Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Modificare numar gauri janta?

mariusradovici

Postări Recomandate

Re: Modificare numar gauri janta?

Oricum ai da-o unele gauri se suprapun partial si asta cam invalideaza ideea .

Insa , se poate la jantele de otel dar al naibii sa fiu daca m-as baga la o asemenea conversie chiar daca as avea totul la indemana . Am amintiri urate la cat am muncit la o singura janta de Patrol ca sa intre pe Jeep - sablat , facut dorn cu flansa cu umar de centrare , acoperit gaurile in TIG , corectat fata pe freza , intors pus pe dorn pe capul divizor si corectat si fata de montare pe butuc , mentinuta montata pe capul divizor si gaurita cu tot cu flansa ( fiind prima piesa flansa era virgina negaurita ) , intors pe dorn si zencuite gaurile cu limitare sa fie bine ca sa nu fie rau , vopsita ...

La sfarsit comunicat la jeepar sa se duca sa plateasca manopera daca tot a insistat s-o faca in ideea ca tot il cadorisisem cu janta , s-a dus si n-a platit nimic ca era cat pentru patru jante de Vitara , dupa o luna omu' care a muncit o juma' de zi la prelucarea mecanica m-a sunat si m-a facut neserios si pe mine si pe mama - cu dedicatie si din partea sudorului . M-am dus , am rosit obrazu' , am explicat , am platit , am plecat amarat si mi-a trecut dupa trei minute cand am aruncat janta in Brates ... ... Chiar daca era janta mea ... dupa muult timp am reintregit setul de patru , sa nu mai fie orfane in beci ... So ... never again !!!

... oricum , ideea e ca ... oricum ai da-o unele gauri se suprapun partial si asta cam invalideaza idea ....

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Baieti, a modificat careva janta de tabla din 5 gauri in 6!? date alte gauri?

Eu as zice ca NU; problema de rezistenta materialelor.

As formula altfel, pt ca ma intereseaza: se poate trece (a trecut cineva) de la 5 la 6 prezoane, sau invers, cu ajutorul flanselor?

Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !
Link spre comentariu

dar cât costă 4 jenți de tablă?...

In cazul meu nu pretul conteaza, ci faptul ca nu gasesc ce doresc si trebuie sa adaptez.

Link spre comentariu

Cu flanse se poate dar si diametrele pe sunt prezoanele trebuie sa fie mult diferite . Atat de mult diferite ca in majoritatea cazurilor nu se poate exeptand cazul in care butucul are gauri filetate pentru prezoane si nu suruburi fixe cu piulite . Atunci se pot folosi pentru fixarea flanselor prezoane cu diametrul redus la cap si hexagon mic sau suruburi cu cap imbus .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Am inteles, multumesc.

Vreau sa intervin cat mai putin in solutia fabricantului si, cu atat mai mult, nu vreau sa-mi fac de lucru inutil.

Link spre comentariu

nasol..eu ma gandeam ca pe interiorul jantei sa sudez o flanse exact pe locul gaurilor si in aceea flanse sa dau cele 6 gauri! baiul e daca o sa bata...sunt niste jante de vitara foarte faine si ar sta frumos pe o toyota

Pune, domnule, o poza cu minunatiile de JANTE, sa vaza si ochiu` nostru pentru ca atata chinuiala ! :wink:

Link spre comentariu

Uite colea, nu te mai complica.....In mod sigur, cu tot cu transport, vei iesi cam tot in banii pe care ii vrea Liviu :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?90119-Vand-jante-Mangels-japoneze-mari-6x139-7-Nissan-Toyota-Mitsubishi

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare