sop Postat Septembrie 17, 2008 Partajează Postat Septembrie 17, 2008 Deci am achizitionat una bucata limuzina, pentru satisfactia personala, distractia familiei si alte cateva mici motive care conteaza mai putin. :ypu :ypu :ypu Numele ei: Toyota LC 90 TD, 2 usi, cutie automata, 3000 cmc, 120kW (163 cai), an 2002. Masina e betooon! Sunt incantat la maxim de alegere din toate punctele de vedere. Motorul trage de rupe (e incredibil desi are 230.000 km). Acum ii pot privi pe ceilati din trafic “de susâ€�, ceea ce imi da un sentiment in plus de siguranta si satisfactie. Ieri am fost la Toyota la service pt o diagnosticare completa si o verificare generala a masinii. Rezultat: trebuie schimbate placutele de frana si o bucsa la caseta de directie. In rest …nimic, absolut nimic. :roll: Totul este in “perfectaâ€� stare de functionare (in parametrii…ca sa folosesc cuvintele lor :) ). Acum…sincer …am mici indoieli vis-à -vis de treaba asta , totusi ma gandesc ca in cei 6 ani si peste 200.000 km trebuie sa fie “cevaâ€� , acolo, un nimic orice… Dar mai vedem… :grin: Mi-au zis ca toate piesele sunt cele originale din fabrica (cele care au putut fi verificate cu ochiul liber), exceptie cd-player-ul care oricum nu merge :ha: :ha: A…sa nu uit, i-am schimbat una din baterii imediat ce a ajuns in “ogradaâ€�, ca cea originala dadea semne de “obosealaâ€�. Deocamdata este cuminte ca un ursulet de plus “in scuteceâ€� cum zicea cineva p-aici….dar ii pregatim neste "surprizeâ€�. Pentru inceput pragurile originale – jos, si o pereche de cauciucuri adevarate – sus. Dar asta in urmatorul episod. Numai bine. Sorin Ps. Am nevoie de un manual de utilizare si eventual de service pt o masina d-asta in engleza sau romana. Are cineva? Platesc pt. el daca trebuie. Sau un link… Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Septembrie 17, 2008 Partajează Postat Septembrie 17, 2008 Re: TOYOTA … am si eeeu! f f frumosa sa-ti traiasca si sa te duca peste tot fara probleme cat a fost? cat e taxa de imatriculare? ce faci mai departe? forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Septembrie 17, 2008 Partajează Postat Septembrie 17, 2008 Re: TOYOTA … am si eeeu! Felicitari pentru achizitionarea utilajului. Sa te poarte sanatos. :bravo Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan CHIRIAC Postat Septembrie 17, 2008 Partajează Postat Septembrie 17, 2008 Re: TOYOTA … am si eeeu! Faina! Sa-ti fie de bine! ARO 244, an 1997, motor L25 ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sop Postat Septembrie 17, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2008 Re: TOYOTA … am si eeeu! @soimu: Masina m-a costat 11.300 euro, in asta incluzand toate cheltuielile pt a fi adusa acasa. Adica masina in sine, nr. provizorii Germania pt o luna, asigurare, motorina pt "plimbari" in Germania pt a vedea mai multe masini, motorina pt drum Frankfurt-Cluj, bani pt sofer si alte maruntisuri. Taxa de inmatriculare...eee ...aici sunt vreo trei variante: 1. Se scoate...ma cam indoiesc ca se-ntampla minuni :ha1 2. 2893 euro, daca o platesc pana in 31.01.2009 3. 2553 euro, daca reusesc sa o platesc dupa 01.02.2009. Asta pt ca masina a fost imatriculata prima data in 31.01.2002 si daca trece de data asta atunci o incadreaza in alta categorie de vechime. Ultimele doua variante conform site-ului mfinante.ro... :P Mai departe...grea intrebare...Cred ca primul lucru va fi s-o "incalt" cu o pereche de gume "de scandal" si sa-i dau jos pragurile (care oricum nu-mi plac). Mai departe ...uuf...vreau o gramada de "ajustari"... - o inaltare din suspensii - o bara fata de categorie "grea" si eventual spate - troliu - statie+antena - un portbagaj (ca-i bun la casa omului) - niste proiectoare ....si multe altele ...da' vorba lunga, saracia omului asa ca deocamdata tre' sa vad cum scap mai eftin cu minunea asta de taxa si iau niste sosoni mai de Doamne-ajuta. :grin: ...apoi restul in functie de ce mai este-n pusculita si de alte "distractii" care te pun la cheltuieli...:ha1 Era sa uit ce-i mai important. Vreau sa schimb toate lichidele (uleiuri, etc...) si sa verific cu atentie locurile care trebuie gresate. Si in acest sens as vrea niste sfaturi privitor la treaba asta de la cei care stiu ce trebuie. Ce tipuri de ulei ar trebui sa folosesc si unde? Revin si cu rugamintea de mai sus ... am mare nevoie de manual de intretinere si service (in engl. sau rom.) :pl. Nu vreau sa-mi "bat joc" de ea in necunostinta de cauza. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Septembrie 17, 2008 Partajează Postat Septembrie 17, 2008 Re: TOYOTA … am si eeeu! ai instalatia electrica pe 24? doua baterii legate in serie? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Septembrie 17, 2008 Partajează Postat Septembrie 17, 2008 Re: TOYOTA … am si eeeu! Tot 12V.Doua baterii legate in paralel. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Septembrie 18, 2008 Partajează Postat Septembrie 18, 2008 Re: TOYOTA … am si eeeu! la cele legate in serie niciodata nu se schimba doar o baterie ci impreuna la cele in paralel nu ma pricep nu ma bag :grin: felicitari pt achizitie f frumoasa masina Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator pabibabum Postat Septembrie 21, 2008 Partajează Postat Septembrie 21, 2008 Re: TOYOTA … am si eeeu! la cele legate in serie nu pica ambele baterii simultan.doar cea din care suge motorul mai mult sa ca skimbi doar UNA Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calinvas Postat Septembrie 22, 2008 Partajează Postat Septembrie 22, 2008 Re: TOYOTA … am si eeeu! Superba masina , Felicitari. Are blocant pe spate din fabrica ??? Salutari, Calinvas http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Suparici Postat Septembrie 22, 2008 Partajează Postat Septembrie 22, 2008 Re: TOYOTA … am si eeeu! Revin si cu rugamintea de mai sus ... am mare nevoie de manual de intretinere si service (in engl. sau rom.) :pl. Nu vreau sa-mi "bat joc" de ea in necunostinta de cauza. Felicitari pt masina!!! Sa ai noroc de ea! Am pus AICI manualul. sper ca e bun. service manual si owner manual :wink: http://www.aro4x4.eu/manuale/1998-2007% ... anuals.rar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sop Postat Septembrie 22, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2008 Re: TOYOTA … am si eeeu! Multumesc tuturor pentru aprecieri. Masina este intradevar fantastica. Abia astept s-o bag in teren. @calinvas: Din pacate nu are blocant spate. Diferenta de pret la cea mai ieftina cu blocant spate pe care am gasit-o era mare. ....asa ca am ales-o pe asta. Plus ca toate (3 la numar) pe care le-am gasit cu blocant pe spate si care aveau pretul pe-aproape aveau probleme. Da' sper ca viitorul sa-mi rezerve si-un blocant spate.... :) @supariciule m-ai facut fericit azi. Manualul este exact ce cautam. Nu reusesc sa deschid insa si link-ul....Mai era ceva pe-acolo? @zep: Este asa cum zice georgenis Numai bine. Sorin. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Suparici Postat Septembrie 22, 2008 Partajează Postat Septembrie 22, 2008 Re: TOYOTA … am si eeeu! ambele link-uri duc la o singura arhiva, nimic mai mult. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator redscarlet Postat Septembrie 22, 2008 Partajează Postat Septembrie 22, 2008 Re: TOYOTA … am si eeeu! :1 :wink: :bravo Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pepi3103 Postat Septembrie 22, 2008 Partajează Postat Septembrie 22, 2008 Re: TOYOTA … am si eeeu! E! Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Septembrie 28, 2008 Partajează Postat Septembrie 28, 2008 Re: TOYOTA … am si eeeu! Felicitari. Este deosebita. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sop Postat Noiembrie 8, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2008 Re: TOYOTA … am si eeeu! …Si pentru ca au trecut vreo 2 luni de cand m-am “imprietenitâ€� cu Toyota ….. Spuneam in urma cu ceva vreme ca este ca un ursulet dar de fapt aduce mai mult a ursoaica (cred ca asta-i ramane numele). Zic asta pt ca e molcoma, asa pe gustul meu de ardelean, masiva si motorul… “mormaieâ€� foarte placut in trafic. Dar se simte muulta forta in “gesturileâ€� ei, iar daca o “impungâ€� un pic mai tare ( a se citi pedala la podea), o ia la fuga sprintena ca o ursoaica nervoasa . Deci …i se potriveste. Intr-un cuvant este extraordinara! Tot in perioada asta am avut timp sa-i aduc unele “imbunatatiriâ€�. Primul lucru a fost sa-i dau jos pragurile, lucru care a mers f. usor cu exceptia catorva suruburi ruginite care m-au chinuit un pic…..dar cu o sticla de Coca –Cola… Am inlocuit si vechiul CD-player (care oricum nu functiona) cu un Mp3-player Pioneer pentru intretinerea “atmosfereiâ€�… si poze... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sop Postat Noiembrie 8, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2008 Re: TOYOTA … am si eeeu! Incepand de azi ne putem prezenta onorabil si la capitolul “incaltariâ€�…caci ne-am procopsit cu 4 cauciucuri BF Goodrich MT –cu ajutorul lui Pepi si Soby (sper ca asa se scrie) din Tg. Mures. Cauciucurile au fost montate pe jante de tabla 16x8J cu ET -25 de la Florin (grinch) care au ajuns la Cluj cu concursul lui koala (Mersi maestre!). Si pentru ca nu s-au potrivit piulitele originale au fost schimbate cu un set de piulite de la o alta Toyota, tot prin amabilitatea lui Soby. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Suparici Postat Noiembrie 8, 2008 Partajează Postat Noiembrie 8, 2008 Re: TOYOTA … am si eeeu! wow. super arata!!! sa va poarte sanatosi :h5 felicitari! sa nu uiti de statie. urmatorul lucru. sub cd-player, intra la fix :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Noiembrie 8, 2008 Partajează Postat Noiembrie 8, 2008 Re: TOYOTA … am si eeeu! Pui si troliu pe masina? Daca da, cauta-ma si te rezolv cu placa de troliu. Ca si cea din topicul asta: viewtopic.php?f=17&t=4240&st=0&sk=t&sd=a Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sop Postat Noiembrie 8, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2008 Re: TOYOTA … am si eeeu! @suparici: Hotarat lucru, statia va fi urmatorul lucru de rezolvat. @Max: Vreau cu siguranta si-un troliu ...dar inainte va trebui obligatoriu s-o inalt, deoarece cauciucurile sunt la limita si daca-i pun troliu o sa "aplece" o tzara botu'...si-atunci freaca sigur. Si asa am facut un pic de "tiganie" sa nu frece (niste plasticuri taiate si ceva tabla indoita pe interiorul aripilor :P ). Dar ...ma intereseaza si asta va fi in urmatorul episod. As fi curios deocamdata de niste costuri (eventual un PM daca poti), sa incep sa-mi fac niste socoteli ...si sa strang banii :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flyer Postat Decembrie 15, 2008 Partajează Postat Decembrie 15, 2008 Re: TOYOTA … am si eeeu! salut. mandra masina ai .... si eu sunt din cluj si poate poate o sa iesim impreuna la o plimbare impreuna pe minunatele si fascinantele meleguri ale clujului numai bine .... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate