Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Alegere 4x4

Lecus

Postări Recomandate

Nu pot sa ma hotarasc, intre Touareg, Freelander2 si Grand Cherokee.

Cel mai mult imi place Freelanderul, dar nu are reductor, si are doar 160 Cp fata de 240-220 la ceilalti .

Cat de important este reductorul? Poate un sofer bun cu o masina fara reductor(Freelander) sa se descurce ca un altul cu o masina cu reductor?

Ajutati-ma cu un sfat-doua.

Gip Gran`sirochi ovarlend ecspedisan
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Alegere 4x4

Nu pot sa ma hotarasc, intre Touareg, Freelander2 si Grand Cherokee.

Cel mai mult imi place Freelanderul, dar nu are reductor, si are doar 160 Cp fata de 240-220 la ceilalti .

Cat de important este reductorul? Poate un sofer bun cu o masina fara reductor(Freelander) sa se descurce ca un altul cu o masina cu reductor?

raspunsul este NU

unde trece unul cu reductor ... altul fara reductor ori va arde discul de ambreaj ori nu trece deloc

si de ce crezi ca cei cu masini cu reductor sunt soferi prosti...altfel s-ar descurca si fara?

daca te gandesti sa mergi pe drumuri desfundate...nu vei avea nevoie de reductor

daca intri in teren, vei avea nevoie, fie doar in cateva cazuri...unde nu ai nici o sansa fara... indiferent cat esti de bun sofer, dar poti sa rupi masina in 2 incercand...

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

In primul rand depinde ce vrei sa faci cu masina. Daca vrei sa iesi doar, usor, pe macadam, drumuri forestiere, etc sau vrei ceva mai mult in teren.

Personal nu as alege nici una din variantele expuse, dar ca sa limitam discutia, dintre cele enumerate as prefera Tuareg-ul.

Reductorul mareste practic puterea la roata masinii de doua, trei, patru ori (de la caz la caz,). Oricat de dibaci ar fi un sofer nu va putea sa-i suplineasca lipsa.

ARO 244, an 1997, motor L25

ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011

Link spre comentariu

Nu cred ca soferul cu reductor e mai prost. Ma gandeam doar ca reductorul e un "ajutor".

Din pacate masina va fi unica, va trebui sa merg si in oras cu ea, unde fac cam 10k km pe an. In rest merg pe drumuri forestiere, teren . Nu prea ma bag in noroi sau mlastini.

Pana acum am mers numai cu masini de imprumut, cel mai mult cu touareg.

Link spre comentariu

Tot citesc forumul vostru si incep sa ma sperii.

Pana acum am mers la munte numai cu piciorul, acum vreau sa merg si mecanizat.

Touareg-ul mi se pare o alegere buna avand in vedere ca are reductor, diferential central si spate.

Am inteles citind, ca ar trebui sa-mi iau un off-roader serios, in nici un caz un suv, dar merg mult in oras si la drum intins imi place sa o mai calc.

Intrebarea mea este: Cam pe ce fel de trasee pot sa merg cu touaregul, cu niste anvelope mai pentru noroi?

Link spre comentariu

Touaregul este o masina ok, cel putin teoretic are cam tot ce-i trebuie. Chiar daca nu este pe sasiu, am vazut ca are o rigiditate destul de buna, motorul este foarte capabil indiferent de versiune. Partile slabe sunt legate de constructia mult prea firava pentru o utilizare zilnica in offroad. Ca modificari as opta pentru niste gume BFG MT dimensiunea stock (ca am mari indoieli ca ar suporta gume mai mari, chiar si cu citiva mm in plus) si as pune citeva scuturi pe dedesubt care sa protejeze puntea fata si cutia de viteze/transfer. Pentu a nu fi prada crengilor si altor uscaciuni, as colanta-o cu film transparent 3M si eventual as mai monta si un troliu care sa incapa sub bara originala de plastic. Cu toate astea cred ca ar rezulta o masina mai mult decit decenta pt offroad.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare