Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Păreri despre disco 2

luca_lvm

Postări Recomandate

Re: Păreri despre disco 2

Salutare vreau sa achiziționez un disco 2 îmi poate da cineva mai multe detali Menționez k vreau sa ii montez roti pe 33" raport calitTe consum si costuri precizez k am avut Vitara si Patrol stima

Salut,

Ce vrei sa faci cu masina?

Daca ma intrebi pe mine este peste patrol si vitara la confort si la tinuta de drum, dar nu se compara cu un Nessan in noroi.

Trebuie sa iti iei gandul de la roti pe 33 cu transmisia stock de pe LR, daca pui anvelope pe 31 max 32 este ok cu transmisia stock, dar cu uzura destul de mare.

Nu pot sa iti spun un consum cu anvelope pe 33, iar raport calitate pret este destul de ok, un chit de inaltare la un D2 este 2500 lei la un Nessan este mult mai scump.

Bafta!

Cu stima, Alexey.

Nissan Patrol Y61 SWB - Pif

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut, nu ai ce cauta cu gume asa de mari pe D2 daca vrei sa se comporte ca un D2 si sa nu ai probleme costisitoare in timp... punct, mai multe datalii aici , http://forum.club4x4.ro/showthread.php?89571-Proiect-Discovery-2-(inca-unul)&p=1021889&viewfull=1#post1021889 asta ca sa nu incep sa explic ce rau e afectat sistemul de ABS si distantele de franare, orice roti cu diametrul peste diametrul celor stock cu mai mult de 5% va afecta grav siguranta in trafic a masinii, nu stiu cum e la cele japoneze dar la D2 sistemul ABS e foarte sensibil si e si implicat in manegementul motorizarii mai ales la automate fapt care duce la serioase dezechilibre deoarece totul a fost calibrat din fabrica pentru roti si suspensie stock...la concluzi asta am ajuns dupa lungi si elaborate studii ale fenomenului, dimensiunea marita la roti fara tuningul de motorizare(racire) necesar poate afecta si temperatura EGT pana la limite periculoase pentru turbina/chiulasa... cine are rabdare sa faca o statistica la cate chiulase crapate, cutii de viteze/transfer distruse au englezoii si cati din ei sunt pe echipare stock .... procentul gasit de mine e in jur de 2%...restul toti erau cu liftinguri si gume cu peste 5% mai mari...D2-ul e foarte capabil pe standard nu are nevoie de ''imbunatatiri'' de genul asta ... se vede in filmuletul ala postat de mine nu demult

Editat de sierrafery
  • Like 1

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Ca sa nu par paranoic si va spun ca eu va vreau doar binele, nu va jucati cu propria voastra siguranta(si a altora din trafic) in cazul vehiculelor dotate cu sistem ABS WABCO D/HABS cum e D2-ul daca sunt utilizate mult si on-road, nu am nimic cu vehicule folosite in special pt off-road, dar daca va plimbati pe drumuri publice, basca si autostrazi situatia devine periculoasa, postez doar un mic exemplu(mai sunt 12 similare) si va spun ca am studiat documentul in totalitate si profunzime(+ca am mai testat si pe propria'mi masina) ... tot algoritmul este calibrat pentru roti(si presiuni) standard, orice diferenta il da complet peste cap si nu e de joaca ...eu doar va zic, cu roti gigant te poti trezi in trafic deja de la 50km/h ca apesi pedala de frana, simti o pulsatie in talpa si stai seren strangand de volan sa te uiti cum masina doar merge inainte si nu vrea sa se opreasca :old

676851077_ABSalgorithm-page-001.thumb.jpg.7c30c83035ad53726aebcb63e7f06897.jpg

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare