Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Grand 2.5 modificari

BWKN

Postări Recomandate

Salut, incep in forta!

pe masina am un 2.5 VM diesel din 97 si ma cam supara: scoate fum negru, e putin mai zgomotos decat normal .

as vrea sa stiu daca pot sa ii schimb motorul cu unul de 2.7 sau 3.0, 3.1 diesel.

daca cineva a facut schimbarea si vrea sa isi impartaseasca experienta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Grand 2.5 modificari

Cel mai simplu (daca se poate spune asa) ar fi sa pui 3.1,e acelasi motor ca 2.5 numai ca are un piston in plus.Dar vine si cu aceleasi probleme ca cel vechi,pe care daca nu le-ai descoperit prima data,nici a doua oara n-o vei face.

In locul tau m-as oriena spre refacerea celui existent-in prima faza i-as face blind la EGR si i-as pune pompa (centicubata si reconditionata in prealabil) la punct ASA CUM TREBUIE,cu ceasul comparator,nu la ureche.

Pentru zgomot -schimbi tachetii (de la @Alin-jeep).Cu ocazia asta verifici si daca pierde compresie pe la vreo chiuloasa.Dupa ce-l inchizi,ai motor nou,care te va duce fara numar..

Daca intamplator se si incinge nejustificat,dai radiatorul jos si il cureti de frunze,noroi si diverse muste/tantari/balauri.

Editat de SUPERDRAGOS
0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com
Link spre comentariu

Merci pentru raspuns!

Ce as vrea sa te mai intreb.. care sunt diferentele la consum si putere intre 2.5 si 3.1 ??

Alte 2 probleme: s-a dezlipit plafonul, adica materialul iar buretele se faramiteaza! Un atelier de tapiterie in Pitesti sau Bucuresti, unde sa fiu multumit de lucrare?

si a doua problema pe care o am, pierde freon.

Link spre comentariu

3-4 litri la suta de km.

25 cp, dar cuplu mult mai mare, de mers merge foarte bine.

Doar cutie automata pe acest motor.

Este un motor la fel de slab ca si fiabilitate ca cel care il ai deja pe masina, in concluzie nu castigi nimic, plus ca este foarte greu sa gasesti unul bun si foarte scump.

Singurul salt care merita facut este 27 mercedes care si el la randul lui se intalneste cu o cutie automata, este in alta liga.

Ca sa faci ceva asa cum trebuie costa foarte mult, e mai avantajos sa iei deja o masina cu asa motor.

O sa te convingi singur mai departe.

Link spre comentariu

Daca vrei 3.1, sari din lac in put. Inca o chiulasa care poate sa crape, inca 2 tije de culbutori care pot ceda...tot VM ramane.

Legat de transplant de 2.7, ai ceva de munca pe partea electrica, mai ales daca vrei sa functioneze tot. Poate ar fi mai simplu un transplant de alt motor, adaptat la cutia de viteze actuala. Un 2.0 de pe E46, un 220cdi, un TDI, toate de pe masini cu cutie manuala bineinteles.

Dupa ce am luat WJ-ul cu 2.7 tot ma gandeam la cat de bine ar sta un OM611 (220cdi) in locul VM-ului de 2.5 pe XJ....poate intr-o viata ulterioara voi face asa ceva....

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

am citit raspunsurile voastre si va multumesc!

m-am hotarat sa ii fac o revizie amanuntita a motorului.

1) in primul rand o sa fac injectoarele si pompa (cunosc un mecanic FOARTE bun in pompe, lucreaza la renault-mioveni , am reparat la el o pompa denso pt un volvo si sunt foarte multumit)

2) daca fac un blind egr voi avea problme la controalele RAR? ajuta motorul??

3) un cach can e recomantat? a cumparat careva si din ro sau mai bine pe ebay?

4) cand ponresc la rece face un zgomot de parca ar roade cuie timp de 2-3 secunde, apoi e ok. sa fie doar din tacheti sau e posibil sa fie un cumul de probleme?

5) in mers, peste 40 km/h se aude un zgomot in partea din spate ca un fashait de geam deschis. daca am 70 km/h si opresc accelerarea se opreste zgomtul, daca pun iarasi piciorul pe acceleratie sa o tin la 70 , iar se aude! banuiesc sa fie de vina ceva pe la crucile de cardan sau in grup... uleiul in grup l-am verificat anul trecut si a trebuit completat doar putin. masina am cumparat-o inaltata cu 5 cm.

binenteles, o reparatie nu se poate face pe forum, la taste :) vreau sa aud si parerile voastre (multi v-ati confruntat cu probleme diverse) ca sa ajung la mecanic cu lectiile facute ::grin:

Link spre comentariu

am citit raspunsurile voastre si va multumesc!

m-am hotarat sa ii fac o revizie amanuntita a motorului.

1) in primul rand o sa fac injectoarele si pompa (cunosc un mecanic FOARTE bun in pompe, lucreaza la renault-mioveni , am reparat la el o pompa denso pt un volvo si sunt foarte multumit)

2) daca fac un blind egr voi avea problme la controalele RAR? ajuta motorul??

3) un cach can e recomantat? a cumparat careva si din ro sau mai bine pe ebay?

4) cand ponresc la rece face un zgomot de parca ar roade cuie timp de 2-3 secunde, apoi e ok. sa fie doar din tacheti sau e posibil sa fie un cumul de probleme?

5) in mers, peste 40 km/h se aude un zgomot in partea din spate ca un fashait de geam deschis. daca am 70 km/h si opresc accelerarea se opreste zgomtul, daca pun iarasi piciorul pe acceleratie sa o tin la 70 , iar se aude! banuiesc sa fie de vina ceva pe la crucile de cardan sau in grup... uleiul in grup l-am verificat anul trecut si a trebuit completat doar putin. masina am cumparat-o inaltata cu 5 cm.

binenteles, o reparatie nu se poate face pe forum, la taste :) vreau sa aud si parerile voastre (multi v-ati confruntat cu probleme diverse) ca sa ajung la mecanic cu lectiile facute ::grin:

2. NU o sa ai probleme. RAR-ul masoara OPACITATEA fumului, care e afectata in mod pozitiv de blindarea EGR-ului.

3. Mai mult sau mai putin degeaba

4. Probabil ca bat injectoarele sau poate bat tachetii

5. Ai zgomot de fasait cand accelerezi si masina scoate mult fum ? Inseamna ca ai o spartura pe undeva intre turbo si galeria de admisie. Asta era primul lucru care trebuia sa-l verifici cand ai vazut ca scoate mult fum negru.

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

zgomotul seamana ca un patinaj intre 2 bucati de fier , ca si cum ar fi blocata frana pe puntea spate!!

eu am suspectat ca e ceva pe la frane si am schimat tot : placute pe spate si discurile care la jeepul meu au atasate si oalele pt frana de mana, am schimbat saboti de frana si chiar si cand era frana de mana reglata pe "lose" tot se auzea zgomotul!

si m-am gandit si eu sa nu fie ceva pe esapament, vreo spartura, dar nu, totul e in regula! cel putin ochiometric nu se vad scapari pe coloana.

si inca ceva: am probleme cu vascocuplajul la racire. vara temperatura sta intre 90-95 grade.

cand am cupmarat jeepul se auzea in ralanti cum variaza viteza elicei la temperaturi mari exterioare, acum se aude ta turatii joase liniare, nu mai oscileaza. DAR atunci cand apas butonul de AC acul turometrului se ridica de la 900 RPM la 1100 RPM si sta acolo (se aude si turata). daca dezangajez AC-ul revine la 900 RPM in ralanti chiar daca afara sunt 40 de grade si temperatura in bord este 90-95.

unde ar fii problemele , vascocuplajul sau vreo termocupla????

:grin: dupa cum vedeti sunt pus pe fapte mari, vreau pana in decembrie sa rezolv mai multe probleme, stiu ca voi scoate ceva hartii din buzunar dar ..asta e!!

Editat de BWKN
Link spre comentariu

fumul ala blestemat scapa chiar , asa, ca nesimtitu' pe gaura tevii - ca sa ma exprim plastic! :ha:

Link spre comentariu

mai am o intrebare: ce ati alege intre inlocuirea ventilatorului vasco stock de pe masina cu unul HD http://www.amazon.com/gp/product/B000C3F3A2?psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_act_title_2&smid=ATVPDKIKX0DER

sau o modificare mai ampla , un electroventilator cu o termocupla pe 2 trepte si un switch in bord.

precizez ca o sa pun jeepul la munca, sa tractez o platforma auto, si asa cum v-am mai spus vara se cam incalzeste pe la 95 grade C

as vrea sa intreb, exista cineva care a facut treaba asta pe un jeep CG cu motor de 2.5??

merci

Link spre comentariu

Hayden 2791 e varianta extreme duty, 2771 e varianta standard.

Daca vrei sa tractezi, fa un radiator mai mare de racire (mai gros) si o evacuare de diametru mai mare, fara nici un fel de toba.

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare