Vizitator spatar ovidiu Postat Septembrie 17, 2008 Partajează Postat Septembrie 17, 2008 Masina mea este un Discovery1 200tdi.Ma intereseaza cum se pot imbunatatii performantele acestui motor fara sa afecteze prea mult "sanatatea" motorului? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Septembrie 19, 2008 Partajează Postat Septembrie 19, 2008 Re: Imbunatatire performante motor Avind in vedere ca masina(desi nu cunosc prea bine tipul respectiv) nu are prea multa electronica in ea sa poti face chip-tunning si nici EGR pe care sa-l poti anula , daca ai intercooler il poti inlocui cu unul mai mare care sa-ti asigure o racire mai buna a aerului si implicit o crestere a puterii. Mai poti incerca sa scoti toba intermediara a masinii sa ai o curgere mai buna a gazelor.De asemenea poti scoate ventilatorul daca e fixat direct pe pompa de apa sau e cu visco cuplare si sa pui unul electric cu termostat;de asemenea poti incerca sa schimbi filtrul de aer cu unul de tip K&N care i-ti mai da citiva cai datorita admisiei mai usoare a aerului. Momentan eu am facut treaba cu esapamentul, cu EGR-ul , si cu filtrul de aer si pot spune ca s-a schimbat foarte mult comportamentul masinii, iar sapt viitoare voi pune si electro-ventilatorul. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Septembrie 19, 2008 Partajează Postat Septembrie 19, 2008 Re: Imbunatatire performante motor Suna altfel fara toba intermediara :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Septembrie 20, 2008 Partajează Postat Septembrie 20, 2008 Re: Imbunatatire performante motor Suna altfel fara toba intermediara :grin: La mine diferenta de zgomot e nesemnificativa si compromisul merita . Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Septembrie 20, 2008 Partajează Postat Septembrie 20, 2008 Re: Imbunatatire performante motor Masina mea e din 93 si e euro 2.Nu mai are esapamentul original ar tot esapamentul Walker si cred ca are montat si catalizator din moment ce e euro 2.Nu stiam ca e euro 2 doar cand am ridicat cartea de identitate de la RAR am observat pt ca in actele de Germania era scris un cod la norma de poluare pe care nu am stiut sa il interpretez si credeam ca e euro 1.Intrebarea mea e daca iau catalizatorul jos peste 2 ani cand trebuie sa ii fac iar ITP-ul ar trebui sa il montez la loc?La fel si toba intermediara? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Septembrie 21, 2008 Partajează Postat Septembrie 21, 2008 Re: Imbunatatire performante motor Daca ai catalizator(i-ti ia 1 minut sa verifici) i-l poti scoate linistit; englezii fac asta in mod regulat si se pare ca nu au probleme cu MOT-ul.Parca am mai discutat pe forum despre ce euro e masina ta dar nu stiu sigur;daca e 2 ar trebui sa aiba si EGR, asta daca nu cumva e vorba de greseala RAR. Daca scoti cat-ul ai ceva cistig de putere(stiu cum am simtit eu cind l-am montat desi nu avea din constructie-parca i-am cuplat remorca asa trage de atunci). RAR -ul nu verifica ce gaze scoate masina(CO2,CO,NO,etc)ca sa vada daca mai ai cat, ci doar opacitatea . Sa incerci totusi si varianta cu filtrul de aer K&N. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Septembrie 21, 2008 Partajează Postat Septembrie 21, 2008 Re: Imbunatatire performante motor EGR nu are sigur.Se poate sa se fi incurcat cei de la RAR si ma bucur foarte mult daca au facut-o.In concluzie pot da jos catalizatorul fara sa mai fie nevoie sa-l pun la loc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 22, 2008 Partajează Postat Septembrie 22, 2008 Re: Imbunatatire performante motor Sa incerci totusi si varianta cu filtrul de aer K&N. ScuzaÅ£i-mi ignoranÅ£a, care-i treaba cu filtrul asta si care-i diferenÅ£a faţă de filtrul normal? Subiectul ma intereseaza în mod serios că ÅŸi Td5-ul meu am impresia că e cam leneÅŸ mai ales până pe la 50-60 pe oră. Pentru mărirea performanÅ£ei nu are făcut chiar nimic, e ca din fabrica. ÃŽnca sunt în dilemă să-i fac sau nu un OBD tuning dar se comportă foarte bine prin noroaie ÅŸi teren greu cu un consum relativ bun(10%) incât nu prea vreau să risc iar părerile sunt destul de împărÅ£ite. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Septembrie 22, 2008 Partajează Postat Septembrie 22, 2008 Re: Imbunatatire performante motor Din cat am inteles eu acest tip de filtru se poate curata ceea ce inseamna ca ai tot timpul un filtru curat.In acest fel motorul va avea tot timpul aer suficient. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Septembrie 22, 2008 Partajează Postat Septembrie 22, 2008 Re: Imbunatatire performante motor Filtrul K&N este un filtru care e facut din fibre din bumbac, prinse intr-o plasa din aluminiu si care e imbibat intr-un ulei mai special, rosu. Datorita acestei constructii el lasa aerul sa treaca mai usor si motorul primeste aerul necesar arderii mult mai repede, si raspunsul la acceleratii e mult mai rapid.Eu deja am la 2 masini asa ceva si sint multumit de el.Conditia e sa nu-i dai praf fin ca il murdaresti repede.Daca mergi in special pe sosea si mai rar pe drumuri nasoale e foarte bun. Pentru Discovery 2 mai sint citeva smecherii care-ti pot da citiva cai dar nu stiu daca pot posta aici explicatiile necesare sau trebuie alt topic. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Octombrie 5, 2008 Partajează Postat Octombrie 5, 2008 Re: Imbunatatire performante motor Unu din putini mecanici buni pe care ii am la indemana e plecat in Spania pt cateva luni.Ma duc la un altul sa il intreb daca masina mea are catalizator.Omu zice ca e diesel si nu se poate sa aiba si nici nu s-a mai uitat la masina.Nu am mai insistat ca nu avea rost se supara omu.Cum sta treaba pana la urma?Daca e diesel poate sa aiba montat ulterior un catalizator sau nu? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Octombrie 5, 2008 Partajează Postat Octombrie 5, 2008 Re: Imbunatatire performante motor Unu din putini mecanici buni pe care ii am la indemana e plecat in Spania pt cateva luni.Ma duc la un altul sa il intreb daca masina mea are catalizator.Omu zice ca e diesel si nu se poate sa aiba si nici nu s-a mai uitat la masina.Nu am mai insistat ca nu avea rost se supara omu.Cum sta treaba pana la urma?Daca e diesel poate sa aiba montat ulterior un catalizator sau nu? Pe al doilea mecanic poti sa nu-l mai consulti in problemele astea;majoritatea masinilor diesel care au Euro au catalizator,o exceptie ar fi motorul td5 care nu are desi scoate Euro2, dar asta e alta poveste.Poti sa te uiti pe tubulatura de esapament de la galerie in jos si sa vezi daca exista ceva ca o toba de esapament mai mica sau cu un diametru mai mare ,de 15cm sau mai mult in diametru.Trebuie sa fie pina in toba intermediara,de obicei la cca.1-1,5 m maxim de iesirea din motor.Din cite stiu eu la tipul tau nu exista catalizator dar daca ai luat-o de afara exista posibilitatea sa-i fi montat acolo din motive fiscale(taxe mai mici). Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
matteo_tgv Postat Noiembrie 3, 2008 Partajează Postat Noiembrie 3, 2008 Re: Imbunatatire performante motor La 200TDI nu prea ai de unde-i da putere, din pacate. Mai faci mici smecherii, dar nu obtii mare lucru. Daca e Euro 2, ai ce scoate: spargi miezul catalizatorului si astupi EGR-ul si ai sa simti diferenta. Eu am un 200 TDI la care nu am ce modificari de putere sa-i aduc fara costuri foarte mari si mai am un 300TDI la care i-am facut figurile cu EGR-ul si catalizatorul si chiar se simte. Cei cu TD5 pot face, insa, minuni cu ele: chip, EGR catalizator, visco-cupla (astea-s alea ieftine). Daca ai bani mai multi de cheltuit, incerci un filtru aer sport K&N si un intercooler marit. Bafta, Matteo Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 Re: Imbunatatire performante motor La Discovery1 merge intercooler marit? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Aprilie 19, 2009 Partajează Postat Aprilie 19, 2009 Re: Imbunatatire performante motor Hai noroc iar pentru consorÅ£ii de religie ortodoxă sau greco catolică "Hristos a-nviat". Revin la topicul ăsta că tocmai am fost la ITP ÅŸi gagiul de acolo a cam făcut nazuri la gazele de eÅŸapament.(am EGR-ul blindat ÅŸi tipul pe care-l cunoÅŸteam eu nu mai e la ITP - am rezolvat-o până la urmă :uameni ). :idea: Eu m-am gândit la ceva ÅŸi m-ar interesa părerea voastră, ce-ar fi dacă pe conducta dintre EGR ÅŸi admisie aÅŸ monta o valvă mecanică(ceva asemănător cu alea de la circuitul de încălzire la Daciile vechi) pe care s-o închid manual ÅŸi s-o deschid numai când mă duc la ITP ? :p NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Aprilie 19, 2009 Partajează Postat Aprilie 19, 2009 Re: Imbunatatire performante motor Salut, Nu are nici o legatura EGR-ul si ceea ce-ti masoara la ITP(adica opacitatea). Prin blindarea EGR-ului, in afara beneficiilor aduse motorului, cantitatea de NO si NO2 eliminate este mai mare, dar aceasta se poate determina doar prin test dinamic. Am citit despre englezi care fac MOT-ul cu EGR-ul blindat si n-au nici un fel de problema. Daca ai ceva fum negru, cauzele pot fi altele(senzorii MAF sau MAP murdari, filtru aer,etc). Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Aprilie 19, 2009 Partajează Postat Aprilie 19, 2009 Re: Imbunatatire performante motor OK .Filtrul de aer e proaspăt K&N. Cu senzorii ăia cum fac, îi curăţ cumva sau tre să-i schimb? unul din ei (care-i pe partea stîngă după EGR, o fi MAP ?) l-am curăţat cu WD40 dar celălat unde-i ÅŸi ce să fac cu el? NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Aprilie 20, 2009 Partajează Postat Aprilie 20, 2009 Re: Imbunatatire performante motor Senzorul din stinga , de pe galeria de admisie e MAP iar MAF e debitmetrul , si e dupa cutia filtrului de aer; daca vrei sa-l cureti, mare atentie , trebuie dat pe lamele acelea cu un contact cleaner si apoi, usor, sa-l freci cu 1-2 betisoare cu vata ca sa inlaturi mizeria de pe el, si citirea sa fie mai exacta. Totusi, care sint simptomele ce au facut sa iei greu ITP-ul? Fum negru(la relanti, in sarcina) sau altele? Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Aprilie 20, 2009 Partajează Postat Aprilie 20, 2009 Re: Imbunatatire performante motor La chestiile astea cu ITP-ul nu mă pricep că înainte aveam un amic care se ocupa de asta. Pur ÅŸi simplu tipul a băgat o chestie pe eÅŸapament ÅŸi s-a apucat să tureze motorul de am crezut că ies pistioanele prin capotă apoi s-a uitat pe calculator ÅŸi a zis că nu se încadrează în limitele prevăzute. La restul nu a avut ce comenta. :twisted: Mai e ÅŸi varianta că m-a citit că-s nepriceputeanu la faza asta ÅŸi a vrut să mă ciupească un pic. Asta e, sunt un diletant autodidact în zona asta cu studii de filozofie ÅŸi aeronautică. Abia acum realizez ce diferenţă mare este între Land Rover ÅŸi Airbus(astea le consider eu ca fiind în top :wink: ) NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Aprilie 20, 2009 Partajează Postat Aprilie 20, 2009 Re: Imbunatatire performante motor ÃŽncă ceva, eu doar am obturat furtunul dintre EGR ÅŸi admisie dar m-a pus dracu să sap pe net ÅŸi acum mi se pare că situaÅ£ia e mult mai complexă de atât. Cel puÅ£in aÅŸa reiese de aici: http://www.td5alive.com/docs/EGR%20bypass%20kit.pdf . Are rost să mă complic cu chestia asta sau rămân la varianta simplistă? NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Aprilie 20, 2009 Partajează Postat Aprilie 20, 2009 Re: Imbunatatire performante motor Intrebarea mea e ce ai facut de fapt la EGR:ai blocat tubul acela metalic ce iese din galeria de evacuare si intra in EGR, trecind rin fata motorului sau ai scos furtunasul acela mic de vacuum ce actioneaza EGR-ul (lucru recomandat si de mine acum ceva vreme) ? Daca ai scos doar furtunasul, exista posibilitatea ca EGR-ul tau sa fi fost blocat pe pozitia deschis si admisia sa primeasca tot timpul fum din evacuare(si nu doar cind computerul o cere,ca in varianta de fabrica), ceea ce duce la o slaba performanta a motorului. Ideal ar fi o placa metalica plasata la iesirea din galeria de evacuare si sa te asiguri ca supapa EGR-ului nu e blocata pe deschis, ca apoi iese presiunea pe acolo. Varianta cea mai indicata e cea de la TD5-alive sau asemanatoare(eu am luat una de pe net din Germania) ca sa nu mai ai griji apoi. Varianta "budget" e sa scoti EGR-ul, sa-i cureti supapa cu WD40 si sa fii sigur ca e inchisa, apoi sa faci o placa ovala pe care sa o pui la evacuare fixata cu suruburi, si sa scoti de tot tubul respectiv. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Aprilie 20, 2009 Partajează Postat Aprilie 20, 2009 Re: Imbunatatire performante motor Eu fiind un ignorant în domeniu, :sr nu am înÅ£eles exact ce mi-ai recomandat cu vacuumul ÅŸi am obturat(pus un dop) în conducta aia care trece prin faÅ£a motorului, am greÅŸit eu când am spus "între EGR ÅŸi admisie". Paradoxul e că după asta am simÅ£it o îmbunătăţire. Pesemne EGR-ul nu era blocat pe deschis. Acum din ce-am citit am înÅ£eles în mare cam cum funcÅ£ionează. Problema e că nu prea identific încă toate componentele. Mai explică-mi o dată ca la proÅŸti chestia aia cu vacuumul sau pune o poză ceva să înÅ£eleg de care furtunaÅŸ e vorba. ÃŽn final dacă spui că aia-i varianta bună mă bag ÅŸi fac toată chestia aia din "Td5 alive"că acolo mi-e clar doar că e destul de laborios pentru un profan ca mine. Eventual mă coalizez cu un prieten mai priceput în ale mecanicii că până acum m-am tot băgat singur ca fraieru. :ang2 NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Aprilie 20, 2009 Partajează Postat Aprilie 20, 2009 Re: Imbunatatire performante motor E OK si daca ai blocat conducta respectiva,totul e sa fi folosit un material corespunzator pentru dop. Furtunul de vacuum la care ma refeream se poate vedea in linkul dat de tine in poza a 2-a si e vorba de cel notat cu 1.Poza e pentru td5-urile cu Euro3, dar furtunul acela e la fel si la al tau.Vezi sa pui un surub sau ceva potrivit sa blochezi gaura din furtunas ca se va pierde vacuum pe acolo. Cred ca ne-am cam departat de problema ta cu ITP-ul, dar asta e...pina peste 2 ani poate ajungi sa faci un test mai complex si vezi care-i treaba cu motorul. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Aprilie 21, 2009 Partajează Postat Aprilie 21, 2009 Re: Imbunatatire performante motor MulÅ£umesc, acum am înÅ£eles. Dopul pe care l-am pus e din teflon făcut la strung ÅŸi l-am băgat în partea flexibilă după care l-am strâns cu un colier să fiu sigur(nu ÅŸtiam ce presiune e pe acolo). Cât despre motor pot să spun că nu papă ulei deloc, am măsurat compresia, am 19 pe linie iar ieri l-am pus pe fiul meu să tureze motorul până pe la 4000 ÅŸi m-am uitat dar nu scoate nici un fum. Tind să cred că ăla de la ITP m-a Å£epuit. :!: A, am vorbit cu fostul proprietar al maÅŸinii ÅŸi el mi-a spus că s-a umblat(la un service) la catalizator ÅŸi la toba de eÅŸapament(ăla nu se pricepe chiar deloc - e neamÅ£), poate de aia. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Aprilie 21, 2009 Partajează Postat Aprilie 21, 2009 Re: Imbunatatire performante motor A, am vorbit cu fostul proprietar al maÅŸinii ÅŸi el mi-a spus că s-a umblat(la un service) la catalizator ÅŸi la toba de eÅŸapament(ăla nu se pricepe chiar deloc - e neamÅ£), poate de aia. Masina ta, din fabrica nu are catalizator; poate neamtul i-a montat, ca sa scada din taxa anuala platita la fisc(cum am facut si eu). Daca i-a montat catalizator, asta nu are cum sa influenteze negativ testul de la ITP(eu am facut TUV-ul a doua zi dupa ce am pus catalizator , la Munchen si rezultatul a fost OK). Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate