mai ÅŸtiu codul corect la etanÅŸoarele alea mici de la capătul Å£evilor-ceva de genul RVW 100010 sau RVW 10010, ajutaÅ£i-mă vă rog. Vreau să mi le comand înainte de a umbla la ele pt. că ele sunt echipate cu vreo cinci ineluÅŸe(oringuri) siliconice care nu cred că scapă nevătămate în urma intervenÅ£iei. Sau ar rezista niÅŸte oringuri clasice?(am găsit de dimensiune egală dar având în vedere presiunea foarte mare de acolo ar putea să cedeze). O altă problemă e că eu trebuie să scot etanÅŸoarele ca să pot inversa Å£evile din cauza jugului de prindere în repartitor. Am vreo ÅŸansă să scot Å£evile astfel încât etanÅŸoarele să rămână în repartitor? - asta ar fi faza cea mai faină pentru mine. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Noiembrie 25, 2008 Partajează Postat Noiembrie 25, 2008 Re: ACE Discovery Td5 RVW100010. Dar tu chiar ti-ai propus sa le tii minte? :D Etansoarele raman in blocul repartitor. Nu ies decat daca bagi un surub (cred ca M10) dupa ele (preferabil un surub nou). Daca le scoti si vrei sa le pui la loc e usor mai complicat pt. ca trebuie sa fii sigur ca stau drepte si trebuie sa le bagi la o anumita adancime. Exista riscul sa le deteriorezi la extragere sau sa nu stea bine cand le pui la loc. Cele noi vin cu un dispozitiv de plastic ca sa faci treaba cum trebuie. Nu te complica cu alt fel de o-ring-uri. Sa ai grija sa trebuie sa lucrezi super curat. Praful/mizeria e cel mai mare dusman. Curata bine de tot si spala cu peria locul inainte de demontare si ai grija ca tevile sa fie super curate inainte sa le bagi la loc. Bafta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate